Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-02-06 10:40

Cepelinų gamybos ypatumai: labiausiai stebina žemaitiški

3|4

Turbūt nėra dienos, kai pasaulyje pagaminama tiek daug cepelinų, kaip pirmasis vasario sekmadienis, kai švenčiama Pasaulinė cepelinų diena. Nesvarbu, kuriame žemyne gyventų lietuviai – Europoje, Australijoje, Amerikoje, Afrikoje, Azijoje – tądien jie verda cepelinus.


2016-02-06 10:37

Vilniuje vėl pakvipo legendiniais žydų skanėstais

54|20

Kažkada Šiaurės Jeruzale vadintas Vilnius po truputį susigrąžina prarastąją kultūros dalį. Pernai Vilniuje oficialiai atidaryta pirmoji Izraelio ambasada Lietuvoje, o vasario 4 dieną duris atvėrė ir nauja košerinio maisto kavinė „Beigelių krautuvėlė“.


2016-02-04 14:49

Vyriausieji virėjai susumavo savo pasiekimus

4

Sausio 31 d. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė partnerius ir narius į jubiliejinį ataskaitinį susirinkimą, dėkodama įkūrėjams bei virtuvės šefams entuziastams už profesinį indėlį, suvienijant bendraminčius bei keliant Lietuvos gastronomijos lygį.


2016-01-31 17:36

Aidas Puklevičius pataria, kaip ir kur saugoti vyną

7|3

Nors manasis rūsys yra netgi ne rūsys, o tiesiog mažas sandėliukas, tinkamai paskleisti gandai ir galimybė tauzyti blėnius spaudoje sugebėjo man įkandin paleisti eksperto aureolę, kuri nuolat prisiveja draugų, pažįstamų ir praeivių klausimais – tai kaipgi, mielas Aidai, susikurti savo vyno rūsį?


2016-01-31 15:37

„Napoleono“ torto istoriją savinasi italai, prancūzai ir rusai

23

Dėl visų mėgstamo „Napoleono“ torto tikrosios atsiradimo istorijos nesutariama jau seniai. Dauguma neabejoja, kad desertas pavadintas žymiojo Prancūzijos imperatoriaus Napoleono Bonaparto garbei, tačiau šio kepinio pirmojo recepto kilmė visiškai neaiški, dėl to tarp įvairių tautų nuolat vyksta ginčai, siekiant įrodyti, kad būtent jie pirmieji sugalvojo tortą, dažnai vadinamą konditerijos šedevru.


2016-01-30 16:50

Japoniški delikatesai: kartais geriau jų nematyti, o tik nuryti

1|7

Kažkada mano senas draugas pasakojo gal tikrą, gal pagražintą istoriją, kaip prabangiame Paryžiaus restorane someljė apalpo pamatęs, kad jo atneštą brangenybę – itin reto derliaus vyną „Petrus“ – klientas iš Rusijos, „sėdintis ant naftos vamzdžio“, ramiai atskiedė mineraliniu vandeniu.


2016-01-30 11:35

Šokoladinį V. Leontjevą nulipdžiusi meistrė neatsigina užsakymų

3|6

Ant vilnietės Elenos Kliment (45 m.) darbo stalo rikiuojasi šokoladinės beždžionių, meškinų, vyrų ir moterų porų, gulbių figūros. Šiuos skanėstus užsisakė tie saldumynų mėgėjai, kurie laukia Ugninės Beždžionės metų pradžios ir Valentino dienos.


2016-01-28 19:33

Nauja erdvė kavos mėgėjams

6

Didžiausias kavos tinklas „Coffee Inn“ Vilniaus senamiestyje atidaro atvirą kavos studiją „Coffee Inn Roasters“. Joje bus atvirai skrudinama, įvairiais būdais ruošiama ir parduodama kava, veiks kavos akademija, vyks seminarai, kavos degustacijos ir kiti renginiai.


2016-01-27 11:32

Kuo skiriasi dienos pietūs nuo verslo pietų?

1|5

Nors šalyje dienos ir verslo pietų sąvokos dažnai vartojamos kaip sinonimai, iš tikrujų šie terminai turi skirtingą prasmę. Verslo pietūs neturėtų tapti tik etikete, leidžiančia padidinti pietų kainą – svarbu išpildyti atvykusio svečio lūkestį ne tik pasotinti pilvą, bet ir pailsėti ar sėkmingai užbaigti sandorį.


2016-01-26 10:13

Japonišką restoraną valdo jau šešiolikta šeimos karta

4|12

Seniausias (gerai – vienas seniausių) Lietuvoje iki šiol veikiančių restoranų yra „Neringa“ Vilniuje – jis jau skaičiuoja 57-uosius gyvavimo metus. Guinnesso rekordų knyga skelbia, kad seniausias pasaulyje yra 1725 metais Madride įkurtas restoranas „Sobrino de Botin“. O ką turėtų manyti Kioto restorano „Honke Owariya“ savininkai, kurie japonų ir atvykėlių skrandžius maistu lepina nuo 1465-ųjų? Jau 550 metų!


Populiariausi per 24 val.