Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-04-27 09:24

Ko neparagavus negalima grįžti iš Turkijos

8|42

Jei Turkijoje neturite patikimų gidų, galvą išties gali susukti gausybė patiekalų. Ką valgyti, kai akys raibsta, o uoslė atsisako rodyti kelią? Svetimšalio virtuvėje laukia ir dar vienas išbandymas – kaip pasirinkti tinkamas porcijas, jei nežinai, kiek patiekalų teks ragauti. O dar galybė paslaptingų virtuvės ritualų, kurie dažnai priverčia susigėsti.


2015-04-26 17:39

Andrius Užkalnis: „Trys patiekalai už 7 eurus – gal tai magija?“

84|7

Neseniai Vilniaus centre, A.Jakšto gatvėje, atidarytas restoranas keistu pavadinimu „Chef2 Food House“ savo fantazija išmušė saugiklius net man.


2015-04-23 09:21

Viskio žinovo R.Allansono patarimas: „Kaina – dar ne viskas“

7|2

Škoto ir airės šeimoje gimęs Robas Allansonas (41 m.) iš Didžiosios Britanijos daugiau nei 10 metų keliauja po pasaulį, pasakodamas apie viskį, jo ragavimo ir gaminimo subtilybes.


2015-04-22 08:46

Pietūs iš alyvuogių aliejaus: koldūnai, spagečiai ir net ledai

1|7

Alyvuogių aliejus. Pilame jo ant salotų, apšlakstome virtas daržoves, įlašiname į sriubą, dažome juo duoną, kepame ir troškiname. Bet žinome, kad geriausia yra vartoti ypač tyrą alyvuogių aliejų. Tik tai garantuoja puikią alyvuogių kokybę ir tai, kad aliejus yra termiškai neapdorotas.


2015-04-19 11:16

Lietuviškas šokoladas ir toliau skina apdovanojimus

1|3

Po visai neseniai gauto geriausios naujos maisto įmonės titulo „Next Organic Berlin 2015“ festivalyje Vokietijoje pirmasis Lietuvoje pagamintas ekologiškas šokoladas „Mulate“ buvo apdovanotas aukso medaliu už pakuočių dizainą ir bronza už tamsaus pieno šokoladą su žemės riešutais prestižiniuose apdovanojimuose „Academy of Chocolates Awards 2015“.


2015-04-18 13:54

5 klaidos, dėl kurių prastėja brendžio skonis

9

Brendis Lietuvoje vertinamas jau seniai, tačiau ekspertai iki šiol neatsistebi gausybe klaidingų patarimų ir įsitikinimų. Kaip laikyti brendžio taurę? Su kokiais patiekalais brendis geriausiai atskleidžia savo skonį? Kokios temperatūros brendis yra vartojamas? Ir kaip tai teisingai daryti?


2015-04-17 11:38

Į kulinarinę avantiūrą buvo įtraukti ir žinomi žmonės

2|22

Sostinėje įsikūrusio gurmaniškų mėsainių restorano įkūrėjai meta iššūkį: vietoje tradicinio gėrimo – alaus – prie mėsainio siūlo rinktis tikrą šampaną!


2015-04-17 11:25

A.Užkalnio nuosprendis: restoranas įstrigo vakarykštėje dienoje

56|11

Švedijoje viskas gerai, ten juk socializmas, viskas dėl žmogaus ir kaliniai belangėse gyvena gražiau negu mūsų mokytojai ir bibliotekininkai Kybartuose, sako liaudies legenda. Tiesa?


2015-04-14 13:43

Lietuviai šokolado gamintojai – tarp penkių geriausiųjų Europoje

6

Šokolado manufaktūra „Chocolate Naive“ po pripažinimų Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Japonijoje, sulaukė dėmesio senajame žemyne. Praėjusią savaitę paskelbuose tarptautiniuose šokolado apdovanojimuose lietuviai pateko į geriausių šokolado gamintojų penketuką Europoje, o „Chocolate Naive“ naujas šokolado projektas „Mulate“ buvo pripažintas kaip geriausias naujasis prekinis ženklas „Next Organic Berlin 2015“ festivalyje Vokietijoje.


2015-04-13 18:24

Jūrų žuvų restorane Andrius Užkalnis pravirko iš džiaugsmo

3|11

Vienoje senoje knygoje sakė: „Belskite, ir bus atidaryta.“ Aš galvojau: jei pakankamai ilgai barškinsiu lėkštę, ar bus išgirstos mano maldos ir atsidarys kokios naujos įstaigos durys? Kelerius metus vertinu Lietuvos restoranus, kalbu nesustodamas, kad Lietuva laukia, kaip motulė išplaukusio į marias Kastyčio, jūrinių žuvų restorano.


Populiariausi per 24 val.