Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

2012-05-12 08:17

Parduotuvėse apstu gaminių, kurie iš pažiūros panašūs į varškės sūrelius, tik pavadinti kitaip. Glaistytas varškės desertas – kas tai? Kuo jis skiriasi nuo varškės sūrelio? Ar gali glaistytame deserte nebūti varškės? Ar gali sūrelyje būti konservantų?

1/1

Paaiškėjo, kad apie varškės sūrelius vartotojai žino nedaug. Ne vienam buvo naujiena, kad glaistyti sūreliai turi „pusbrolius“ - taip pat šokoladu aplietus desertus. Redakcijos archyvas

„Skanaus“ aiškinosi: kuo skiriasi varškės sūrelis nuo varškės deserto?

1 / 1

Paaiškėjo, kad apie varškės sūrelius vartotojai žino nedaug. Ne vienam buvo naujiena, kad glaistyti sūreliai turi „pusbrolius“ - taip pat šokoladu aplietus desertus. Redakcijos archyvas

(1 nuotraukos) Redakcijos archyvas

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-10-02 06:00

Pakelės restorane kaimiški kotletai priminė vaikystę

2|11

Pradėkime nuo to, kad Dzūkija kulinarijai reiškia tą patį, ką Vladimiras Putinas – demokratijai. Grybai ir uogos yra gerai (šį rudenį net ir rudmėsių pavyko nusipirkti prie kelio), tačiau jei norite skaniai pavalgyti nacionalinio parko gilumoje, pasirūpinkite sumuštiniais ir nuosavais karštaisiais gėrimais, nes Dzūkijoje skanūs pietūs pavyksta tik bebrams Merkyje ir dar uodams, kai palapines pasistato poilsiautojai. Iš visų etnografinių Lietuvos regionų Dzūkija restoranų kritikui yra didžiausias išbandymas.


2014-10-01 22:40

Visa tiesa apie ančių kepenėles

6|4

Riebiosios kepenėlės (pranc. foie gras) – brangus ir prabangus, bet subtilaus sviestinio skonio delikatesas. Riebiosios kepenėlės gaunamos iš specialiu būdu nupenėtų žąsų arba ančių ir yra lyginamos su juodaisiais ikrais ir šampanu.


2014-10-01 10:47

4 geriausi Briuselio restoranai A. Pogrebnojaus akimis

6

Briuselis – miestas, kurį dažnai girdime politinių naujienų kontekste, garsėjantis geriausiu pasaulio šokoladu ir alumi. Iš arčiau pažvelgus į šią senojo žemyno pažibą, nesunku išvysti neįtikėtinus kontrastus – nuo oficialumu dvelkiančių ES institucijų iki viduramžiškų senamiesčio fasadų. Šį miestą pamilęs Lietuvos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus siūlo ne tik aplankyti žymias šio miesto vietas, bet ir pažinti belgiškos virtuvės bei meno ypatumus.


2014-09-30 14:35

Praalkusiems – įvairių tautų suvožtinių rojus

1|5

Manote, kad sumuštiniai pusryčiams ar priešpiečiams nuobodu? Pakeiskite savo nuomonę išbandę šiuos skirtingose pasaulio šalyse pamėgtus sumuštinius! Sumuštinių tėvyne vadinamoje Didžiojoje Britanijoje bene populiariausias užkandis - skrudintos duonos sumuštiniai. Kitaip tariant, dvi suvožtos skrudintos baltos duonos riekelės su įdaru viduje. Įdarus rinkitės pagal skonį, tačiau nepamirškite svarbiausių sudedamųjų dalių – šviežios baltos duonos ir sūrio. Aptirpusio bei gardaus.


2014-09-30 10:10

Gurmanai įmantrių valgių skoniais mėgavosi muzikiniame teatre

2|14

Kauno muzikinio teatro scenoje maisto gurmanai mėgavosi unikalia vakariene, kurioje pabūti aktoriais savo svečius sukvietė gurmaniškų renginių organizatorius, „Gurmanų gildijos“ narys Algirdas Furmanavičius. Pasak jo, nustebinti daug pasaulio mačiusius gildijos narius – sunku, tačiau repeticijų prieš „Maisto teatro“ vakarienę jis nerengė – visi patiekalai buvo gaminami pirmą kartą.


2014-09-30 09:25

Katalono virtuvėje karaliauja lietuviškos miško gėrybės

8|11

Prieš akis - Katedra ir Gedimino pilis, ant stalo - Žemaitijoje auginto elnio mėsos kepsnys. „Siūlome tai, kas yra geriausia Lietuvoje“, - neabejoja Vilniaus širdyje įsikūrusio viešbučio „Kempinski Hotel Catheral Square“ restorano „Telegrafas“ vyriausias virtuvės vadovas Javieras Lopezas. Aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis katalonas tikisi, kad elnienos kepsnys taps ypatinguoju restorano patiekalu, atspindinčiu lietuviškos virtuvės tradicijas. Iki šiol tokiu patiekalu laikyti cepelinai su vėžių uodegėlėmis šafrano padaže.


2014-09-29 14:40

Kauniečiai virtuvės meistrai baltą šokoladą skanina krapais

2|6

Obels medienos dūmuose rūkyta lašišos ar ančių krūtinėlė, salotos su keptomis vištų kepenėlėmis ir ciberžolėmis pagardintomis kriaušėmis, apkeptos šukutės ant tarkuotų bulvių blynelių su prieskoninių žolelių varške, mėlynojo sūrio ir bulvių pyragas su čiobreliais įtrinta ėriuko nugarine.


2014-09-29 09:07

Norite žalios spalvos blynų? Šiandien viskas įmanoma

2|9

Lietuvių skoniai keičiasi, ir visi nori kažko naujo – jau nebeužtenka įprastų ridikėlių salotų, norisi jas pagardinti sultenėmis ar gražgarstėmis, o pats patiekalas privalo būti vizualiai, estetiškai pateiktas. Skoniai ir lietuviška virtuvė modernėja, tradicijos atgimsta naujai. Žemaitiškas blynas šiandien nebūtinai bus geltonas, jis gali būti ir žalias – nuo jame pridėtų špinatų. Reikia tiesiog nebijoti į lietuvišką virtuvę pažiūrėti kitu kampu.


2014-09-28 19:50

10 viskio gerbėjo trofėjų

3|11

Dešimtmečius brandintas ir prabanga dvelkiantis viskis – lyg brangakmenis tikram šio gėrimo gerbėjui. Dėl jo vyksta tikros kovos, o plačiausiai piniginę atvėrę gurmanai į namus prabangius viskio butelius išsineša lyg didžiausius trofėjus. Pristatome 10 itin brangių ir retų viskio rūšių, dėl kurių tikras ekspertas galėtų ir sielą velniui parduoti, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.


2014-09-28 16:58

Nikos Puteikienės šokoladinis tortas – per pusantros valandos

63|5

Net jei nemėgstate šokolado, neskubėkite raukyti nosių. Nikos Puteikienės šokoladinis tortas pakeri net didžiausius šokolado skeptikus. „Receptas nesudėtingas, bet skirtas brandiems žmonėms“, - taip amerikiečio Davido Lebovitzo išmonę pritaikiusi lietuviškai virtuvei sakė Seimo nario Naglio Puteikio žmona Nika. Ji vyro 50-mečio proga iškepė šeimos mėgstamą saldėsį ir siūlo receptą išbandyti visas lrytas.lt skaitytojas.


Populiariausi per 24 val.