Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-03-06 09:22

Dar neišėjęs iš restorano A. Užkalnis pamiršo, ką jame valgė

96|6

Jūs žinote, kaip Nidoje nyku žiemą? Labai nyku. Daugelis restoranų uždaryti (veikia tik keistasis „Kuršis“ prie prekybos centro, kur bet kuriuo sezono metu mėgsta sėdėti tie, kurie nemėgsta maisto), laivai iš vandens iškelti į krantinę ir stūkso lyg keistos dinozaurų iškamšos muziejuje, o pagrindinis veiksmas yra parduotuvėje, kuri po ilgų vargų čia atsirado prieš kelerius metus ir nuvarė į nebūtį visus žvejų kooperatyvus, negalinčius konkuruoti su ateiviais iš miesto.


2015-03-03 16:58

Poros kilometrų ilgio dešrai pagaminti teko paskersti 28 kiaules

2|3

2031 metras – tokio ilgio dešra buvo pagaminta kasmetiniam Dešros festivaliui, kuris vyksta Serbijoje, 100 kilometrų nuo Belgrado nutolusiame Turijos kaime. Tai ilgiausia dešra, kada nors pagaminta šiam festivaliui.


2015-03-02 18:00

Permainų vėjai įsisuko ir į kokteilių lentyną

5

„Kokteilių kultūroje pastaruoju metu matau įdomių pokyčių, ir tai vyksta daugelyje šalių, − sako barmenas, tarptautinės bendrovės „Liquid Management“ konsultantas Thobias Petterssonas, vadovavęs ne vienam populiariam Stokholmo barui bei restoranui. – Viena vertus, kokteilių vartotojai tampa atviresni naujiems skoniams. Daugelio barų lankytojų žinios apie kokteilius toli gražu nebeapsiriboja vieninteliu „Mojito“. Kita vertus, kūrybiškesni ir labiau patyrę tampa patys barmenai“, − pasakojo svečias iš Švedijos.


2015-03-02 09:14

Gatvės prekeivį visame pasaulyje išgarsino omletas

3|3

Milijoniniame Indijos mieste Džodpure (Radžastano valstija), judrioje gatvėje šalia miesto vartų, stovi kiaušinių dėklų barikadomis apstatytas kioskas. Jo savininkas Ramkishanas Golani tarp armijos gatvės maisto gamintojų – tarsi generolas tarp pėstininkų. Šalyje, kur gausu lupikautojų ir sukčių, jis pasiekė tokį lygį, kad apie jį rašo pagrindiniai pasaulio kelionių vadovai, o jo sėkmė skatina kitus užsiimti tuo pačiu. Susipažinkime su jo didenybe Omletininku.


2015-02-28 11:25

A. Užkalnis: „Vakarienė už 150 eurų – nusipelniusiems geriausio“

94|11

Jei esi pasiruošęs išleisti šimtą eurų žmogui (įskaitant ir gėrimus), mano daugelis, tave pasitiks dešimtys vietų ir pinigus iškeis į neprilygstamą gastronominį malonumą.


2015-02-26 08:38

Kaip Andrius Užkalnis įvertintų kosminį mėsainį?

17|2

JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA)gali nugabenti žmogų į Mėnulį, visureigius į Marsą ar paleisti zondą aplink Saturną. Tačiau panašu, kad dabar teks pamąstyti apie tai, kaip kosmose pagaminti patrauklų mėsainį.


2015-02-25 10:38

Brangiausias šokoladas pasaulyje. Už šį gabalėlį – 169 eurai

9

Ekvadore prekyboje pasirodė brangiausias pasaulyje juodasis šokoladas. 45 gramų šokolado plytelė kainavo 169 eurus, pranešė „The Daily Mirror“.


2015-02-24 18:22

Popiežiaus kulinarinės silpnybės – iš pirmų lūpų

9|4

„Ką valgai, tas ir esi“, – teigia senolių išmintis. Baltą virtuvės vadovo kepurę į šveicarų gvardiečio uniformą išmainiusio 24 metų Davido Geisserio dėka kiekvienas mirtingasis gali supanašėti su popiežiumi. Bent jau per maistą.


2015-02-24 18:06

Ir keista, ir juokinga: lėlių virtuvėje gimsta tikri patiekalai

3

Miniatiūrinių knygų esame matę. Miniatiūrinių automobilių – taip pat. O kaip jums miniatiūriniai patiekalai, paruošti iš miniatiūrinių maisto produktų miniatiūrinėje virtuvėje?


2015-02-24 13:01

Lietuvių vaišingumas – nuoširdus ar dėl įspūdžio?

1

Per savo lėkštę labai aiškiai apibrėžiame, kas tokie esame, įsitikinusi antropologė Daiva Baltrušienė. „Sužinojus vien tai, su kuo žmogus valgo, ką jis valgo ir kaip valgo, praktiškai galime nupiešti jo socialinį ir kultūrinį portretą – vien iš to, ką matome jo lėkštėje ir su kuo jis dalinasi maistą“, – tvirtina ji.


Populiariausi per 24 val.