Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-05-28 20:14

10 Aido Puklevičiaus patarimų, kaip elgtis tarp vyno snobų

5|3

Kadangi šį savaitgalį „Litexpo“ parodų rūmuose šurmuliuos jau vienuoliktosios Vyno dienos, laikau savo pareiga perspėti žmones, kurie ten atsidurs pirmą kartą, – jūsų laukia dideli iššūkiai. Gal net ne laukia, o lindi kur nors pakampyje prispendę klastingų kilpų.


2015-05-28 15:05

Tarp Lietuvos vyno čempionato nugalėtojų – ir pienių vynas

2|6

Lietuvos vyno profesionalų bendruomenė išrinko geriausius šiais metų šalyje parduodamus vynus. Dešimtą kartą vykusiame Lietuvos someljė čempionate 17 tiekėjų pateiktus 269 vynus vertino rinktinė dvidešimt devynių vyno ekspertų komisija.


2015-05-27 17:42

A. Užkalnis nerimauja, ar keista vieta nesugadins gerų picų

113|11

„Jurgis ir Drakonas“, neapolietiškos picos, mano jau buvo aprašytos, su visa jų istorija, nuo pat tada, kai Tomas Nicholsonas, atvykęs iš Anglijos į Lietuvą paskui savo žmoną Beatą Nicholson, išmoko Neapolyje kepti picas ir pradėjo jas pardavinėti lauke per muges.


2015-05-27 09:58

Vyninė, geresnė už daugelį vietų, save vadinančių restoranu

11|11

Ir ji Kaune, ne Vilniuje. „G. vine“ vyninę/restoraną buvau nusižiūrėjusi jau seniai, varvindavau seilę „Facebook“ paskyroje žiūrėdama į jų interjerą, patiekalus ir koncepciją. Patys save kol kas vadina vynine, tačiau drąsiai galėtų patekti į restoranų kategoriją.


2015-05-26 11:15

Alus, metęs iššūkį vynui. Kur jo populiarumo priežastis?

2

Kas yra 'craft' alus ir kodėl šis terminas taip dažnai vartojamas kalbant apie išskirtinio skonio alų? Verčiant šį pavadinimą pažodžiui – jis reikštų „amatininkų“ alus. Vistik 'craft' terminas apima ir senovinį amatą, ir modernias technologijas, o jį gamina nepriklausoma, verdanti tradicinį kokybišką alų, darykla.


2015-05-25 18:58

Maisto degustatorių nosis ar liežuvis – verti milijonų

1|4

Jeigu jie prarastų uoslę ar netektų skonio receptorių – netektų ir gerai mokamo darbo. Tad nenuostabu, kad ne tik aktoriai ir modeliai apdraudžia savo kūno dalis didelėmis sumomis – kai kurie maisto ekspertai savo liežuvius ar skonio receptorius yra apdraudę milijonais.


2015-05-25 11:10

Suskubkite: karališkos daržovės sezonas truks tiktai mėnesį

3|20

Nuo gegužės pradžios – iki Joninių – tik tiek trunka smidrų sezonas. Tad vertėtų nepražiopsoti ir suskubti paragauti šios gurmanų vertinamos daržovės.


2015-05-23 07:53

Kaip interneto aukcionas padėjo Aidui Puklevičiui praturtėti

13|3

Mano kišenėje mobilusis telefonas jau kelintą kartą nervingai sudainuoja iki skausmo pažįstamą melodiją. Traukiu jį į dienos šviesą jau žinodamas, ką jis praneša. Visiškai teisingai, dar kartą nežinomas konkurentas lenkia mano statymą aukcione. Keikdamasis renku naują sumą, melsdamasis, kad nenusėstų baterija. Arba nedingtų ryšys. Ir tik po to susivokiu, kad reikia pasižiūrėti, kokią gi sumą surinkau.


2015-05-22 15:05

Du restoranai ėmėsi Lietuvoje dar neregėto eksperimento

2|4

Trečiadienio vakarą du restoranai apsikeis miestais, erdvėmis ir svečiais. Sostinės restorano „Sweet root“ komanda keliasi į Kauno „Uoksą“, o kauniečiai šeimininkaus Užupio restorane.


2015-05-22 09:23

Smidrai Lietuvoje – nuo seno, bet vis dar mažai pažįstami

3

Visame pasaulyje šviežių šparagų, kitaip dar vadinamų smidrais, sezoną lydi renginiai gurmanams, kurių metu pristatomi patiekalai iš šparagų. Pirmą kartą toks renginys vyks ir Lietuvoje.


Populiariausi per 24 val.