Penktajame „Drift Masters“ etape – stiprūs lietuvių pasirodymai kvalifikacijoje

Praėjusį savaitgalį Feropolyje, Vokietijoje, įvyko kvapą gniaužiantis penktasis „Drift Masters“ etapas ir  „Iron Drift King“ varžybos. Čia su stipriausiais Europos ir pasaulio šonaslydžio pilotais grūmėsi ir mūsų šalies atstovai: Andrius Vasiliauskas, Benediktas Čirba ir Gediminas Ivanauskas.

 Andriaus Vasiliausko pasirodymas penktajame „Drift Masters“ varžybų serijos etape.<br> Manuelio Rohne nuotr.
 Andriaus Vasiliausko pasirodymas penktajame „Drift Masters“ varžybų serijos etape.<br> Manuelio Rohne nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2019, 3:19 PM

Nuo ankstaus ketvirtadienio ryto abiejų varžybų dalyviai laiką leido treniruotėse. 

Greita, menkiausių klaidų neatleidžianti trasa siuntė įvairias užuominas, kad norint joje pranokti savo varžovus, reikės įjungti aukštesnę pavarą ir išlaisvinti agresyvų vairavimo stilių. 

Stiprūs kvalifikacijoje

Lenktynių savaitgalis prasidėjo penktadienį nuo „Iron Drift King“ varžybų, kurių nugalėtojui būtų įteikiamas pagrindinis prizas – dalyvio bilietas į kitą dieną įvyksiančias „Drift Masters“ varžybas. 

Tokios unikalios galimybės negalėjęs praleisti Gediminas Ivanauskas sėkmingai praėjo kvalifikacijos etapą, tačiau vėliau sėkmė nuo jo nusisuko.   

Tarptautinėje arenoje nepraleidžiančio progos pasirodyti lenktynininkui nepavyko perlipti TOP32 barjero.

Šeštadienis buvo lemtingas Andriui Vasiliauskui ir Benediktai Čirbai, kurie dėjo visas pastangas siekdami iškovoti kuo aukštesnę poziciją. 

Perprasti organizatorių paruoštą trasą A. Vasiliauskui sekėsi labai gerai. Greičio ir kvapą gniaužiančių momentų nestokojusiose kvalifikacijoje jis iš teisėjų gavo 92 taškus ir įsitaisė penktojoje vietoje. 

Absoliučiu kvalifikacijos nugalėtoju tapo „Drift Masters“ lyderiu laikomas Jamesas Deane'as.   

Jis kvalifikacijoje surinko net 99 balus. Benediktas Čirba kvalifikacijoje pademonstravo solidų, bet į geriausių dešimtuką neleidusį patekti rezultatą – jis surinko 84 balus ir užėmė 22 vietą. 

Sustabdė viena klaida

Lenktynių diena tradiciškai prasideda nuo porinių važiavimų. 

Pirmasis į trasą išvažiavo A. Vasiliauskas, kuriam kompaniją palaikė vienas geriausių Lenkijos drifterių – Grzegorzas Hypkis. B. čirba turėjo susigrumti su Martinu Richardsu.   Abiems mūsų šalies atstovams pirmajame porinių važiavimų etape sekėsi puikiai. 

A. Vasiliauskas ir B. Čirba pranoko savo oponentus ir žengė į TOP16. 

Kitame varžybų etape lietuviams sekėsi skirtingai. Po atkaklios kovos ir vieno papildomo porinio važiavimo, A. Vasiliauskas netikėtai nusileido Marco Zakourilui. 

Jeigu ne klaida, dėl kurios A. Vasiliausko bolidas palietė apsauginę sienelę, varžybų teisėjai būtų lietuviui atidavę bilietą į sekantį etapą.

B. Čirba TOP 16 etape grūmėsi su daugelio favoritu – Duane'u Mckeeveriu. 

Pastarajam nesugebėjus palaikyti tolygaus važiavimo tempo, B. Čirba lengvai pateko į sekantį etapą, kuriame susitiko su Steve Biagoni.   Pastarasis tapo neįveikiama kliūtimi, kuri neleido B. Čirbai perlipti TOP8 barjero.

„Tai buvo stipriausios šių metų sezono varžybos. Paskutinis dalyvis patekęs į TOP 32, kvalifikacijoje surinko net 76 balus, o „Iron drift King“ varžybų dalyvis ten užėmęs trečiąją vietą, net neįveikė „Drift Masters“ kvalifikacijos“, – lenktynių įspūdžiais dalinosi A. Vasiliauskas. 

Kita stotelė – „Nemuno žiedas

Nespėję išsimiegoti ir pailsėti A. Vasiliauskas, B. Čirba ir kiti stipriausi Lietuvos sportininkai ruošiasi keliauti į „Nemuno žiedą“, kuriame įvyks ketvirtasis Lietuvos šonaslydžio čempionato „Pro“ lygos etapas. 

Paskutinįjį vasaros savaitgalį įvyksiančiose varžybose tikimasi sulaukti pačių pajėgiausių lenktynininkų, kurie pademonstruos, kaip reikia įveikti greitą ir pavojingą trasą.   

„Visada smagu važiuoti namų trasoje ir susitikti su fanais, kurių palaikymą jaučiame viso sezono metu.    

Greita trasa, puiki atmosfera, o ir orų prognozės leidžia tikėtis, kad bus karštas savaitgalis“, – priduria A. Vasiliauskas. 

Lietuvos šonaslydžio čempionato ketvirtasis „Pro“ lygos etapas įvyks rugpjūčio 24 dieną „Nemuno žiede“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.