Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Liesi produktai kenkia organizmui

Liesi produktai kenkia organizmui

2012-06-26 11:53

Rinkdamiesi maisto produktus parduotuvėje kruopščiai išnagrinėjate energetinės vertės lentelę ir perkamos prekės sudėtį. Daugelio pirkėjų dėmesį kaip mat patraukia ant pakuotės užrašas „Mažiau kalorijų“ arba „Liesas“. Mokslininkai įsitikinę, kad liesi produktai nepadeda išsaugoti dailios figūros. Priešingai, jie kartais net kenkia.

1/1

Pasak mitybos specialistų, valgant daržovių salotas su padažu, kuriame yra riebalų, daržovėse esantys vitaminai ir kitos naudingos medžiagos yra kur kas geriau įsisavinamos organizme, negu jas valgant su nekaloringu padažu. 123rf

Liesi produktai kenkia organizmui

1 / 1

Pasak mitybos specialistų, valgant daržovių salotas su padažu, kuriame yra riebalų, daržovėse esantys vitaminai ir kitos naudingos medžiagos yra kur kas geriau įsisavinamos organizme, negu jas valgant su nekaloringu padažu. 123rf

(1 nuotraukos) 123rf

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-02-28 19:53

Gatvės prekeivį visame pasaulyje išgarsino omletas

3|3

Milijoniniame Indijos mieste Džodpure (Radžastano valstija), judrioje gatvėje šalia miesto vartų, stovi kiaušinių dėklų barikadomis apstatytas kioskas. Jo savininkas Ramkishanas Golani tarp armijos gatvės maisto gamintojų – tarsi generolas tarp pėstininkų. Šalyje, kur gausu lupikautojų ir sukčių, jis pasiekė tokį lygį, kad apie jį rašo pagrindiniai pasaulio kelionių vadovai, o jo sėkmė skatina kitus užsiimti tuo pačiu. Susipažinkime su jo didenybe Omletininku.


2015-02-28 11:25

A. Užkalnis: „Vakarienė už 150 eurų – nusipelniusiems geriausio“

93|11

Jei esi pasiruošęs išleisti šimtą eurų žmogui (įskaitant ir gėrimus), mano daugelis, tave pasitiks dešimtys vietų ir pinigus iškeis į neprilygstamą gastronominį malonumą.


2015-02-26 08:38

Kaip Andrius Užkalnis įvertintų kosminį mėsainį?

17|2

JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA)gali nugabenti žmogų į Mėnulį, visureigius į Marsą ar paleisti zondą aplink Saturną. Tačiau panašu, kad dabar teks pamąstyti apie tai, kaip kosmose pagaminti patrauklų mėsainį.


2015-02-25 10:38

Brangiausias šokoladas pasaulyje. Už šį gabalėlį – 169 eurai

8

Ekvadore prekyboje pasirodė brangiausias pasaulyje juodasis šokoladas. 45 gramų šokolado plytelė kainavo 169 eurus, pranešė „The Daily Mirror“.


2015-02-24 18:22

Popiežiaus kulinarinės silpnybės – iš pirmų lūpų

9|4

„Ką valgai, tas ir esi“, – teigia senolių išmintis. Baltą virtuvės vadovo kepurę į šveicarų gvardiečio uniformą išmainiusio 24 metų Davido Geisserio dėka kiekvienas mirtingasis gali supanašėti su popiežiumi. Bent jau per maistą.


2015-02-24 18:06

Ir keista, ir juokinga: lėlių virtuvėje gimsta tikri patiekalai

3

Miniatiūrinių knygų esame matę. Miniatiūrinių automobilių – taip pat. O kaip jums miniatiūriniai patiekalai, paruošti iš miniatiūrinių maisto produktų miniatiūrinėje virtuvėje?


2015-02-24 13:01

Lietuvių vaišingumas – nuoširdus ar dėl įspūdžio?

1

Per savo lėkštę labai aiškiai apibrėžiame, kas tokie esame, įsitikinusi antropologė Daiva Baltrušienė. „Sužinojus vien tai, su kuo žmogus valgo, ką jis valgo ir kaip valgo, praktiškai galime nupiešti jo socialinį ir kultūrinį portretą – vien iš to, ką matome jo lėkštėje ir su kuo jis dalinasi maistą“, – tvirtina ji.


2015-02-21 08:41

Revoliucinis restoranas Klaipėdoje A. Užkalnį nustebino kainomis

54|14

Pankolis – tai šiaip jau toks augalas, kuris ir skani daržovė, ir dar turi labai skanias sėklas, kuriomis gardinamos kiaulienos dešrelės Italijoje. O uostamiestyje taip vadinasi revoliucinis restoranas, apie kurį žmonės atsiliepia skirtingai.


2015-02-21 08:41

Kokteilių meistras neužmigo ant laurų: geriausias tapo antrąkart

35

Ketvirtadienį Taline savo originalų kokteilį pristatęs Algirdas Mulevičius buvo paskelbtas vienu iš „Bacardi Legacy Cocktail Competition“ čempionato Baltijos šalių finalo nugalėtojų. Komisija priėmė netikėtą sprendimą ir vietoj vieno išrinko tris laiminguosius. Estijai atstovaus Regeris Zoosas, Latvijai – Jurisas Keninšas. Laimėtojai varžysis pasaulio čempionate, kuris gegužės mėnesį vyks Australijoje.


2015-02-19 20:44

Vienos dienos restorano pradžia – savų namų kiemelyje

 

Įsivaizduokite, kad lankotės savo pamėgtame restorane, tačiau vis kitoje vietoje. Būtent tokią „vienos dienos restoranų“ idėją iš kulinarinės ekspedicijos po Ispaniją parsivežė virtuvės šefas Vytautas Verkauskas.


Populiariausi per 24 val.