Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-02-11 12:02

Vaišės 8 sostinės restoranuose – vos už vienos vakarienės kainą

2|5

„Eikite ir ragaukite!“ – praverti sostinės restoranų duris ragina unikalaus renginio „Vilnius Gastro“ komanda. Vasario 11 dieną, ketvirtadienį, nuo 16 val. net 23 Vilniaus restoranai renginio dalyvius vaišins virtuvės šefų specialiais paruoštais delikatesais.


2016-02-10 09:41

Krepšininko žmona pasidalino geriausiais šeimos blynų receptais

10|6

Užgavėnės „Lietuvos ryto“ klubo krepšininko Kšištofo Lavrinovičiaus (36 m.) žmoną Tatjaną (30 m.) grąžina į vaikystę, prabėgusią Rusijos mieste Permėje. Iš savo motinos T.Lavrinovič išmoko vienu metu iškepti kalną blynų. Tatjana dabar blynus savo didelei šeimai kepa iš karto trijose keptuvėse.


2016-02-09 13:32

Pati geriausia pica lietuviams – su daug kečupo

2

Picų mėgėjai šiandien mini Tarptautinę picos dieną. Italijoje sukurtas patiekalas greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje, ypač JAV. Picas bene labiau nei cepelinus pamėgo ir lietuviai, tačiau, kaip rodo picerijų duomenys, lietuviai joms yra neišrankūs. Beveik kas antras picerijų svečias renkasi vieną iš keturių populiariausių picų rūšių ir jas beveik visada papildomai gardina kečupu ar baltu padažu.


2016-02-09 12:26

Kobės jautiena maisto pasaulyje – kaip „Hermes“ rankinė

1|2

Kaip dažnai leistume sau paskanauti mažiuko, šimtą gramų sveriančio kepsnio už 170 eurų? O kaip dažnai nusipirktume „Hermes“ rankinę už keliasdešimt tūkstančių eurų? Atsakyti nereikia. Ir taip aišku.


2016-02-08 15:14

Aptarnavimo kultūra Lietuvos baruose lygiuojasi į Vakarus

3

Profesionaliai atliekantis savo darbą ir įgudęs personalas – daugelio sėkmingų įmonių veiklos paslaptis. Ne išimtis ir barai, kuriuos šiuo metu neatpažįstamai keičia Lietuvoje besiformuojanti alaus kultūra, vis daugiau dėmesio skiriama ne vien taurės turiniui, bet ir visam aptarnavimo procesui.


2016-02-08 14:17

Cepelinų gamybos ypatumai: labiausiai stebina žemaitiški

32|4

Turbūt nėra dienos, kai pasaulyje pagaminama tiek daug cepelinų, kaip pirmasis vasario sekmadienis, kai švenčiama Pasaulinė cepelinų diena. Nesvarbu, kuriame žemyne gyventų lietuviai – Europoje, Australijoje, Amerikoje, Afrikoje, Azijoje – tądien jie verda cepelinus.


2016-02-08 13:59

Jei švęsti, tai švęsti! Cepelinų dieną – gardžiausiųjų receptas

11

Ar jau pasiruošėte šventei? O gal jau pradėjote ją švęsti? Tuos, kurie pirmą kartą išgirdo, kad ši diena kažkuo ypatinga, informuojame – pirmasis vasario sekmadienis yra Pasaulinė cepelinų diena. Prekybos tinklo „IKI“ Kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen šia proga siūlo išbandyti netradicinį mūsų pamėgto patiekalo receptą.


2016-02-08 09:01

Vilniuje vėl pakvipo legendiniais žydų skanėstais

55|20

Kažkada Šiaurės Jeruzale vadintas Vilnius po truputį susigrąžina prarastąją kultūros dalį. Pernai Vilniuje oficialiai atidaryta pirmoji Izraelio ambasada Lietuvoje, o vasario 4 dieną duris atvėrė ir nauja košerinio maisto kavinė „Beigelių krautuvėlė“.


2016-02-07 16:36

A. Puklevičius į savo restoraną neįleistų ne tik vaikų ir šunų

17|4

Po mano drovaus bandymo sutaikyti žmones, kurie nori tik pavalgyti, ir tuos, kurie nori ne tik pavalgyti, bet ir pasidžiaugti savo vaikais ar augintiniais (arba ir tais, ir tais), galiu pasakyti, kad tokio rezonanso nesitikėjau.


2016-02-04 14:49

Vyriausieji virėjai susumavo savo pasiekimus

4

Sausio 31 d. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė partnerius ir narius į jubiliejinį ataskaitinį susirinkimą, dėkodama įkūrėjams bei virtuvės šefams entuziastams už profesinį indėlį, suvienijant bendraminčius bei keliant Lietuvos gastronomijos lygį.


Populiariausi per 24 val.