Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Į pogrindinį barą – patirti sausojo įstatymo laikų atmosferos

Į pogrindinį barą – patirti sausojo įstatymo laikų atmosferos

2012-08-20 10:56

Ar esate buvę restorane, neturinčiame jokios iškabos, vengiančiame reklamos, į kurį pateksi tiktai po patikrinimų ir išbandymų? Amerikoje vis labiau populiarėja barai, kuriuose gali pasijusti taip, tarsi būtum patekęs į praėjusio amžiaus trečiąjį dešimtmetį, kai šalį buvo suvaržęs sausasis įstatymas.

1/7

Lankytojai dažnai net nežino, kad rūsyje po šia meksikietiška užkandine veikia restoranas.

Į pogrindinį barą – patirti sausojo įstatymo laikų atmosferos

1 / 7

Lankytojai dažnai net nežino, kad rūsyje po šia meksikietiška užkandine veikia restoranas.

Ant niekuo neišsiskiriančio gyvenamojo namo, kur, mano manymu, ir turėjo būti įsikūręs šis man negirdėtas baras, ne tik nebuvo matyti jokio numerio – nebuvo nė mažiausio ženklo apie tokią įstaigą. I.Gedutienė

Jauni profesionalai, bankininkai, akademikai ir menininkai – tokia publika renkasi šiuolaikiniuose vadinamuosiuose pogrindiniuose baruose.

Ant niekuo neišsiskiriančio gyvenamojo namo, kur, mano manymu, ir turėjo būti įsikūręs šis man negirdėtas baras, ne tik nebuvo matyti jokio numerio – nebuvo nė mažiausio ženklo apie tokią įstaigą.

Sunku ir įtarti, kad už šių durų slepiasi populiarios pasilinksminimo vietos.

Sausasis įstatymas buvo atšauktas tik po gausybės protestų.

(7 nuotraukos) I.Gedutienė

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-09-16 14:41

Aromatingas patiekalas žiemai - raugintos žaliuokės (receptas)

11|2

Žaliuokės auga smėlyje, todėl plaunant grybus smėlio likučiai neretai lieka. Patartina žaliuokes, perplautas du kartus, porą valandų ar ilgiau pamirkyti šaltame sūdytame vandenyje, o po to dar kartą perplauti. Tokius patarimus davė grybų patiekalų ruošimą puikiai išmananti iš Dzūkijos kilusi buvusi parlamentarė Danutė Bekintienė, šįkart pasiūliusi raugintų žaliuokių receptą.


2014-09-15 15:23

Rudens gėrybių užkandis - burokėlių karpačas su riešutais

4|2

Retas kuris nėra ragavęs karpačo (carpaccio – itališkai) – plonytėmis riekelėmis supjaustytos žalios mėsos arba žuvies užkandžio. Pirmąkart patiekalas buvo pateiktas Venecijoje, dailininko Vittore Carpaccio garbei. Tąkart lėkštėje patiektas užkandis priminė menininko dažniausiai naudojamų raudonos ir baltos spalvų paletę.


2014-09-14 13:42

Niekada nepabosta tik lengvos ir gaivios salotos (receptas)

Norite lengvo ir gaivaus patiekalo? Ruoškite salotas su uogomis ir graikiniais riešutais. Šis užkandis patiks ir jums, ir į svečius užsukusiems draugams. Valgydami šias salotas su uogomis, neabejotinai, prisiminsite vasaros įspūdžius.


2014-09-14 10:45

Penki patarimai mėgstantiems keptus grybus

7|5|

Jeigu miške prisirinkote įvairių grybų, vienus greičiausiai virsite, o kitus juk pakanka tik pačirškinti keptuvėje. Kokius grybus ir kaip kepti, kone geriausiai žino dzūkai, mat jiems grybavimo sezonas lyg atlaidai. Iš Dzūkijos kilusi buvusi Seimo narė Danutė Bekintienė savo sudarytoje receptų knygelėje "Danutės grybų valgiai" pateikė penkis patarimus mėgstantiems keptus grybus.


2014-09-13 11:53

Smaližių svajonė - sluoksniuotas obuolių desertas

4|2

Obuolius dažniausiai naudojame pyragams kepti. Bet jeigu tokie pyragai pabodo, išmėginkite kitokio skanėsto receptą - sluoksniuoto obuolių, jogurto ir graikinių riešutų desertą.


2014-09-13 11:37

Apie Korfu salą plaukusiame laive - pamišę dėl maisto

2|10

Tradicinės darbo sąlygos – ne mums! Į galvą šovusios minties apie gyvenimą jachtoje nebepaleidome: juk tik plaukdami galėjome iš tolo įvertinti Jonijos jūroje esančios Korfu salos grožį, o naktys jūroje po žvaigždėtu dangumi tapo didžiausia dovana romantikams. Tokia kelionė buvo nemenkas išbandymas nedidelėje erdvėje su tais pačiais žmonėmis praleisti 24 valandas per parą, septynias dienas iš eilės. Per savaitę sugriovėme ne vieną tradicinį maisto gaminimo stereotipą.


2014-09-12 11:55

Žvejys iš Klaipėdos pataria, kaip paruošti žuvį užšaldymui

17|4

Sukate galvą, kaip ilgam išsaugoti žvejybos laimikį? Žvejys iš Klaipėdos Vincas gali jums padėti. Iki Kalėdų – tiek ilgai 58-erių žvejo namuose būna šaldytos žuvies. Dažniausia vyrą galima sutikti Smiltynėje ant molo akmenų. Jis žvejoja mariose, Klaipėdos uosto teritorijoje. Jo laimikis – karšiai. Kai sutikome žvejį, jo tinkliniame maišelyje jau spurdėjo du. „Man patinka žvejoti, ilsiuosi žvejodamas, o žuvimi pasirūpina žmona“, - sakė brandaus amžiaus vyras.


2014-09-11 18:53

„Manami“ restorano virtuvės vadovo atsakas į A.Užkalnio kritiką

62|3

Globalizacijos laikais, kai pasiekti kitą pasaulio kraštą užtrunka keletą valandų skrendant lėktuvu, nenuostabu, kad skirtingų šalių kultūros susipina, viena kitą papildydamos iki šiol joms nebūdingais dalykais. Ne išimtis – ir egzotiška Azijos virtuvė, adaptuojama taip, kad įtiktų vakariečių skoniui ir atitiktų kultūrinį suvokimą.


2014-09-11 18:52

Kaip manekenė K.Tučkutė gundys užsukti į svajonių barą?

14|6

Vilniaus senamiestis seniai garsėja jaukiomis ir stilingomis pasilinksminimo vietomis naktinį gyvenimą mėgstantiems miesto gyventojams bei svečiams. Tačiau šį mėnesį pirmąkart duris atversiantis prašmatnus baras iškart pretenduoja patekti į sostinės pasilinksminimo vietų sąrašo viršūnę ne vien dėl patogios vietos senamiestyje – istorinės Stiklių gatvės. Kas dar vilios lankytojus į šį barą?


2014-09-11 16:21

Štai kokias kritikos strėles Azijos virtuvei paleido A. Užkalnis

94|13

Azijos virtuvė Lietuvoje dar nepasidavė: nors autentiška japonų virtuvė pati savaime neturi pakankamai daug klientų, Tailando ar Malaizijos virtuvei apskritai stinga paklausos (lankytojai tenori sriubos iš tų šalių), tačiau „visos Azijos“ restoranai, rodos, yra šių laikų formulė: didelis valgiaraštis, kuriame kiekvienas ką nors sau randa. Tie, kurie nenori nei Japonijos, nei Korėjos, nei Tailando, pasiima saldžių ir sočių kinų virtuvės patiekalų su daug krakmolo, ir visi lieka laimingi. Žinoma, didelis valgiaraštis taip pat reiškia, kad sunku tikėtis nuoseklios kokybės, tačiau pažiūrėkime, kaip pavyko dar vienas bandymas, įsikūręs, ko gero, kukliausiame sostinės prekybos centre VCUP.


Populiariausi per 24 val.