Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2014-12-20 19:05

K.Kaikarienės kokteilis - be alkoholio, bet su medumi ir imbieru

19|4

Garsūs žmonės – labai dažni įvairių renginių, vakarėlių švenčių dalyviai ir svečiai. Tokių susibūrimų metu įprasta vaišintis vynu, šampanu, alkoholiniais kokteiliais ar tauriaisiais gėrimais. Tačiau paskutiniu metu įžymybės vis dažniau prakalba apie nealkoholinius gėrimus, kokteilius, jų platų pasirinkimą, originalius receptus. Netikėti ingredientai, deriniai, vasariškos spalvos, vitaminai – tuo pasižymi daugybė kokteilių, kuriuose nėra alkoholio.


2014-12-19 10:54

Geriausi 2014 metų vynai Lietuvoje

3

2014 metai palieka sceną, o vynai.com portalas 13 metų iš eilės vyno mylėtojams paruošia geriausių Lietuvoje parduodamų vynų iki 40 Lt („Geri vynai“) ir 41-100 Lt („Proginiai vynai“) varžytuves. Per šiuos metus ragavome šimtus vynų, ieškodami, tardamiesi su vyno importuotojais, atrasdami įdomių ir kokybiškų vynų.


2014-12-19 10:54

A. Užkalnis: „Kaimietiškas paveldas nedera padoriame restorane“

101|14

Ką dar gali padaryti Neapolyje išmokyti picos meistrai, iš Italijos atsivežantys miltus, sūrį ir pomidorus, kai jau ir taip gamina turbūt autentiškiausią picą Lietuvoje, prie kurios vasarą stovi eilės (nes jie kepa malkomis kūrenamose mobiliosiose krosnyse)? Žinoma, atidaryti stacionarų restoraną, kur bus nebe popierinės lėkštės ir nebe plastikiniai puodeliai.


2014-12-18 07:42

Gruzinų virtuvėje lietuvių skoniui neįtinka tik šašlykai

4|12

Į Gruziją vykau pažinti jos taip giriamos virtuvės, paragauti gruziniško vyno ir pamatyti nuostabios gamtos. Tai, ką ten atradau, rekomenduoju atrasti ir jums. Gruzijoje įprasta laikytis tokios tradicijos: sėdint prie stalo, prieš keliant stiklą čačos – gruziniško brendžio arba taurę vyno, sakyti tostą. Po kiekvieno tosto priimta vienu mauku išgerti visą stiklinę ar taurę – nesvarbu, kokio stiprumo gėrimas bus taurėje.


2014-12-17 21:31

Restoranas su barzda ištikimas mėgstantiems pavalgyti sočiai

7

Ar žinote, kas įmena slapčiausius jūsų troškimus? Atspėja, kada šiek tiek vaidinate? Jūsų mylimas žmogus? Ne tik. Ir restorano savininkas. Pasirenkite viešnagei į Vilniaus restoraną „La Provence“ – Arūnas Oželis vėl sumanė naujovių. Nesibaiminkite – jūsų paslaptys ir liks tik jums, Arūnas tiesiog atnaujino valgiaraštį. Juo buvo patenkinti du slapti svečių norai. Viena vertus, jie nori naujų patiekalų, tačiau labai mėgsta užsisakyti tai, kuo su malonumu vaišinasi jau visus 13 metų nuo pat „La Provence“ atidarymo.


2014-12-17 16:40

Sardinijos vynas: paveiktas kitų tautų, bet išsaugojęs veidą

Į Lietuvą importuojama nemažai skirtingų veislių vynuogių vyno iš įvairiausių ES kampelių. O Sardinijos vynas mūsų šalyje žengia tik pirmuosius žingsnius ir siekia užkariauti Lietuvos vyno entuziastų širdis. Tad koks yra Sardinijos vyno veidas, jo charakteris, palyginti su kitu ES šalių vynu ir pačia Italija?


2014-12-16 20:57

Skurdžiausio Ispanijos regiono auksas

1|12|

Ekstremadūrą galima drąsiai vadinti ekstremaliu Ispanijos regionu. Kažkada šios vietos buvo maurų ir Europos tautų mūšio lauku, tačiau net ir taikos metu žmonėms čia gyventi nelengva. Sausame ir skurdžiame dirvožemyje neauga niekas, išskyrus... paprikas.


2014-12-16 20:57

Virėjai atskleidė Kremliaus vadovų užstalės paslaptis

21|4

Ant stalo – barščiai, dešrelės, bulvės su grybais, o virėjai ir padavėjai – su antpečiais, kitaip tariant - saugumo darbuotojai. Tokia buvo Kremliaus virtuvė. „Daugelis Sovietų Sąjungos vadovų buvo iš paprastų darbininkų šeimų, todėl prie stalo buvo linkę į paprastumą", - teigė Kremliaus virtuvėje nuo 1956 iki 1993 metų dirbęs vyriausias virėjų instruktorius papulkininkis Aleksejus Salnikovas.


2014-12-15 15:58

Kodėl geriausi vyno specialistai privalo būti chameleonai?

5

Tikriausiai daugelis norėtų darbo, kuriame būtų galima suderinti gerą maistą, vyną ir nesibaigiančias keliones po platųjį pasaulį. Tokia yra vyno kompanijos „Balton&Guestier” vyresniosios eksporto vadybininkės Audrey Clos kasdienybė. Iš Prancūzijos Bordo miesto kilusi ir iki šiol čia su šeima gyvenanti A.Clos aktyviai ir drąsiai priima kiekvienos dienos iššūkius. Tačiau pirmagimio besilaukianti Audrey visai netrukus atsidės naujai veiklai – motinystei ir kuriam laikui atsitrauks nuo gyvenimo pomėgiu virtusio darbo.


2014-12-13 09:10

Geriausios idėjos restorano šefą aplanko, kai jis yra alkanas

8

Pažaislyje įsikūrusio restorano „Monte Pacis" šefas - neseniai iš Londono parviliotas Ernestas Viršilas, garsiojo gastronomijos virtuozo Gordono Ramsay mokinys. Į Londoną Ernestas išvyko palikęs darbą vieno prabangaus Lietuvos viešbučio restorane - nors ir vilkėjo virtuvės vadovo chalatą, suprato norįs tobulėti.


Populiariausi per 24 val.