Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-08-27 18:18

Kurorto viešbučio virėjas išsipasakojo, kaip taupoma restorane

21|5

Atostogaujantys šiltuose kurortuose viešbučiuose mėgsta rinktis „viskas įskaičiuota“ paslaugą. Tai puikus būdas pailsėti visiškai nesirūpinant maistu.


2016-08-27 11:59

Klasikinis plombyras užleido populiariausių ledų poziciją

1

Ilgą laiką lietuvių pirkinių krepšelį užkariavę ledai vafliniuose puodeliuose, daugeliui atpažįstami kaip plombyras, užleidžia populiariausių poziciją ir Lietuvos rinkoje vietą atiduoda vasaros karaliams – ledams vafliniuose kūgeliuose bei ledams ant pagaliuko. Tiesa, žiemą pirkėjų favoritas – ledai dėžutėse.


2016-08-26 14:29

Pavalgyti į Užupį susiruošę vilniečiai pasijuto lyg prie jūros

6

Penktadienį gero oro ir jūros išsiilgusiems vilniečiams ir miesto svečiams toli vykti nereikėjo. Karštą dieną pajūris pats atkeliavo į sostinę, o jūros, paplūdimio ir atostogų atmosfera alsuojanti oazė įsikūrė Užupio Tymo kvartale, kur kiekvieną penktadienį būrius išskirtinio maisto mėgėjų sutraukia restoranų ir kavinių mugė po atviru dangumi „Open Kitchen“.


2016-08-25 18:12

Gurmanams per vakarienę nevalia pakilti nuo stalo

2|24

Nemaišyti vyno su vandeniu, per vakarienę neatsistoti nuo stalo ir neiti net į tualetą, nekritikuoti ragaujamų patiekalų ir jokiu būdu nesinaudoti mobiliuoju telefonu.


2016-08-23 10:47

7 priežastys, kodėl jūsų restoranas bus uždarytas

1|3

Kampuotomis alkūnėmis įsiveržia blogio pranašas ir paskelbia: tamstų restoranas bus uždarytas. Visa tai išgirstate, kai sėdite su puikiu būsimu verslo partneriu, tapote vienas kitam vaiskius rytojaus peizažus.


2016-08-22 10:09

„Kalnapilio“ kolekcijoje – dar du aukso medaliai

2

Jau 9-tą kartą Didžiojoje Britanijoje vykusiuose prestižiniuose „Pasaulio alaus apdovanojimuose“ („World Beer Awards“) „Kalnapilio“ alaus daryklos laimėjimų sąrašą papildė net du aukso medaliai. Vienoje didžiausių Lietuvos alaus gamyklų verdamas alus „Grand Select“ ir „Kalnapilis Original“ aukščiausius įvertinimus pelnė net dviejose šviesiojo lager alaus kategorijose – „Dortmunder“ ir „Helles“.


2016-08-21 08:58

Karikatūristas koldūnus raito pagal šimtametį receptą

8|7

Kol Lietuvą krečia koldūnų skandalas, geriausia išeitis – juos gaminti namuose patiems. Dailininkas Vytautas Jurkūnas (70 m.) koldūnų raitymą pavertė smagia pramoga trims savo anūkams Tomui (12 m.), Miai (14 m.) ir Sofijai (3 m.), atvykusiems pasisvečiuoti pas senelį iš Jungtinių Amerikos Valstijų.


2016-08-19 14:35

Patys brangiausi grybai: kiekvienas gramas vertas euro

6|8

Dedu į burną kąsnį ir skaičiuoju – vienas euras, antras kąsnis – du eurai, trečias – trys eurai... Kiekvienas kąsnis kainuoja apie eurą. Nes kiekviename jų – po drožlę trumo. Brangiausio pasaulyje grybo, kurio gramas apytiksliai kainuoja nuo 30 centų iki 2 ir daugiau eurų. Kaina priklauso nuo jo rūšies ir kitokių niuansų. Ir ji kasmet didėja.


2016-08-19 12:21

Venecijos princas amerikiečius užkariauja itališkais makaronais

3

Kai prieš 13 metų paskutinio Italijos karaliaus anūkas princas Emanuele Filiberto di Savoia (44 m.) pirmąkart įkėlė koją į Italiją, manė radęs tikrąją laimę. Bet populiarumo spinduliais pasimėgavęs ir kritikos purve pasimurdęs princas laimingas nesijautė, kol nenuvažiavo į Kaliforniją (JAV) ir neįsigeidė makaronų.


2016-08-19 09:35

Skundžiatės rūgščia kava? Sužinokite, kodėl ji tampa tokia

3

Vienas pirmųjų klausimų renkantis kavą – ar ji nėra rūgšti. Prekybininkų teigimu, 7 iš 10 perkančių kavą pirmiausiai teiraujasi būtent apie tai, tačiau ekspertai sutaria, kad ši skonio savybė vienareikšmiškai nėra siejama su blogu kavos skoniu. Tad ar tikrai geriamą kavą galima apibrėžti vadovaujantis vien šiuo skonio aspektu?


Populiariausi per 24 val.