Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

2012-05-03 18:16

Vasara jau čia pat, todėl vis dažniau lėksime į gamtą iškylauti. Portalo lrytas.lt skaitytojams ir toliau siūlome būdus, kaip paruošti marinatą šašlykams, kad šie būtų kuo gardesni. Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. Linkime išsirinkti tinkamiausią receptą ir nieko nelaukiant jį išbandyti. Skanaus!

1/1

Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. A. Barzdžius

Virtuvės šefo L. Samėno šašlykų marinavimo būdai

1 / 1

Virtuvės šefas ir krautuvėlės „Deli Chefs“ vadovas Linas Samėnas siūlo net kelis būdus, kaip paruošti marinatą vištienos, kiaulienos ir jautienos šašlykui. A. Barzdžius

(1 nuotraukos) A. Barzdžius

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-09-22 17:23

Vestuvių parodoje sieks rekordo - aukščiausios vyno piramidės

5

Vestuvės gali būti kitokios – ne tik su tradiciniais šakočiais, baltosiomis mišrainėmis ir stalus užsėdusiais netikrais piršliais. Tai bus bandoma įrodyti Klaipėdoje po penkerių metų pertraukos rengiamoje vestuvių parodoje.


2014-09-22 14:33

Šonkauliukus skaniausiai paruošė vilniečiai barbekiu kepėjai

2

Tautų mugės metu, rugsėjo 19–20 d., Vilniuje Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) baigė 9-ąjį sezoną, surengdama atvirą grilio mėgėjų čempionatą. Jame lankėsi Pasaulinės barbekiu kepėjų asociacijos (WBQA – angl. World Barbecue Association) prezidentas Patrikas O‘Sulivanas (Patrick O‘Sullivan). Čempionate dalyvavo 13 komandų iš Lietuvos ir Estijos, kurios varžėsi penkiose rungtyse. Tarptautinė teisėjų komisija nustatė ir apdovanojo geriausius grilio kepėjus.


2014-09-22 13:45

Kodėl prancūzės lieknos? Viena priežasčių - jų pusryčiai

46

Jos nesilaiko dietų ir neįsivaizduoja savo gyvenimo be desertų, šviežių duonos gaminių, ančių kepenėlių pašteto, riebių sūrių, mėsos, desertų ir vyno. Kur slypi prancūzių paslaptis, kad nepaisant visų šių gardumynų išlieka lieknos ir sveikos?


2014-09-21 20:57

Bitininkai: „Medus šiemet - ypatingas“

7|5

Gal bitininkai giria savo prekę, sakydami, kad šiemet medaus mažai, bet jame gerokai daugiau naudingų savybių? Pasižvalgius po šeštadienį Tiltų kaime (Trakų r.) vykusią medaus ir duonos šventę „Kvepia medumi mūsų stalas“ aiškėjo, kad kalbos - ne iš piršto laužtos. Prekystaliai lūžo nuo tamsesnio nei įprasta medaus. Tai - labiausiai pasaulyje vertinama medaus rūšis.


2014-09-21 12:37

Aludaris iš Biržų: „Spirsi į alaus statinę - gausi į akį“

6|4

Rugsėjo 21-oji laikoma Šv. Mato, arba Alutinio, diena. Sakoma: „Po Mataušo vanduo ataušo, upėj maudytis nebegalima, užtai galima pirmo alaus pasidaryti.“ Rudenį apyniai subręsta, derlius nuimtas, salyklo pasiruošta. Tai labai gerai žino biržiečiai.


2014-09-20 20:51

Alaus mėgėjai varžėsi, kuris greičiau apibėgs 30 alaus barų

1|12

Alaus mėgėjai sportuoja ne tik prie televizoriaus su bokalu rankose. O alaus pilvukas – persivalgėlių, o ne alaus mėgėjų atributas. Tai stengėsi įrodyti dešimties metų sukaktį švenčiančio Alutinio maratono dalyviai. Orientacinis bėgimas per alaus barus šeštadienį buvo surengtas Vilniuje.


2014-09-20 10:28

Morkų keksiukai vilioja aromatu, skoniu ir purumu (receptas)

Keksiukų kepėjai mėgsta eksperimentuoti ir į šių kepinių tešlą įmaišo šokolado gabalėlių, razinų, džiovintų ar šviežių uogų. Tačiau šįkart siūlome morkų keksiukų receptą. Dėl morkų kepiniai įgauna oranžinę spalvą, bet jau iš orkaitės pasklidus apetitą žadinančiam keksiukų aromatui abejingų nebus jų gardžiam skoniui.


2014-09-19 18:25

Septintos italų vyndarių kartos vynas siunčiamas net į 100 šalių

6|13

Italijos vynas, kaip ir kraštovaizdis yra įvairiapusis, charakteringas, nenuspėjamas. Šalies vynuogynai išsidėstę ir ant kalvų šlaitų, ir saulės atokaitoje plytinčiose lygumose, ir driekiasi pajūrio zonoje. Vieni garsiausi Italijos patriotai ir vyndarystės meistrai yra Zoninų šeima. Septintos kartos valdomos įmonės „Zonin“ istorija siekia jau beveik du šimtmečius.


2014-09-19 12:58

Gurmanams - amerikietiški sumuštiniai iš A. Užkalnio rankų

92|18

„Žymiausias lietuviškas sumuštinis pasaulyje grįžo į Vilnių!“ - paskelbė maisto kritikos portalo „Laukinės Žąsys“ vadovas žurnalistas Andrius Užkalnis. Ketvirtadienio vakarą jis ragautojams pristatė Amerikoje ypač populiarų sumuštinį, kurio svarbiausia sudėtinė dalis - jautiena, vadinama pastramiu.


2014-09-18 20:34

Lietuviams - išskirtinis sumuštinis iš A. Užkalnio rankų

27|18

Vilniuje jau parduodama tai, ką į Ameriką kažkada atnešė žydai iš Rytų Europos, ir ko pasiilgo visi pasaulinio maisto mėgėjai Lietuvoje. Mėsos rūšis, jau virš šimto metų populiari Niujorke, ir kilusi iš Europos yra jautiena, vadinama pastramiu. Ją atvežė į Ameriką žydai iš Rumunijos. Į sumuštinį ją sudėjo Lietuvos žydas, todėl sumuštinis su šia mėsa yra Lietuvos dovana pasauliui.


Populiariausi per 24 val.