Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Į pogrindinį barą – patirti sausojo įstatymo laikų atmosferos

Į pogrindinį barą – patirti sausojo įstatymo laikų atmosferos

2012-08-20 10:56

Ar esate buvę restorane, neturinčiame jokios iškabos, vengiančiame reklamos, į kurį pateksi tiktai po patikrinimų ir išbandymų? Amerikoje vis labiau populiarėja barai, kuriuose gali pasijusti taip, tarsi būtum patekęs į praėjusio amžiaus trečiąjį dešimtmetį, kai šalį buvo suvaržęs sausasis įstatymas.

1/7

Lankytojai dažnai net nežino, kad rūsyje po šia meksikietiška užkandine veikia restoranas.

Į pogrindinį barą – patirti sausojo įstatymo laikų atmosferos

1 / 7

Lankytojai dažnai net nežino, kad rūsyje po šia meksikietiška užkandine veikia restoranas.

Ant niekuo neišsiskiriančio gyvenamojo namo, kur, mano manymu, ir turėjo būti įsikūręs šis man negirdėtas baras, ne tik nebuvo matyti jokio numerio – nebuvo nė mažiausio ženklo apie tokią įstaigą. I.Gedutienė

Jauni profesionalai, bankininkai, akademikai ir menininkai – tokia publika renkasi šiuolaikiniuose vadinamuosiuose pogrindiniuose baruose.

Ant niekuo neišsiskiriančio gyvenamojo namo, kur, mano manymu, ir turėjo būti įsikūręs šis man negirdėtas baras, ne tik nebuvo matyti jokio numerio – nebuvo nė mažiausio ženklo apie tokią įstaigą.

Sunku ir įtarti, kad už šių durų slepiasi populiarios pasilinksminimo vietos.

Sausasis įstatymas buvo atšauktas tik po gausybės protestų.

(7 nuotraukos) I.Gedutienė

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-08-27 12:27

Europos aikštėje Vilniuje - trys tonos miltų

3|16

Besiruošdami pirmojo šalyje kulinarinio vadovėlio mokykloms išleidimui, žinomo Lietuvos kulinarinio projekto „Virtuvės mitų griovėjai" atstovai Vilniaus savivaldybės prieigas „užvertė“ daugiau nei trimis tonomis miltų. Europos aikštėje priešais sostinės savivaldybę projekto sumanytojas ir siela Alfas Ivanauskas milžiniškoje keptuvėje kepė blynus ir taip kartu su sostinės meru Artūru Zuoku neįprastai pristatė sveiką maistą propaguojančią socialinę akciją.


2014-08-27 11:16

Kavą malė ir kariai: tarp svarbiausių jų daiktų – kavamalės

5

Antrojo pasaulinio karo metu daugelis vokiečių kareivių kartu su savimi nešiodavosi nuo ekipiruotės neatskiriamą daiktą – kavamalę. Kavamalė buvo maža, pritaikyta transportavimui. Plieninė dėžutė su rankena ant viršaus ir talpa apačioje buvo pritaikyta greitam sumontavimui ir išmontavimui vietoje. Europiečių meilė kavai buvo tokia stipri, kad pasibaigus karui atsiradęs metalo trūkumas nesustabdė kavamalių ir skrudintuvų gamybos. Sprendžiant metalo trūkumo klausimą - dalis amunicijos būdavo išlydoma ir perdirbama į kavos gaminimo prietaisus.


2014-08-26 07:56

Paragavę dzūkiškų blynų, pamiršite jūrų gėrybes (receptas)

27|3

Tuo metu, kai daugelis žavisi egzotinių kraštų virtuvėmis ir neįprastais patiekalais, Varėnos rajono miškuose įsikūrusioje Laimos ir Kosto Mačionių troboje kvepia bulvinės bandos, grikių blynai ir uogiene paskaninta grikių „babka“. Šalia ant jų ant stalo gula varškės „darycinis“, riebus grybų ir spirgučių padažas, į kurį vien pažiūrėjus seilė varva – tegu eina po paraliais visos visų regionų dietos!


2014-08-25 07:31

Jaunimas valgo įvairesnį maistą, o vyresni – sveikesnį

3|2

Atlikus maisto produktų ir gėrimų vartojimo tyrimą Baltijos šalyse, paaiškėjo, kad visose trijose šalyse galioja tendencija, jog kuo vyresnis asmuo, tuo jo maisto racionas yra siauresnis. Moterys renkasi sveikesnį maistą, tuo metu vyrai – greitai ir paprastai pagaminamą. Tai parodė rinkos tyrimų bendrovės TNS LT Baltijos šalyse atliktas pirkimo ir vartojimo įpročių tyrimas.


2014-08-24 13:02

„VMG vasara“: griliuje keptų persikų ir krevečių salotos

3|2

Geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo autoriai - VMG komanda - pristatė naują laidų sezoną „VMG Vasara" tiesiai iš Vilniaus Katedros aikštės. Šįkart siūlome griliuje keptų persikų ir krevečių salotų receptą. Kulinarinių iškylų laida „VMG vasara" rodoma pirmadieniais 19:50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją.


2014-08-23 21:47

Pasimatymo vakarienė - ryžiai su krevetėmis paprikų padaže

3|2

Kartais gyvenimas tau pakiša koją, bet kartais tu tiesiog pats ieškaisi bėdų. Panevėžietė Eglė pagaliau atsiviliojo Mariuką į namus. Bet kodėl ryškiai lūpas išsidažiusi blondinė pažada savo išsvajotajam vakarienę, kai visi puikiai žino, kad Eglės gebėjimai virtuvėje ne kokie.


2014-08-23 16:49

Saldi aktorės Vaidos Būtytės nuodėmė – vaisių ledai

13|6

Vilniaus mažojo teatro aktorė Vaida Būtytė (34 m.) "Gyvenimo būdui" pasakojo, jog kasdien pildo savo trejų su puse metų sūnaus Pranciškaus norą paskanauti ledų. Aktorei toks prašymas nesukelia streso – jai nereikia bėgti jų pirkti į parduotuvę. Šaldytuve visada yra naminių ledų, tik mažyliui kaskart tenka prašyti leidimo juos valgyti.


2014-08-23 11:39

Išmėginkite virtuvės meistro G.Ramsay skrudintų bulvyčių receptą

17

Garsusis virtuvės meistras Gordonas Ramsay (47 m.), padaręs revoliuciją šalies virtuvėje sakė: „Didžiojoje Britanijoje įprato ne valgyti, o pasipildyti degalų“. Pasaulio virėjai šaipėsi iš tradicinių britų patiekalų: pudingo, avižinės košės, žuvies ir skrudintų bulvyčių. G.Ramsay išmokė kraštiečius gaminti ir įteigė, kad maistas turi teikti malonumą.


2014-08-22 08:10

A. Užkalnio atradimas – miežių salyklo sriuba

76|15

Senokai Vilniuje nebuvo pasirodę naujų restoranų, kurie taptų miesto sensacija. „Sweet Root“ atidarytas Užupyje, kur gerų restoranų rasi rečiau nei nesukirmijusį baravyką miške karštą vasarą. Restoraną „Lauro lapas“ paliko virtuvės vadovas, „Time“ atidarytas jau senokai, kaip ir „Sofa di Pancho“. Patyrę miesto valgytojai dažniau galvoja ne apie naujas vietas, o apie tai, kaip čia neprarasti senųjų, kai jos aptingsta, apsileidžia ir pradeda nuvilti.


2014-08-20 17:36

Operos solistas Edgaras Montvidas nusilenkė prancūzų virtuvei

8|8

Kai užsienyje dirbantis operos solistas Edgaras Montvidas (39 m.) paskambina savo motinai Laimai, ji pirmiausia sūnaus paklausia: „Ar pavalgei?“ Šis klausimas jau seniai nebetrikdo solisto – žino, kad mamai visada liks vaikas. Vienas žymiausių Lietuvos tenorų ne tik lankosi gurmaniškų patiekalų restoranuose, bet ir pats namie ruošia valgį. Tenoras E.Montvidas savo sugebėjimų virtuvėje labai nepervertina ir netgi juokauja, kad jo už jokius pinigus niekas neprikviestų varžytis kulinarijos šou.


Populiariausi per 24 val.