Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Penktadienio vakarienė: lietuviškų vynuoginių sraigių gaminimo ypatumai

Penktadienio vakarienė: lietuviškų vynuoginių sraigių gaminimo ypatumai

2007-06-08 17:27

Netobulos vynuoginių sraigių išteklių naudojimo taisyklės gurmanus verčia nusikalsti Lietuvos įstatymams. Būrelis moterų, prieš tai neperskaičiusios šių taisyklių, nutarė surengti straigių valgymo vakarėlį.

1/3

Penktadienio vakarienė: lietuviškų vynuoginių sraigių gaminimo ypatumai

1 / 3

(3 nuotraukos)

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-09-22 07:16

Kodėl prancūzės lieknos? Viena priežasčių - jų pusryčiai

31

Jos nesilaiko dietų ir neįsivaizduoja savo gyvenimo be desertų, šviežių duonos gaminių, ančių kepenėlių pašteto, riebių sūrių, mėsos, desertų ir vyno. Kur slypi prancūzių paslaptis, kad nepaisant visų šių gardumynų išlieka lieknos ir sveikos?


2014-09-21 20:57

Bitininkai: „Medus šiemet - ypatingas“

7|5

Gal bitininkai giria savo prekę, sakydami, kad šiemet medaus mažai, bet jame gerokai daugiau naudingų savybių? Pasižvalgius po šeštadienį Tiltų kaime (Trakų r.) vykusią medaus ir duonos šventę „Kvepia medumi mūsų stalas“ aiškėjo, kad kalbos - ne iš piršto laužtos. Prekystaliai lūžo nuo tamsesnio nei įprasta medaus. Tai - labiausiai pasaulyje vertinama medaus rūšis.


2014-09-21 12:37

Aludaris iš Biržų: „Spirsi į alaus statinę - gausi į akį“

6|4

Rugsėjo 21-oji laikoma Šv. Mato, arba Alutinio, diena. Sakoma: „Po Mataušo vanduo ataušo, upėj maudytis nebegalima, užtai galima pirmo alaus pasidaryti.“ Rudenį apyniai subręsta, derlius nuimtas, salyklo pasiruošta. Tai labai gerai žino biržiečiai.


2014-09-20 20:51

Alaus mėgėjai varžėsi, kuris greičiau apibėgs 30 alaus barų

1|12

Alaus mėgėjai sportuoja ne tik prie televizoriaus su bokalu rankose. O alaus pilvukas – persivalgėlių, o ne alaus mėgėjų atributas. Tai stengėsi įrodyti dešimties metų sukaktį švenčiančio Alutinio maratono dalyviai. Orientacinis bėgimas per alaus barus šeštadienį buvo surengtas Vilniuje.


2014-09-20 10:28

Morkų keksiukai vilioja aromatu, skoniu ir purumu (receptas)

Keksiukų kepėjai mėgsta eksperimentuoti ir į šių kepinių tešlą įmaišo šokolado gabalėlių, razinų, džiovintų ar šviežių uogų. Tačiau šįkart siūlome morkų keksiukų receptą. Dėl morkų kepiniai įgauna oranžinę spalvą, bet jau iš orkaitės pasklidus apetitą žadinančiam keksiukų aromatui abejingų nebus jų gardžiam skoniui.


2014-09-19 18:25

Septintos italų vyndarių kartos vynas siunčiamas net į 100 šalių

6|13

Italijos vynas, kaip ir kraštovaizdis yra įvairiapusis, charakteringas, nenuspėjamas. Šalies vynuogynai išsidėstę ir ant kalvų šlaitų, ir saulės atokaitoje plytinčiose lygumose, ir driekiasi pajūrio zonoje. Vieni garsiausi Italijos patriotai ir vyndarystės meistrai yra Zoninų šeima. Septintos kartos valdomos įmonės „Zonin“ istorija siekia jau beveik du šimtmečius.


2014-09-19 12:58

Gurmanams - amerikietiški sumuštiniai iš A. Užkalnio rankų

92|18

„Žymiausias lietuviškas sumuštinis pasaulyje grįžo į Vilnių!“ - paskelbė maisto kritikos portalo „Laukinės Žąsys“ vadovas žurnalistas Andrius Užkalnis. Ketvirtadienio vakarą jis ragautojams pristatė Amerikoje ypač populiarų sumuštinį, kurio svarbiausia sudėtinė dalis - jautiena, vadinama pastramiu.


2014-09-18 20:34

Lietuviams - išskirtinis sumuštinis iš A. Užkalnio rankų

27|18

Vilniuje jau parduodama tai, ką į Ameriką kažkada atnešė žydai iš Rytų Europos, ir ko pasiilgo visi pasaulinio maisto mėgėjai Lietuvoje. Mėsos rūšis, jau virš šimto metų populiari Niujorke, ir kilusi iš Europos yra jautiena, vadinama pastramiu. Ją atvežė į Ameriką žydai iš Rumunijos. Į sumuštinį ją sudėjo Lietuvos žydas, todėl sumuštinis su šia mėsa yra Lietuvos dovana pasauliui.


2014-09-18 16:43

Gardžių patiekalų restorane A. Užkalnis vos prisišaukė padavėjus

172|14

Ko jūs tikitės iš restorano, kurio darbo laikas nežinomas, kuris neturi tinklalapio, kurio telefonu niekas neatsiliepia ir kuriame vietoj iškabos – ant lango priklijuotas A4 formato balto popieriaus lapas su užrašu „Trattoria da Flavio. Tradicinė italų virtuvė“? Mes gavome ir tai, ko tikėjomės, ir tai, ko nesitikėjome. Paklausykite istorijos.


2014-09-18 09:59

Naujas A. Pogrebnojaus talentas - kurti kavos aparatus

11|11

Ekstravagantiškasis dizaineris Aleksandras Pogrebnojus pristato dar vieną meilės kavai įrodymą – dizainą naujiems biuro ir namų kavos aparatams. „Mus supantys daiktai turi savo energiją, darančią poveikį mūsų nuotaikai. Būtų šaunu, kad rytinė kava būtų ne tik gardi, bet ir įkrautų žmogų geros energijos doze, o jos įsipilti kiekvienas galėtų iš estetiško ir labiausiai asmenybę atspindinčio kavos aparato. Tad visi geros valios žmonės galės rinktis iš aštuonių unikalių dizainų kavos aparatų“, – sako A.Pogrebnojus.


Populiariausi per 24 val.