Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
„Varguolių austrės“ arba tiesiog midijos

„Varguolių austrės“ arba tiesiog midijos

Psl. << Ankstesnis 1 2 3

Lengva derinti su kitais produktais

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-09-17 15:16

Japonai kraustosi iš proto dėl juodųjų mėsainių

8|3

Juodos bandelės, juodas sūris, net padažas – ir tas juodas. Japonijos „Burger King“ greito maisto restoranų koziris – neįprastos spalvos mėsainis, vieniems primenantis maisto produktą, kurio galiojimo terminas baigėsi prieš tris metus, kitiems – gurmanišką patiekalą, viliojantį ne tik savo išvaizda, bet ir išskirtiniu skoniu.


2014-09-17 12:35

Ką paruošti iš naujo derliaus gėrybių? Trintą pikantišką sriubą

5

Ką ruošti iš naujo derliaus daržovių, turbūt žino kiekviena šeimininkė. Tačiau neretai norisi įdomesnio ar pikantiškesnio recepto. Vienas jų - trinta daržovių sriuba su anyžiais ir cinamonu. Ši sriuba - ne tik gardi, bet ir turi mažai kalorijų.


2014-09-16 14:41

Aromatingas patiekalas žiemai - raugintos žaliuokės (receptas)

13|2

Žaliuokės auga smėlyje, todėl plaunant grybus smėlio likučiai neretai lieka. Patartina žaliuokes, perplautas du kartus, porą valandų ar ilgiau pamirkyti šaltame sūdytame vandenyje, o po to dar kartą perplauti. Tokius patarimus davė grybų patiekalų ruošimą puikiai išmananti iš Dzūkijos kilusi buvusi parlamentarė Danutė Bekintienė, šįkart pasiūliusi raugintų žaliuokių receptą.


2014-09-15 15:23

Rudens gėrybių užkandis - burokėlių karpačas su riešutais

4|2

Retas kuris nėra ragavęs karpačo (carpaccio – itališkai) – plonytėmis riekelėmis supjaustytos žalios mėsos arba žuvies užkandžio. Pirmąkart patiekalas buvo pateiktas Venecijoje, dailininko Vittore Carpaccio garbei. Tąkart lėkštėje patiektas užkandis priminė menininko dažniausiai naudojamų raudonos ir baltos spalvų paletę.


2014-09-14 13:42

Niekada nepabosta tik lengvos ir gaivios salotos (receptas)

Norite lengvo ir gaivaus patiekalo? Ruoškite salotas su uogomis ir graikiniais riešutais. Šis užkandis patiks ir jums, ir į svečius užsukusiems draugams. Valgydami šias salotas su uogomis, neabejotinai, prisiminsite vasaros įspūdžius.


2014-09-14 10:45

Penki patarimai mėgstantiems keptus grybus

7|5|

Jeigu miške prisirinkote įvairių grybų, vienus greičiausiai virsite, o kitus juk pakanka tik pačirškinti keptuvėje. Kokius grybus ir kaip kepti, kone geriausiai žino dzūkai, mat jiems grybavimo sezonas lyg atlaidai. Iš Dzūkijos kilusi buvusi Seimo narė Danutė Bekintienė savo sudarytoje receptų knygelėje "Danutės grybų valgiai" pateikė penkis patarimus mėgstantiems keptus grybus.


2014-09-13 11:53

Smaližių svajonė - sluoksniuotas obuolių desertas

4|2

Obuolius dažniausiai naudojame pyragams kepti. Bet jeigu tokie pyragai pabodo, išmėginkite kitokio skanėsto receptą - sluoksniuoto obuolių, jogurto ir graikinių riešutų desertą.


2014-09-13 11:37

Apie Korfu salą plaukusiame laive - pamišę dėl maisto

2|10

Tradicinės darbo sąlygos – ne mums! Į galvą šovusios minties apie gyvenimą jachtoje nebepaleidome: juk tik plaukdami galėjome iš tolo įvertinti Jonijos jūroje esančios Korfu salos grožį, o naktys jūroje po žvaigždėtu dangumi tapo didžiausia dovana romantikams. Tokia kelionė buvo nemenkas išbandymas nedidelėje erdvėje su tais pačiais žmonėmis praleisti 24 valandas per parą, septynias dienas iš eilės. Per savaitę sugriovėme ne vieną tradicinį maisto gaminimo stereotipą.


2014-09-12 11:55

Žvejys iš Klaipėdos pataria, kaip paruošti žuvį užšaldymui

17|4

Sukate galvą, kaip ilgam išsaugoti žvejybos laimikį? Žvejys iš Klaipėdos Vincas gali jums padėti. Iki Kalėdų – tiek ilgai 58-erių žvejo namuose būna šaldytos žuvies. Dažniausia vyrą galima sutikti Smiltynėje ant molo akmenų. Jis žvejoja mariose, Klaipėdos uosto teritorijoje. Jo laimikis – karšiai. Kai sutikome žvejį, jo tinkliniame maišelyje jau spurdėjo du. „Man patinka žvejoti, ilsiuosi žvejodamas, o žuvimi pasirūpina žmona“, - sakė brandaus amžiaus vyras.


2014-09-11 18:53

„Manami“ restorano virtuvės vadovo atsakas į A.Užkalnio kritiką

62|3

Globalizacijos laikais, kai pasiekti kitą pasaulio kraštą užtrunka keletą valandų skrendant lėktuvu, nenuostabu, kad skirtingų šalių kultūros susipina, viena kitą papildydamos iki šiol joms nebūdingais dalykais. Ne išimtis – ir egzotiška Azijos virtuvė, adaptuojama taip, kad įtiktų vakariečių skoniui ir atitiktų kultūrinį suvokimą.


Populiariausi per 24 val.