Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-09-30 16:13

Diena, suvienijanti kavos mėgėjus: pasidalinkite puodeliu kavos ir jūs

Daugumai mūsų rytas neįsivaizduojamas be puodelio kavos. Prie pusryčių stalo, automobilyje važiuojant į darbą ar iš lėto gurkšnojant lauko kavinukėje vasarą – diena prasideda nuo kavos.


2016-09-30 12:23

Iš Europos čempionato – su naujausiomis kepimo grilyje idėjomis

9

Kartais atrodo, kad kepti grilyje yra paprasta, ir kiekvienas iš mūsų geba iškepti gardų kepsnį, traškią vištieną ar žuvį, daržoves ar net desertą. Tačiau grilio meistrai kasmet atranda vis naujesnių būdų, kaip kepti ant grilio, kad kepsniai, daržovės būtų skanesni, o pats kepimo procesas reikalauja ne tik meistriškumo, bet ir papildomų priemonių.


2016-09-28 15:23

Atvykėlius į Lietuvą pasitinka gera kava

5

Medininkų pasienio kelio poste pradėjo veikti pirmoji specializuota kavinė – ją atidarė Vilniaus kavinių tinklas „Huracan Coffee“. Šis projektas tapo pirmąja „Huracan Coffee“ prekybos vieta ne tik už Vilniaus ribų, bet ir užsienyje. Tuo pačiu tai bene vienintelė specializuota tinklo kavinė tokioje netradicinėje vietoje – pasienio ruože.


2016-09-28 14:01

Žinoma kulinarė kiekvienai rudens dienai pateikė po receptą

16

Visą besibaigiantį rugsėjį pirmą vietą negrožinės literatūros sąraše pagal perkamumą užimanti naujausia Renatos Ničajienės knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ šiandien pristatyta kulinarinių knygų autorės bičiuliams bei bendraminčiams.


2016-09-27 12:35

Pripažinimą pasaulyje emigrantas išsikovojo neįprastu užsiėmimu

1|15

Airijoje gyvenantis lietuvis Seivijus Matiejūnas ir jo žmona Reda per dieną paprastai išgeria 5 ar 10 puodelių kavos. „Širdis daužosi, bet dar dirba“, – juokauja daugkartinis Airijos ir Lietuvos Latte Art (piešimo pieno puta kavos puodelyje) čempionas, trijų pasaulio čempionatų finalininkas.


2016-09-27 09:40

Kas bendra tarp vyno, Mėnulio ir vynmedžio šaknų?

4

„Greitai vynas nebebus vertinamas pagal skonio švarumo ir grynumo, išvaizdos tyrumo bei skaidrumo kriterijus, kurie galioja keliolika dešimtmečių. Kur kas svarbiau bus, kaip sveikai jis padarytas. Deja, kol kas natūraliai ar ekologiškai pagamintas vynas yra neteisingai nuvertinamas. Tai yra klaida“,- gavome laišką iš vieno Šampanės vyndario, praėjusį rudenį ruošdamiesi Putojančio vyno akademijos paskaitoms.


2016-09-26 15:39

Parodą Vilniuje aplankys ir legendinių šampano namų paveldėtojas

23|84

Antrą kartą Vilniuje rengiamoje edukacinėje šampano parodoje „49 mln...“ , kuri vyks spalio 8 dieną, bus galima paragauti net 130 rūšių šampano.


2016-09-26 09:48

Italas tiki sukūręs sūrį, kuris stabdo vėžio ląsteles

22

Ypatingos sudėties, bet greitai gendantis. Toks yra pienas, o karvei lemta išgelbėti pasaulį. Tuo įsitikinęs autobiografinę apybraižą „Karvė išsaugos pasaulį“ parašęs italas Angelo Frosio (70 m.).


2016-09-23 14:36

Lietuviška šampano šventė nustebino net prancūzus

11

Šampano šventė Vilniuje sulaukė neįtikėtino pasisekimo. Šio legendinio putojančio gėrimo kultūra besidominčių žmonių gausa maloniai nustebino net renginio organizatorius ir svečius iš Prancūzijos


2016-09-23 11:51

Dieviškai skanius pusryčius dirigentas paruošia mažiau nei per minutę

7|2

Vytauto Lukočiaus (41 m.) pusryčiai būna saldūs. Dirigentas dažnai valgo varškę, aplietą medumi. „Skonis – dieviškas, kaip ir bitininkavimas“, – patikino medaus iš trijų bičių šeimų prikopinėjęs V.Lukočius.


Populiariausi per 24 val.