Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-08-05 07:25

Japonė Lietuvoje rado gardžiausią pasaulio stebuklą

9|3

Kai kurie produktai ar patiekalai lietuviams atrodo visiškai įprasti ir niekuo neišsiskiriantys, nors užsieniečius stebina, tikina Valstybinio turizmo departamento direktorė Jurgita Kazlauskienė.


2015-08-04 16:02

Bilietas į mėsainių festivalį – tuščias skrandis

Prieš trejus metų gurmaniško mėsainio mada pasiekė Vilnių ir pakeitė kulinarinį miesto veidą. Šiandien kokybiškas mėsainis – palaima mūsų skonio ir kvapo receptoriams, todėl tikro mėsainio entuziastai, dirbantys įvairiuose sostinės restoranuose bei baruose, kviečia švęsti maisto meną.


2015-08-04 10:32

Virtuvės vadovas ant ratų keičia vasarotojų požiūrį į mėsainius

14|11

Už Palangos, Monciškėse, mėsainių restoranėlį atidaręs Audrius Kukšta nekeiksnoja vėsios vasaros – 28 metų profesionalus virtuvės vadovas jaučiasi kaip niekada laimingas. Nors lankytojų srautas – nepastovus kaip ir orai, dar nė vienas iš Audriaus restoranėlio ant ratų neišėjo nusivylęs.


2015-08-04 10:27

Pakruojo alaus šventėje iškilo įspūdinga keptos duonos piramidė

65|63

Savaitgalį Pakruojyje vykusį „Amatų, Muzikos ir Alaus“ festivalį papuošė Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus kulinarų rekordas. Šeštadienį vakare Pakruojo dvare šurmuliavusios alaus fiestos dalyviai išvydo įspūdingą iš keptos duonos riekelių pastatytą piramidę, kurios aukštis siekė 1 metrą 61 centimetrą, o jos pagrindo apimtis – 3 metrus 70 centimetrų. Rekordinei piramidei prireikė 280 duonos kepalų, iš kurių buvo iškepti 18 tūkstančiai 832 duonos gabalėliai. Kepant duoną buvo sunaudota 70 litrų aliejaus, 3 kilogramai druskos ir 3 kilogramai česnakų.


2015-08-03 18:45

Kur gimsta gėrimas, vadinamas akmenų vynu

Cariñena (Karinena) – vienas tik iš nedaugelio DO (Denominación de Origen – kilmės vietos nuoroda) pavadinimą turinčių vyno gamybos regionų Aragono srityje, Ispanijoje. Regionas didžiuojasi senomis vyndarystės tradicijomis, o ši, viena seniausių Europoje saugomų, kilmės vietos nuorodų sukurta 1932 metais.


2015-07-31 18:42

Kavinių sėkmės raktas: ar gera kava – tai viskas, ko reikia?

6|3

Kai prieš daugelį metų atvažiavau į Vilnių mokslų krimsti, Vokiečių gatvėje buvo vienintelė nedidelė kavinukė „Žibutė“. Mokslo draugas, baigęs A.Vienuolio vidurinę mokyklą, apšvietė, kad ten jie eidavo ne tiek kavos gerti, kiek paspoksoti į S.Nėries mokyklos damas. Vėliau, sulaukęs legalaus amžiaus, iškaulydavo iš bufetavų ir žagarvyšnių likerio.


2015-07-24 15:07

Aido Puklevičiaus patarimai, kaip išgelbėti sugadintą vyną

15|3

Nebūna blogo vyno? Deja, būna. Ir dar kaip būna. Būna taip, kad vos atkimšus butelį iš jo ima velniais ir demonais veržtis tokie pragaro kvapai, kad norisi tuoj pat imtis egzorcizmo seanso. Bet, kad ir kaip būtų apmaudu, joks šventraštis ir rožinis dar niekam nepadėjo sugrąžinti vyno į gomuriui priimtiną būseną. Todėl verčiau pakalbėkime, kokių nelaimių gali nutikti jūsų buteliui ir ką daryti, jei taip atsitiko.


2015-07-23 11:07

Sudie, rūkyklos? Ar tikrą dūmą išstums skystasis?

6|3

„Naudoti tą chemiją? Nė už ką!“ – taip apie vadinamąjį skystąjį dūmą atsiliepė vienos nedidelės Žemaitijos mėsos perdirbimo įmonės savininkas. „Sužinoję, kad mano skilandžiai ar dešros nėra gavę natūralaus dūmo, žmonės iš manęs nepirks jokios produkcijos“, – paaiškino žemaitis.


2015-07-23 11:07

Vaikas prarijo patį aštriausią pipirą. Pamatykite jo reakciją

3

Devynmetis škotas vos per kelias dienas tapo „Youtube“ žvaigžde – berniukas išplatino vaizdo siužetą, kaip jis suvalgo patį aitrausią pasaulyje pipirą – „Carolina Reaper“.


2015-07-20 09:00

Dvi gaivios naujienos saugantiems sveikatą

3

„Vaikeli, juk žinai, aš negaliu valgyti ledų“, – suplojo rankomis mano močiutė, kai nuvežiau jai dėžutę gaivaus deserto. Nors ir kaip močiutė mėgsta ledus, jau seniai jų nevalgo, mat serga cukriniu diabetu. Tačiau nauji ledai „No sugar added“ („Be cukraus“) padėjo jai prisiminti užmirštą skonį. Vos paragavusios ledų močiutės veidą nutvieskė palaima.


Populiariausi per 24 val.