Neįprastoje vietoje stovintis greičio matuoklis vairuotojui sukėlė įtarimų

„Greičio matuoklis čia pastatytas tenkinant kažkieno interesus, o ne rūpinantis eismo saugumu“, – atvirai pareiškė lrytas.lt skaitytojas Sigitas. Jis įsitikinęs, kad kelyje Kernavė–Dūkštas įrengtą radarą naudingiau būtų perkelti kitur.

Vyras įsitikinęs, kad tokioje vietoje įrengtas greičio matuoklis neturi didelės įtakos eismo saugumui.<br>V. Ščiavinsko ir Google Maps nutr.
Vyras įsitikinęs, kad tokioje vietoje įrengtas greičio matuoklis neturi didelės įtakos eismo saugumui.<br>V. Ščiavinsko ir Google Maps nutr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 1:29 PM

Neįžvelgė logikos

Anot Sigito, Klišabalės kaime, kuriame buvo pastatytas radaras, yra vos du ar trys namai.

„Kadangi netoliese gyvena mano tėvai, o ir verslo reikalai ten nuveda, šiuo keliu važiuoju dažnai.

Ten vos keletas trobų, tačiau vykdami Kernavės kryptimi pastebėtumėte kaimo turizmo sodybą. Kai tik buvo užbaigtas visas pastatų kompleksas, buvo pastatytas stacionarus greičio matuoklis“, –  kalbėjo jis.

Vyras negalėjo suprasti, kodėl greitis kontroliuojamas kaime, kuriame nėra netgi nesimato pėsčiųjų.

„Pavyzdžiu galima paimti netoliese esančius Musninkus: šioje gyvenvietėje yra mokykla, vaikų darželis.

Radarą būtų tikslinga pastatyti ten, o ne kaimelyje, kuriame stovi du namai ir didžiulis kaimo turizmo pastatų kompleksas“, – komentavo jis.

Įkliuvo ir pats

Sigitas pripažino, kad greičio matuoklis jį patį užfiksavo ne kartą. Tačiau vyro teigimu, visais atvejais jis greitį viršijo ne daugiau kaip 12 km/val. virš leistinos ribos.

„Įranga fiksuoja ir atvažiuojančius, ir nuvažiuojančius automobilius. Kažkas neapsikentęs netgi buvo sugadinęs radarą – apipurškė dažais“ , – pastebėjo skaitytojas.

Jis patikino, kad prieš gyvenvietės ženklą visuomet pristabdydavo. Vyras svarstė, kad galbūt greitį viršydavo tiesiog automobiliui iš inercijos nuriedant poros šimtų metrų atstumą, kuriame galioja 50 km/val. ribojimas.

Anot jo, stacionarūs greičio matuokliai mūsų šalyje statomi ne tose vietose, kurioje jie iš tiesų duotų daugiausiai naudos.

Vyro manymu, 70 km/val. greičiu ištuštėjusią gyvenvietę pravažiavęs automobilis niekam nesukeltų pavojaus.

„Tokio radaro vieta – automagistralėje. Ar matėte, kokiu greičiu ten važiuoja automobiliai? Ir jų niekas nekontroliuoja“, – piktinosi Sigitas. 

Matuoklis stovi jau seniai

Lietuvos automobilių kelių direkcija pažymėjo, kad Klišabalės kaime esantis stacionarus greičio matuoklis yra vienas seniausių Lietuvoje.

Jis čia buvo pastatytas dar 2009 metais.

Kaip sakė direkcijos atstovas Evaldas Tamariūnas, sprendimas įrengti radarą buvo priimtas po to, kai šiame kelyje įvyko trys skaudžios automobilių avarijos.

Vienoje iš jų žuvo žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.