Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

2012-05-12 08:17

Parduotuvėse apstu gaminių, kurie iš pažiūros panašūs į varškės sūrelius, tik pavadinti kitaip. Glaistytas varškės desertas – kas tai? Kuo jis skiriasi nuo varškės sūrelio? Ar gali glaistytame deserte nebūti varškės? Ar gali sūrelyje būti konservantų?

1/1

Paaiškėjo, kad apie varškės sūrelius vartotojai žino nedaug. Ne vienam buvo naujiena, kad glaistyti sūreliai turi „pusbrolius“ - taip pat šokoladu aplietus desertus. Redakcijos archyvas

„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

1 / 1

Paaiškėjo, kad apie varškės sūrelius vartotojai žino nedaug. Ne vienam buvo naujiena, kad glaistyti sūreliai turi „pusbrolius“ - taip pat šokoladu aplietus desertus. Redakcijos archyvas

(1 nuotraukos) Redakcijos archyvas

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-07-31 18:01

Andrius Užkalnis už vakarienę paklojo per pustrečio šimto litų

181|14

Kartais būna taip, kad patirtis ir nuojauta ima ir apgauna. Restorano „Lokys“ praeitis nieko gero nežadėjo. Įkurtas 1972 metais šis restoranas buvo sovietinio visuomeninio maitinimo ir Vilniaus miesto vykdomojo komiteto kūdikis ir laimingos Sovietų Lietuvos parodinė versija. Juo žavėjosi svečiai iš Maskvos ir rodė kaip pavyzdį, kokia Lietuva panaši į Vakarus.


2014-07-31 13:54

Kauno Nemuno saloje – veganų puota su picomis

62|13

Nemuno saloje, Kaune, trečiadienio vakarą veganai ir vegetarai surengė pikniką. Ant pievoje patiestų pledų patogiai įsitaisę mėsos nevartojantys žmonės mėgavosi pačių ruoštais veganiškais užkandžiais, sušiais, riešutų sviestu, vaisiais, daržovėmis, prieskoninėmis žolelėmis sultimis.


2014-07-31 10:21

Gardus užkandis - keptas varškės sūris su pomidorais (receptas)

6|2

Banko tarnautoja Deimantė Urbonaitė, laisvalaikiu testavusi Beatos Nicholson kulinarijos knygų receptus, taip pat yra puiki šeimininkė. Deimantė siūlo paruošti gardų užkandį – keptą varškės sūrį su vyšniniais pomidorais. Nenustebkite recepte radę netikėtą šiam patiekalui produktą – cukrų. Mat Deimantė mėgsta net ir menką saldumą, kuris puikiai dera su rūgštokais pomidorais.


2014-07-29 11:41

Italė ir lietuvė salotų ruošimą pavertė linksma pramoga

6|3

Frančeska - tipiška italė, kulinarijos žinovė, klasikinio būdo Viduržemio jūros regiono moteris. Eglė - tipiška blondinė panevėžietė, kurios galvelėje ne visada sukasi pačios protingiausios mintys. Eglė virtuvėje yra beviltiška palyginus su savo drauge, bet vienaip ar kitaip jai pavyksta išsikapstyti iš sudėtingų situacijų.


2014-07-29 09:09

Kokteiliai, kurių nedrįsta plakti net geriausi barmenai

13|4| 

Išeiti iš kokteilio baro girtutėliui – dar ne pats blogiausias dalykas, kuris gali nutikti pasilinksminti nusprendusiam žmogui. Neseniai viename Panevėžio klube barmenei ruošiant degantį gėrimą, nutiko nelaimė – jaunam vaikinui užsiliepsnojo veidas. Deganti taurelė stipraus alkoholio mišinio – ne vienintelė, kurios ragavimas gali būti labai pavojingas. Pasaulyje yra tokių keistų ir pavojingų vieno gurkšnio gėrimų, kurių Lietuvoje sunkiai pamatysi.


2014-07-27 17:02

Naują vilniečio A. Oželio užeigą papuošė portretas su ožio galva

17|34

Jei ne medžioklė, pasaulis šiandien neturėtų vieno šventojo. O dabar – ir restorano Vilniuje „St.Hubertus“. Nors yra nemažai žmonių, nusiteikusių prieš medžioklę, sostinė švenčia – su medžiokle susijusią stilingą užeigą neseniai atidarė jau ne vieną restoraną anksčiau įkūręs Arūnas Oželis (51 m.).


2014-07-26 17:24

Kaip nebūna namų be dūmų, taip nebūna gerų patiekalų be druskos

13|8

Kai tik sužinojau, jog restoranas “Druskos namai” prieš tai buvęs Užupyje užsidaro kuriam laikui ir persikelia į naujas patalpas, labai apsidžiaugiau. Ne dėlto, jog man senajame buvo kažkas blogai, bet dėl to, jog tiek pačiam šefui, tiek visai komandai atsikvėpti nuo darbų – visada į naudą. Ne veltui pavasarį rekomenduojama persodinti gėles: arba tik nauja, arba atšviežinta žemė padės pražįsti naujais žiedais.


2014-07-25 11:25

A. Užkalnis žinomame restorane: „Netikėkite maisto nuotraukomis“

138|11

Manęs dažnai klausia: kodėl aš taip pasiruošęs save žaloti, kad einu net į tokius restoranus, kurie padeda sukurti linksmas istorijas, bet palieka negerų kulinarinių prisiminimų. Neseniai rašiau apie „Lakštingalą“ Vingio parke, o štai dabar aplankiau „La Crepe“, įsikūrusią kažkada sovietiniais laikais buvusios Gorkio blyninės vietoje, kurią taip žmonės vadino pagal tuometį Pilies gatvės pavadinimą. Toje blyninėje visuomet smirdėdavo sudegusiu aliejumi ir tą kvapą galėjo išnaikinti nebent laikas arba vidutinio stiprumo branduolinis sprogimas. Kaip atrodo „La Crepe“ šiandien?


2014-07-24 13:43

Ką valgo pasaulio lyderiai?

6

Galingiausių pasaulio šalių lyderiams dirbantys virėjai žino jų įgeidžius – kas ką mėgsta, o ko nepakenčia. Londone į tarptautinį renginį susirinkę valstybių vadovų virėjai atskleidė dalį šių paslapčių.


2014-07-23 17:53

Pasigamink lengvai: saldi atgaiva karštai vasaros dienai

9|3

Nuo paauglystės į orkaitėje kepantį pyragą žiūrėdavome lyg katinai į pakabintus lašinius. Pasirodo, laikas nelabai pakeičia žmones. Buvome tokios nekantrios, kad nesulaukėme, kol pyragas visiškai atvės ir prisikrovėme lėkštutes.