Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

2012-05-03 18:16

Vasara jau čia pat, todėl vis dažniau lėksime į gamtą iškylauti. Portalo lrytas.lt skaitytojams ir toliau siūlome būdus, kaip paruošti marinatą šašlykams, kad šie būtų kuo gardesni. Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. Linkime išsirinkti tinkamiausią receptą ir nieko nelaukiant jį išbandyti. Skanaus!

1/1

Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. A. Barzdžius

Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

1 / 1

Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. A. Barzdžius

(1 nuotraukos) A. Barzdžius

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-04-02 09:00

„Kalnapilio Royal Select“ – išskirtinis alus nuo pirmo gurkšnio

2|2

„Lietuvos alaus mėgėjai kasmet vis labiau domisi šio gėrimo kultūra ir rūšimis“, – teigia vyriausiasis alaus daryklos „Kalnapilis“ aludaris Ričardas Barakūnas. Parduotuvių lentynose galima rasti begalę įvairiausio alaus, tad bet kuris išsiskirti ir nustebinti norintis gamintojas turi pasitelkti visą savo patirtį ir išmonę.


2015-04-02 06:11

Karščiausia vieta Klaipėdoje, kurios pavydėtų ir kauniečiai

32|12

Ar įmanoma Klaipėdoje padaryti kavinę, kad atrodytų kaip drėgniausia kauniečio svajonė, tačiau būtų geriau negu Kaune, bet kad pamėgtų visi klaipėdiečiai ir kad net atėjęs vilnietis liktų nenusivylęs? Pasižiūrėkim.


2015-03-30 07:46

Andrius Užkalnis Klaipėdoje rado restoraną, kuriam nėra lygių

204|8

Visada sakiau, kad nediskriminuoju Lietuvos miestų. Jeigu Vilnius gauna daugiausia gerų įvertinimų, tai tik todėl, kad čia daugiausia puikių restoranų. Kai už sostinės ribų bus kas nors labai gerai, taip ir pasakysiu, visada žadėdavau. Klaipėdoje „Momo Grill“ rekomendacijų – daugybė. Kiti chuliganiški, „kaip namie“ restoranai („Ridikai“, „Pankolis“) turi savo gerbėjų, kuriems patinka egzotiškas paprastumas ir brutaliai neoficialus aptarnavimas, o „Momo Grill“ jau turi solidumo reputaciją (tik, sako daugelis, ten brangoka).


2015-03-30 07:45

Restoranų verslą įsukęs britas: „Lietuviai atranda gerą maistą“

19|2

Britas Garethas Sandersonas (30 m.) maloniai nustebina savo žiniomis apie Lietuvos kulinarijos istoriją. Jis žino ne tik apie dabar populiarius bulvinius patiekalus, bet ir apie senąją dvarų kultūrą, kuomet didikams ruoštas maistas buvo gardinamas žolelėmis ir miško gėrybėmis. Apie cepelinus G.Sandersonas, be abejo, taip pat žino, net prisipažįsta bandęs juos gaminti pats.


2015-03-27 15:55

Prancūziška vakarienė suvienijo tūkstančius gurmanų

3|36

Įsivaizduokite vakarienę, kuri tą pačią dieną vyksta 150 šalių, joje dalyvauja 1300 virtuvės šefų, o dešimtys tūkstančių gurmanų ragauja prancūziškus patiekalus. Tokia vakarienė kovo 19-ąją vyko ir Vilniuje. Pasaulinį prancūziškos gastronomijos renginį „Good France“ inicijavo žymusis prancūzų virtuvės šefas Alainas Ducasse ir Prancūzijos užsienio reikalų ministerija.


2015-03-27 10:18

Į pasaulio paveldo sąrašą siūlo įtraukti neapolietišką picą

Italija pasiūlė įtraukti neapolietišką picą į UNESCO nematerialiojo kultūros paveldo sąrašą. Italijos nacionalinė komisija prie UNESCO nusprendė, kad „Neapolio picų kepėjų menas“ yra vertas pripažinimo ir turėtų būti saugomas.


2015-03-26 17:27

Gurmanai varžėsi protmūšyje. Patikrinkite savo žinias ir jūs

7

Antradienio vakarą protų kovų ir gero maisto gerbėjai Vilniuje džiaugėsi jiems skirta unikalia naujove. Jie rinkosi į pirmąją Lietuvoje viktoriną vien tik apie maistą ir kulinariją.


2015-03-24 10:23

Lietuviai įrodė: ne tik ispanai moka gaminti kumpį su koja

28|4

„Ar šis kumpis tikrai lietuviškas? Ne ispaniškas?“ – galvą kraipė moteris, parduotuvėje apžiūrinėdama šaltai rūkytą kiaulės kumpį su koja. Ant vitrinos užkeltas, specialiame stove įtvirtintas, gražiu tinkleliu apvilktas kiaulės kumpis traukte traukė akį. Ne mažiau viliojo ir jo kvapas, primenantis vaikystę kaime.


2015-03-23 14:44

Kaunietei verslininkei savo virtuvės receptus patiki vienuoliai

11|5

Pažaislio vienuolyne įsikūrusio svetingumo komplekso „Monte Pacis“ šeimininkė Indra Ramanauskienė (39 m.) brangina draugystę su istorinėje vietoje gyvenančiomis seserimis kazimierietėmis ir kitų Europos vietų vienuoliais. Kulinariniu vienuolių paveldu besidominti kaunietė sukaupė daugybę originalių vienuolių receptų, užrašytų lietuvių, lenkų, vokiečių ir lotynų kalbomis. Kai kurie jų šimtmečių senumo.


2015-03-23 09:44

Auksinė šefo taisyklė: virtuvėje – jokių „plastikinių“ pomidorų

4|3

Virtuvės šefas nebūtų šefas, jei nesivadovautų taisyklėmis, padedančiomis suburti tvirtą ir bendrų tikslų siekiančią komandą. „Soul & Pepper“ restorano virtuvės šefas Gediminas Albrichtas dalinasi savo darbo virtuvėje taisyklėmis ir sako, kad be jų darbas virtuvėje būtų tiesiog chaotiškas.


Populiariausi per 24 val.