Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-11-27 13:39

Padėkos diena Amerikoje neapsieina be dviejų patiekalų

Padėkos diena, kuri yra švenčiama ketvirtą lapkričio ketvirtadienį, daugeliui amerikiečių - viena svarbiausių švenčių, o ilgas Padėkos dienos savaitgalis - galimybė susitikti su savo šeima. Padėkos dieną amerikiečiai tradiciškai stengiasi praleisti tėvų namuose. Tą vakarą šeimos Amerikoje sėda prie vakarienės stalo, ant kurio būna ir pagrindinis patiekalas - keptas kalakutas.


2014-11-27 11:40

Vokietijoje picas kirtęs A.Užkalnis pasijuto kaip danguje

68|7

Jei manote, kad į Lietuvą prasiskverbė ne tik užsieninių prekių ženklų, bet ir mūsų šalies maistas jau tapo Vakarų atspindžiu, klystate: keli mėsainių ir sumuštinių pavadinimai dar net ne kregždės, pranašaujančios pavasarį, – tai tik kregždžių uodegytės. Arba snapeliai. Nors Vilniuje jau yra picų kaip Neapolyje („Jurgis ir Drakonas“), amerikietiškos versijos mėgėjai dar kūkčioja braukdami ašaras murzinais kumščiais. Vienas didžiausių pasaulinių tinklų „Pizza Hut“ (Lietuvoje jis bus privalomai pavadintas „Sūrio blyno pirkele“.


2014-11-26 16:43

Sausainiai su šokolado gabaliukais tirpsta burnoje

20

Ar pastebėjote, kad filmuose amerikiečiai nuolat valgo kažin kokius sausainius? Jie juos valgo taip gardžiai, kad net pavydu darosi. Tad kodėl šių šokoladinių sausainių mums neišsikepus patiems? Receptas gana paprastas, o sausainiai - dieviški. Nieko nuostabaus, kad amerikiečiai juos taip vertina.


2014-11-26 10:21

Išskirtinio vyno ieškoję lietuviai pasiklydo Ispanijos kalnuose

2|5|

Ispanijos gastronomijos perle San Sebastiane prasidėjusi lietuvių kulinarinė ekspedicija tęsiasi. „Tapas.lt“ autobusiukas pasiekė šiaurinėje Ispanijoje esantį Rias Baišas regioną. Tik nedaugelis žino, kad šioje kalnuotoje ir miškais apaugusioje Ispanijos dalyje yra gaminamas puikus vynas. Būtent į vieną šio regiono vyno daryklą „Castrobrey“ keliauja ir „Tapas.lt“ komanda.


2014-11-25 10:00

Karališkam alui – karališkas įvertinimas

4

Čekišką alų žino net ir tie, kurie negeria alaus. O ar žinote, kad vienas šios šalies alus pagrįstai gali vadintis pačiu geriausiu pasaulyje? Tai „Krušovice Imperial“. Geriausiu jį pripažino prestižinio konkurso „World Beer Awards“ vertinimo komisija, šiam alui skyrusi aukščiausius apdovanojimus šių metų geriausio pasaulyje ir geriausio Europoje čekiško pilsnerio kategorijose.


2014-11-25 09:18

Keli patarimai, kad pažintis su jaunu vynu jūsų nenuviltų

14

Šiemetinis jaunas vynas maloniai nustebino vyno žinovus. „Kadangi oro sąlygos Europoje buvo nelabai palankios, nuolat lijo, prognozės buvo nekokios. Tačiau maloniai nustebino tiek prancūziškasis, tiek itališkasis jaunas vynas", - teigė Vilniuje gyvenantis italas someljė Francesco di Marco.


2014-11-23 14:30

Duonos kepėja: piktai šeimininkei greičiau išrūgsta tešla

14|3| 

Garsi Biržų krašto duonos kepėja tik šiais laikais galėjo atskleisti paslaptį, kaip kaimo vyrai sovietmečiu nebeištvėrė ir kolūkio rugių lauką „praretino“, grūdus nukūlė, sumalė, o moterys duonos iškepė. Ir tai nebuvo nuodėmė, nes visi į kolchozus buvo varu suvaryti, visa kas – atimta, o alkis taigi kamavo be gailesčio.


2014-11-22 17:59

Ekonomistė G.Azguridienė virtuvėje: tai, kas sveika, yra skanu

6|2

Ar daug esate matę vaikų, kurie noriai valgo troškintus brokolius? Vilnietės ekonomistės Guodos Azguridienės (45 m.) šešiametė duktė nuo poros metų su pasimėgavimu kerta šias daržoves, o paaugusi mamai net sakydavo: „Duok dar man tų medžių.“ „Visi tėvai žino, ką reiškia, kai vaikai sako: „Nenoriu, nevalgysiu, nemėgstu.“ Pats ant galvos atsistotum, kad tik jie valgytų. Bet mūsų šeimoje to nėra“, – tikino G.Azguridienė.


2014-11-22 17:24

Žygis per 13 krepšininko Š.Jasikevičiaus kulinarinių stotelių

7|8

Baras BY Barselonoje, neretai vadinamas „BY 13“, – tai dviejų įžymybių – Lietuvos krepšinio žvaigždės Šarūno Jasikevičiaus (38 m.) ir garsaus Ispanijos virtuvės vadovo Carleso Tejedoro (39 m.) – pernai atidarytas modernių užkandžių (ispanų k. „tapas“) baras. Čia mišrios – Viduržemio jūros pakrantės ir Azijos – virtuvės patiekalais šį rugsėjį mėgavosi ir Lietuvos krepšinio rinktinė. Virtuvė, kurioje aliejus įgauna ikrų formą, o blynai įdaromi krevetėmis su vasabių pasta, tikrai kūrybinga. Bare BY laukia piligrimo kelias per 13 kulinarinių stotelių.


2014-11-22 11:20

Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir kokosų pienu

2

Moliūgų sriuba, kaskart kitaip ją gaminant, gali suspindėti vis kitomis spalvomis, vis kitais skoniais. Kai pasiilgsite rytietiškų aromatų, pagardinkite sriubą imbieru ir šlakeliu kokosų pieno. Prieš patiekdami sutrinkite ją elektriniu trintuvu ir išpilstę į lėkštes pabarstykite skrudintomis moliūgų sėklomis.


Populiariausi per 24 val.