Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-06-27 12:22

Be kečupo – nė žingsnio, o majonezo vis dažniau atsisako

Lietuvos gyventojai išlieka dideli kečupo mėgėjai, o šio produkto pardavimai ypatingai šokteli vasarą, atšilus orams, kai prasideda grilio sezonas – pastebi prekybininkai. Prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, pirmąją birželio savaitę parduota beveik perpus (45 proc.) daugiau kečupo pakuočių nei per tą patį laikotarpį gegužę. Be to, lietuviai dažniausiai renkasi Lietuvos gamintojų kečupą ir padažus, kurių nuperka gerokai daugiau nei importuotų.


2016-06-27 09:22

G. Drukteinis savo virtuvėje atkūrė legendinį vištienos marinatą

21|3

Etiketo žinovas Giedrius Drukteinis (46 m.) – vienas iš nedaugelio drąsuolių, kurie Kaune vykusiame maisto kultūros festivalyje „Skanaus!“ ryžosi paragauti įvairių vabzdžių. Kulinarinių iššūkių nebijantis vyras Afrikoje yra valgęs ir egzotiškesnių patiekalų.


2016-06-27 08:45

Vilniečių kepsniai čirška legendinio „zaporožiečio“ bagažinėje

4|9

Kepsnius čirškinti paprastoje kepsninėje – įprasta, bet nuobodu. Vilniuje įsikūrusios bendrovės „TV žaidimai“ darbuotojai dešrelių ar kepsnių gali išsikepti kepsninėje, kuri įrengta seno „Zaporožiečio“ bagažinėje.


2016-06-25 13:04

Trumpiausią naktį švedės spėja ateitį, valgydamos ypatingą košę

5

Pirmosios braškės bei bulvės ir net silkių tortas – tokie valgiai paskutinį birželio savaitgalį bus ant švedų stalo. Ne tik gimtinėje, bet ir svetur gyvenantys švedai per Vidurvasario šventę (šved. Midsommar), sutampančią su mūsų Joninėmis, būtinai valgo silkės, paruoštos ir patiektos įvairiausiais būdais.


2016-06-24 09:20

Itališko raudonojo vyno paslaptis – populiarios vynuogių veislės

Jei esate smalsūs ir jums norisi pažinti kuo daugiau raudonųjų vynų, Italija yra kaip tik ta šalis, kurioje tai galite padaryti. Saulėtoji Italija garsėja savo didžiule vietinių vynų įvairove. Vietiniai netgi juokauja – jei norite išragauti visas itališkas raudonąsias vynuoges ir iš jų spaudžiamus vynus jums gali prireikti net kelerių metų. Rizika, kad du kartus paragausite tokį patį vyną – labai maža.


2016-06-23 09:02

Lietuviai atranda vaisinį alų „Švyturio Crimson Cherry“

1

Lietuviai vis drąsiau ragauja ir atranda „fruit beer“ stiliaus alų – tai rodo aludarių lūkesčius gerokai viršijanti apyvarta.


2016-06-22 14:05

Romo kokteilių čempionate lietuvis nusileido tik Kubos atstovui

9

Lietuvoje kokteilių maišymo mokslas, arba miksologija, yra gana mažai žinomas, tačiau jo entuziastų netrūksta. Pastaraisiais metais daug jaunų barmenų, įgijusių patirties užsienyje, grįžta į Lietuvą ir formuoja naują, modernų požiūrį į barmeno profesiją.


2016-06-22 09:55

Pažinkite šešias vynuoges, iš kurių italai gamina baltąjį vyną

1

Tūkstančius metų skaičiuojanti kultūra ir tradicijos, linksmi žmonės, gardus maistas bei geras vynas – nenuostabu, kad visa tai siūlanti Italija yra bene dažniausiai gurmanų lankoma senojo žemyno šalis. Dažno romantiko ir gero gyvenimo mylėtojo svajonių šalimi laikoma Italija iš ties turi kuo didžiuotis.


2016-06-21 12:41

Ką ruošti Joninėms, kad valgio gaminimas neatimtų viso vakaro?

Joninių naktis – tai senomis tradicijomis apgaubta šventė, kurią paminėti kartu susiburia nemažas būrys draugų ir giminaičių, o smagios šventės mūsų krašte tiesiog neatsiejamos nuo gardaus maisto, patiekiamo gryname ore. Jeigu Jums teko garbė būti šios šventės šeimininkais, neišvengiamai susidursite su užduotimi – kokį karštą patiekalą pasiūlyti būriui svečių, kad maisto gamybai netektų paaukoti viso vakaro?


2016-06-21 12:17

Palangos restorano šefas: menkė – ne mažiau populiari už lašišą

1|18

Kai tik turi laisvo laiko, Palangos restorano „Onoré“ virtuvei vadovaujantis Bernardas Anužis lekia žvejoti – Klaipėdoje užaugusiam restorano šefui tai geriausias poilsis po darbų. Tačiau sugautos žuvies nevalgo – paleidžia ją atgal į vandenis.


Populiariausi per 24 val.