Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Liesi produktai kenkia organizmui

Liesi produktai kenkia organizmui

2012-06-26 11:53

Rinkdamiesi maisto produktus parduotuvėje kruopščiai išnagrinėjate energetinės vertės lentelę ir perkamos prekės sudėtį. Daugelio pirkėjų dėmesį kaip mat patraukia ant pakuotės užrašas „Mažiau kalorijų“ arba „Liesas“. Mokslininkai įsitikinę, kad liesi produktai nepadeda išsaugoti dailios figūros. Priešingai, jie kartais net kenkia.

1/1

Pasak mitybos specialistų, valgant daržovių salotas su padažu, kuriame yra riebalų, daržovėse esantys vitaminai ir kitos naudingos medžiagos yra kur kas geriau įsisavinamos organizme, negu jas valgant su nekaloringu padažu. 123rf

Liesi produktai kenkia organizmui

1 / 1

Pasak mitybos specialistų, valgant daržovių salotas su padažu, kuriame yra riebalų, daržovėse esantys vitaminai ir kitos naudingos medžiagos yra kur kas geriau įsisavinamos organizme, negu jas valgant su nekaloringu padažu. 123rf

(1 nuotraukos) 123rf

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-03-26 17:27

Gurmanai varžėsi protmūšyje. Patikrinkite savo žinias ir jūs

7

Antradienio vakarą protų kovų ir gero maisto gerbėjai Vilniuje džiaugėsi jiems skirta unikalia naujove. Jie rinkosi į pirmąją Lietuvoje viktoriną vien tik apie maistą ir kulinariją.


2015-03-26 17:21

Andrius Užkalnis Klaipėdoje rado restoraną, kuriam nėra lygių

155|8

Visada sakiau, kad nediskriminuoju Lietuvos miestų. Jeigu Vilnius gauna daugiausia gerų įvertinimų, tai tik todėl, kad čia daugiausia puikių restoranų. Kai už sostinės ribų bus kas nors labai gerai, taip ir pasakysiu, visada žadėdavau. Klaipėdoje „Momo Grill“ rekomendacijų – daugybė. Kiti chuliganiški, „kaip namie“ restoranai („Ridikai“, „Pankolis“) turi savo gerbėjų, kuriems patinka egzotiškas paprastumas ir brutaliai neoficialus aptarnavimas, o „Momo Grill“ jau turi solidumo reputaciją (tik, sako daugelis, ten brangoka).


2015-03-24 10:23

Lietuviai įrodė: ne tik ispanai moka gaminti kumpį su koja

28|4

„Ar šis kumpis tikrai lietuviškas? Ne ispaniškas?“ – galvą kraipė moteris, parduotuvėje apžiūrinėdama šaltai rūkytą kiaulės kumpį su koja. Ant vitrinos užkeltas, specialiame stove įtvirtintas, gražiu tinkleliu apvilktas kiaulės kumpis traukte traukė akį. Ne mažiau viliojo ir jo kvapas, primenantis vaikystę kaime.


2015-03-23 14:44

Kaunietei verslininkei savo virtuvės receptus patiki vienuoliai

11|5

Pažaislio vienuolyne įsikūrusio svetingumo komplekso „Monte Pacis“ šeimininkė Indra Ramanauskienė (39 m.) brangina draugystę su istorinėje vietoje gyvenančiomis seserimis kazimierietėmis ir kitų Europos vietų vienuoliais. Kulinariniu vienuolių paveldu besidominti kaunietė sukaupė daugybę originalių vienuolių receptų, užrašytų lietuvių, lenkų, vokiečių ir lotynų kalbomis. Kai kurie jų šimtmečių senumo.


2015-03-23 09:44

Auksinė šefo taisyklė: virtuvėje – jokių „plastikinių“ pomidorų

4|3

Virtuvės šefas nebūtų šefas, jei nesivadovautų taisyklėmis, padedančiomis suburti tvirtą ir bendrų tikslų siekiančią komandą. „Soul & Pepper“ restorano virtuvės šefas Gediminas Albrichtas dalinasi savo darbo virtuvėje taisyklėmis ir sako, kad be jų darbas virtuvėje būtų tiesiog chaotiškas.


2015-03-21 21:59

Virtuvės meistrą iš Prancūzijos parviliojo restoranas Klaipėdoje

7|5

Per kelerius metus Lietuvos restoranų padėtis pasikeitė į gerą pusę. Tuo įsitikinęs ilgiau nei septynerius metus užsienyje su garsiais virtuvės meistrais plušęs lietuvis Simas Kažiniauskas. Jis paliko gerą darbą Pietų Prancūzijoje ir su šeima grįžo į Klaipėdą vadovauti restorano „Meridianas“ virtuvei. 31-erių specialistas sako, kad Lietuvoje jis gali kurti tokius pat patiekalus, kokiais mėgaujasi Vakarų Europos gurmanai – ypatingi ingredientai prieinami ir mūsų šaliai. „Galime obuolį padaryti apelsino skonio ar atvirkščiai“, – kokie stebuklai nutinka jo virtuvėje, pasakojo S.Kažiniauskas.


2015-03-20 08:16

Ispanijos restorane A. Užkalnis įsiminė tik Marijos skulptūrą

59|10

Manęs dar niekas neapkaltino, kad pernelyg mėgstu Ispaniją. Tiksliau, man labai patinka vietos vaizdai ir architektūra, anksčiau buvusios didžios šalies pojūtis, nors didžios šalies nebėra, yra tik didelė teritorija, karalystė, turinti 46 milijonus gyventojų, – dauguma jų yra senstantys arba pasenę (vaikus mažai kas gimdo).


2015-03-19 16:05

Keturi filmai įkvėps gurmaniškiems eksperimentams

4

Ar maisto gaminimas yra menas? To klausia ir bando atsakyti 20-ojo „Kino pavasario“ programa „Kulinariniai filmai“. Keturi dokumentiniai filmai – keturios skirtingos kelionės po kulinarijos pasaulį ir jo užkulisius. Lietuvoje gyvenantis virtuvės šefas italas Gianas Luca Demarco pasidalijo savo įspūdžiais apie šią gurmaniškiems eksperimentams įkvepiančią programą.


2015-03-19 16:04

Atgal į prabangą: parduotuvė tiems, kurie turi ne tik pinigų

8|11

Ką jūs, aš visai nenorėjau vėl pasitaškyti egzotiniais pirkiniais ir kažką vėl vaizduoti. Visi ir taip žino, kad perku ir renkuosi tik tai, kas geriausia. Padėjo atsitiktinumas, nes jis visada man padeda.


2015-03-19 09:36

Kodėl Paulius Korsakas dabar retai valgo žuvį?

15

Daugybė Lietuvos žvejų mėgėjų kasmet vyksta žvejoti į Švediją, Daniją, Norvegiją. Kiti, turintys dar daugiau jūrinės patirties, važiuoja į Murmanską arba šalia esančias Norvegijos valdas prie Barenco jūros – šukučių (toks gardumynas kriauklėse) ir krabų. Bene žinomiausias Lietuvos meškeriotojas, jau 23-ejus metus vedantis televizijos laidą „Vienam gale kablys“, į šiaurės jūras pažvejoti kasmet išvyksta po keletą kartų. Galbūt todėl toks sveikas ir užsigrūdinęs, nes iki soties prisiragauja mitybos specialistų labai rekomenduojamų menkių ir lašišų iš šiaurės jūrų?


Populiariausi per 24 val.