Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-06-30 12:49

Lietuvos šefų rinktinė kausis su profesionalais iš viso pasaulio

8

Žiniasklaidai ir visuomenei pirmą kartą buvo pristatyta Nacionalinė šefų rinktinė atstovausianti Lietuvai pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics“ Erfurte, Vokietijoje.


2016-06-29 13:32

Trys itališko putojančio vyno kokteiliai su vaisiais

4

Atsipalaidavę ir gyvenimu džiaugtis mokantys italai neįsivaizduoja nė vienos savo šventės be populiariausio itališko putojančio vyno „Prosecco“. Pietiečiai jį geria ir vieną, ir maišo į kokteilius. Pastarieji ypač populiarūs karštomis vasaros dienomis.


2016-06-28 12:46

Majoneze marinuotos mėsos kepsniai praranda populiarumą

2

Laiko taupymas ir skirtingų skonio poreikių patenkinimas – pagrindiniai uždaviniai, su kuriais turi susidoroti gamintojai, kad įtiktų reikliam vartotojui. Specialistų teigimu, smarkiai augančią maisto įvairovę įrodo skaičiai – per 40 metų Lietuvoje vien vištienos produktų pasiūla išaugo iki 300 skirtingų produktų.


2016-06-27 12:22

Be kečupo – nė žingsnio, o majonezo vis dažniau atsisako

Lietuvos gyventojai išlieka dideli kečupo mėgėjai, o šio produkto pardavimai ypatingai šokteli vasarą, atšilus orams, kai prasideda grilio sezonas – pastebi prekybininkai. Prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, pirmąją birželio savaitę parduota beveik perpus (45 proc.) daugiau kečupo pakuočių nei per tą patį laikotarpį gegužę. Be to, lietuviai dažniausiai renkasi Lietuvos gamintojų kečupą ir padažus, kurių nuperka gerokai daugiau nei importuotų.


2016-06-27 09:22

G. Drukteinis savo virtuvėje atkūrė legendinį vištienos marinatą

21|3

Etiketo žinovas Giedrius Drukteinis (46 m.) – vienas iš nedaugelio drąsuolių, kurie Kaune vykusiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus!“ ryžosi paragauti įvairių vabzdžių. Kulinarinių iššūkių nebijantis vyras Afrikoje yra valgęs ir egzotiškesnių patiekalų.


2016-06-27 08:45

Vilniečių kepsniai čirška legendinio „zaporožiečio“ bagažinėje

4|9

Kepsnius čirškinti paprastoje kepsninėje – įprasta, bet nuobodu. Vilniuje įsikūrusios bendrovės „TV žaidimai“ darbuotojai dešrelių ar kepsnių gali išsikepti kepsninėje, kuri įrengta seno „Zaporožiečio“ bagažinėje.


2016-06-25 13:04

Trumpiausią naktį švedės spėja ateitį, valgydamos ypatingą košę

5

Pirmosios braškės bei bulvės ir net silkių tortas – tokie valgiai paskutinį birželio savaitgalį bus ant švedų stalo. Ne tik gimtinėje, bet ir svetur gyvenantys švedai per Vidurvasario šventę (šved. Midsommar), sutampančią su mūsų Joninėmis, būtinai valgo silkės, paruoštos ir patiektos įvairiausiais būdais.


2016-06-25 09:45

Kaip futbolo sirgaliams auga kilogramai

3

Mažai kas žino, kad prieš dvejus metus, kai visas pasaulio dėmesys buvo nukreiptas į Braziliją, kur vyko planetos futbolo čempionatas, Šveicarijoje vyko daug kuklesnis ir tylesnis turnyras – pasaulio vyndarių futbolo čempionatas.


2016-06-24 09:20

Itališko raudonojo vyno paslaptis – populiarios vynuogių veislės

Jei esate smalsūs ir jums norisi pažinti kuo daugiau raudonųjų vynų, Italija yra kaip tik ta šalis, kurioje tai galite padaryti. Saulėtoji Italija garsėja savo didžiule vietinių vynų įvairove. Vietiniai netgi juokauja – jei norite išragauti visas itališkas raudonąsias vynuoges ir iš jų spaudžiamus vynus jums gali prireikti net kelerių metų. Rizika, kad du kartus paragausite tokį patį vyną – labai maža.


2016-06-23 09:02

Lietuviai atranda vaisinį alų „Švyturio Crimson Cherry“

1

Lietuviai vis drąsiau ragauja ir atranda „fruit beer“ stiliaus alų – tai rodo aludarių lūkesčius gerokai viršijanti apyvarta.


Populiariausi per 24 val.