Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

2012-05-03 18:16

Vasara jau čia pat, todėl vis dažniau lėksime į gamtą iškylauti. Portalo lrytas.lt skaitytojams ir toliau siūlome būdus, kaip paruošti marinatą šašlykams, kad šie būtų kuo gardesni. Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. Linkime išsirinkti tinkamiausią receptą ir nieko nelaukiant jį išbandyti. Skanaus!

1/1

Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. A. Barzdžius

Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

1 / 1

Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. A. Barzdžius

(1 nuotraukos) A. Barzdžius

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-07-25 11:25

A. Užkalnis žinomame restorane: „Netikėkite maisto nuotraukomis“

129|11

Manęs dažnai klausia: kodėl aš taip pasiruošęs save žaloti, kad einu net į tokius restoranus, kurie padeda sukurti linksmas istorijas, bet palieka negerų kulinarinių prisiminimų. Neseniai rašiau apie „Lakštingalą“ Vingio parke, o štai dabar aplankiau „La Crepe“, įsikūrusią kažkada sovietiniais laikais buvusios Gorkio blyninės vietoje, kurią taip žmonės vadino pagal tuometį Pilies gatvės pavadinimą. Toje blyninėje visuomet smirdėdavo sudegusiu aliejumi ir tą kvapą galėjo išnaikinti nebent laikas arba vidutinio stiprumo branduolinis sprogimas. Kaip atrodo „La Crepe“ šiandien?


2014-07-24 13:43

Ką valgo pasaulio lyderiai?

6

Galingiausių pasaulio šalių lyderiams dirbantys virėjai žino jų įgeidžius – kas ką mėgsta, o ko nepakenčia. Londone į tarptautinį renginį susirinkę valstybių vadovų virėjai atskleidė dalį šių paslapčių.


2014-07-23 17:53

Pasigamink lengvai: saldi atgaiva karštai vasaros dienai

8|3

Nuo paauglystės į orkaitėje kepantį pyragą žiūrėdavome lyg katinai į pakabintus lašinius. Pasirodo, laikas nelabai pakeičia žmones. Buvome tokios nekantrios, kad nesulaukėme, kol pyragas visiškai atvės ir prisikrovėme lėkštutes.


2014-07-22 16:44

Kulinarinių knygų autorė B.Nicholson sulaukia gerbėjų pastabų

27|3

Banko tarnautoja Deimantė Urbonaitė (29 m.) yra vienintelė, kuria kurdama receptus pasikliauja kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson (34 m.). Į jos knygas patiekalų aprašymai sugula, kai receptūras virtuvėje patikrinusi Deimantė perduoda pastabas autorei. Kas nutiktų, jeigu B.Nicholson receptai pasirodytų nepatikrinti?


2014-07-21 17:02

Žaismingas būdas, kaip nevalgiems vaikams sukelti apetitą

2

Ką daryti, jei vaikai raukosi vos išvydę daržoves ir nenori maitintis sveikai? Atsakymą su tokia problema susidūrusiems tėvams turi mokslininkai. Neseniai jų atlikto tyrimo duomenys atskleidė, kad atžalų įtraukimas į maisto ruošimo procesą turi teigiamą poveikį vaikų pasirinkimams.


2014-07-21 16:18

Greiti pietūs - kriaušių ir mėlynojo sūrio salotos (receptas)

 

Kai už lango beprotiška kaitra, apie stoviniavimą virtuvėje prie puodų nesinori nė galvoti. Tačiau ką daryti, jeigu pilvas gurgia taip, lyg maisto nebūtų gavęs visą amžinybę? Siūlome paprasto, vasariško ir labai greitai paruošiamo patiekalo receptą. Salotos ne tik pamalonins gomurį, bet ir maloniai atvėsins karštą vasaros dieną.


2014-07-20 14:57

Dizainerė D. Urbonavičiūtė sekmadienio neįsivaizduoja be blynų

19

Sekmadienis – tai diena, kai labai užsiėmusios mamos turi laiko pamaloninti savo šeimą. Dizainerė, mados namų „Zoraza“ įkūrėja Daiva Urbonavičiūtė be blynų savo gyvenimo neįsivaizduoja ir juos mielai kepa savo sūnui Pranciškui kiekvieną sekmadienį.


2014-07-19 21:19

Aktorė Redita Dominaitytė vaikus lepina paslaptingais blynais

26

Dažnam vaikystės prisiminimai yra persipynę su akimirkomis, praleistomis tėvų ar senelių virtuvėje belaukiant, kol keptuvėje iškeps nauja blynų porcija. Vaikystės blynų receptus išsaugojusios mamos nevengia jų iškepti ir savo vaikams. Aktorė Redita Dominaitytė, kepdama blynus savo atžaloms, remiasi savo mamos ir močiutės receptais, tačiau įtemptas darbo grafikas ją verčia ieškoti ir paprastesnių bei greitai pagaminamų blynų receptų.


2014-07-19 10:08

Smaližių svajonė – keksiukai su kondensuotu pienu

2|2

„Maisto gaminimas nėra mėgstamiausia mano veikla, tačiau kepti pyragus, tortus, sausainius, keksiukus man labai patinka. Gal todėl, kad esu smaližė. Negaliu atsispirti saldiems gaminiams“, – prisipažino alytiškė Jūratė Jaciunskienė.


2014-07-17 16:03

Prancūzų maistas brangu, bet geri dalykai nebūna nemokami

50|15

Pirmiausia - nesupratau, kodėl taip ilgai laukiau prieš eidamas aprašyti restorano, kuris per kelis šimtus metrų nuo mano namų. Kartais taip būna: pavyzdžiui, artimiausias, mano gatvėje, „Shakespeare" viešbučio restoranas „Sonetai" irgi laukia savo eilės. „Marche de Provence" taip pat ne ką toliau: nors yra Pilies gatvėje (tai savaime nieko gero nežada), jis atsitraukęs nuo jos ir tinkamai prisiglaudęs prie K.Sirvydo skvero, dar Prancūzparkiu vadinamo.