Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

2012-05-12 08:17

Parduotuvėse apstu gaminių, kurie iš pažiūros panašūs į varškės sūrelius, tik pavadinti kitaip. Glaistytas varškės desertas – kas tai? Kuo jis skiriasi nuo varškės sūrelio? Ar gali glaistytame deserte nebūti varškės? Ar gali sūrelyje būti konservantų?

1/1

Paaiškėjo, kad apie varškės sūrelius vartotojai žino nedaug. Ne vienam buvo naujiena, kad glaistyti sūreliai turi „pusbrolius“ - taip pat šokoladu aplietus desertus. Redakcijos archyvas

„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

1 / 1

Paaiškėjo, kad apie varškės sūrelius vartotojai žino nedaug. Ne vienam buvo naujiena, kad glaistyti sūreliai turi „pusbrolius“ - taip pat šokoladu aplietus desertus. Redakcijos archyvas

(1 nuotraukos) Redakcijos archyvas

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-08-29 10:59

„VMG vasara“ : skanaukite vištienos kulšelių mėsainį vaflyje

1| 

Geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo autoriai - VMG komanda - pristatė naują laidų sezoną „VMG Vasara" tiesiai iš Vilniaus Katedros aikštės. Šįkart siūlome vištienos kulšelių mėsainio belgiškame vaflyje su mango čatniu receptą. Kulinarinių iškylų laida „VMG vasara" rodoma pirmadieniais 19:50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją.


2014-08-29 10:57

Arkliena delikatesu jau tampa ir Lietuvoje

8|22|

Išgirdę žodį – „arkliena“ dar ir dabar ko gero daug ima raukytis arba ir mandagumo nustemba. Tačiau nei šis žodis, nei iš arklienos gaminami patiekalai neturėtų kelti jokių keistų ar nemalonių asociacijų, jei žmonės bent kiek susipažinę su kulinarijos istorija. Bet kokie arklienos patiekalai nuo seno daugelyje pasaulio šalių laikomi delikatesais.


2014-08-28 17:40

A. Užkalnis restorano darbuotojai: „Pamąstyk apie kitą darbą“

156|12

Apie greitąjį maistą rašau daug ir noriai, nes ten lankosi penkis kartus daugiau skaitytojų nei brangesniuose restoranuose. Tarp visos greitojo maisto pasiūlos sušiai turbūt yra brangiausi, tačiau vis tiek Lietuvoje jie seniai tapo labai populiarūs: net ir prekybos centruose jau galima nusipirkti pusėtinų (nesakau – gerų) sušių, kuriuos gali suvalgyti nebesižegnodamas ir nesakydamas: „Daugiau niekada.“ Todėl pažiūrėkime, ką siūlo vienas populiarių tinklinių restoranų, kuris save vadina japonų greitojo maisto restoranu.


2014-08-28 10:57

NATO kariams – leidinys apie skaniausius Šiaulių krašto valgius

7|2

Daug Lietuvos konditerijos rekordų pasiekę, o per Žolines įspūdingo dydžio Derlinių vainiką sukūrę Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai ir pedagogai pristatė NATO misiją Šiauliuose atliekantiems kariams skirtą leidinį „Šiaulių krašto mėgstamiausi valgiai“. Po tokį leidinį bei atviruką su “Šaulio” atvaizdu ir palinkėjimais Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas ketina padovanoti kiekvienam NATO oro policijos misiją atlikusiam kariui. Mintis perteikti užsieniečiams informaciją apie mėgstamiausius mūsų krašto valgius Šiaulių miesto merui kilo, kai per vieną susitikimą NATO junginio karininkas paklausė, kur galėtų įsigyti lietuviškų patiekalų receptų anglų kalba.


2014-08-27 17:34

Patarimas iš prekybos centro: fotografuok savo šaldytuvo turinį

1

Ar žinome, kad tinkamai suorganizuotas ir tvarkingas šaldytuvo turinys naudingas ne tik tam, kad viskas atrodytų tvarkingai ir gražiai? Tai padeda žinoti, ką turite, ko jums reikia ir ką naudojate. Tačiau ar dažnas skiriame pakankamai dėmesio šaldytuvo turiniui ir jo tvarkai?


2014-08-27 17:22

Virtuvės mitų griovėjas A.Ivanauskas miesto aikštėje kepė blynus

8|16

Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomiausias Lietuvos kulinarinis projektas „Virtuvės mitų griovėjai“ (VMG) Vilniaus savivaldybės prieeigą užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų ir pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“. Akcija pradėta Europos aikštėje iškilusia miltų maišų barikada, kuria VMG siekia atkreipti žmonių dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą.


2014-08-27 12:27

Europos aikštėje Vilniuje - trys tonos miltų

3|16

Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomo Lietuvos kulinarinio projekto „Virtuvės mitų griovėjai" atstovai Vilniaus savivaldybės prieigas „užvertė“ daugiau nei trimis tonomis miltų. Europos aikštėje priešais sostinės savivaldybę projekto sumanytojas ir siela Alfas Ivanauskas milžiniškoje keptuvėje kepė blynus ir taip kartu su sostinės meru Artūru Zuoku neįprastai pristatė sveiką maistą propaguojančią socialinę akciją.


2014-08-27 11:16

Kavą malė ir kariai: tarp svarbiausių jų daiktų – kavamalės

1|5

Antrojo pasaulinio karo metu daugelis vokiečių kareivių kartu su savimi nešiodavosi nuo ekipiruotės neatskiriamą daiktą – kavamalę. Kavamalė buvo maža, pritaikyta transportavimui. Plieninė dėžutė su rankena ant viršaus ir talpa apačioje buvo pritaikyta greitam sumontavimui ir išmontavimui vietoje. Europiečių meilė kavai buvo tokia stipri, kad pasibaigus karui atsiradęs metalo trūkumas nesustabdė kavamalių ir skrudintuvų gamybos. Sprendžiant metalo trūkumo klausimą - dalis amunicijos būdavo išlydoma ir perdirbama į kavos gaminimo prietaisus.


2014-08-26 07:56

Paragavę dzūkiškų blynų, pamiršite jūrų gėrybes (receptas)

31|3

Tuo metu, kai daugelis žavisi egzotinių kraštų virtuvėmis ir neįprastais patiekalais, Varėnos rajono miškuose įsikūrusioje Laimos ir Kosto Mačionių troboje kvepia bulvinės bandos, grikių blynai ir uogiene paskaninta grikių „babka“. Šalia ant jų ant stalo gula varškės „darycinis“, riebus grybų ir spirgučių padažas, į kurį vien pažiūrėjus seilė varva – tegu eina po paraliais visos visų regionų dietos!


2014-08-25 07:31

Jaunimas valgo įvairesnį maistą, o vyresni – sveikesnį

4|2

Atlikus maisto produktų ir gėrimų vartojimo tyrimą Baltijos šalyse, paaiškėjo, kad visose trijose šalyse galioja tendencija, jog kuo vyresnis asmuo, tuo jo maisto racionas yra siauresnis. Moterys renkasi sveikesnį maistą, tuo metu vyrai – greitai ir paprastai pagaminamą. Tai parodė rinkos tyrimų bendrovės TNS LT Baltijos šalyse atliktas pirkimo ir vartojimo įpročių tyrimas.


Populiariausi per 24 val.