Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Kava iš gyvūnų išmatų - brangiausia pasaulyje

Kava iš gyvūnų išmatų - brangiausia pasaulyje

2008-04-10 15:36

Už puodelį kavos Londone gurmanai moka 50 svarų (215 litų). Ši brangi kava nepaprasta - jai pagaminti naudojamos gyvūnų išmatos.

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-04-19 11:16

Lietuviškas šokoladas ir toliau skina apdovanojimus

3

Po visai neseniai gauto geriausios naujos maisto įmonės titulo „Next Organic Berlin 2015“ festivalyje Vokietijoje pirmasis Lietuvoje pagamintas ekologiškas šokoladas „Mulate“ buvo apdovanotas aukso medaliu už pakuočių dizainą ir bronza už tamsaus pieno šokoladą su žemės riešutais prestižiniuose apdovanojimuose „Academy of Chocolates Awards 2015“.


2015-04-18 13:54

5 klaidos, dėl kurių prastėja brendžio skonis

8

Brendis Lietuvoje vertinamas jau seniai, tačiau ekspertai iki šiol neatsistebi gausybe klaidingų patarimų ir įsitikinimų. Kaip laikyti brendžio taurę? Su kokiais patiekalais brendis geriausiai atskleidžia savo skonį? Kokios temperatūros brendis yra vartojamas? Ir kaip tai teisingai daryti?


2015-04-17 11:38

Į kulinarinę avantiūrą buvo įtraukti ir žinomi žmonės

1|22

Sostinėje įsikūrusio gurmaniškų mėsainių restorano įkūrėjai meta iššūkį: vietoje tradicinio gėrimo – alaus – prie mėsainio siūlo rinktis tikrą šampaną!


2015-04-17 11:25

A.Užkalnio nuosprendis: restoranas įstrigo vakarykštėje dienoje

56|11

Švedijoje viskas gerai, ten juk socializmas, viskas dėl žmogaus ir kaliniai belangėse gyvena gražiau negu mūsų mokytojai ir bibliotekininkai Kybartuose, sako liaudies legenda. Tiesa?


2015-04-14 13:43

Lietuviai šokolado gamintojai – tarp penkių geriausiųjų Europoje

6

Šokolado manufaktūra „Chocolate Naive“ po pripažinimų Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Japonijoje, sulaukė dėmesio senajame žemyne. Praėjusią savaitę paskelbuose tarptautiniuose šokolado apdovanojimuose lietuviai pateko į geriausių šokolado gamintojų penketuką Europoje, o „Chocolate Naive“ naujas šokolado projektas „Mulate“ buvo pripažintas kaip geriausias naujasis prekinis ženklas „Next Organic Berlin 2015“ festivalyje Vokietijoje.


2015-04-13 18:24

Jūrų žuvų restorane Andrius Užkalnis pravirko iš džiaugsmo

125|11

Vienoje senoje knygoje sakė: „Belskite, ir bus atidaryta.“ Aš galvojau: jei pakankamai ilgai barškinsiu lėkštę, ar bus išgirstos mano maldos ir atsidarys kokios naujos įstaigos durys? Kelerius metus vertinu Lietuvos restoranus, kalbu nesustodamas, kad Lietuva laukia, kaip motulė išplaukusio į marias Kastyčio, jūrinių žuvų restorano.


2015-04-12 09:38

Pasiklydę vynų sąraše, arba kaip išsirinkti vyną

5

Prisipažinkite, kad nors kartą gyvenime este pakliuvę į tokią naiviai buitišką situaciją – pietaujate ar vakarieniaujate restorane, ir nusprendžiate užsisakyti vyno. Atsivertus vyno kortą (vyno meniu), nuo pavadinimų gausos išpila šaltas prakaitas, o pokalbis su padavėju ima skambėti kaip anekdotas apie Marytę: „Jums sauso vyno?“ „Berkite“.


2015-04-08 07:26

Andriaus Užkalnio išgirtas šamas dingo iš restorano valgiaraščio

36|5

Penkios žąsys iš penkių. Toks maisto kritiko ir „Laukinių žąsų“ autoriaus Andriaus Užkalnio vertinimas neseniai pradžiugino klaipėdiečio Vytauto Samavičiaus komandą. Restorano „Momo grill“ virtuvės meistras pastebėjo, kad po jo atsiliepimo darbuotojai ėmė labiau pasitikėti savimi, o į restoraną užsuka naujų lankytojų. „Atsirado daugiau pasitikėjimo komandoje ir manyje. A.Užkalnis išryškino, ką iš tiesų mokame daryti – gerai kepame kepsnius“, – pasakojo pripažintas virėjas.


2015-04-07 10:56

„Lietuviškas Vyšnių KRIEK“ – prisirpęs „Vilkmergėje“

8|2

Gaivus prinokusių uogų aromatas ir sodri vyšnių spalva. Išraiškingas saldžiarūgštis skonis. Laikydamiesi Belgijos ir Lietuvos tradicijų, „Vilkmergės“ aludariai išvirė pirmąjį Lietuvoje „Vyšnių Kriek“.


2015-04-03 15:31

Karščiausia vieta Klaipėdoje, kurios pavydėtų ir kauniečiai

4|12

Ar įmanoma Klaipėdoje padaryti kavinę, kad atrodytų kaip drėgniausia kauniečio svajonė, tačiau būtų geriau negu Kaune, bet kad pamėgtų visi klaipėdiečiai ir kad net atėjęs vilnietis liktų nenusivylęs? Pasižiūrėkim.


Populiariausi per 24 val.