Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-09-03 19:30

Mistiška pomidorų istorija: kodėl jų niekas nenorėjo valgyti?

2

Pomidorus augino dar actekai. Tačiau sunaikinus jų civilizaciją ir pomidorus pargabenus į Europą jie dar ilgai buvo laikomi nevalgomais. Šios daržovės istorija – apipinta mistikos ir prietarų.


2015-09-03 13:30

Paslaptingieji Drakono vaisiai buvo auginami tik karaliams

6

Akį traukiantį, įspūdingos išvaizdos drakono vaisių, dar vadinamą „pitaja“, prieš daugiau nei 100 metų į Vietnamą atgabeno prancūzai. Čia jie buvo auginami karaliui, o vėliau ir pasiturinčioms Vietnamo šeimoms.


2015-08-31 11:48

Geriausio Baltijos šalių someljė titulas atiteko latviui

18

Savaitgalį vykusiose jubiliejinėse dešimtosiose „Vana Tallinn Grand Prix“ varžybose geriausio Baltijos šalių someljė titulą pelnė latvis Raimondsas Tomsonas. Įspūdingame konkurso finale antrąją vietą užėmė praėjusių metų nugalėtojas, taip pat latvis, Kasparsas Reitupsas, o trečioji vieta atiteko Kristjanui Markii iš Estijos.


2015-08-31 10:55

Lietuviškai pakuotei – ne tik tarptautiniai apdovanojimai

Pirmą kartą Lietuvoje vyks Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai NAPA. Juos rengiančios Lietuvos grafinio dizaino asociacijos (LGDA) narys Algirdas Orantas teigia, kad nors mūsų šalies dizaineriai, kuriantys produktų pakuotės dizainą, pelno įvairius tarptautinius apdovanojimus, Lietuvoje didelio atgarsio nesulaukia.


2015-08-31 10:52

Nepakantumas garsiai valgantiems – genialumo ženklas

12

Tiesiog negalite pakęsti garsiai valgančio bendradarbio ar šeimos nario, ypač kol dirbate? Tuomet jus tikriausiai paguos faktas, kad toks nepakantumas gali būti ženklas, kad, tiesą sakant, esate genijus.


2015-08-30 12:18

Kodėl belgiškas šokoladas tituluojamas šokolado karaliumi?

9

Gurmaniškas standartas. Šokolado karalius. Taip dažniausiai pristatomas burnoje tirpstantis belgiškas šokoladas. Juk ne šiaip sau Briuselis laikomas ne tik Europos politikos, bet ir pasaulio šokolado sostine.


2015-08-29 15:11

Restoranas, kuriame staliuko tenka laukti 11 mėnesių

4|23

Prestižinis britų žurnalas „Restaurant“ kasmet renka geriausią restoraną pasaulyje. Jo pasirinkimas pripažįstamas visame pasaulyje. 2013-aisiais pirmąją vietą laimėjo restoranas pavadinimu „El Celler de Can Roca“. 2011-aisiais, 2012-aisiais ir 2014-aisiais jis užėmė antrąją vietą.


2015-08-29 15:10

Restoranas namuose – 10 patiekalų valgiaraštis draugams

1|4

Prieš porą savaitgalių tautiečiai buvo paraginti švęsti Restoranų dieną. Kadangi ji išpuolė sekmadienį, kai vis dažniau ne viena viešojo maitinimo kontora labai protingai nutaria pasiimti laisvą dieną, duoti pailsėti puodams, virėjams ir stalo įrankiams, toji diena neturėjo nieko bendra su įprastine restoranų sąvoka.


2015-08-28 10:06

Puota su nuogomis moterimis vietoj padėklų papiktino australus

18|8

Prabangiame Sidnėjaus bare, pavadintame „Cruise Bar“, ant stalų gulinčios nuogos moterys, kurių kūnai buvo naudojami kaip padėklai maistui, sulaukė didžiulio pasipiktinimo.


2015-08-24 16:25

A. Puklevičius nurijo liežuvį valgydamas argentinietišką kepsnį

21|3

Vasarą apima prieštaringas jausmas. Tarsi tai ir geriausias metų laikas išsičirškinti ant grotelių padorų gabalą mėsos. Tačiau tai ir tas pats metų laikas, kai karštis verčia ilgėtis tik šalto ir rasoto salotos lapo. Bet kartais nutinka taip, kad skonio receptoriai įveikia mūsų temperatūros pojūčius ir senovinis ilgesys mėsgaliui nugali.


Populiariausi per 24 val.