Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-10-22 16:20

Rudeniškas polėkis: A.Ivanausko kugelis keksiukų formelėse

3|2

Auksinis ruduo su savo gėrybėmis įsiveržė ir į virtuvę. Kokių netikėtų patiekalų galima pasiruošti iš naujojo derliaus, pataria „Lietuvos ryto“ TV laida „VMG kulinarinis žurnalas“. Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas laužo tradicijas ir net klasikinį lietuvišką kugelį paverčia įmantriu patiekalu. Kulinaras įsitikinęs, kad kugelį galima kepti ne tik įprastoje skardoje, bet ir keksiukams skirtuose indeliuose.


2014-10-21 16:19

Patiekalas, nuo kurio neapsunkstama, - varške įdaryti makaronai

2

Jeigu pabodo mėsa įdaryti makaronai, keiskite įdarą varške su žalumynais. Varške ir špinatais įdaryti canelloni (makaronų vamdzeliai) - puikus patiekalas šeimai. Jį paruošti ilgai neužtruksite, nes receptas - nesudėtingas. O iš orkaitės sklindantis malonus aromatas tikrai sužadins apetitą. Šis valgis - skanus, sotus, bet nuo jo neapsunkstama. Makaronai su varške ir špinatais iškeps per dvidešimt minučių. Skanaus!


2014-10-21 14:01

Buvęs „B'Avarijos“ narys J.Jonušas ruošia dūmo skonio valgius

3|5

Buvęs grupės „B'Avarija“ narys Jonas Jonušas pastaruoju metu dažniausiai laiką leidžia sostinės kulinarijos studijoje „Čiop čiop“, kur rengiami vakarėliai, mokymai, maisto degustacijos. Dainininkas taip pat dalijasi savo kulinarine patirtimi. Nors Jonas - kulinarijos mėgėjas, virtuvėje sukasi virtuoziškai, o jo paruošti patiekalai žavi išradingumu, originalumu, pikantišku skoniu.


2014-10-21 11:45

Visos sūrio paslaptys - kaip pjaustyti ir su kuo patiekti

3| 

Kaip nepasiklysti gausioje sūrių įvairovėje? Kaip juos skanauti, atpažinti, patiekti, suprasti, atskirti, derinti, laikyti, jais mėgautis? Svarbiausia gaminant sūrį – pienas. Nuo jo priklauso sūrio skonis, tekstūra, spalva, cheminės savybės, sūrio gaminimo būdas ir brandinimas (arba nebrandinimas). Karvės yra gana išrankios, joms reikalingi minkštos šviežios žolės plotai. Iš jų pieno pagaminto sūrio skonis yra švelnesnis, neturi stiprių papildomų prieskonių. Ožkos, priešingai, kalnuotų vietų mėgėjos. Rašo „Lietuvos rytas“.


2014-10-21 09:15

Pažaislio vienuolyno restorane - G.Ramsay mokinio vaišės

6|19

Prie Kauno marių esančiame Pažaislio vienuolyne įsikūręs svetingumo komplekso „Monte Pacis“ restoranas artimiausiu metu neturėtų sulaukti kandžių Andriaus Užkalnio pastabų, kurių jis negailėjo šių metų pavasarį užsukęs pavalgyti į minėtą vietą. Žąsimis restorano kokybę vertinantis maisto žinovas tuomet skyrė vos dvi iš penkių.


2014-10-20 12:19

Geriausiu Baltijos šalių someljė tapo Latvijos atstovas

3

Šį savaitgalį jau devintąjį kartą vykusiose „Vana Tallinn Grand Prix“ varžybose geriausio Baltijos šalių someljė titulą pelnė Kasparsas Reitupsas iš Latvijos. Dvi dienas trukusiame konkurse antrąją vietą užėmė estas Kristjanas Markiis, trečioji vieta atiteko estui Karelui Veskiui.


2014-10-20 10:59

Kontinentiniai pusryčiai. Kuo ypatingi ir kodėl taip vadinami?

7

Planuojate kelionę ir rinkdamiesi viešbučius sustojate ties teiginiu: „Rytą nemokami kontinentiniai pusryčiai“? Jei kyla klausimas, kuo ypatingi tie kontinentiniai pusryčiai, šis tekstas - kaip tik jums!


2014-10-19 16:25

Kuo pakeisti kiaušinius, pieną ar medų? Atsakymą žino veganai

32

Pastaruoju metu vis dažniau pasigirsta įvairių pamąstymų vegetarizmo ar veganizmo tema. Žmonės pradeda vartoti mažiau mėsos, domisi sveikesne, augaliniu pagrindu paremta mityba. Po to, kai veganišką mitybą išbando pasaulinio garso įžymybės, pavyzdžiui, dainininkai Jenifer Lopez, Beyonce, Jay-Z, pasaulyje padaugėja veganiškos mitybos pasekėjų.


2014-10-19 16:25

Dainininkas Jonas Jonušas gerai jaučiasi ir su keptuve rankoje

1|6

Ar būtų mikrofonas, ar keptuvė – abu šiuos įrankius buvęs grupės „B’Avarija“ narys Jonas Jonušas (40 m.) valdo vienodai gerai. Šiuo metu kulinarija jam tapo vienu didžiausių pomėgių, kaip ir kelionės. Kad ir kur vyktų, dainininkas visur paragauja vietos virtuvės patiekalų ir parsiveža receptų.


2014-10-19 11:51

Gastronominės mados tendencijos: ką rinksimės kitąmet?

1|4

Ne tik garsiausi pasaulio, bet ir Lietuvos virtuvės šefai domisi vyraujančiomis gastronominės mados tendencijomis ir stengiasi jas pritaikyti bei pasiūlyti klientams. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė ir žinoma virtuvės šefė Liucija Makovska teigia, kad nors visame pasaulyje tendencijos skiriasi, į Lietuvą jos dažniausiai atkeliauja iš Skandinavijos šalių, kuriose itin populiari vištiena, žuvis, šviežios daržovės bei kiti, sveikos gyvensenos mitybai priklausantys maisto produktai.


Populiariausi per 24 val.