Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-05-27 13:56

Aidas Puklevičius perspėja tuos, kurie susiruošė į Vyno dienas

1|4

Jeigu kas nors rūpestingai išsaugojo prieš metus pasirodžiusį „Stiliaus“ numerį, jame gali rasti ir dar kartą perskaityti mano patarimus apie tai, kaip pigiai ir be ypatingų nuospaudų delnuose ir skrandyje pagarsėti kaip vyno žinovui.


2016-05-26 14:52

Izraelio ambasadorių sužavėjo legendinis lietuviškas skanėstas

5|5

Ne tiktai šeima, karinė tarnyba, bet ir kulinarija bei alyvuogių aliejus – šios vertybės ryškiai įsigėrusios į Izraelio ambasadoriaus Amiro Maimono (57 m.) gyvenimą. Daugiau kaip prieš metus diplomatinę tarnybą Lietuvoje pradėjęs pulkininkas A.Maimonas intensyvioje darbotvarkėje randa laiko ir savo didžiausiam pomėgiui – ruošti maistą.


2016-05-24 12:58

Lietuviai šampano paragauja ne tik per didžiąsias šventes

2

Šampanas nuo seno — šventės, pergalės simbolis. Kaip bebūtų, Lietuvoje šio gėrimo kultūra atsirado palyginti neseniai.


2016-05-23 12:29

Nauja virtuvės vadovo meilužė

8|8

Garsiausiu šalyje virtuvės vadovu tituluojamas Liutauras Čeprackas (41 m.) nuo savo žmonos neslepia meilužės. Ir taip jau gerą pusmetį. Bet ko čia slėpti, jei jo širdis ir ranka priklauso panelei Japonijai.


2016-05-23 09:21

Aidas Puklevičius sklaido mitus apie rožinį vyną

4|2

Kiekvienas iš mūsų turi savo rytmetinių ritualų. Vienam tai kavos puodelis žvelgiant į senamiesčio čerpes, kitam – vis dar popierinis laikraštis tualete, trečiam – meditaciniai pratimai, kuriuos girdi visas kvartalas.


2016-05-22 13:42

Išskirtinio maisto mylėtojai užgulė vienos dienos restoranus

30

Šeštadienį tradiciškai Vilniuje švenčiama Pasaulinė restoranų diena. Keturis kartus per metus visame pasaulyje gero maisto mylėtojai bet kur – gatvėse, skveruose, parkuose, biuruose, soduose ar tiesiog namuose – atidaro vienos dienos restoranus, kuriuose savo kulinariniais šedevrais vaišina draugus, kaimynus ar tiesiog praeivius.


2016-05-19 16:14

Šiuolaikinės virtuvės karaliai – šparagai ir rabarbarai

19

Kai patiekalas atkeliauja į kliento lėkštę ir jau matoma galutinė recepto vizualizacija, retas restorano ar kavinės lankytojas susimąsto, koks buvo šio patiekalo kelias?


2016-05-19 16:09

Someljė – aptarnavimo kultūros garantas

14

Lietuvos vyno pasaulio žmonėms ši savaitė prasidėjo smagia naujiena – Atvirame XI-ajame Lietuvos someljė čempionate Vicente Gandia Grand Prix 2016 išrinktas dar vienas geriausias someljė, kuriuo tapo Martynas Pravilonis iš „Vyno klubo“. Dėl geriausiojo titulo jis rungėsi dar su 12 kolegų iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos.


2016-05-18 14:49

Rekordinį kokteilį gamino ir žinomi kauniečiai

76

12,05 litro – tokį kokteilį bus siekiama užregistruoti Lietuvos rekordų knygoje, kaip didžiausią pagamintą mūsų šalyje. Jį profesionaliems barmenams padėjo kurti ir žinomi kauniečiai.


2016-05-17 13:08

Ypatingas užkandis, kuriuo Ingrida Kazlauskaitė lepina draugus

20

Į dainininkės Ingridos Kazlauskaitės (32 m.) namus užsukę bičiuliai kaskart maloniai nustemba. Iš mamos ir senelės kulinarijos paslaptis perimanti mergina žino daugybę receptų, pagal kuriuos paruošti valgiai verčia apsilaižyti pirštus.


Populiariausi per 24 val.