Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-08-23 10:47

7 priežastys, kodėl jūsų restoranas bus uždarytas

1|3

Kampuotomis alkūnėmis įsiveržia blogio pranašas ir paskelbia: tamstų restoranas bus uždarytas. Visa tai išgirstate, kai sėdite su puikiu būsimu verslo partneriu, tapote vienas kitam vaiskius rytojaus peizažus.


2016-08-22 10:09

„Kalnapilio“ kolekcijoje – dar du aukso medaliai

2

Jau 9-tą kartą Didžiojoje Britanijoje vykusiuose prestižiniuose „Pasaulio alaus apdovanojimuose“ („World Beer Awards“) „Kalnapilio“ alaus daryklos laimėjimų sąrašą papildė net du aukso medaliai. Vienoje didžiausių Lietuvos alaus gamyklų verdamas alus „Grand Select“ ir „Kalnapilis Original“ aukščiausius įvertinimus pelnė net dviejose šviesiojo lager alaus kategorijose – „Dortmunder“ ir „Helles“.


2016-08-21 08:58

Karikatūristas koldūnus raito pagal šimtametį receptą

8|7

Kol Lietuvą krečia koldūnų skandalas, geriausia išeitis – juos gaminti namuose patiems. Dailininkas Vytautas Jurkūnas (70 m.) koldūnų raitymą pavertė smagia pramoga trims savo anūkams Tomui (12 m.), Miai (14 m.) ir Sofijai (3 m.), atvykusiems pasisvečiuoti pas senelį iš Jungtinių Amerikos Valstijų.


2016-08-19 14:35

Patys brangiausi grybai: kiekvienas gramas vertas euro

6|8

Dedu į burną kąsnį ir skaičiuoju – vienas euras, antras kąsnis – du eurai, trečias – trys eurai... Kiekvienas kąsnis kainuoja apie eurą. Nes kiekviename jų – po drožlę trumo. Brangiausio pasaulyje grybo, kurio gramas apytiksliai kainuoja nuo 30 centų iki 2 ir daugiau eurų. Kaina priklauso nuo jo rūšies ir kitokių niuansų. Ir ji kasmet didėja.


2016-08-19 12:21

Venecijos princas amerikiečius užkariauja itališkais makaronais

3

Kai prieš 13 metų paskutinio Italijos karaliaus anūkas princas Emanuele Filiberto di Savoia (44 m.) pirmąkart įkėlė koją į Italiją, manė radęs tikrąją laimę. Bet populiarumo spinduliais pasimėgavęs ir kritikos purve pasimurdęs princas laimingas nesijautė, kol nenuvažiavo į Kaliforniją (JAV) ir neįsigeidė makaronų.


2016-08-19 09:35

Skundžiatės rūgščia kava? Sužinokite, kodėl ji tampa tokia

3

Vienas pirmųjų klausimų renkantis kavą – ar ji nėra rūgšti. Prekybininkų teigimu, 7 iš 10 perkančių kavą pirmiausiai teiraujasi būtent apie tai, tačiau ekspertai sutaria, kad ši skonio savybė vienareikšmiškai nėra siejama su blogu kavos skoniu. Tad ar tikrai geriamą kavą galima apibrėžti vadovaujantis vien šiuo skonio aspektu?


2016-08-18 15:01

Taures gaminanti imperija nedūžta jau trečią šimtmetį

3|5

„Mano gyslomis turėtų tekėti ne kraujas, o stiklas“, – pokštavo garsios austrų stiklo gamintojų įmonės „Riedel“ šeimininkas Maximilianas Riedelis (38 m.). Bet šis juokas gali atrodyti visai rimtai, nes šiais metais sukanka 260 metų, kai ši šeima lydo stiklą ir kuria gausybę įvairiausių formų taurių bei meno kūrinius primenančių vyno ąsočių.


2016-08-17 12:07

Japoniškas valgis, kurį reikia šliurpti ir to nesigėdyti

2

Aštuoniolika valandų. Tiek užtrunka išvirti japonišką makaronų, vadinamų ramenais, sriubą. Žinomas virtuvės meistras 41 metų Liutauras Čeprackas tokios sriubos pirmą kartą paragavo Vokietijoje, Berlyno rameninėje, kurioje maistą ruošė japonai.


2016-08-17 11:42

Kada vynas tampa nebemadingas?

Parašius tokią antraštę ranka pati kyla prie autoriaus gerklės ir nori ją stipriai sugniaužti. Taip stipriai, kad autorius ilgai kosėtų ir dievagotųsi daugiau tokių erezijų neberašysiąs. Kokia mada? Tas, kas amžina, tas nepasiduoda madai, madų vaikosi tik dėmesio ištroškę ir vidaus demonų nukankinti.


2016-08-17 09:52

Mongoliški pietūs – monotoniškas himnas mėsai

18

Ulan Batoras. Vokietė hostelio savininkės Baigal paprašo, kad ana iš anksto susitartų su vietiniais kelionių organizatoriais dėl maitinimo – kad jurtose, kuriose ji su vaikinu apsistos Gobio dykumoje, gautų šiltus pietus be mėsos.


Populiariausi per 24 val.