Eismo nelaimių virtinė pajūryje: nukentėjo paspirtukininkai ar jų kliudyti pėstieji, žuvo dviratininkas

Vien šią savaitę pajūryje fiksuotos kelios eismo nelaimės, per kurias nukentėjo paspirtukais važiavę asmenys ar jų kliudyti pėstieji. Tiesa, vienas eismo įvykių baigėsi tragiškai – žuvo dviratininkas, praneša Klaipėdos apskrities VPK.

Eismo nelaimių virtinė pajūryje: nukentėjo paspirtukininkai ar jų kliudyti pėstieji, žuvo dviratininkas.<br>Klaipėdos VPK nuotr.
Eismo nelaimių virtinė pajūryje: nukentėjo paspirtukininkai ar jų kliudyti pėstieji, žuvo dviratininkas.<br>Klaipėdos VPK nuotr.
Pareigūnai fiksavo keletą eismo nelaimių, per kurias nukentėjo paspirtukais važiavę asmenys ar jų kliudyti pėstieji.<br>V.Skaraičio nuotr.
Pareigūnai fiksavo keletą eismo nelaimių, per kurias nukentėjo paspirtukais važiavę asmenys ar jų kliudyti pėstieji.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 10:35 AM

Teisėsaugos duomenimis, trečiadienio popietę, apie 16.49 val., Palangoje, Vanagupės g., elektriniu paspirtuku važiavusi 1988 m. gimusi moteris nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė jo ir atsitrenkė į pėsčiųjų taku ėjusį 1967 m. gimusį vyrą, kuris buvo nuvežtas į ligoninę.

Tą pačią dieną apie 18.44 val. Klaipėdoje, Joniškės g., susidūrė du paspirtukais važiavę vyrai. Vienam iš jų gimusiam 1995 m. nustatytas 1,45 prom. neblaivumas, dėl patirtų sužalojimų jis taip pat nuvežtas į ligoninę.

O antradienį prieš vidurdienį, apie 11.38 val., dviračiu važiuojamąją dalį per pėsčiųjų perėją kirtęs 1962 m. gimęs vyras griuvo ir žuvo.

Reaguodami į pastaruosius įvykius, policijos pareigūnai primena, kad važiuojant dviračiu ar elektriniu paspirtuku kelkraščiu, pėsčiųjų ir dviračių taku, šaligatviu, privalu duoti kelią pėstiesiems, netrukdyti ir nekelti jiems pavojaus. Atkreipiamas dėmesys, kad šių transporto priemonių vairuotojams draudžiama kirsti važiuojamąją dalį pėsčiųjų perėjomis – transporto priemonę privalu persivesti.

Pareigūnai pastebi, kad vieni iš dažniausiai fiksuojamų pažeidimų yra, kad elektriniais paspirtukais važiuoja keli asmenys ar yra vežami vaikai, nors tai daryti yra draudžiama.

Draudžiama važiuoti dviračiu ar elektriniu paspirtuku ir padauginus alkoholio – leidžiama alkoholio riba yra 0,4 prom. – kaip ir automobilių vairuotojams.

Primenama, kad transporto priemonės, kurių variklio galia iki 1 kW ir maksimalus važiavimo greitis 25 km/val., priskiriamos motoriniams dviračiams, o jas vairuojantiems asmenims privalu laikytis visų dviratininkams skirtų Kelių eismo taisyklių.

Važiuoti važiuojamąja dalimi tokiais elektriniais paspirtukais galima tik sulaukus 14 metų, turintiems mokyklos išduotą dviratininko pažymėjimą – nuo 12 metų.

Galingesni elektriniai paspirtukai priskiriami mopedams. Jiems reikalingas civilinės atsakomybės draudimas, galiojanti techninė apžiūra ir transporto priemonės registracijos liudijimas.

Vairuoti juos galima sulaukus 15 metų, būtina „AM“ kategorija, nebent asmuo jau yra įgijęs aukštesnės kategorijos vairuotojo pažymėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.