Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-06-30 17:02

Kaip vargšų maistas tapo rusų mafijos aukso kasyklomis

13|2

Šiandien ikrai – prabangos simbolis, įtinkantis ne kiekvieno skoniui. Dabar sunku tuo patikėti, bet kadaise ikrai buvo vergų maistas, o jų paragavę prancūzai ilgai spjaudydavosi.


2015-06-29 15:52

Legendiniai žydų riestainiai į Lietuvą sugrįžo po daugelio metų

57|15

„Čia nėra didriestainių? Neįtikėtina“, – negalėjo patikėti į Vilnių atvykęs rašytojas ir žurnalistas Menachemas Kaiseris. Šis žiedo formos kepinys, paprastai gaminamas iš kvietinių miltų tešlos, buvo populiarus Vidurio ir Rytų Europos žydų patiekalas. Antrojo pasaulinio karo metu didriestainiai išnyko iš Lietuvos kartu su didžiąja dalimi žydų kultūros, o dabar jais vėl galima mėgautis įvairiose Vilniaus kavinėse.


2015-06-27 19:08

Lietuvių virėjus mokę tajai neišdrįso paragauti šaltibarščių

3|10

Sodybos „Karpynė“ Raseinių rajone šeimininkai pasišovė savo restorane įminti karališkosios Tailando šeimos virtuvės paslaptis. Neseniai čia viešėję tailandiečių kulinarijos mokyklos įkūrėjai Doungjai Boonprakob (41 m.) ir jos vyras Banphot Sarawongas mokė valgiams iš lietuviškų žuvų suteikti egzotiško skonio.


2015-06-26 11:11

A. Puklevičius: „Blogų vynuogių nėra. Yra tik blogi vyndariai“

2

Žmonėms, kuriems vynas yra tiek pat įdomus, kiek musės įkąstas zebras kur nors Limpopo žemupyje (tarsi ir egzotiška, bet labai toli ir sudėtinga), dažnai atrodo, kad netyčia susitikę vyno mėgėjai nieko daugiau neveikia, tik dalijasi vakar išragautais aromatais, išuostytomis puokštėmis ir suvilgytais gomuriais. Tikrovė, deja, yra daug liūdnesnė.


2015-06-26 09:40

Šefo karjera: nuo J. Basanavičiaus gatvės Palangoje iki Londono

6|2

Gerai Lietuvoje žinomas virtuvės šefas Algirdas Gečas mano, jog sveikas maistas yra visaverčio gyvenimo pagrindas. Daug metų žuvies ir jūros gėrybių patiekalų gamyboje specializavęsis A. Gečas šiuo metu darbuojasi Londone esančiame prabangiame restorane „Top 1 Forever“.


2015-06-25 11:03

Naujų restoranų kūrėjai žengia koja kojon su mada

Prestižinėse Vilniaus vietose jau galima atrasti naujas vietas papietauti.


2015-06-25 09:37

Atsibodo mėtos? Gerkite šokoladinių ar bananinių mėtų arbatą

7

Pasirodo, kad selekcininkai labai padirbėjo, ir jau galime užsiauginti šokoladinių, ananasinių, bananinių, žemuoginių, imbierinių ir daugybės kitų rūšių mėtų, LRT Radijui sakė Lietuvos gėlių augintojų sąjungos tarybos pirmininkė Daiva Gasiūnienė. „Vokietijoje parodoje pamačiau mėtą rusvais lapeliais. Kadangi nei pauostyti, nei paliesti nebuvo galima, įsigijau, ir ji pas mane puikiausiai peržiemojo“, – pasakojo specialistė.


2015-06-24 19:07

Į protėvių žemę grįžusios dizainerės Joninės skęsta kvapų jūroje

14|6

Ko reikia, kad viena gražiausių vasaros švenčių būtų prasminga, įsimintina ir smagi? Gerų orų ir geros kompanijos. Taip mano interjero dizainerė Rutha von Calcar (49 m.). Vokietijoje gimusi ir augusi, vėliau daug metų praleidusi Olandijoje ir tik pastarąjį dešimtmetį šaknis įleidusi protėvių žemėje netoli Molėtų aristokratišką pavardę turinti Rutha šiemet Jonines švęs savo sodybos terasoje tarp gėlių.


2015-06-23 11:58

Alytiškė virtuvės meistrė: velniop cepelinus, tegyvuoja salotos!

3|2

Į Dzūkijos sostinę atkeliauja nauja maisto kultūra: patiekalai ruošiami tik iš šviežių produktų, vietoje kasdien ruošiami visi padažai, desertai, mėsos ar žuvies patiekalai, salotos. Tokią tradiciją mieste kurti pasiryžo naujos kavinės „Food house“ vadovė Ramunė Giedraitienė. Jos kavinė, įsikūrusi buvusios „3,5“ patalpose, šiandien atvėrė duris.


2015-06-23 11:58

Maisto tinklaraštininkai prisiminė vaikystės skonius

16

Tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga jau šeštą kartą tradiciniame vakarėlyje-konkurse dalyvavę lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai šiemet prisiminė vaikystės patiekalų skonius ir ieškojo modernių jų interpretacijų.


Populiariausi per 24 val.