Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-05-23 14:43

Karališka daržovė, kurios sezonas truks tik mėnesį

20

Nuo gegužės pradžios – iki Joninių – tik tiek trunka smidrų sezonas. Tad vertėtų nepražiopsoti ir suskubti paragauti šios gurmanų vertinamos daržovės.


2015-05-23 07:53

Kaip interneto aukcionas padėjo Aidui Puklevičiui praturtėti

13|3

Mano kišenėje mobilusis telefonas jau kelintą kartą nervingai sudainuoja iki skausmo pažįstamą melodiją. Traukiu jį į dienos šviesą jau žinodamas, ką jis praneša. Visiškai teisingai, dar kartą nežinomas konkurentas lenkia mano statymą aukcione. Keikdamasis renku naują sumą, melsdamasis, kad nenusėstų baterija. Arba nedingtų ryšys. Ir tik po to susivokiu, kad reikia pasižiūrėti, kokią gi sumą surinkau.


2015-05-22 15:05

Du restoranai ėmėsi Lietuvoje dar neregėto eksperimento

1|4

Trečiadienio vakarą du restoranai apsikeis miestais, erdvėmis ir svečiais. Sostinės restorano „Sweet root“ komanda keliasi į Kauno „Uoksą“, o kauniečiai šeimininkaus Užupio restorane.


2015-05-22 09:23

Smidrai Lietuvoje – nuo seno, bet vis dar mažai pažįstami

3

Visame pasaulyje šviežių šparagų, kitaip dar vadinamų smidrais, sezoną lydi renginiai gurmanams, kurių metu pristatomi patiekalai iš šparagų. Pirmą kartą toks renginys vyks ir Lietuvoje.


2015-05-21 11:25

Apie smidrus – iš šių daržovių ambasadorės Beatos Nicholson lūpų

Smidrai arba šparagai – tai maistinga daržovė, mėgstama visoje Vakarų Europoje. Lietuvoje šie augalai buvo paplitę gėlių darželiuose, o auginti maistui juos imtasi tik prieš keletą metų. Tai daugiametis augalas, kurį pasėjus derliaus tenka laukti net ketverius metus, o sezonas trunka nuo gegužės pradžios iki Joninių.


2015-05-21 08:59

Brangiausias prieskonis: už kilogramą išeitų naujas automobilis

29|4

Brangiausias pasaulyje natūralus skonio stipriklis ir stipriausias afrodiziakas – Kašmyro šafranas – parduodamas ir Lietuvoje. Kilogramas šio išskirtinio prieskonio kainuoja apie 17 tūkst. eurų.


2015-05-20 21:17

Itališko vyno revoliucija: kodėl šio skonio nesumaišysi su kitu

2|4

Vyno šalimi vadinama Italija vyno gaminimo tradicijas puoselėja jau daugiau nei 4 000 metų. Vynas gaminamas visuose 20 šalies regionų, yra suskaičiuojama apie 2 000 vynuogių ir apie 4 200 skirtingų vyno rūšių, o vyndaryste užsiima apie 2 milijonus žmonių.


2015-05-20 12:24

Pietų po atviru dangumi sezoną pradės 16 virtuvių atstovai

2

Praėjusį sezoną pradėta gero maisto po atviru dangumi iniciatyva „Open Kitchen“ kviečia pažymėti antrosios savo vasaros Tymo turguje startą. „Street food“ idėjai neabejingus vilniečius penktadienį, gegužės 22-ąją pasirengę pamaitinti net 16 restoranų, kavinių bei nepriklausomų šefų. Į jų iššūkį paspausdami „dalyvausiu“ socialinio tinklo „Facebook“ renginyje jau atsakė per 5000 vilniečių.


2015-05-18 12:20

Posakis „kabinti makaronus ant ausų“ tapo realybe

1|5

Teigiama, kad visi naujausi išradimai kuriami tam, kad padėtų įveikti kokius nors iššūkius. Jei panagrinėtume, kokia tauta tų iššūkių turi daugiausiai ir pačių keisčiausių, vienbalsiai atsakytume, – japonai.


2015-05-18 10:42

A. Užkalnis pagaliau įvertino kulinarijos žvaigždę L. Čepracką

90|12

Ką daro virtuvės meistras, galintis padaryti viską, ką tik nori? Geriau pasakysiu, ko jis nedaro. Jis nekuria restorano kaip visi brangiose patalpose miesto centre sunkiai surinkęs kaimynų parašus, kad galėtų prekiauti alkoholiu. Galima ir kitaip.


Populiariausi per 24 val.