Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Gurmanų klubas
2016-07-30 19:25

Įspūdinga: klaipėdiečiai veltui išsidalino rekordinį skanėstą

1|7| 

Šeštadienį Klaipėdoje, vykstant Jūros šventei, užfiksuotas įspūdingas rekordas. Prie Jono kalnelio susirinkę renginio lankytojai išvydo įspūdingą 2,5 metrų aukščio siekiantį mėsainį, kurį sudarė net 3167 bandelės.


2016-07-28 16:26

Jūros šventėje bus siekiama įspūdingo rekordo

Jūros šventėje dalyvausiantys klaipėdiečiai ir miesto svečiai šeštadienį turės unikalią progą stebėti įspūdingo rekordo gimimą.


2016-07-28 10:38

Gatvės maistas – išsigelbėjimas ne tik turistams

2

Berlynas. Darbo diena. Vidurdienis. Skverelyje greta Leipcigo (Leipziger) gatvės būriuojasi kostiumuoti vyrai ir moterys – „biurų planktonas“, kaip kartais šiek tiek paniekinamai linkstama atsiliepti apie tokius įvairių įstaigų darbuotojus.


2016-07-26 17:17

Amerikiečiai paragavo rusiškos silkės: štai kokie jų įspūdžiai

76

Grupelei amerikiečių buvo pasiūlyta paragauti kai kurių rusiškos virtuvės patiekalų: silkės pataluose (rusiškos virtuvės paveldas – itin populiarios silkės salotos, kurios dažnai patiekiamos Naujųjų metų išvakarėse. – Red.), daktariškos dešros, marinuotų pomidorų, šaltienos, lašinių.


2016-07-25 21:24

Frazė, kuri padės laimėti bet kokį ginčą su vyno puspročiu

9|2

Dažnas tautietis su siaubu įsivaizduoja apvaizdą, nusiuntusią jį į vyno entuziastų būrelį. Jis iš karto ima girdėti metalu atsiduodančius žodžius „vintažas“, „vertikalė“, „rūšis“, akys ima avansu raibti nuo įvairiausio raudonumo atspalvių, o gomurys preventyviai streikuoti nenorėdamas pajusti poskonių.


2016-07-24 21:00

Svajojo apie kavos namus, o įkūrė barą, kokio patys nesitikėjo

4|7

Šių jaunų vyrų užmojams Lietuvoje buvo per mažai erdvės. Palmės, jūra, jachtos, šviežia žuvis, geras vynas ir laimingi žmonės – štai dėl ko Rokas Jarašūnas (27 m.) su Mindaugu Ryškumi (26 m.) susikrovė daiktus, pardavė pačių įkurto baro Vilniuje savo dalis ir išlėkė į saulėtąją Ispaniją. Čia per kelis mėnesius jie įkūrė tokį barą, kokio net patys nesitikėjo.


2016-07-23 21:00

Paradoksas: sunki dukters liga vyndariui atnešė sėkmę

16

Žmonių dėmesys natūralumui, tikriesiems skoniams, ekologijai pastebimas kalbant ne tik apie maistą, bet ir... apie šampaną!


2016-07-22 14:05

Tai įdomu: daržovių kelias nuo daržo iki mūsų krepšelių

Lietuvos gyventojai jau spėjo įprasti prie šiuolaikinio gyvenimo patogumų – prireikus šviežių daržovių visi žino, kad jas lengvai pasieks prekybos tinklo parduotuvėse.


2016-07-16 16:59

Italijai neabejingas Mino bičiulius vaišina „Mafijos“ salotomis

6

Dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino (40 m.) prieš kurį laiką dirbo restorane Italijoje ir gilinosi į šios šalies virtuvės paslaptis. Todėl ant atlikėjo stalo dažniausiai garuoja Italija dvelkiantys patiekalai.


2016-07-14 11:18

Geriausio restorano beieškant

2

Pirmasis restoranas, kurį apskritai galima pavadinti tokiu terminu, atidarytas 1782 m. Atidarytas jis, aišku, Paryžiuje, kur daugiau, tačiau jo įkūrėjas Antoine’as Beauvilliers’as pavadino savo kūdikį taip, kad iki šiol aišku – prancūzai nuolat jaučia kažkokį menkavertiškumo kompleksą prieš anglus – „Grande Taverne de Londres“ (Didžioji Londono taverna).


Populiariausi per 24 val.