Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-05-28 19:09

Apie turkų virtuvę 2. Mėsa – sultonas, daržovės – jo haremas

7|11

Pietūs tęsiasi. Puota prasidėjo nuo užkandžių bei sriubos, o jau, regis, užtenka. Bet gurmaninis smalsumas neleidžia pasiduoti. Ne šiaip sau turkai užsieniečius svečius perspėja, kad skanaudami šaltuosius patiekalus, nepersivalgytų.


2016-05-28 15:43

Marijampolėje pasiektas ilgiausių kalakutienos karolių rekordas

3|49

Kiekvienais metais per Marijampolės miesto dienas įmonė „Arvi kalakutai“ šventės dalyvius nustebina originaliu rekordu. Šeštadienį tai buvo ilgiausi kalakutienos „Burbuliukų“ karoliai Lietuvoje. „Receptas sukurtas vaikams – be alergenų, be skonio ir aromato stipriklių bei dažiklių“, – teigė įmonės vyriausioji technologė Vilija Janušauskienė, recepto autorė.


2016-05-27 13:56

Aidas Puklevičius perspėja tuos, kurie susiruošė į Vyno dienas

1|4

Jeigu kas nors rūpestingai išsaugojo prieš metus pasirodžiusį „Stiliaus“ numerį, jame gali rasti ir dar kartą perskaityti mano patarimus apie tai, kaip pigiai ir be ypatingų nuospaudų delnuose ir skrandyje pagarsėti kaip vyno žinovui.


2016-05-26 14:52

Izraelio ambasadorių sužavėjo legendinis lietuviškas skanėstas

5|5

Ne tiktai šeima, karinė tarnyba, bet ir kulinarija bei alyvuogių aliejus – šios vertybės ryškiai įsigėrusios į Izraelio ambasadoriaus Amiro Maimono (57 m.) gyvenimą. Daugiau kaip prieš metus diplomatinę tarnybą Lietuvoje pradėjęs pulkininkas A.Maimonas intensyvioje darbotvarkėje randa laiko ir savo didžiausiam pomėgiui – ruošti maistą.


2016-05-24 12:58

Lietuviai šampano paragauja ne tik per didžiąsias šventes

2

Šampanas nuo seno — šventės, pergalės simbolis. Kaip bebūtų, Lietuvoje šio gėrimo kultūra atsirado palyginti neseniai.


2016-05-23 12:29

Nauja virtuvės vadovo meilužė

8|8

Garsiausiu šalyje virtuvės vadovu tituluojamas Liutauras Čeprackas (41 m.) nuo savo žmonos neslepia meilužės. Ir taip jau gerą pusmetį. Bet ko čia slėpti, jei jo širdis ir ranka priklauso panelei Japonijai.


2016-05-23 09:21

Aidas Puklevičius sklaido mitus apie rožinį vyną

4|2

Kiekvienas iš mūsų turi savo rytmetinių ritualų. Vienam tai kavos puodelis žvelgiant į senamiesčio čerpes, kitam – vis dar popierinis laikraštis tualete, trečiam – meditaciniai pratimai, kuriuos girdi visas kvartalas.


2016-05-22 13:42

Išskirtinio maisto mylėtojai užgulė vienos dienos restoranus

30

Šeštadienį tradiciškai Vilniuje švenčiama Pasaulinė restoranų diena. Keturis kartus per metus visame pasaulyje gero maisto mylėtojai bet kur – gatvėse, skveruose, parkuose, biuruose, soduose ar tiesiog namuose – atidaro vienos dienos restoranus, kuriuose savo kulinariniais šedevrais vaišina draugus, kaimynus ar tiesiog praeivius.


2016-05-19 16:14

Šiuolaikinės virtuvės karaliai – šparagai ir rabarbarai

19

Kai patiekalas atkeliauja į kliento lėkštę ir jau matoma galutinė recepto vizualizacija, retas restorano ar kavinės lankytojas susimąsto, koks buvo šio patiekalo kelias?


2016-05-19 16:09

Someljė – aptarnavimo kultūros garantas

14

Lietuvos vyno pasaulio žmonėms ši savaitė prasidėjo smagia naujiena – Atvirame XI-ajame Lietuvos someljė čempionate Vicente Gandia Grand Prix 2016 išrinktas dar vienas geriausias someljė, kuriuo tapo Martynas Pravilonis iš „Vyno klubo“. Dėl geriausiojo titulo jis rungėsi dar su 12 kolegų iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos.


Populiariausi per 24 val.