Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-08-30 12:18

Kodėl belgiškas šokoladas tituluojamas šokolado karaliumi?

9

Gurmaniškas standartas. Šokolado karalius. Taip dažniausiai pristatomas burnoje tirpstantis belgiškas šokoladas. Juk ne šiaip sau Briuselis laikomas ne tik Europos politikos, bet ir pasaulio šokolado sostine.


2015-08-29 17:05

Nepakantumas garsiai valgantiems – genialumo ženklas

12

Tiesiog negalite pakęsti garsiai valgančio bendradarbio ar šeimos nario, ypač kol dirbate? Tuomet jus tikriausiai paguos faktas, kad toks nepakantumas gali būti ženklas, kad, tiesą sakant, esate genijus.


2015-08-29 15:11

Restoranas, kuriame staliuko tenka laukti 11 mėnesių

21|23

Prestižinis britų žurnalas „Restaurant“ kasmet renka geriausią restoraną pasaulyje. Jo pasirinkimas pripažįstamas visame pasaulyje. 2013-aisiais pirmąją vietą laimėjo restoranas pavadinimu „El Celler de Can Roca“. 2011-aisiais, 2012-aisiais ir 2014-aisiais jis užėmė antrąją vietą.


2015-08-29 15:10

Restoranas namuose – 10 patiekalų valgiaraštis draugams

1|4

Prieš porą savaitgalių tautiečiai buvo paraginti švęsti Restoranų dieną. Kadangi ji išpuolė sekmadienį, kai vis dažniau ne viena viešojo maitinimo kontora labai protingai nutaria pasiimti laisvą dieną, duoti pailsėti puodams, virėjams ir stalo įrankiams, toji diena neturėjo nieko bendra su įprastine restoranų sąvoka.


2015-08-28 10:06

Puota su nuogomis moterimis vietoj padėklų papiktino australus

18|8

Prabangiame Sidnėjaus bare, pavadintame „Cruise Bar“, ant stalų gulinčios nuogos moterys, kurių kūnai buvo naudojami kaip padėklai maistui, sulaukė didžiulio pasipiktinimo.


2015-08-24 16:25

A. Puklevičius nurijo liežuvį valgydamas argentinietišką kepsnį

21|3

Vasarą apima prieštaringas jausmas. Tarsi tai ir geriausias metų laikas išsičirškinti ant grotelių padorų gabalą mėsos. Tačiau tai ir tas pats metų laikas, kai karštis verčia ilgėtis tik šalto ir rasoto salotos lapo. Bet kartais nutinka taip, kad skonio receptoriai įveikia mūsų temperatūros pojūčius ir senovinis ilgesys mėsgaliui nugali.


2015-08-22 13:25

Šakočiui milžinui prireikė 11 kibirų tešlos

2|6

Geltonas kaip medus ir tirpsta burnoje – tokį šakotį iškepusi ignalinietė Marytė Gudonienė kartu su dar trimis meistrėmis nesitikėjo, kad jos rankų kūrinys atsidurs Guinnesso rekordų knygoje. Lietuviškam šakočiui milžinui prireikė net 11 kibirų tešlos. Šiuo metu jis pripažintas didžiausiu šakočiu pasaulyje. Lietuvių kepėjų saldumynas – net 30 kilogramų sunkesnis už prancūzų kepinį, kuris iki šiol buvo rekordininkas. Jaskonių kaime netoli Druskininkų gegužės 30 dieną pagamintą ir į Guinnesso rekordų knygą įrašytą lietuvišką šakotį, be M.Gudonienės, kepė Inga Januškevičienė, Jolanta Bimbarienė ir Aušra Cicėnienė.


2015-08-21 22:19

Tik gerai įsižiūrėkite: nustebsite, iš ko sukurti šie šedevrai

1|11

Didžioji kinų siena iš ananasų, Egipto piramidės iš fermentinio sūrio. Kalvos iš duonos kepalų, medžiai iš brokolių, jūra iš žuvų. Britų fotografas Carlas Werneris (56 m.) iš maisto produktų kuria tokius kraštovaizdžius, kad kyla klausimas: valgyti juos ar gėrėtis?


2015-08-20 10:21

Kaip tinkamai degustuoti kavą ir atrasti naujus aromatus

2

Kava, kaip ir vynas, turi savo degustavimo ritualus. Žinant vos keletą pagrindinių taisyklių galima geriau suprasti šio gėrimo aromato savybes, kurių kava turi pakankamai platų spektrą. Kava turi daugiau nei 1000 įvairiausių poskonių, iš kurių vien espresso gėrimas pasižymi apytiksliai 600 aromatų gama.


2015-08-18 09:10

Į gurmaniškų patiekalų restoranus – po atviru dangumi

14

„Restoranų diena“: į savo įkurtus restoranus puotauti kvietė ir žinomi šalies žmonės Sekmadienį visame pasaulyje šurmuliavo „Restoranų diena“, kuri tradiciškai neaplenkė ir Lietuvos! Mūsų šalyje savo vienos dienos restoranus atsidarė net 10 išradingų „restoranininkų“!


Populiariausi per 24 val.