Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Penktadienio vakarienė: lietuviškų vynuoginių sraigių gaminimo ypatumai

Penktadienio vakarienė: lietuviškų vynuoginių sraigių gaminimo ypatumai (12)

2007-06-08 17:27

Netobulos vynuoginių sraigių išteklių naudojimo taisyklės gurmanus verčia nusikalsti Lietuvos įstatymams. Būrelis moterų, prieš tai neperskaičiusios šių taisyklių, nutarė surengti straigių valgymo vakarėlį.

1/3

Penktadienio vakarienė: lietuviškų vynuoginių sraigių gaminimo ypatumai

1 / 3

(3 nuotraukos)

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (12)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-04-16 12:10

Izraelį suintrigavo penkių Azijos šalių skoniai

8

Ši istorija prasidėjo prieš trejus metus, rodės, visai neįpareigojamu pokalbiu. Baigiantis darbo dienai vieno prestižinio Tel Avivo restorano virtuvės vadovas Yuvalis Ben Neriah (32 m.) prisėdo prie baro šalia nuolatinio restorano kliento. Vyrai draugiškai šnekučiavosi apie svajones.


2014-04-15 17:48

Šventiniam stalui - puošnūs velykiniai keksiukai (receptas)

4|2

Šventės - vienintelis metas kai galiu įgyvendinti tokias beprotiškas savo idėjas. Šiaip jau juk niekam nereikia pilno padėklo žalių keksiukų ir šokoladinių triušiukų. Tiesa, mamytės gali man paprieštarauti. Be abejonės šie keksiukai gali papuošti ne tik velykinį stalą, bet ir vaikų gimtadienius. Taigi, jei esate nusiteikę terliotis (o terlionės bus daug), galime pradėti.


2014-04-15 17:42

Italų virėjas D.de Michele gardumynus traukia iš močiučių lobyno

3|17

Italų virtuvė laikoma geriausia, skaniausia ir sveikiausia pasaulyje. Bet ir jai vis sunkiau atsilaikyti prieš globalizacijos, pramonės, migracijos bei kulinarinių šou įtaką. Į pagalbą skuba italų močiutės. Esame tas, ką valgome. Šis populiarus posakis yra italų didžėjaus 40 m. Daniele de Michele, labiau žinomo Donpastos vardu, filosofijos ašis. Improvizuotu virėju, gastronomijos filosofijos aktyvistu, virtuvės poetu vadinamas italas ragina kilti į gastronominę revoliuciją. Prieš ką? Prieš viską suvienodinančią globalizaciją.


2014-04-15 11:56

Sostinės širdyje – naujas saldumynų restoranas

9|3

Vilniaus centre atsidarė naujas konditerijos restoranas „Stiklių Bučinukai“. „Naujos kavinės atidarymą pavadinčiau sugrįžimu į Gedimino prospektą, nes būtent ten buvo įsikūręs restoranas „Ponių Laimė“, o šalia jo turėjome labai gražią konditerijos parduotuvėlę. Mintis ir buvo atgaivinti būtent tą kavinę“, – pasakojo vienas iš bendrasavininkų Romualdas Zakarevičius.


2014-04-15 07:55

Tarkuoto sūrio „Džiugas“ rutuliukai su salotomis (receptas)

5

Norite nustebinti svečią? O gal pamaloninti šeimą? Jeigu mėgstate sūrį, jums tikrai patiks šis užkandis. Jis ne tik gaivus, bet ir gražiai puošia stalą.


2014-04-14 13:15

Restoraną į populiarumo aukštumas užkėlė šiurkštūs padavėjai

3|3

Gastronominės įvairovės Jungtinės Karalystės sostinėje tikrai netrūksta. Be įprastų maitinimo vietų, pavalgyti atėjusius žavi žadintuvai, nusikaltėliai ir net ypač šiurkštūs kinai. Jungtinės Karalystės sostinėje – bemaž 17 tūkst. restoranų, kavinių ir barų. Kažkas apskaičiavo, kad norint papietauti kiekviename jų bent vieną kartą prireiktų net 46 metų, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Rytai-Vakarai“.


2014-04-14 08:08

Saldu, rūgštu, kartu. Ar tikrai tai skaniausia kava?

1|46

Saldu, rūgštu, kartu. Ir visa tai vienu metu. Ar galite įsivaizduoti, kad taip apibūdinamas geros kavos skonis? Būtent pagal tai buvo vertinami dalyviai savaitgalį Lietuvoje vykusiame Kavos ruošimo čempionate. Bet kaipgi tokią kavą išvirti?


2014-04-13 18:04

Ėrienos patiekalų paslaptys: sprandinės troškinys (receptas)

5|18

Kaip gaminti patiekalus iš ėrienos ar avienos, kad neliktų specifinio jos skonio? Sodyboje netoli Molėtų avis auginanti interjero dizainerė Rutha van Calcar (48 m.) surengė priešvelykinę kulinarinę kelionę. Joje pamokas kartu su sodybos šeimininke vedė Lietuvos gurmanų gildijos valdybos narys Audrius Sakalauskas (54 m.). Pateikiame keletą jų pagamintų patiekalų receptų.


2014-04-13 12:24

Dizainerei R.van Calcar negaila skersti ėriukų

36|19

Prieš kelerius metus Lietuvoje šaknis įleidusios interjero dizainerės Ruthos van Calcar (48 m.) sodyboje jau visu pajėgumu bunda gamta, lauke saulės malonumais mėgaujasi šunys, katės, žirgai, vištos ir škudžių veislės avys. Pasamdyti kaimo gyventojai vieną ankstyvo pavasario rytą paskerdė du pusės metų ėriukus.


2014-04-12 13:34

Rekordinio margučio meistrai pasišovė kepti šakotį ant laužo

Net 85 kilogramus sveriantis trijų metrų aukščio kiaušinis. Ar įsivaizduojate tokio dydžio velykinį margutį? Paragauti neįprasto kiaušinio vakar turėjo progą sostinės gyventojai.