Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-02-01 23:01

Pasaulinė cepelinų diena: viskas prasidėjo nuo futbolo kamuolio

5|3

Lyg ir juokais tarp Amerikos lietuvių prasidėjusi Pasaulinės cepelinų dienos iniciatyva kaipmat paplito po visą pasaulį. Šiandien šią dieną mini lietuvių bendruomenės Australijoje, Argentinoje, Vokietijoje, kituose pasaulio kraštuose.


2015-02-01 22:56

Europiečių valgiai amerikiečių akimis: ir vėl likome nesuprasti

51|2

Žinomo amerikiečių portalo „Thrillist“, turinčio per 500 tūkst. skaitytojų, apžvalgininkai nukreipė savo žvilgsnį į Europą. Jie nusprendė įvertinti net 48 senojo žemyno šalių (įskaitant ir nykštukines) virtuves ir išrikiuoti jas nuo blogiausios iki geriausios. Lietuvai šiame sąraše atiteko tik 35 vieta iš 48. Amerikiečiams nesukėlė susižavėjimo rauginto pieno produktai, bet labiausiai juos pašiurpino kraujinė sriuba.


2015-02-01 17:52

Varlių kojelės kauniečiams primena vištieną, sraigės – grybus

15|21

Ką primena sraigių skonis? Su kuo galima sulyginti varlių kojeles? O žalią jautieną tikrai galima valgyti? Šiuos ir daugybę kitų panašių klausimų girdi Kauno senamiestyje įsikūrusio prancūziško restorano „Le Rouge“ darbuotojai.


2015-01-30 16:37

Čikagos lietuvio tikslas – parduoti milijoną porcijų cepelinų

32|8

Čikagos lietuviai Laura ir Andrius Bučai šį savaitgalį dirbs pasiraitoję rankoves – du lietuviškų patiekalų restoranus įkūrusi šeima laukia lankytojų antplūdžio. Mat vasario 1-ąją po skirtingus planetos kampelius išsibarstę lietuviai yra paskelbę Pasauline cepelinų diena. Šiemet ji bus švenčiama antrą kartą.


2015-01-30 14:21

Andrius Užkalnis: „Sumuštinių kavinė – ne provincialams“

70|15

Apie šią kavinę rašyčiau turbūt net tuomet, jei ji nebūtų buvusi atidaryta: negaliu būti abejingas vietai, kuri yra tiesiai priešais mano mokyklą, dabar – S.Nėries gimnaziją. Ši mokykla iš dalies prisidėjo prie to, kad išaugau toks, kuriuo pusė Lietuvos didžiuojasi. Ką mano kita pusė Lietuvos – jau kitas klausimas.


2015-01-29 14:44

Žvaigždžių šefo patiekalus įvertino ir žymūs Lietuvos žmonės

2|15

Ką valgo tokios popžvaigždės, kaip Madonna, Sealas, Peteris Andre ar aktorius Gérardas Depardieu? Pajusti tokius pačius gurmaniškus pojūčius galima ir Lietuvoje. Pasaulinėms žvaigždėms valgius ruošęs virtuvės šefas Maciejus Kucharevičius dabar lepina Lietuvos publiką.


2015-01-28 10:28

Keisčiausi valgiai pasaulyje – ne silpnų nervų žmonėms

18|6

Jeigu norvegams sukėlė pasišlykštėjimą mūsų lietuviškos rūkytos kiaulės ausys ar vėdarai, ką jie pasakytų apie lervas, jaučio sėklides ar kiaušinį, virtą nekaltų berniukų šlapime? Pasaulyje yra nemažai keistų delikatesais laikomų valgių, su kuriais supažindina telegraph.co.uk ir news.travel.aol.com. Pateikiame įdomių ir galbūt ne visai apetitą keliančių valgių pavyzdžius. Įspėjame – tiems, kurie turi silpnesnį skrandį, skaityti pavojinga. Ir prisiminkime amžiną patarlę – dėl skonio nesiginčijama.


2015-01-27 20:27

Kavos su druska jau paragavote. O gal dabar kavos su sviestu?

7

Nesistebėkite – kava su sviestu yra sparčiai populiarėjantis gėrimas, ypač JAV. Jos išradėjas teigia, kad kava, į kurią įdėta sviesto ir kokosų aliejaus, ne tik padeda mažinti kūno svorį, bet ir pagerina smegenų veiklą. „Buletproof Cofee“ išradėjas Dave'as Asprey remiasi tibetiečių patirtimi – šie geria arbatą, paskanintą sviestu, kuris pagamintas iš jako patelės pieno.


2015-01-26 19:59

Virtuvės šefas iš Katalonijos mėgsta išbandyti ir kliento kėdę

8

Lietuvoje gyvenančio katalono Javiero Lopezo rankose lietuviški produktai virsta ne tik palaima gomuriui, bet ir meno kūriniais, džiuginančiais akį. Daugiau nei 16 metų dirbęs „Michelin“ restoranuose Ispanijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje, prieš devynerius metus Javieras atsidūrė Lietuvoje, čia dirbo įvairiuose gurmanų įvertintuose restoranuose.


2015-01-23 17:01

Užkandinėje prie prokuratūros A. Užkalnis rado puikių dešrainių

89|10

Ką daro maisto apžvalgininkas, kai jo neleidžia į restoranus arba grasina suluošinti, jei tuoj pat neišeis? Eina valgyti mėsainių į tinklinį greitojo maisto restoraną arba braukia į degalinę dešrainių, nes juk ten niekas neatsisakė parduoti maisto net ir pikčiausiam rašytojui. Ir maisto kritikų tokios vietos nebijo.


Populiariausi per 24 val.