Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
31. vau vauu vau
2009-09-09 20:49
IP: 89.116.66.173
 
 

visi dabar leksim pirkti francuzisku suriu,vauuuu,o ryt rasys lietrytis!!!


30. taigi
2009-09-09 20:45
IP: 89.116.66.173
 
 

surauginu 5-7 litrus pieno,pasildau maisydama ant ugnies iki reikiamos temp., po to dapilu silto ka tik pamelzto pieno 3 litrus,pamaisau apie 5 minutes ir pilu i surmaisi,na suris! gali liezuvi praryti,skanesnis uz tuos prancuziskus! einu daryti,oi valgysiu niam niam...


29. lietuviski siaip sau
2009-09-09 19:14
IP: 78.157.66.167
 
 

ypac surio pakaitalai hehehe kam jie skirti idomu?


28. as
2009-09-09 19:06
IP: 78.62.6.164
 
 

lietuviški sūriai tik gyvuliams,o ne žmonėms skirti.Visi jie vienodi.Žiaumoji ir nesupranti ar nuryt ar išspjaut.


27. Robotas
2009-09-09 16:19
IP: 89.249.93.110
 
 

Ka manote apie iytaliskus surius: Peccorino, Parmegiano, kt?


26. nila
2009-09-09 13:24
IP: 131.152.132.73
 
 

geriausi sveicariski suriai. Visada parvezu savo tevams ir seneliams lauktuviu, sako, kad po sveicarisku suriu net nesinori pirkti lietuvisku. O ir kaina LT ohoho.


25. mulkis
2009-09-09 11:19
IP: 194.126.252.241
 
 

....Žyyynoce, puonia Edita.. Če pas mumi ant lietuvos ne tik gero drato sūriui pjaustyti trūksta..... Čia net mintys neskraidina Paryžiaus Magdelietės aikštės parduotuves...:( o ir kaipgi jos skraidins vaikštantį po Lenkijos nupigintas parduotuves.. .Visai skaniai valgome baltą varškės sūrį ir nevirkaujame dėl reklaminių skiedalų apie patinkančias ar " nepatinkančias/ neapsimokėjusias:)/ parduotuves- sūrines...


24. to 10. aš
2009-09-09 10:27
IP: 213.226.132.66
 
 

Darguziu suriai toli grazu nera patys pigiausi. Teko ir man ju pirktis ne karta ir ne du. Skonis neblogas, bet ir kaina atitinkama. Taciau kaip lietuviskas vietinis, neva ekologiskas produktas, tai tikrai normaliai buvo. Man dar patinka kepti ir su prieskoniais suriais is tokiu mociuciu dvieju. Jos per visas muges buna. Pacios tuos surius spaudzia ir parduoda. Ir bendrauti moka mociutes, ir suriai skanus, o kaina 5-8 litai uz viena.


23. Xi
2009-09-09 09:22
IP: 195.182.68.226
 
 

Rimi man irgi kažkada pareiškė, kad nepjaus iš sūrio galvos, o imkit jau supjaustytą ir į celofaną supakuotą. Tik vat tas supakuotas tikrai nelabai šviežas buvo, toks jausmas, kad ten jau buvo Rimi pelėsis, o ne gamintojo...


22. Lietuvių
2009-09-09 08:39
IP: 78.59.48.237
 
 

pieninės gamina tik erzacsūrį - sūrio pakaitalą, kurį perka ir vartoja jau apmulkinti lietuvaičiai, niekada neragavę tikrų sūrių. Rusai net nebeisileidžia lietuviško tranto, niekalo. Už tokio sūrio gamybą, kuris yra maisto prekių parduotuvėse ir kuriuo nuodijami mūsų vaikai, reikėtų ir gamintojus, ir pardavėjus susodinti į kalėjimus


21. Geras lietuviskas suris - tik
2009-09-09 06:37
IP: 86.149.255.58
 
 

kiek gi Lietuvoj mociuciu laiko karves, o ir viena ozka turint nekazkiek suriu suslegsi.Kad jau paraso tai paraso


20. mi
2009-09-08 21:40
IP: 78.57.105.156
 
 

Ukmerges pienines baltas proginis suris labai skanus ir nevaidinkit cia gurmanu. O liliputas - ka , neskanus? Idomu ir uzsienietisku paragaut - bet juokinga, kaip lietuviu poniutes vaisina tuo pramoniniu brie ir vaidina gurmanes.


19. kvailute
2009-09-08 17:30
IP: 78.60.13.26
 
 

Niekaip neisikertu, o prie ko cia straipsnio pavadinimas apie lietuviska suri?


18. nezinot kas skanu, lietuviai
2009-09-08 15:04
IP: 78.60.169.175
 
 

man rokiskio LABAI SKANUS, ANT MAKARONU PASBARSTAU IR ANT GORONCU SUMUSTIAKU,dar baltu suri cesnaku ir vegetu itrinu ir paskepu, pirsteliukus apslaizydamas valgau, o tu sugedusi lai francuzai ir eda, prasmirdis ir supelijys


17. kabuki
2009-09-08 15:01
IP: 77.221.67.142
 
 

t.y GEDIMINO 9


16. kabuki
2009-09-08 15:00
IP: 77.221.67.142
 
 

REKLAMA NAUJAI SURIU PARDUOTUVEI GEDIMINO 5 :))))))))DDDDD


15. hey,
2009-09-08 14:59
IP: 85.181.200.103
 
 

lietuvos suriai tikra ,,tragedija,,-ar ne.....


14. nepyk
2009-09-08 14:57
IP: 85.181.200.103
 
 

4. dariau ,paragauk nors karta ta,,svetima vertybe,, ir gal suprasi ka pats valgai


13. micro
2009-09-08 14:56
IP: 88.119.62.158
 
 

lankijoj vizainuose , netoli LT sienos gaminami regiono pavelda turintys suriai, labai skanus ir kaina daug mazesne nei france


12. au
2009-09-08 14:53
IP: 85.181.200.103
 
 

atsiprasau,visa gerkle rekiu,kad lietuviski fermentiniai suriaiyra kazkas baisaus,kazkokios beformes beskones mases ...ir esu laiminga ,kad turiu kita pasirinkima ant mano stalo


11. desimtam
2009-09-08 14:52
IP: 212.122.95.102
 
 

man tai tavo tie darguziu suriai labai nekokie, jie ten atseit daro pagal visas technologijas, bet vistiek kazkoks nelabai gaunasi.


10. aš
2009-09-08 14:34
IP: 195.182.84.87
 
 

Važiuokit į Dargužius (Varėnos r.) ir nusipirkit puikaus ožkos sūrio. Tikrai nekainuos 150 lt


9. $
2009-09-08 14:15
IP: 82.69.39.79
 
 

Geras naminis lietuviskas baltas suris ne ka prastesnis uz prancuziskus. :))))))


8. int
2009-09-08 13:36
IP: 87.247.113.17
 
 

sudas tie francuziski suriai, italiski suriai daug geresni. Kiekvieno, aisku, savo skonis.


7. o lietuviški
2009-09-08 11:11
IP: 79.133.238.211
 
 

visi nuo vieno konvejerio,vienodo skonio,vienodo riebumo,nežiūrint į tai kas parašyta etiketėjė.Tarybiniais metais lietuviški sūriai buvo visai skanūs ir skirtingi,gi dabar nekyla ranka jų ragauti.


Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (31)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-04-21 13:49

„Lietuvos ponia“ B.Rumšienė pietums siūlo lengvą patiekalą

5|2

Žuvis, paukštiena, daržovės, ryžiai - šiuos produktus renkasi "Lietuvos ponia" kaunietė verslininkė Beta Rumšienė (42 m.), kai sumano pagaminti kokį nors lengvą patiekalą. Vištieną su daržovėmis ir medumi ji gamino Velykų dienos pietums, kai po sočių pusryčių nesinorėjo vėl prikimšti pilvo. Tačiau šis patiekalas puikiai tiks ir savaitgalio pietums ar vakarienei.


2014-04-21 08:26

Ar nupirktumėte kavinėje puodelį kavos nepažįstamajam?

31|2

Ar turite paliktos kavos? Šis klausimas įprastas daugelyje užsienio kavinių, kur už kavą neįstengiantys sumokėti lankytojai tikisi dosnumo iš galinčių tai padaryti. Ar „Paliktos kavos“ akcija prigytų Kaune? Net jeigu kišenėje švilpauja vėjas, ne vienoje Italijos ar Prancūzijos kavinėje galima pasimėgauti puodeliu garuojančios kavos, arbatos ar net lėkšte sriubos. Tokių kavinių ir restoranų lankytojais tampa senjorai, menininkai, studentai, kartais elgetos. Galimybė gurkšnoti paliktos kavos atsiranda tuomet, kai sumokėjęs už kelis puodelius kavos kavinės lankytojas išgeria vieną, o kiti atitenka nepažįstamiesiems.


2014-04-19 20:53

Velykinės apelsininės bandelės – zuikučiai (receptas)

4| 

Jei dar nenusprendėte, kuo papuošti Velykų stalą, išsikepkite šių pavasariu kvepiančių zuikučių formos mielinių bandelių. Pasikvieskite į pagalbą vaikus – jiems tikrai patiks lipdyti zuikučių uodegėles.


2014-04-19 11:19

Močiutės Velykų pyragu mėgaujasi jau ketvirta šeimos karta

2| 

Kuo pradžiuginti artimuosius, gimines ir draugus Velykų rytą? Vilniuje įsikūrusio notaro Dionizo ir Justinos Adomavičių šeima, kurioje krykštauja trys mažyliai, šiai pavasario šventei visuomet ruošiasi iš anksto. Justina visuomet kepa Velykinę bobą – tai šventinis pyragas, kurį iki šiol duonkepėje kepa Raseinių rajone gyvenanti Justinos 84 metų senelė, vadinama mamute. Justina prisipažino šiek tiek patobulinusi senelės receptą. Vilnietė iškart užmaišo tešlą keliems pyragams, kad galėtų padovanoti saldumynų ir savo artimiesiems, giminėms ar draugams.


2014-04-18 21:22

Velykų stalą praturtins kiaulpienės ir dilgėlės

13|10

Velykų stalą praturtinti gali ne vien margučiai ir pagal tradicinius receptus paruošti valgiai, bet ir patiekalai, pagaminti iš miške, palaukėse ar jūsų sode šiuo metu žaliuojančių ir vitaminais gausių augalų. Kad iš kiaulpienių, garšvų ir dilgėlių lapų paruoštos salotos ir padažai įtinka net didžiausiems smaguriams, buvo galima įsitikinti Kaune Pažaislio vienuolyne įsikūrusiame svetingumo komplekso „Monte Pacis“ restorane.


2014-04-18 15:50

Vilnietę šokolado skulptorę įkvėpė garsieji Faberge kiaušiniai

12|9

„Kad papuoštų Šv. Velykų stalą ir atrodytų prabangiai", – tokį klientų pageidavimą daugybę kartų šį pavasarį išgirdo šokolado skulptorė Elena Kliment, pastarosiomis dienomis iki paryčių dekoruojanti šokoladinius kiaušinius.


2014-04-18 09:50

Žydų saldumynuose miltus pakeičia riešutai (receptas)

2|3

Balandį katalikai švenčia Velykas, o žydai pastinka Pesachą, svarbiausią judėjams metų šventę. Pesacho laikotarpiu žydams negalima vartoti miltų bei jokių kitų produktų, pagamintų iš kviečių. Todėl saldumynuose miltus jie pakeičia riešutais. Siūolome kokosinių sausainių su džiovintais vaisiais ir riešutais receptą.


2014-04-18 06:00

Kauniečiai supažindinti su alumi „Balta pinta“

4|12

Kaune pristatytas naujas bravoro „Volfas Engelman“ alus „Balta pinta“. Vakaro svečius su pirmuoju, ne vienerius metus kurtu bravoro kvietiniu alumi supažindino vyriausiasis aludaris Petras Sadovskis, kuris mielai dalijosi tiek šio alaus kūrimo istorija, tiek bavariškomis gėrimo tradicijomis.


2014-04-17 16:41

Vokiškos dešrelės su saldžiomis garstyčiomis - įsimintinos

61|10

Vokietija – ne tas kraštas, kuris davė pasauliui didelių kulinarinių laimėjimų. Jis davė sotaus maisto ir daug, daug alaus. Ir dar muziką, kurią dūdomis ir būgnais groja storų pilvūzų orkestrai, kuriuose vyrai mūvi odinėmis kelnėmis ir kiekviena melodija įtartinai primena dainą „Jau gegužio žiedai“.


2014-04-17 12:09

Ruoškitės šventėms: kepkite velykinį mozūrą (receptas)

11

Kiekvienas mūsų šv. Velykų neįsivaizduojame be margučių. Štai mano tobuloms Velykoms dar reikia karštos kakavos ir velykinio mozūro. Kiek prisimenu, jis visada būdavo ant mūsų šeimos šventinio stalo.