Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-07-24 21:00

Svajojo apie kavos namus, o įkūrė barą, kokio patys nesitikėjo

3|7

Šių jaunų vyrų užmojams Lietuvoje buvo per mažai erdvės. Palmės, jūra, jachtos, šviežia žuvis, geras vynas ir laimingi žmonės – štai dėl ko Rokas Jarašūnas (27 m.) su Mindaugu Ryškumi (26 m.) susikrovė daiktus, pardavė pačių įkurto baro Vilniuje savo dalis ir išlėkė į saulėtąją Ispaniją. Čia per kelis mėnesius jie įkūrė tokį barą, kokio net patys nesitikėjo.


2016-07-23 21:00

Paradoksas: sunki dukters liga vyndariui atnešė sėkmę

16

Žmonių dėmesys natūralumui, tikriesiems skoniams, ekologijai pastebimas kalbant ne tik apie maistą, bet ir... apie šampaną!


2016-07-22 14:05

Tai įdomu: daržovių kelias nuo daržo iki mūsų krepšelių

Lietuvos gyventojai jau spėjo įprasti prie šiuolaikinio gyvenimo patogumų – prireikus šviežių daržovių visi žino, kad jas lengvai pasieks prekybos tinklo parduotuvėse.


2016-07-16 16:59

Italijai neabejingas Mino bičiulius vaišina „Mafijos“ salotomis

13

Dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino (40 m.) prieš kurį laiką dirbo restorane Italijoje ir gilinosi į šios šalies virtuvės paslaptis. Todėl ant atlikėjo stalo dažniausiai garuoja Italija dvelkiantys patiekalai.


2016-07-14 11:18

Geriausio restorano beieškant

2

Pirmasis restoranas, kurį apskritai galima pavadinti tokiu terminu, atidarytas 1782 m. Atidarytas jis, aišku, Paryžiuje, kur daugiau, tačiau jo įkūrėjas Antoine’as Beauvilliers’as pavadino savo kūdikį taip, kad iki šiol aišku – prancūzai nuolat jaučia kažkokį menkavertiškumo kompleksą prieš anglus – „Grande Taverne de Londres“ (Didžioji Londono taverna).


2016-07-13 13:41

„Švyturio“ festivalyje nemokamos pramogos ir gardūs valgiai

24

Rezervuokite šeštadienį alaus šventei – ragina „Švyturio“ daryklos aludariai! Jau trečią kartą, liepos 16-ąją, „Švyturys“ atkels savo vartus visiems alaus mėgėjams ir taip pažymės tarptautinę Aludarių dieną. Klaipėdoje įsikūrusios daryklos kieme laukia tikra šventė, kurioje nestigs geros muzikos, kokybiško alaus ir gardžiausių valgių.


2016-07-10 17:04

Receptai: maistas ir itališkas putojantis vynas „Prosecco“

Jei manote, kad itališkas putojantis vynas „Prosecco“ tinka tik prieš vakarienę kaip aperityvas, labai klystate. Visame pasaulyje populiariausią itališką vyną galite patiekti visos vakarienės metu. Kai kurie vyno ir maisto derinimo ekspertai netgi juokauja – jei nežinote, kokį vyną priderinti prie pasirinktų patiekalų, niekada nesuklysite pasirinkę „Prosecco“.


2016-07-08 15:38

Muzikantas žuvį ruošia pagal indėnų receptą

 

Viena didžiausių dainininko bei muzikos prodiuserio Lino Adomaičio (40 m.) ir jo žmonos fotografės Irmos (32 m.) aistrų – kelionės. Daugybę šalių išmaišęs muzikantas svetur dairosi autentiškų kulinarijos šedevrų.


2016-07-07 16:35

Deimantai ir perlai taurėje: apie brangiausią šampaną pasaulyje

10

Kai manęs paklausia, o koks šampanas pats brangiausias, viskas priklauso nuo mano nuotaikos. Jeigu esu aptingęs, tai tiesiog siūlau tokiam smalsuoliui nueiti į wine-searcher.com ir pasižiūrėti, kokios šiandien kainos rinkoje.


2016-07-07 09:00

30 geriausių šalies restoranų

13

Paskelbti visi 30 geriausių restoranų Lietuvoje, kuriuos įvertino virš 100 Gero maisto akademijos narių. Pačio geriausio šalies restorano įvertinimas šiemet atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamam restoranui Vilniuje „Stebuklai“.


Populiariausi per 24 val.