Vokietija atlieka „Mitsubishi“ kratas dėl mestų įtarimų sukčiavus emisijų testų metu

Vokietijos prokurorai antradienį pranešė vykdantys kratas automobilių gamybos bendrovės „Mitsubishi“ visoje šalyje išsidėsčiusiose verslo patalpose, kadangi įmonei buvo mesti įtarimai sukčiavus dyzelinių automobilių emisijų testų metu.

Frankfurto prokurorai sakė, kad buvo pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo, kuris yra nukreiptas prieš asmenis, vadovaujančius „tarptautinei automobilių grupei“, dviem tarptautinėms automobilių tiekimo bendrovėms ir automobilių prekybos įmonei. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Frankfurto prokurorai sakė, kad buvo pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo, kuris yra nukreiptas prieš asmenis, vadovaujančius „tarptautinei automobilių grupei“, dviem tarptautinėms automobilių tiekimo bendrovėms ir automobilių prekybos įmonei. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-21 17:41, atnaujinta 2020-01-21 17:42

Frankfurto prokurorai sakė, kad buvo pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo, kuris yra nukreiptas prieš asmenis, vadovaujančius „tarptautinei automobilių grupei“, dviem tarptautinėms automobilių tiekimo bendrovėms ir automobilių prekybos įmonei.

Tiekimo bendrovės „Continental“ atstovas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad trijuose tiekimo bendrovės padaliniuose buvo įvykdytos kratos. Jis pridūrė, kad „Continental“ teiks parodymus kaip liudytoja ir aktyviai bendradarbiaus tyrime.

Prokurorai pranešė, kad tyrime yra susitelkiama į „Mitsubishi“ 1,6 ir 2,2 litro talpos dyzelinius variklius, kuriems Vokietija yra suteikusi aukščiausius „Euro 5“ ir „Euro 6“ reitingus, skiriamus už gamtos apsaugos standartų laikymąsi.

„Turime įtarimų, kad varikliuose buvo įdiegti vadinamieji blokavimo įrenginiai“, suklastojantys automobilių emisijų testų rezultatus, pranešime sakė prokurorai.

Kratos buvo vykdomos dešimtyje visoje Vokietijoje išsidėsčiusių bendrovės komercinių vietų, įsikūrusių Heseno, Bavarijos ir Žemutinės Saksonijos federalinėse žemėse.

Šis tyrimas žymi naujausią vadinamojo „dyzelgeito“ skandalo etapą. Skandalas iškilo dar 2015-aisiais, kai automobilių gamybos bendrovė „Volkswagen“ prisipažino į 11 mln. automobilių įdiegusi panašius blokavimo įtaisus, klastojusius emisijų testų rezultatus.

Įdiegus šiuos įtaisus, automobiliai keliuose netrukdomai išmesdavo daugiau nei 40 kartų didesnį nei leidžiamą azoto oksidų kiekį.

Į skandalą buvo įtraukta daug įvairių įmonių, tačiau iki šiol „Mitsubishi“ į jį nebuvo įsitraukusi. Bendrovė 2016-aisiais buvo prisipažinusi keletą metų klastojusi degalų taupumo testų rodiklius, dėl kurių automobiliai atrodydavo efektyvesni nei iš tiesų yra.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.