Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-05-01 17:05

Neringa viliojo svečius ant laužo skrudinamų žiobrių kvapais

10

Kuršių nerijoje savaitgalį šurmuliavusi smagi žvejų šventė „Žiobrinė“ – pirmoji neringiškių paleista kregždė, kad orai šyla, artėja vasaros sezonas. Ant laužų keptų žiobrių paragavo ir pirmieji turistai, tarp kurių jau buvo atvykėlių iš užsienio šalių.


2016-05-01 12:50

Švedijos karalius mėgstamą tortą valgo neįprastai – su druska

13

Paskutinė balandžio diena Švedijoje būna dviguba šventė. Tą dieną švedai žadina pavasarį, švęsdami Valpurgijos, arba švediškai – Valborgo šventę ir sveikina savo valdovą, karalių Carlą XVI Gustafą su gimtadieniu. Šiemet šios šalies valdovui sukanka 70 metų.


2016-04-30 20:03

Viena priežastis, kodėl Lietuvoje turi būti daugiau imigrantų

5|6

Kartais ateina noras parašyti ne šiaip sau kulinarinę apybraižą ar vyno paskvilį – kartais apima nenugalimas potraukis sukurpti programinį manifestą. Kuris įskeltų audringas diskusijas, skatintų pažangą, o autoriaus antkapiniam paminklui garantuotų nepatenkintų amžininkų spjaudalus.


2016-04-30 12:05

Maskarponės tortą mamai mados žinovė papuošė gyvomis gėlėmis

9|4

Mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė (27 m.) pabrėžia – puošiantis savitumas yra didžiausia vertybė. Moteris išskirtinumą mėgsta ir virtuvėje – gamina įsimintino skonio ir puošnius desertus.


2016-04-28 15:11

Pomėgis gerti gerą kavą klaipėdiečiui lėmė pergalę

2|13

„Nėra nieko įdomiau nei dalintis patirtimi, ir žmonėms, kurie kavą vartoja tik kaip kofeino šaltinį, atverti akis: kava – tai nuostabus gėrimas“, – kalbėjo Donatas Krušna. Programuotoju dirbantį 29 metų klaipėdietį kaip reikiant įtraukė kava, jos gėrimas, gaminimas, ragavimas, naujų receptų ieškojimas.


2016-04-28 15:10

Maisto tinklaraščių autorės vaikus mokė kulinarijos paslapčių

7

Trečiadienio popietę NVO „Gelbėkit vaikus“ dienos centras „Duok ranką“ virto tikra kulinarijos studija, kur su organizacijos globojamais vaikais receptais dalinosi ir kulinarijos paslapčių juos mokė RIMI privačios etiketės produktų konkurse dalyvavusios maisto tinklaraščių autorės.


2016-04-27 15:40

Lietuvis metė iššūkį barmenams iš viso pasaulio

17

Neseniai iš „Heineken Star Serve 2016“ pasaulinio finalo Amsterdame grįžęs lietuvis Andrius Šimanskas dar gyvena varžybų nuotaikomis. Įveikęs geriausius Baltijos šalių barmenus ir iškovojęs bilietą į pasaulinį finalą, vaikinas neslepia, kad patirtis, kurią gavo dalyvaudamas „Heineken Star Serve“ programoje ir galimybė už vieno baro varžytis su ilgametę patirtį turinčiais barmenais iš viso pasaulio – jo didžiausias laimėjimas.


2016-04-26 13:59

Netrukdykite mums darbe gerti kavą

20

Lietuva – neabejotinai kavos mėgėjų kraštas. Na, bent jau Vilnius tai tikrai. 


2016-04-26 09:24

Buvusi TV „gelbėtoja“ išdavė firminio patiekalo receptą

5

Buvusi TV „gelbėtoja“, o dabar verslininkė Neringa Mažeikienė (35 m.) neslėpė, kad anksti tekėdama apie maisto ruošimą nutuokė nedaug. Dabar moteris virtuvėje sukasi nuolat. Verslininką vyrą Mindaugą (39 m.), sūnų Grantą (8 m.), dukrą Gaudrę (5 m.) ir į svečius užsukusius bičiulius kaunietė stebina vis naujais patiekalais.


2016-04-26 09:19

Barmenų variacijos kaktuso ir gintaro tema

2

Prisipažinsiu, nesu didelis kokteilių garbintojas. Ir ne tik todėl, kad pasirinkau vyną, kuris sunkiai leidžiasi sukalbamas, kai pabandai jį taurėje sumaišyti su kitais gėrimais.


Populiariausi per 24 val.