Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Į pogrindinį barą – patirti sausojo įstatymo laikų atmosferos

Į pogrindinį barą – patirti sausojo įstatymo laikų atmosferos

2012-08-20 10:56

Ar esate buvę restorane, neturinčiame jokios iškabos, vengiančiame reklamos, į kurį pateksi tiktai po patikrinimų ir išbandymų? Amerikoje vis labiau populiarėja barai, kuriuose gali pasijusti taip, tarsi būtum patekęs į praėjusio amžiaus trečiąjį dešimtmetį, kai šalį buvo suvaržęs sausasis įstatymas.

1/7

Lankytojai dažnai net nežino, kad rūsyje po šia meksikietiška užkandine veikia restoranas.

Į pogrindinį barą – patirti sausojo įstatymo laikų atmosferos

1 / 7

Lankytojai dažnai net nežino, kad rūsyje po šia meksikietiška užkandine veikia restoranas.

Ant niekuo neišsiskiriančio gyvenamojo namo, kur, mano manymu, ir turėjo būti įsikūręs šis man negirdėtas baras, ne tik nebuvo matyti jokio numerio – nebuvo nė mažiausio ženklo apie tokią įstaigą. I.Gedutienė

Jauni profesionalai, bankininkai, akademikai ir menininkai – tokia publika renkasi šiuolaikiniuose vadinamuosiuose pogrindiniuose baruose.

Ant niekuo neišsiskiriančio gyvenamojo namo, kur, mano manymu, ir turėjo būti įsikūręs šis man negirdėtas baras, ne tik nebuvo matyti jokio numerio – nebuvo nė mažiausio ženklo apie tokią įstaigą.

Sunku ir įtarti, kad už šių durų slepiasi populiarios pasilinksminimo vietos.

Sausasis įstatymas buvo atšauktas tik po gausybės protestų.

(7 nuotraukos) I.Gedutienė

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-07-31 13:54

Kauno Nemuno saloje – veganų puota su picomis

52|13

Nemuno saloje, Kaune, trečiadienio vakarą veganai ir vegetarai surengė pikniką. Ant pievoje patiestų pledų patogiai įsitaisę mėsos nevartojantys žmonės mėgavosi pačių ruoštais veganiškais užkandžiais, sušiais, riešutų sviestu, vaisiais, daržovėmis, prieskoninėmis žolelėmis sultimis.


2014-07-31 13:53

Andrius Užkalnis už vakarienę paklojo per pustrečio šimto litų

166|14

Kartais būna taip, kad patirtis ir nuojauta ima ir apgauna. Restorano „Lokys“ praeitis nieko gero nežadėjo. Įkurtas 1972 metais šis restoranas buvo sovietinio visuomeninio maitinimo ir Vilniaus miesto vykdomojo komiteto kūdikis ir laimingos Sovietų Lietuvos parodinė versija. Juo žavėjosi svečiai iš Maskvos ir rodė kaip pavyzdį, kokia Lietuva panaši į Vakarus.


2014-07-31 10:21

Gardus užkandis - keptas varškės sūris su pomidorais (receptas)

6|2

Banko tarnautoja Deimantė Urbonaitė, laisvalaikiu testavusi Beatos Nicholson kulinarijos knygų receptus, taip pat yra puiki šeimininkė. Deimantė siūlo paruošti gardų užkandį – keptą varškės sūrį su vyšniniais pomidorais. Nenustebkite recepte radę netikėtą šiam patiekalui produktą – cukrų. Mat Deimantė mėgsta net ir menką saldumą, kuris puikiai dera su rūgštokais pomidorais.


2014-07-29 11:41

Italė ir lietuvė salotų ruošimą pavertė linksma pramoga

6|3

Frančeska - tipiška italė, kulinarijos žinovė, klasikinio būdo Viduržemio jūros regiono moteris. Eglė - tipiška blondinė panevėžietė, kurios galvelėje ne visada sukasi pačios protingiausios mintys. Eglė virtuvėje yra beviltiška palyginus su savo drauge, bet vienaip ar kitaip jai pavyksta išsikapstyti iš sudėtingų situacijų.


2014-07-29 09:09

Kokteiliai, kurių nedrįsta plakti net geriausi barmenai

13|4| 

Išeiti iš kokteilio baro girtutėliui – dar ne pats blogiausias dalykas, kuris gali nutikti pasilinksminti nusprendusiam žmogui. Neseniai viename Panevėžio klube barmenei ruošiant degantį gėrimą, nutiko nelaimė – jaunam vaikinui užsiliepsnojo veidas. Deganti taurelė stipraus alkoholio mišinio – ne vienintelė, kurios ragavimas gali būti labai pavojingas. Pasaulyje yra tokių keistų ir pavojingų vieno gurkšnio gėrimų, kurių Lietuvoje sunkiai pamatysi.


2014-07-27 17:02

Naują vilniečio A. Oželio užeigą papuošė portretas su ožio galva

17|34

Jei ne medžioklė, pasaulis šiandien neturėtų vieno šventojo. O dabar – ir restorano Vilniuje „St.Hubertus“. Nors yra nemažai žmonių, nusiteikusių prieš medžioklę, sostinė švenčia – su medžiokle susijusią stilingą užeigą neseniai atidarė jau ne vieną restoraną anksčiau įkūręs Arūnas Oželis (51 m.).


2014-07-26 17:24

Kaip nebūna namų be dūmų, taip nebūna gerų patiekalų be druskos

13|8

Kai tik sužinojau, jog restoranas “Druskos namai” prieš tai buvęs Užupyje užsidaro kuriam laikui ir persikelia į naujas patalpas, labai apsidžiaugiau. Ne dėlto, jog man senajame buvo kažkas blogai, bet dėl to, jog tiek pačiam šefui, tiek visai komandai atsikvėpti nuo darbų – visada į naudą. Ne veltui pavasarį rekomenduojama persodinti gėles: arba tik nauja, arba atšviežinta žemė padės pražįsti naujais žiedais.


2014-07-25 11:25

A. Užkalnis žinomame restorane: „Netikėkite maisto nuotraukomis“

138|11

Manęs dažnai klausia: kodėl aš taip pasiruošęs save žaloti, kad einu net į tokius restoranus, kurie padeda sukurti linksmas istorijas, bet palieka negerų kulinarinių prisiminimų. Neseniai rašiau apie „Lakštingalą“ Vingio parke, o štai dabar aplankiau „La Crepe“, įsikūrusią kažkada sovietiniais laikais buvusios Gorkio blyninės vietoje, kurią taip žmonės vadino pagal tuometį Pilies gatvės pavadinimą. Toje blyninėje visuomet smirdėdavo sudegusiu aliejumi ir tą kvapą galėjo išnaikinti nebent laikas arba vidutinio stiprumo branduolinis sprogimas. Kaip atrodo „La Crepe“ šiandien?


2014-07-24 13:43

Ką valgo pasaulio lyderiai?

6

Galingiausių pasaulio šalių lyderiams dirbantys virėjai žino jų įgeidžius – kas ką mėgsta, o ko nepakenčia. Londone į tarptautinį renginį susirinkę valstybių vadovų virėjai atskleidė dalį šių paslapčių.


2014-07-23 17:53

Pasigamink lengvai: saldi atgaiva karštai vasaros dienai

9|3

Nuo paauglystės į orkaitėje kepantį pyragą žiūrėdavome lyg katinai į pakabintus lašinius. Pasirodo, laikas nelabai pakeičia žmones. Buvome tokios nekantrios, kad nesulaukėme, kol pyragas visiškai atvės ir prisikrovėme lėkštutes.