Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Kava iš gyvūnų išmatų - brangiausia pasaulyje

Kava iš gyvūnų išmatų - brangiausia pasaulyje

2008-04-10 15:36

Už puodelį kavos Londone gurmanai moka 50 svarų (215 litų). Ši brangi kava nepaprasta - jai pagaminti naudojamos gyvūnų išmatos.

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-10-25 13:51

Operos dainininkas E.Montvidas mėgaujasi paties kepta duona

1

Operos tenoras Edgaras Montvidas daugiausia laiko kulinarijai skiria grįžęs į savo vasarnamį Prancūzijos Langedoko regione. „Tuomet duodu valią fantazijai. Čia gimsta ir mano iškepta duona!“ – kad duonos kepimas prilygsta šventei, neslėpė užsienyje dirbantis operos solistas. Duonos kepimas – savotiškas ritualas, atimantis nemažai laiko. Tačiau tai sukuria namų jaukumą.


2014-10-25 13:43

Rinkitės dietą sielai

Kas jums yra maistas? Malonumas, priemonė stresui nuslopinti ar būdas alkiui numalšinti? Atsakius į šio testo klausimus galima išsirinkti mitybos būdą, kuris tinka būtent jums. Kiek žmonių, tiek ir būdų sulieknėti. Norint išsirinkti savąjį, būtina atsižvelgti į psichologijos ypatumus, kuriuos atrasti padės šis testas.


2014-10-24 18:34

Atsikratyti nereikalingų kilogramų padeda ir prieskoniai

Ar žinote, kad kulinarinė prieskonių istorija yra ne trumpesnė, o gal ir ilgesnė nei mėsos? Juk senovėje žmonės pirmiausia rinko šakneles ir uogas, o tik paskui ėmė medžioti mamutus. Prieskoniais galima kiekvieną valgį paversti skaniu. O kuo jie mums dar naudingi?


2014-10-24 16:19

Persikų pyragėliai su varškės sūriu ir avižiniais dribsniais

3

Šiuos sveikuoliškus pyragėlius pasigamins net ir pradedantis kepėjas, mat šiam skanėstui naudojama sluoksniuota tešla. Šiuose pyragėliuose yra avižinių dribsnių, turinčių daug skaidulų, lietuviško varškės sūrio ir medaus. Išbandykite tai, ką mėgsta sveikuoliai!


2014-10-23 17:28

Ar dar yra restoranų, į kuriuos įleidžiamas A.Užkalnis?

149|8

Nemėgstu dienos pietų. Nemėgstu žmonių, kurie mėgsta dienos pietus. Pasakysiu dar daugiau: nemėgstu žmonių, kurie šiaip jau nemėgsta dienos pietų, bet kartais valgo juos ir sako, kad gal visai nieko baisaus kartais ir dienos pietus suvalgyti. Palaukite. Aš pats taip kartais darau. Koks žiaurus pasaulis. Mano senas bičiulis ir aukštaūgis politikas Remigijus Šimašius, kuris šiaip jau yra iš Tauragės, sakė – einam pietų. Žinojau, kad tarkuos man smegenis, bet toks politikų darbas, ir aš jų nebijau.


2014-10-23 12:23

Rudeniškas polėkis: A.Ivanausko kugelis keksiukų formelėse

5|2

Auksinis ruduo su savo gėrybėmis įsiveržė ir į virtuvę. Kokių netikėtų patiekalų galima pasiruošti iš naujojo derliaus, pataria „Lietuvos ryto“ TV laida „VMG kulinarinis žurnalas“. Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas laužo tradicijas ir net klasikinį lietuvišką kugelį paverčia įmantriu patiekalu. Kulinaras įsitikinęs, kad kugelį galima kepti ne tik įprastoje skardoje, bet ir keksiukams skirtuose indeliuose.


2014-10-21 16:19

Patiekalas, nuo kurio neapsunkstama, - varške įdaryti makaronai

4

Jeigu pabodo mėsa įdaryti makaronai, keiskite įdarą varške su žalumynais. Varške ir špinatais įdaryti canelloni (makaronų vamdzeliai) - puikus patiekalas šeimai. Jį paruošti ilgai neužtruksite, nes receptas - nesudėtingas. O iš orkaitės sklindantis malonus aromatas tikrai sužadins apetitą. Šis valgis - skanus, sotus, bet nuo jo neapsunkstama. Makaronai su varške ir špinatais iškeps per dvidešimt minučių. Skanaus!


2014-10-21 14:01

Buvęs „B'Avarijos“ narys J.Jonušas ruošia dūmo skonio valgius

5|5

Buvęs grupės „B'Avarija“ narys Jonas Jonušas pastaruoju metu dažniausiai laiką leidžia sostinės kulinarijos studijoje „Čiop čiop“, kur rengiami vakarėliai, mokymai, maisto degustacijos. Dainininkas taip pat dalijasi savo kulinarine patirtimi. Nors Jonas - kulinarijos mėgėjas, virtuvėje sukasi virtuoziškai, o jo paruošti patiekalai žavi išradingumu, originalumu, pikantišku skoniu.


2014-10-21 11:45

Visos sūrio paslaptys - kaip pjaustyti ir su kuo patiekti

3| 

Kaip nepasiklysti gausioje sūrių įvairovėje? Kaip juos skanauti, atpažinti, patiekti, suprasti, atskirti, derinti, laikyti, jais mėgautis? Svarbiausia gaminant sūrį – pienas. Nuo jo priklauso sūrio skonis, tekstūra, spalva, cheminės savybės, sūrio gaminimo būdas ir brandinimas (arba nebrandinimas). Karvės yra gana išrankios, joms reikalingi minkštos šviežios žolės plotai. Iš jų pieno pagaminto sūrio skonis yra švelnesnis, neturi stiprių papildomų prieskonių. Ožkos, priešingai, kalnuotų vietų mėgėjos. Rašo „Lietuvos rytas“.


2014-10-21 09:15

Pažaislio vienuolyno restorane - G.Ramsay mokinio vaišės

6|19

Prie Kauno marių esančiame Pažaislio vienuolyne įsikūręs svetingumo komplekso „Monte Pacis“ restoranas artimiausiu metu neturėtų sulaukti kandžių Andriaus Užkalnio pastabų, kurių jis negailėjo šių metų pavasarį užsukęs pavalgyti į minėtą vietą. Žąsimis restorano kokybę vertinantis maisto žinovas tuomet skyrė vos dvi iš penkių.


Populiariausi per 24 val.