„Tesla“ sugalvojo, kaip pasirūpinti augintiniais, – dabar jie jausis karališkai

„Tesla“ paskelbė apie du naujus režimus, kurie panaudojus daugybę elektromobiliuose įrengtų daviklių palengvins vairuotojų gyvenimą. 

 Klimato kontrolėje galima nustatyti temperatūrą, kokią mėgsta augintiniai, o centriniame ekrane tuo metu rodomas pranešimas praeiviams.<br> Ekrano nuotr.
 Klimato kontrolėje galima nustatyti temperatūrą, kokią mėgsta augintiniai, o centriniame ekrane tuo metu rodomas pranešimas praeiviams.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2019, 5:46 PM, atnaujinta Feb 21, 2019, 11:06 AM

Įjungiama paprastai

Pirmasis ir pats mieliausias bus „Dog Mode“, kuris palaikys augintinio mėgstamą temperatūrą, o centriniame ekrane praeiviams praneš apie tai, kad šeimininkas netrukus grįš.

„Dog Mode“ įjungiamas klimato kontrolės nustatymuose pasirinkus šunims skirtą variantą. Čia pageidaujamą temperatūrą bus galima nustatyti tam tikrose ribose. 

Sistemos galimybės turėtų patenkinti ir kitokių augintinių šeimininkus. 

„Tesla“ taip pat primena, kad prieš pasinaudodami įranga vartotojai turėtų pasidomėti, ar vietos įstatymai leidžia automobilyje palikti gyvūną be priežiūros.   

Fiksuos visus incidentus

Kita nauja funkcija – apsauginis režimas. Jį aktyvavus išorinės kameros stebės aplinką ir fiksuos galimus grėsmės šaltinius. 

Pavyzdžiui, jei elektromobilis užfiksuos į kėbulą atsirėmusį žmogų, tai jau bus laikoma nedidele grėsme ir sistemos bus paruoštos greitam aktyvavimui. 

Centriniame ekrane taip pat pasirodys pranešimas apie tai, kad viskas yra filmuojama. 

Visgi jeigu išdaužiamas stiklas, automatiškai įjungiama signalizacija, ryškiai įsižiebia centrinis ekranas ir visu garsu paleidžiama muzika. 

Šį režimą kiekvieną kartą reikės aktyvuoti iš naujo, o visi nufilmuoti incidentai bus saugoti atskiroje laikmenoje. 

„Model 3“ elektromobilių programinė įranga JAV buvo atnaujinta praėjusią savaitę. Palaipsniui pakeitimai pasieks ir po 2017 metų rugpjūčio pagamintus „Model S“ ir „Model X“ automobilius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.