Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-09-23 14:36

Lietuviška šampano šventė nustebino net prancūzus

11

Šampano šventė Vilniuje sulaukė neįtikėtino pasisekimo. Šio legendinio putojančio gėrimo kultūra besidominčių žmonių gausa maloniai nustebino net renginio organizatorius ir svečius iš Prancūzijos


2016-09-23 11:51

Dieviškai skanius pusryčius dirigentas paruošia mažiau nei per minutę

7|2

Vytauto Lukočiaus (41 m.) pusryčiai būna saldūs. Dirigentas dažnai valgo varškę, aplietą medumi. „Skonis – dieviškas, kaip ir bitininkavimas“, – patikino medaus iš trijų bičių šeimų prikopinėjęs V.Lukočius.


2016-09-22 10:35

Klaipėdoje – galimybė per vieną dieną pažinti dvylika restoranų

2

Nieko keisto, kai vakarienei žmogus išsirenka restoraną. Tačiau pusdienį praleisti šešiuose ar net dvylikoje restoranų – tikrai neįprasta. 


2016-09-21 18:23

„Big Green Egg Flavour Fair“ šventėje tvyrojo gurmaniška dvasia

38

Grilį daugelis žmonių vis dar laiko tinkamu kepti tik mėsai arba daržovėms. Tačiau „Big Green Egg„ kepsninėje galima gaminti pačius įmantriausius gurmaniškus patiekalus. Tuo įsitikino pirmą kartą Lietuvoje surengto „Big Green Egg Flavour Fair“ festivalio dalyviai.


2016-09-21 13:36

Vilniaus gurmanams – galimybė atrasti prancūziškus skonius

2

Vilniuje prasideda Šampano šventės renginiai, dovanojantys Lietuvos gurmanams galimybę trumpam persikelti į Šampanės regioną Prancūzijoje, atrasti naujus skonius ir geriau susipažinti su pamėgto ar neseniai atrasto gėrimo kultūra.


2016-09-16 10:35

Virtuvėje susitikę italas ir lietuvis išvirė neįprastą grikių košę

Kulinarijos studijai vadovaujantis šefas Gianas Luca Demarco prisipažįsta, kad yra vienas iš daugelio, kuriems rytais be žadintuvo atsikelti nepavyksta, o pažadintas jis visada kelia sau egzistencinį klausimą: „Ar man tikrai to reikia?“


2016-09-16 10:23

Restoranai po atviru dangumi sezoną uždarys su muzika

4

Šiemet 3-ojo sezono Vilniuje pabaigą žyminti „Open Kitchen“ iniciatyva kviečia kartu pasimėgauti geru oru ir puikiais patiekalais po atviru dangumi.


2016-09-15 18:18

Gurmanams – pažinties su šampanu šventė

23

Net 23 šampanai per vakarą. Tiek šampano bus galima paragauti per vieną vakarą, sumokėjus 20 eurų.


2016-09-14 15:10

Alytiškis iš pomidorų gamina tai, ko dar niekas negamino

13|248

Tuo metu, kai šeimininkės sunokusius pomidorus sluoksniuoja su svogūnais, užpila želatina ar konservuoja juos kitais būdais, alytiškis Rimantas Židanavičius su šia daržove elgiasi vyriškai: spaudžia pomidorų vyną pagal savo paties sugalvotą receptą.


2016-09-14 15:09

Vyno imperijoje iš kartos į kartą perduoda ir verslą, ir vardą

3

Miguelio Torreso Maczasseko (42 m.) ateitį nulėmė nuostabus vaikystės pasaulis. Jo ir dviejų seserų vaikystė prabėgo žaidžiant slėpynes vynuogynuose. Būdamas maždaug aštuonerių Miguelis mėgdavo pasiimti tuščią butelį ir drožti pas vyndarį su prašymu pripildyti jį vyno. Vyndarys, žinoma, vyno vaikui duoti negalėjo, tad pripildydavo butelį vynuogių sulčių. Migueliui patikdavo, kai juodu su seserimi tėvas vesdavosi į vynuogynus ir pasakodavo apie vynuogių įvairovę, skirtingus kvapus ir skonius.


Populiariausi per 24 val.