Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Penktadienio vakarienė: lietuviškų vynuoginių sraigių gaminimo ypatumai

Penktadienio vakarienė: lietuviškų vynuoginių sraigių gaminimo ypatumai

2007-06-08 17:27

Netobulos vynuoginių sraigių išteklių naudojimo taisyklės gurmanus verčia nusikalsti Lietuvos įstatymams. Būrelis moterų, prieš tai neperskaičiusios šių taisyklių, nutarė surengti straigių valgymo vakarėlį.

1/3

Penktadienio vakarienė: lietuviškų vynuoginių sraigių gaminimo ypatumai

1 / 3

(3 nuotraukos)

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-04-21 13:02

Pietūs iš alyvuogių aliejaus: koldūnai, spagečiai ir net ledai

7

Alyvuogių aliejus. Pilame jo ant salotų, apšlakstome virtas daržoves, įlašiname į sriubą, dažome juo duoną, kepame ir troškiname. Bet žinome, kad geriausia yra vartoti ypač tyrą alyvuogių aliejų. Tik tai garantuoja puikią alyvuogių kokybę ir tai, kad aliejus yra termiškai neapdorotas.


2015-04-19 11:16

Lietuviškas šokoladas ir toliau skina apdovanojimus

1|3

Po visai neseniai gauto geriausios naujos maisto įmonės titulo „Next Organic Berlin 2015“ festivalyje Vokietijoje pirmasis Lietuvoje pagamintas ekologiškas šokoladas „Mulate“ buvo apdovanotas aukso medaliu už pakuočių dizainą ir bronza už tamsaus pieno šokoladą su žemės riešutais prestižiniuose apdovanojimuose „Academy of Chocolates Awards 2015“.


2015-04-18 13:54

5 klaidos, dėl kurių prastėja brendžio skonis

9

Brendis Lietuvoje vertinamas jau seniai, tačiau ekspertai iki šiol neatsistebi gausybe klaidingų patarimų ir įsitikinimų. Kaip laikyti brendžio taurę? Su kokiais patiekalais brendis geriausiai atskleidžia savo skonį? Kokios temperatūros brendis yra vartojamas? Ir kaip tai teisingai daryti?


2015-04-17 11:38

Į kulinarinę avantiūrą buvo įtraukti ir žinomi žmonės

2|22

Sostinėje įsikūrusio gurmaniškų mėsainių restorano įkūrėjai meta iššūkį: vietoje tradicinio gėrimo – alaus – prie mėsainio siūlo rinktis tikrą šampaną!


2015-04-17 11:25

A.Užkalnio nuosprendis: restoranas įstrigo vakarykštėje dienoje

56|11

Švedijoje viskas gerai, ten juk socializmas, viskas dėl žmogaus ir kaliniai belangėse gyvena gražiau negu mūsų mokytojai ir bibliotekininkai Kybartuose, sako liaudies legenda. Tiesa?


2015-04-14 13:43

Lietuviai šokolado gamintojai – tarp penkių geriausiųjų Europoje

6

Šokolado manufaktūra „Chocolate Naive“ po pripažinimų Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Japonijoje, sulaukė dėmesio senajame žemyne. Praėjusią savaitę paskelbuose tarptautiniuose šokolado apdovanojimuose lietuviai pateko į geriausių šokolado gamintojų penketuką Europoje, o „Chocolate Naive“ naujas šokolado projektas „Mulate“ buvo pripažintas kaip geriausias naujasis prekinis ženklas „Next Organic Berlin 2015“ festivalyje Vokietijoje.


2015-04-13 18:24

Jūrų žuvų restorane Andrius Užkalnis pravirko iš džiaugsmo

126|11

Vienoje senoje knygoje sakė: „Belskite, ir bus atidaryta.“ Aš galvojau: jei pakankamai ilgai barškinsiu lėkštę, ar bus išgirstos mano maldos ir atsidarys kokios naujos įstaigos durys? Kelerius metus vertinu Lietuvos restoranus, kalbu nesustodamas, kad Lietuva laukia, kaip motulė išplaukusio į marias Kastyčio, jūrinių žuvų restorano.


2015-04-12 09:38

Pasiklydę vynų sąraše, arba kaip išsirinkti vyną

Prisipažinkite, kad nors kartą gyvenime este pakliuvę į tokią naiviai buitišką situaciją – pietaujate ar vakarieniaujate restorane, ir nusprendžiate užsisakyti vyno. Atsivertus vyno kortą (vyno meniu), nuo pavadinimų gausos išpila šaltas prakaitas, o pokalbis su padavėju ima skambėti kaip anekdotas apie Marytę: „Jums sauso vyno?“ „Berkite“.


2015-04-08 07:26

Andriaus Užkalnio išgirtas šamas dingo iš restorano valgiaraščio

1|5

Penkios žąsys iš penkių. Toks maisto kritiko ir „Laukinių žąsų“ autoriaus Andriaus Užkalnio vertinimas neseniai pradžiugino klaipėdiečio Vytauto Samavičiaus komandą. Restorano „Momo grill“ virtuvės meistras pastebėjo, kad po jo atsiliepimo darbuotojai ėmė labiau pasitikėti savimi, o į restoraną užsuka naujų lankytojų. „Atsirado daugiau pasitikėjimo komandoje ir manyje. A.Užkalnis išryškino, ką iš tiesų mokame daryti – gerai kepame kepsnius“, – pasakojo pripažintas virėjas.


2015-04-07 10:56

„Lietuviškas Vyšnių KRIEK“ – prisirpęs „Vilkmergėje“

8|2

Gaivus prinokusių uogų aromatas ir sodri vyšnių spalva. Išraiškingas saldžiarūgštis skonis. Laikydamiesi Belgijos ir Lietuvos tradicijų, „Vilkmergės“ aludariai išvirė pirmąjį Lietuvoje „Vyšnių Kriek“.


Populiariausi per 24 val.