„Tesla“ pranešė apie patirtus nuostolius

Elektromobilių gamintoja „Tesla“ trečiadienį pranešė apie didelius pirmojo ketvirčio nuostolius, nes užsienyje sumažėjo bendrovės automobilių pristatymas, o Jungtinių Valstijų mokesčių kreditai, kurie darė įmonės kainas patrauklesnes, buvo apkarpyti.

„Tesla“ pranešė apie patirtus nuostolius.<br>Gamintojo nuotr.
„Tesla“ pranešė apie patirtus nuostolius.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 7:51 AM

Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė pranešė apie 702 mln. JAV dolerių nuostolius, patirtus per pirmuosius tris šių metų mėnesius po dviejų iš eilės pelno ketvirčių.

Per šį laikotarpį „Tesla“ pagamino apie 63 tūkst. „Model 3“ transporto priemonių. Tai yra 3 proc. padidėjimas nuo to paties ankstesnių metų ketvirčio, nors jis buvo mažesnis nei tikėtasi.

Prie nuviliančių įmonės finansinių rezultatų prisidėjo „Model 3“ pristatymo atidėjimai, ypač – Europoje ir Kinijoje.

Visos bendrovės pajamos per minėtą laikotarpį augo 33 proc. iki 4,5 mlrd. JAV dolerių, palyginti su metais anksčiau, bet neatitiko Volstrito prognozių.

Įmonės akcijos formalią dienos prekybą baigė beveik 2 proc. sumažėjimu iki 258,66 JAV dolerio. Po pelno duomenų paskelbimo jos akcijų vertė iš esmės nekito.

„Tesla“ ketvirčio nuostoliai užfiksuoti po kainų ir būdų, kaip įmonė parduoda transporto priemones, pokyčių.

Vasario pabaigoje „Tesla“ paskelbė, kad jos „Model 3“, kuris laikomas elektriniu automobiliu masėms, bus galima užsisakyti tik internetu, o kaina sieks 35 tūkst. JAV dolerių. Pristatymas žadamas per mėnesį.

Kitą mėnesį įmonė pakeitė poziciją, sakydama, kad automobiliai bus parduodami ne tik internetu, bet dėl to teks didinti kainas.

Balandį automobilių gamintoja užbaigė pigiausio „Model 3“ sedano pardavimus, dar kartą pakeisdama kompanijos mažmeninės prekybos strategiją.

„Tesla“ planavo išlaikyti internetinius „Standard Plus Model 3“ užsakymus, kurių kaina prasideda nuo 39 500 JAV dolerių, ir tapo žemiausių kainų pasirinkimu skaitmeniniams pirkėjams.

Tačiau internetiniai pirkėjai daugiau nebegalėjo užsisakyti „Model 3 Standard“ už 35 tūkst. JAV dolerių, ilgai žadėtą transporto priemonės kainą, kuri buvo itin svarbi vadovo Elono Musko ambicijoms.

Iššūkiu transporto priemonės paklausai tapo sumažinti Jungtinių Valstijų mokesčių kreditai „Tesla“ transporto priemonėms. Jie buvo apkarpyti nuo 7 500 JAV dolerių iki 3 500 JAV dolerių.

E. Muskas tikino, kad įmonės transporto priemonių paklausa yra solidi, o šį ketvirtį gamybos rodikliai padidės.

Bendrovė pažadėjo sumažinti nuostolius ir siekti per ateinančius tris mėnesius grįžti prie pelno augimo.

Tikimasi, kad ji šiemet iš viso pristatys nuo 360 tūkst. iki 400 tūkst. transporto priemonių ir 2018 metų skaičius viršys mažiausiai 45 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.