Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Mano Kūčių ir šv.Kalėdų valgiai (nuotraukos)

Mano Kūčių ir šv.Kalėdų valgiai (nuotraukos)

2007-12-23 16:44

Mano Kūčių ir Šventųjų Kalėdų valgiai bei gėrimai gal kiek ir skiriasi nuo įprastinių kaimiškų valgių ir gėrimų, nes valgių receptai yra paimti iš Lietuvos aukštosios virtuvės - iš Lietuvos didikų ir bajorų - virtuvių.

1/11

Kriaušė tešloje. V.Sakas

Mano Kūčių ir šv.Kalėdų valgiai (nuotraukos)

1 / 11

Kriaušė tešloje. V.Sakas

Kūčių žuvienė. V.Sakas

Morkų sklindžiai. V.Sakas

Obuolių pyragas. V.Sakas

Salotos su kalafiorais. V.Sakas

Aviečių tortas V.Sakas

Salotos su lašiša. V.Sakas

Garintas sterkas. V.Sakas

Triušis. V.Sakas

Grybų sklindžiai. V.Sakas

Obuoliais įdarytas karpis. V.Sakas

(11 nuotraukos) V.Sakas

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-10-30 11:21

A.Užkalnis prancūzų virtuvės restorane prisivalgė duonos

71|9

Pagalvojau, kad jau nebedaug liko restoranų apžvalgų – mažiau nei dešimt – kai kainas rašysiu litais, o paskui viskas bus iš tikrųjų kaip Europoje. Ir galėsime be perskaičiavimų gretinti kainas su Briuseliu, Tulūza ir Palermu. Tai ta proga europietiškos (iš tiesų prancūziškos) virtuvės restoranas „La Cave“, kurį iki šiol apeidavau, nes jis turbūt nelabai laimingoje vietoje.


2014-10-29 13:35

Kodėl lietuvių mityba vis dar nėra palanki sveikatai?

Per dvidešimt pastarųjų metų laikas, kurį žmonės praleidžia virtuvėje gamindami maistą, sutrumpėjo nuo 1 valandos 40 minučių iki 40 minučių ar net mažiau nei 10 minučių. Dėl spartėjančio gyvenimo tempo žmonės vis mažiau laiko nori praleisti virtuvėje prie puodų, todėl greitai paruošiamų maisto produktų kategorija artimiausiu metu turėtų būti sparčiausiai auganti, lyginant su kitomis maisto produktų kategorijomis.


2014-10-28 13:43

Duonos kepimas Alesiai Mačiulis primena vaikystę Baltarusijoje

50|5

Nors parduotuvių lentynose – kalnai įvairiausios duonos, Alesia Mačiulis (36 m.) neretai ją kepa namuose. Šią vasarą vedusio verslininko Romualdo Mačiulio (31 m.) žmonos kepta duona nespėja sužiedėti, nes akimirksniu jos nelieka. Paprasčiau būtų nusipirkti duonos nei susiruošti ją kepti, bet Alesiai negaila daugiau nei trijų valandų, praleistų virtuvėje. Per tą laiką ji ruošia tešlą, ją keliskart kildina, kol pagaliau pašauna į orkaitę, rašo „Lietuvos rytas".


2014-10-27 10:41

Močiutės pakuždėtas varškės „Tinginio“ receptas

25

Varškės „Tinginys“ su džiovintais vaisiais ir riešutais dažniausiai visus sužavi paprastu pagaminimo būdu ir ypatingu skoniu. Šį desertą ilgus metus buvau visiškai pamiršusi, bet vieną dieną varškės „Tinginį“ man priminė vyro močiutė.


2014-10-26 11:11

Keptų obuolių ir sūrio pyrago receptas - iš A.Ivanausko lūpų

3|2| 

Rengiate vėlyvus pusryčius su šeima ar draugais? O gal norite atsigauti po audringo vakarėlio? Kulinaras Alfas Ivanauskas turi jums puikių idėjų, kaip pradėti savaitgalio rytą. Šįkart „Lietuvos ryto“ TV laida „VMG kulinarinis žurnalas“ siūlo pasiruošti keptų obuolių ir sūrio pyragą, pagardintą avietėmis.


2014-10-25 13:43

Rinkitės dietą sielai

Kas jums yra maistas? Malonumas, priemonė stresui nuslopinti ar būdas alkiui numalšinti? Atsakius į šio testo klausimus galima išsirinkti mitybos būdą, kuris tinka būtent jums. Kiek žmonių, tiek ir būdų sulieknėti. Norint išsirinkti savąjį, būtina atsižvelgti į psichologijos ypatumus, kuriuos atrasti padės šis testas.


2014-10-24 18:34

Atsikratyti nereikalingų kilogramų padeda ir prieskoniai

Ar žinote, kad kulinarinė prieskonių istorija yra ne trumpesnė, o gal ir ilgesnė nei mėsos? Juk senovėje žmonės pirmiausia rinko šakneles ir uogas, o tik paskui ėmė medžioti mamutus. Prieskoniais galima kiekvieną valgį paversti skaniu. O kuo jie mums dar naudingi?


2014-10-24 16:19

Persikų pyragėliai su varškės sūriu ir avižiniais dribsniais

3

Šiuos sveikuoliškus pyragėlius pasigamins net ir pradedantis kepėjas, mat šiam skanėstui naudojama sluoksniuota tešla. Šiuose pyragėliuose yra avižinių dribsnių, turinčių daug skaidulų, lietuviško varškės sūrio ir medaus. Išbandykite tai, ką mėgsta sveikuoliai!


2014-10-23 17:28

Ar dar yra restoranų, į kuriuos įleidžiamas A.Užkalnis?

152|8

Nemėgstu dienos pietų. Nemėgstu žmonių, kurie mėgsta dienos pietus. Pasakysiu dar daugiau: nemėgstu žmonių, kurie šiaip jau nemėgsta dienos pietų, bet kartais valgo juos ir sako, kad gal visai nieko baisaus kartais ir dienos pietus suvalgyti. Palaukite. Aš pats taip kartais darau. Koks žiaurus pasaulis. Mano senas bičiulis ir aukštaūgis politikas Remigijus Šimašius, kuris šiaip jau yra iš Tauragės, sakė – einam pietų. Žinojau, kad tarkuos man smegenis, bet toks politikų darbas, ir aš jų nebijau.


2014-10-21 16:19

Patiekalas, nuo kurio neapsunkstama, - varške įdaryti makaronai

5

Jeigu pabodo mėsa įdaryti makaronai, keiskite įdarą varške su žalumynais. Varške ir špinatais įdaryti canelloni (makaronų vamdzeliai) - puikus patiekalas šeimai. Jį paruošti ilgai neužtruksite, nes receptas - nesudėtingas. O iš orkaitės sklindantis malonus aromatas tikrai sužadins apetitą. Šis valgis - skanus, sotus, bet nuo jo neapsunkstama. Makaronai su varške ir špinatais iškeps per dvidešimt minučių. Skanaus!


Populiariausi per 24 val.