Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2015-07-02 19:13

Kinas iš Klaipėdos patiekalais siekia pavergti Vilniaus gurmanus

8

Kinų senovės išmintis byloja: teisingai paruoštas maistas gydo. Nepaneigsi. Tai patvirtina meilė ir pagarba kinų maistui visame pasaulyje, suvienijusi visus sveiko ir gurmaniško maisto entuziastus. Tūkstantmečius skaičiuojanti Kinijos kulinarijos istorija – tai nuolatinio unikalaus meno tobulinimas, paremtas filosofiniais kinų medicinos ir geros savijautos principais.


2015-07-02 16:57

Aidas Puklevičius: „Kodėl vis dar klesti tinklinės picerijos?“

3|3

Vieną dieną pabandžiau suskaičiuoti, kiek vien Vilniuje per šiuos metus, nuo Joninių iki Joninių, atidaryta naujų restoranų, kavinių ir barų. Išeikvojęs rankų pirštus, pasitelkiau kojų. Pabaigęs ir tuos, ėmiausi tiesiog žymėtis popieriuje.


2015-07-02 11:08

Naujas Alfo Ivanausko kulinarinis žurnalas kvepia džiunglėmis

„Virtuvės mitų griovėjų“ komanda birželį sulaukė žinių iš Kinijos – VMG kulinarinis žurnalas šiemet, jau antrus metus iš eilės, „Gourmand World Cookbook“ apdovanojimuose Kinijoje įvertintas kaip geriausias pasaulyje.


2015-07-01 15:12

Kaip vargšų maistas tapo rusų mafijos aukso kasyklomis

15|2

Šiandien ikrai – prabangos simbolis, įtinkantis ne kiekvieno skoniui. Dabar sunku tuo patikėti, bet kadaise ikrai buvo vergų maistas, o jų paragavę prancūzai ilgai spjaudydavosi.


2015-07-01 14:17

Blaivaus festivalio dalyviams – rekordinis kokteilis

4

Festivalio „VAROM! summer fest‘15“ metu pasiektas didžiausio Lietuvoje nealkoholinio kokteilio rekordas – sumaišytas 20 litrų kokteilis „VAROM! Ipanema“.


2015-06-29 15:52

Legendiniai žydų riestainiai į Lietuvą sugrįžo po daugelio metų

58|15

„Čia nėra didriestainių? Neįtikėtina“, – negalėjo patikėti į Vilnių atvykęs rašytojas ir žurnalistas Menachemas Kaiseris. Šis žiedo formos kepinys, paprastai gaminamas iš kvietinių miltų tešlos, buvo populiarus Vidurio ir Rytų Europos žydų patiekalas. Antrojo pasaulinio karo metu didriestainiai išnyko iš Lietuvos kartu su didžiąja dalimi žydų kultūros, o dabar jais vėl galima mėgautis įvairiose Vilniaus kavinėse.


2015-06-27 19:08

Lietuvių virėjus mokę tajai neišdrįso paragauti šaltibarščių

3|10

Sodybos „Karpynė“ Raseinių rajone šeimininkai pasišovė savo restorane įminti karališkosios Tailando šeimos virtuvės paslaptis. Neseniai čia viešėję tailandiečių kulinarijos mokyklos įkūrėjai Doungjai Boonprakob (41 m.) ir jos vyras Banphot Sarawongas mokė valgiams iš lietuviškų žuvų suteikti egzotiško skonio.


2015-06-26 11:11

A. Puklevičius: „Blogų vynuogių nėra. Yra tik blogi vyndariai“

2

Žmonėms, kuriems vynas yra tiek pat įdomus, kiek musės įkąstas zebras kur nors Limpopo žemupyje (tarsi ir egzotiška, bet labai toli ir sudėtinga), dažnai atrodo, kad netyčia susitikę vyno mėgėjai nieko daugiau neveikia, tik dalijasi vakar išragautais aromatais, išuostytomis puokštėmis ir suvilgytais gomuriais. Tikrovė, deja, yra daug liūdnesnė.


2015-06-26 09:40

Šefo karjera: nuo J. Basanavičiaus gatvės Palangoje iki Londono

6|2

Gerai Lietuvoje žinomas virtuvės šefas Algirdas Gečas mano, jog sveikas maistas yra visaverčio gyvenimo pagrindas. Daug metų žuvies ir jūros gėrybių patiekalų gamyboje specializavęsis A. Gečas šiuo metu darbuojasi Londone esančiame prabangiame restorane „Top 1 Forever“.


2015-06-25 11:03

Naujų restoranų kūrėjai žengia koja kojon su mada

Prestižinėse Vilniaus vietose jau galima atrasti naujas vietas papietauti.


Populiariausi per 24 val.