Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Mano Kūčių ir šv.Kalėdų valgiai (nuotraukos)

Mano Kūčių ir šv.Kalėdų valgiai (nuotraukos)

2007-12-23 16:44

Mano Kūčių ir Šventųjų Kalėdų valgiai bei gėrimai gal kiek ir skiriasi nuo įprastinių kaimiškų valgių ir gėrimų, nes valgių receptai yra paimti iš Lietuvos aukštosios virtuvės - iš Lietuvos didikų ir bajorų - virtuvių.

1/11

Kriaušė tešloje. V.Sakas

Mano Kūčių ir šv.Kalėdų valgiai (nuotraukos)

1 / 11

Kriaušė tešloje. V.Sakas

Kūčių žuvienė. V.Sakas

Morkų sklindžiai. V.Sakas

Obuolių pyragas. V.Sakas

Salotos su kalafiorais. V.Sakas

Aviečių tortas V.Sakas

Salotos su lašiša. V.Sakas

Garintas sterkas. V.Sakas

Triušis. V.Sakas

Grybų sklindžiai. V.Sakas

Obuoliais įdarytas karpis. V.Sakas

(11 nuotraukos) V.Sakas

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-11-22 17:59

Ekonomistė G.Azguridienė virtuvėje: tai, kas sveika, yra skanu

6|2

Ar daug esate matę vaikų, kurie noriai valgo troškintus brokolius? Vilnietės ekonomistės Guodos Azguridienės (45 m.) šešiametė duktė nuo poros metų su pasimėgavimu kerta šias daržoves, o paaugusi mamai net sakydavo: „Duok dar man tų medžių.“ „Visi tėvai žino, ką reiškia, kai vaikai sako: „Nenoriu, nevalgysiu, nemėgstu.“ Pats ant galvos atsistotum, kad tik jie valgytų. Bet mūsų šeimoje to nėra“, – tikino G.Azguridienė.


2014-11-22 17:24

Žygis per 13 krepšininko Š.Jasikevičiaus kulinarinių stotelių

4|8

Baras BY Barselonoje, neretai vadinamas „BY 13“, – tai dviejų įžymybių – Lietuvos krepšinio žvaigždės Šarūno Jasikevičiaus (38 m.) ir garsaus Ispanijos virtuvės vadovo Carleso Tejedoro (39 m.) – pernai atidarytas modernių užkandžių (ispanų k. „tapas“) baras. Čia mišrios – Viduržemio jūros pakrantės ir Azijos – virtuvės patiekalais šį rugsėjį mėgavosi ir Lietuvos krepšinio rinktinė. Virtuvė, kurioje aliejus įgauna ikrų formą, o blynai įdaromi krevetėmis su vasabių pasta, tikrai kūrybinga. Bare BY laukia piligrimo kelias per 13 kulinarinių stotelių.


2014-11-22 11:20

Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir kokosų pienu

2

Moliūgų sriuba, kaskart kitaip ją gaminant, gali suspindėti vis kitomis spalvomis, vis kitais skoniais. Kai pasiilgsite rytietiškų aromatų, pagardinkite sriubą imbieru ir šlakeliu kokosų pieno. Prieš patiekdami sutrinkite ją elektriniu trintuvu ir išpilstę į lėkštes pabarstykite skrudintomis moliūgų sėklomis.


2014-11-21 18:10

Moderniame krepšininko Š. Jasikevičiaus bare tuščia ir šalta

54|4

Baras BY Barselonoje, neretai vadinamas „BY 13“, – tai dviejų įžymybių – Lietuvos krepšinio žvaigždės Šarūno Jasikevičiaus (38 m.) ir garsaus Ispanijos virtuvės vadovo Carleso Tejedoro (39 m.) – pernai atidarytas modernių užkandžių (ispanų k. „tapas“) baras. Čia mišrios – Viduržemio jūros pakrantės ir Azijos – virtuvės patiekalais šį rugsėjį mėgavosi ir Lietuvos krepšinio rinktinė. Virtuvė, kurioje aliejus įgauna ikrų formą, o blynai įdaromi krevetėmis su vasabių pasta, tikrai kūrybinga. Bare BY laukia piligrimo kelias per 13 kulinarinių stotelių.


2014-11-21 15:05

Gardžiausi skanėstai sugrąžins į vaikystę. Ar menate juos?

1|9

Artėjant didžiosioms metų šventėms, maisto tinklaraštininkė ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė vakar sostinėje pristatė savo antrąją receptų knygą „Nostalgiški skanumynai“. Konditerijai neabejingus, namie gaminti mėgstančius, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ gerbėjus R. Ničajienė sukvietė į vieną sostinės knygynų, kur kvepėjo mokyklos bufetą menančiais pyragaičiais „Bulvytėmis“, kukurūzų skanėstu „Kukuruku“ ir kalėdiniu „Skruzdėlynu“.


2014-11-21 15:05

Kas geriau žiemą: lietuviškos morkos ar česnakai iš Kinijos?

4|3

„Imbieras su citrina ir medumi arba česnakas už žando“, – rekomenduoja mamos, kai užklumpa rudeniška dargana. Tačiau specialistai įsitikinę, kad lietuviškos daržovės ir vaisiai yra kur kas vertingesni, ypač rudenį ir žiemą.


2014-11-20 17:14

Pusryčiai bare numušė A.Užkalnio ūpą dėl perkeptos kiaušinienės

196|10

Savaitgalio (o ir darbo) dienos pusryčių paieškos sostinėje tapo mano hobiu: kam valgyti namie, jei gali atsisėdęs užkirsti patiekalų, kuriuos gamina profesionalai ir kurių pats neprisiruoši paruošti? Vakarų didmiesčiuose pusryčiauti mieste yra sena tradicija, o lietuviai per dažnai tenkinasi batonu su sviestu ir rūkyta dešra (galbūt ir pieniška „Panerių“, jei taupiau gyvena).


2014-11-20 12:07

Ekspertai „Krušovice Imperial“ skyrė auksą

6|3

Šventosios Romos imperatorius Rudolfas II, itin mėgęs čekišką „Krušovice“ alų, turėjo labai gerą skonį. Šįmet tą patvirtino prestižinio konkurso „World Beer Awards“ komisija, „Krušovice Imperial“ rūšį pripažinusią geriausia tiek Europoje, tiek visame pasaulyje čekiško „Pilsner“ alaus kategorijoje. Puikiai subalansuotas „Pilsner“ tipo alus, pasižymintis išskirtiniu skoniu ir solidžiu, burnoje išliekančiu kartumu. Taip vertintojų komisija apibūdino šios kategorijos nugalėtoją.


2014-11-19 17:09

Jauno vyno sutiktuvės - ir su šokiais, ir su vyno voniomis

2

„Atvyko jaunas božolė!“ (pranc. Le Beaujolais nouveau est arrivé!) – šiuo šūkiu prasideda didžiausia naujojo derliaus vyno šventė visame pasaulyje. Apie 1970-uosius tapusi nacionaline švente, Jauno božolė diena sparčiai išplito už Prancūzijos ribų po Europą, o netrukus ir Jungtines Amerikos Valstijas bei Aziją.


2014-11-19 15:27

Konjako metai pradedami skaičiuoti nuo Melagių dienos

2|4

Konjakui suprasti reikia laiko, brandos ir pasirengimo. Tikroji šio gėrimo filosofija labiau susijusi su alkoholio vartojimo kultūra, gėrimo kokybe, konjako namų istorija bei filosofija. Norint pajusti šį gėrimą, privalu rasti jam tinkamą progą ir aplinkybes. Konjakui reikia skirti laiko ir dėmesio. Tik neskubant, jaukioje aplinkoje ir geroje kompanijoje galima jį pažinti, atrasti.


Populiariausi per 24 val.