Baisiau nei Panevėžio eglutė: štai kaip atrodo autobusų stotelė Krakių miestelyje

Kėdainių rajono Krakių miestelio gyventojai skundžiasi itin prastai atrodančia, daugybę metų rimtesnio remonto nemačiusia ir jau, ko gero, avarinės būklės autobusų stotele. Vietos valdininkai bando problemą spręsti, deja, ne viskas jų valioje, mat skirti lėšų ar ne stotelei tvarkyti sprendžia Lietuvos automobilių kelių direkcija.

„Mūsų stotelei tikrai reikia renovacijos“, – savo nuomonę išdėstė Krakių bendruomenės centro vadovė Daiva Dubinkienė.<br>Teksto autorių nuotr.
„Mūsų stotelei tikrai reikia renovacijos“, – savo nuomonę išdėstė Krakių bendruomenės centro vadovė Daiva Dubinkienė.<br>Teksto autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

May 27, 2020, 1:41 PM

Nedaro garbės

Krakiškiams ši stotelė galvos skausmu tapusi jau seniai. Tačiau vis laukiama malonės iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos, mat tik jos sprendimas gali lemti, kad stotelė būtų atnaujinta ar renovuota.

„Tikrai garbės nedaro aptriušusi stotelė, juk ji kaip miestelio vizitinė kortelė. Bandėme su jaunimu ją kažkiek gelbėti prieš kelis metus, bet, kaip dažniausiai būna, vieni tvarko, kiti niokoja.

Mūsų stotelei tikrai reikia renovacijos“, – savo nuomonę išdėstė Krakių bendruomenės centro vadovė Daiva Dubinkienė.

Netenkina ir seniūno

Stotelės būklė netenkina ir naujojo Krakių seniūno Ernesto Barčo. Šis kreipėsi į atsakingas institucijas su prašymu ją atnaujinti.

„Gerbiami seniūnijos gyventojai, manęs, kaip turbūt ir daugelio iš jūsų, netenkina Krakių autobusų stotelės būklė. Šiandien kreipiausi į atsakingas institucijas, kad stotelė būtų sutvarkyta, belieka laukti atsakymo“, – vietos gyventojams pranešė seniūnas E. Barčas.

Prisidės kiek galės

E. Barčas pažadėjo, kad seniūnija pagal išgales prisidės prie bendro Krakių miestelio vaizdo gerinimo ir gyventojų gerovės.

„Savo išgalėmis atnaujinsime tualetą. Taip pat norime įrengti gėlynus, kad miestelis būtų gražus ir tvarkingas. Artėja gražus jubiliejus, tad norime jį pasitikti tvarkingoje ir gražioje aplinkoje“, – pažymėjo seniūnas.

Saugotų kameromis

Ne paslaptis, kad kol vieni gražina savo gyvenamąją vietovę, atsiranda tokių, kurie viską niokoja. E. Barčas teigia, kad, jei būtų pastatyta nauja ar renovuota senoji stotelė, seniūnija rūpintųsi jos apsauga, o tai geriausiai būtų padaryta įrengus vaizdo stebėjimo kameras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.