Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

2012-05-12 08:17

Parduotuvėse apstu gaminių, kurie iš pažiūros panašūs į varškės sūrelius, tik pavadinti kitaip. Glaistytas varškės desertas – kas tai? Kuo jis skiriasi nuo varškės sūrelio? Ar gali glaistytame deserte nebūti varškės? Ar gali sūrelyje būti konservantų?

1/1

Paaiškėjo, kad apie varškės sūrelius vartotojai žino nedaug. Ne vienam buvo naujiena, kad glaistyti sūreliai turi „pusbrolius“ - taip pat šokoladu aplietus desertus. Redakcijos archyvas

„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

1 / 1

Paaiškėjo, kad apie varškės sūrelius vartotojai žino nedaug. Ne vienam buvo naujiena, kad glaistyti sūreliai turi „pusbrolius“ - taip pat šokoladu aplietus desertus. Redakcijos archyvas

(1 nuotraukos) Redakcijos archyvas

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-09-19 18:25

Septintos italų vyndarių kartos vynas siunčiamas net į 100 šalių

2|13

Italijos vynas, kaip ir kraštovaizdis yra įvairiapusis, charakteringas, nenuspėjamas. Šalies vynuogynai išsidėstę ir ant kalvų šlaitų, ir saulės atokaitoje plytinčiose lygumose, ir driekiasi pajūrio zonoje. Vieni garsiausi Italijos patriotai ir vyndarystės meistrai yra Zoninų šeima. Septintos kartos valdomos įmonės „Zonin“ istorija siekia jau beveik du šimtmečius.


2014-09-19 12:58

Gurmanams - amerikietiški sumuštiniai iš A. Užkalnio rankų

92|18

„Žymiausias lietuviškas sumuštinis pasaulyje grįžo į Vilnių!“ - paskelbė maisto kritikos portalo „Laukinės Žąsys“ vadovas žurnalistas Andrius Užkalnis. Ketvirtadienio vakarą jis ragautojams pristatė Amerikoje ypač populiarų sumuštinį, kurio svarbiausia sudėtinė dalis - jautiena, vadinama pastramiu.


2014-09-18 20:34

Lietuviams - išskirtinis sumuštinis iš A. Užkalnio rankų

25|18

Vilniuje jau parduodama tai, ką į Ameriką kažkada atnešė žydai iš Rytų Europos, ir ko pasiilgo visi pasaulinio maisto mėgėjai Lietuvoje. Mėsos rūšis, jau virš šimto metų populiari Niujorke, ir kilusi iš Europos yra jautiena, vadinama pastramiu. Ją atvežė į Ameriką žydai iš Rumunijos. Į sumuštinį ją sudėjo Lietuvos žydas, todėl sumuštinis su šia mėsa yra Lietuvos dovana pasauliui.


2014-09-18 16:43

Gardžių patiekalų restorane A. Užkalnis vos prisišaukė padavėjus

170|14

Ko jūs tikitės iš restorano, kurio darbo laikas nežinomas, kuris neturi tinklalapio, kurio telefonu niekas neatsiliepia ir kuriame vietoj iškabos – ant lango priklijuotas A4 formato balto popieriaus lapas su užrašu „Trattoria da Flavio. Tradicinė italų virtuvė“? Mes gavome ir tai, ko tikėjomės, ir tai, ko nesitikėjome. Paklausykite istorijos.


2014-09-18 09:59

Naujas A. Pogrebnojaus talentas - kurti kavos aparatus

11|11

Ekstravagantiškasis dizaineris Aleksandras Pogrebnojus pristato dar vieną meilės kavai įrodymą – dizainą naujiems biuro ir namų kavos aparatams. „Mus supantys daiktai turi savo energiją, darančią poveikį mūsų nuotaikai. Būtų šaunu, kad rytinė kava būtų ne tik gardi, bet ir įkrautų žmogų geros energijos doze, o jos įsipilti kiekvienas galėtų iš estetiško ir labiausiai asmenybę atspindinčio kavos aparato. Tad visi geros valios žmonės galės rinktis iš aštuonių unikalių dizainų kavos aparatų“, – sako A.Pogrebnojus.


2014-09-17 15:16

Japonai kraustosi iš proto dėl juodųjų mėsainių

13|3

Juodos bandelės, juodas sūris, net padažas – ir tas juodas. Japonijos „Burger King“ greito maisto restoranų koziris – neįprastos spalvos mėsainis, vieniems primenantis maisto produktą, kurio galiojimo terminas baigėsi prieš tris metus, kitiems – gurmanišką patiekalą, viliojantį ne tik savo išvaizda, bet ir išskirtiniu skoniu.


2014-09-17 12:35

Ką paruošti iš naujo derliaus gėrybių? Trintą pikantišką sriubą

5

Ką ruošti iš naujo derliaus daržovių, turbūt žino kiekviena šeimininkė. Tačiau neretai norisi įdomesnio ar pikantiškesnio recepto. Vienas jų - trinta daržovių sriuba su anyžiais ir cinamonu. Ši sriuba - ne tik gardi, bet ir turi mažai kalorijų.


2014-09-16 14:41

Aromatingas patiekalas žiemai - raugintos žaliuokės (receptas)

13|2

Žaliuokės auga smėlyje, todėl plaunant grybus smėlio likučiai neretai lieka. Patartina žaliuokes, perplautas du kartus, porą valandų ar ilgiau pamirkyti šaltame sūdytame vandenyje, o po to dar kartą perplauti. Tokius patarimus davė grybų patiekalų ruošimą puikiai išmananti iš Dzūkijos kilusi buvusi parlamentarė Danutė Bekintienė, šįkart pasiūliusi raugintų žaliuokių receptą.


2014-09-15 15:23

Rudens gėrybių užkandis - burokėlių karpačas su riešutais

4|2

Retas kuris nėra ragavęs karpačo (carpaccio – itališkai) – plonytėmis riekelėmis supjaustytos žalios mėsos arba žuvies užkandžio. Pirmąkart patiekalas buvo pateiktas Venecijoje, dailininko Vittore Carpaccio garbei. Tąkart lėkštėje patiektas užkandis priminė menininko dažniausiai naudojamų raudonos ir baltos spalvų paletę.


2014-09-14 13:42

Niekada nepabosta tik lengvos ir gaivios salotos (receptas)

Norite lengvo ir gaivaus patiekalo? Ruoškite salotas su uogomis ir graikiniais riešutais. Šis užkandis patiks ir jums, ir į svečius užsukusiems draugams. Valgydami šias salotas su uogomis, neabejotinai, prisiminsite vasaros įspūdžius.


Populiariausi per 24 val.