Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
„Varguolių austrės“ arba tiesiog midijos

„Varguolių austrės“ arba tiesiog midijos

Psl. << Ankstesnis 1 2 3

Lengva derinti su kitais produktais

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-11-28 20:05

Pasaulio kulinarijos čempionate lietuviai pateikė sensaciją

45|3

Šalies nacionalinė virėjų ir konditerių komanda pateko tarp keturių geriausių planetoje – Liuksemburge šią savaitę vykusiame „World Culinary Cup“ čempionate jie pelnė sidabro ir bronzos medalius. Pirmą kartą tokiose komandinėse varžybose dalyvavę lietuviai nušluostė nosį net senbuviams. Puikus komandos įvertinimas turėjo būti netikėtas varžybų organizatoriams, kurie iš pradžių atmetė lietuvių paraišką dalyvauti čempionate.


2014-11-28 18:49

Kulinaras A. Ivanauskas išdavė ypatingą meduolių pyrago receptą

12|2

Turbūt kiekvieno namai žiemą kvepia mandarinais ir kitais citrusiniais vaisiais, bet ar žinote, kaip juos panaudoti ypatingiems patiekalams gaminti? Ypatingomis kulinarinėmis paslaptimis su jumis dalinasi kulinaras Alfas Ivanauskas.


2014-11-27 14:24

Padėkos diena Amerikoje neapsieina be dviejų patiekalų

7| 

Padėkos diena, kuri yra švenčiama ketvirtą lapkričio ketvirtadienį, daugeliui amerikiečių - viena svarbiausių švenčių, o ilgas Padėkos dienos savaitgalis - galimybė susitikti su savo šeima. Padėkos dieną amerikiečiai tradiciškai stengiasi praleisti tėvų namuose. Tą vakarą šeimos Amerikoje sėda prie vakarienės stalo, ant kurio būna ir pagrindinis patiekalas - keptas kalakutas.


2014-11-27 11:40

Vokietijoje picas kirtęs A.Užkalnis pasijuto kaip danguje

121|7

Jei manote, kad į Lietuvą prasiskverbė ne tik užsieninių prekių ženklų, bet ir mūsų šalies maistas jau tapo Vakarų atspindžiu, klystate: keli mėsainių ir sumuštinių pavadinimai dar net ne kregždės, pranašaujančios pavasarį, – tai tik kregždžių uodegytės. Arba snapeliai. Nors Vilniuje jau yra picų kaip Neapolyje („Jurgis ir Drakonas“), amerikietiškos versijos mėgėjai dar kūkčioja braukdami ašaras murzinais kumščiais. Vienas didžiausių pasaulinių tinklų „Pizza Hut“ (Lietuvoje jis bus privalomai pavadintas „Sūrio blyno pirkele“.


2014-11-26 16:43

Sausainiai su šokolado gabaliukais tirpsta burnoje

22

Ar pastebėjote, kad filmuose amerikiečiai nuolat valgo kažin kokius sausainius? Jie juos valgo taip gardžiai, kad net pavydu darosi. Tad kodėl šių šokoladinių sausainių mums neišsikepus patiems? Receptas gana paprastas, o sausainiai - dieviški. Nieko nuostabaus, kad amerikiečiai juos taip vertina.


2014-11-25 10:00

Karališkam alui – karališkas įvertinimas

4

Čekišką alų žino net ir tie, kurie negeria alaus. O ar žinote, kad vienas šios šalies alus pagrįstai gali vadintis pačiu geriausiu pasaulyje? Tai „Krušovice Imperial“. Geriausiu jį pripažino prestižinio konkurso „World Beer Awards“ vertinimo komisija, šiam alui skyrusi aukščiausius apdovanojimus šių metų geriausio pasaulyje ir geriausio Europoje čekiško pilsnerio kategorijose.


2014-11-23 14:30

Duonos kepėja: piktai šeimininkei greičiau išrūgsta tešla

14|3| 

Garsi Biržų krašto duonos kepėja tik šiais laikais galėjo atskleisti paslaptį, kaip kaimo vyrai sovietmečiu nebeištvėrė ir kolūkio rugių lauką „praretino“, grūdus nukūlė, sumalė, o moterys duonos iškepė. Ir tai nebuvo nuodėmė, nes visi į kolchozus buvo varu suvaryti, visa kas – atimta, o alkis taigi kamavo be gailesčio.


2014-11-22 11:20

Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir kokosų pienu

2

Moliūgų sriuba, kaskart kitaip ją gaminant, gali suspindėti vis kitomis spalvomis, vis kitais skoniais. Kai pasiilgsite rytietiškų aromatų, pagardinkite sriubą imbieru ir šlakeliu kokosų pieno. Prieš patiekdami sutrinkite ją elektriniu trintuvu ir išpilstę į lėkštes pabarstykite skrudintomis moliūgų sėklomis.


2014-11-21 18:10

Moderniame krepšininko Š. Jasikevičiaus bare tuščia ir šalta

54|4

Baras BY Barselonoje, neretai vadinamas „BY 13“, – tai dviejų įžymybių – Lietuvos krepšinio žvaigždės Šarūno Jasikevičiaus (38 m.) ir garsaus Ispanijos virtuvės vadovo Carleso Tejedoro (39 m.) – pernai atidarytas modernių užkandžių (ispanų k. „tapas“) baras. Čia mišrios – Viduržemio jūros pakrantės ir Azijos – virtuvės patiekalais šį rugsėjį mėgavosi ir Lietuvos krepšinio rinktinė. Virtuvė, kurioje aliejus įgauna ikrų formą, o blynai įdaromi krevetėmis su vasabių pasta, tikrai kūrybinga. Bare BY laukia piligrimo kelias per 13 kulinarinių stotelių.


2014-11-21 15:05

Gardžiausi skanėstai sugrąžins į vaikystę. Ar menate juos?

1|9

Artėjant didžiosioms metų šventėms, maisto tinklaraštininkė ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė vakar sostinėje pristatė savo antrąją receptų knygą „Nostalgiški skanumynai“. Konditerijai neabejingus, namie gaminti mėgstančius, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ gerbėjus R. Ničajienė sukvietė į vieną sostinės knygynų, kur kvepėjo mokyklos bufetą menančiais pyragaičiais „Bulvytėmis“, kukurūzų skanėstu „Kukuruku“ ir kalėdiniu „Skruzdėlynu“.


Populiariausi per 24 val.