Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Savaitgalio pietūs: viskas iš kepenų (nuotraukos)

Savaitgalio pietūs: viskas iš kepenų (nuotraukos)

2009-02-28 13:02

Patiekalų iš kepenų rasite beveik visų tautų virtuvėse: anglai jas skanauja su skrudintos kiaulienos griežinėliais, ispanai - su keptais svogūnais ir pomidorais, prancūzai - su svogūnų košele. O ką šįkart pasigaminsite jūs? Pasinaudokite “Darbštuolės” žurnalo receptais.

1/7

Veršių kepenų dešrelės. “Darbštuolė”

Savaitgalio pietūs: viskas iš kepenų (nuotraukos)

1 / 7

Veršių kepenų dešrelės. “Darbštuolė”

Kepenėlių blyneliai “Darbštuolė”

Vištų kepenėlių salotos “Darbštuolė”

Karališkos kepenys “Darbštuolė”

Naminė dešra “Darbštuolė”

Pyragas su grybais ir vištienos kepenėlėmis. “Darbštuolė”

Kepenų kotletai “Darbštuolė”

(7 nuotraukos) “Darbštuolė”

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-08-30 10:34

Paprasta, bet neįprasta: vištiena su vaisių padažu (receptas)

2

Ispanas Ferranas Adria (52 m.) – molekulinės virtuvės meistras, provokuotojas ir stereotipų griovėjas. Jis iš paprastų produktų sukuria keistus neatpažįstamo skonio ir išvaizdos patiekalus. Jo restoranas „El Bulli“ ilgus metus buvo laikomas vienu geriausių pasaulyje.


2014-08-30 06:05

Apsilaižyk pirštus: virti vėžiai su krapais (receptas)

2

Kad karštą vasaros dieną pasimėgautum delikatesu, nebūtina ieškoti egzotiškų jūros gėrybių. Dabar - vėžiavimo sezonas, tad jas puikiausia gali pakeisti ir mūsų ežeruose sugauti vėžiai. Alytiškis Giedrius Jegelevičius neatsispyręs vėžių gaudymo pagundai džiaugiasi ir savo laimikiu, ir gardžiomis, greitai ir lengvai paruošiamomis vaišėmis.


2014-08-29 18:07

Jau ruoškis paskutinei vakarienei!

3

Kaip ketinate šį savaitgalį atsisveikinti su vasara? Jei dar neturite savo plano, bet norėtumėte nebadaudami laiką leisti gamtoje, organizuokite iškylą su karšta, sočia ir skania paskutine šios vasaros vakariene. Vėsiam vasaros palydėtuvių vakarui ant grotelių kepta mėsa – puikus pasirinkimas.


2014-08-29 13:56

Arkliena delikatesu jau tampa ir Lietuvoje

25|22|

Išgirdę žodį – „arkliena“ dar ir dabar ko gero daug ima raukytis arba ir mandagumo nustemba. Tačiau nei šis žodis, nei iš arklienos gaminami patiekalai neturėtų kelti jokių keistų ar nemalonių asociacijų, jei žmonės bent kiek susipažinę su kulinarijos istorija. Bet kokie arklienos patiekalai nuo seno daugelyje pasaulio šalių laikomi delikatesais.


2014-08-29 10:59

„VMG vasara“ : skanaukite vištienos kulšelių mėsainį vaflyje

1| 

Geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo autoriai - VMG komanda - pristatė naują laidų sezoną „VMG Vasara" tiesiai iš Vilniaus Katedros aikštės. Šįkart siūlome vištienos kulšelių mėsainio belgiškame vaflyje su mango čatniu receptą. Kulinarinių iškylų laida „VMG vasara" rodoma pirmadieniais 19:50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją.


2014-08-28 17:40

A. Užkalnis restorano darbuotojai: „Pamąstyk apie kitą darbą“

162|12

Apie greitąjį maistą rašau daug ir noriai, nes ten lankosi penkis kartus daugiau skaitytojų nei brangesniuose restoranuose. Tarp visos greitojo maisto pasiūlos sušiai turbūt yra brangiausi, tačiau vis tiek Lietuvoje jie seniai tapo labai populiarūs: net ir prekybos centruose jau galima nusipirkti pusėtinų (nesakau – gerų) sušių, kuriuos gali suvalgyti nebesižegnodamas ir nesakydamas: „Daugiau niekada.“ Todėl pažiūrėkime, ką siūlo vienas populiarių tinklinių restoranų, kuris save vadina japonų greitojo maisto restoranu.


2014-08-28 10:57

NATO kariams – leidinys apie skaniausius Šiaulių krašto valgius

7|2

Daug Lietuvos konditerijos rekordų pasiekę, o per Žolines įspūdingo dydžio Derlinių vainiką sukūrę Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai ir pedagogai pristatė NATO misiją Šiauliuose atliekantiems kariams skirtą leidinį „Šiaulių krašto mėgstamiausi valgiai“. Po tokį leidinį bei atviruką su “Šaulio” atvaizdu ir palinkėjimais Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas ketina padovanoti kiekvienam NATO oro policijos misiją atlikusiam kariui. Mintis perteikti užsieniečiams informaciją apie mėgstamiausius mūsų krašto valgius Šiaulių miesto merui kilo, kai per vieną susitikimą NATO junginio karininkas paklausė, kur galėtų įsigyti lietuviškų patiekalų receptų anglų kalba.


2014-08-27 17:34

Patarimas iš prekybos centro: fotografuok savo šaldytuvo turinį

2

Ar žinome, kad tinkamai suorganizuotas ir tvarkingas šaldytuvo turinys naudingas ne tik tam, kad viskas atrodytų tvarkingai ir gražiai? Tai padeda žinoti, ką turite, ko jums reikia ir ką naudojate. Tačiau ar dažnas skiriame pakankamai dėmesio šaldytuvo turiniui ir jo tvarkai?


2014-08-27 17:22

Virtuvės mitų griovėjas A.Ivanauskas miesto aikštėje kepė blynus

8|16

Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas „Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG) Vilniaus savivaldybės prieeigą užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų ir pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“. Akcija pradėta Europos aikštėje iškilusia miltų maišų barikada, kuria VMG siekia atkreipti žmonių dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą.


2014-08-27 12:27

Europos aikštėje Vilniuje - trys tonos miltų

3|16

Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomo Lietuvos kulinarinio projekto „Virtuvės mitų griovėjai" atstovai Vilniaus savivaldybės prieigas „užvertė“ daugiau nei trimis tonomis miltų. Europos aikštėje priešais sostinės savivaldybę projekto sumanytojas ir siela Alfas Ivanauskas milžiniškoje keptuvėje kepė blynus ir taip kartu su sostinės meru Artūru Zuoku neįprastai pristatė sveiką maistą propaguojančią socialinę akciją.


Populiariausi per 24 val.