Per savaitę šalies keliuose žuvo dvi moterys – dviratininkė ir pėsčioji

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per savaitę, birželio 15–21 dienomis šalies keliuose eismo įvykiuose žuvo du žmonės. Tai buvo 79 metų dviratininkė ir 84 metų pėsčioji. 

Prieš mėnesį teisę vairuoti gavusi mergina Klaipėdoje partrenkė dvi moteris – viena iš jų mirė.<br>Facebook/Reidas TV nuotr.
Prieš mėnesį teisę vairuoti gavusi mergina Klaipėdoje partrenkė dvi moteris – viena iš jų mirė.<br>Facebook/Reidas TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-22 17:30

Pastaroji žuvo nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje.

Įvyko 68 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeisti 85 eismo dalyviai, tarp jų – 16 nepilnamečių. Nukentėjo aštuoni keleiviai, keturi pėstieji, du dviratininkai vienas mopedo ir vienas automobilio vairuotojas.

Įvykiuose sužeisti 37 vairuotojai, šeši iš jų vairavo motociklus, o dar du – mopedus. Taip pat nukentėjo 23 keleiviai, 13 dviratininkų ir 12 pėsčiųjų. Iš pastarųjų penki – pėsčiųjų perėjose. 

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo aštuoniuose eismo įvykiuose, kuriuose buvo sužeista 14 žmonių. Tarp jų buvo 11 vairuotojų, iš jų šeši – neblaivūs ir trys keleiviai.

Lyginant šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko dviem eismo įvykiais mažiau, žuvo dviem žmonėmis mažiau, o sužeista – šešiais daugiau.

Eismo įvykiai, kuriuose žuvo žmonės:

Birželio 15-osios, penktadienio, popietę Kupiškio rajone, kelyje Skapiškis–Pandėlys, blaivaus 48 metų vyro vairuojamas „Volkswagen Passat“ lenkė kitą automobilį ir įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą. 

Jis partrenkė dviračiu važiavusią moterį, o po to nuvažiavo nuo kelio į pievą. 79-erių moteris mirė atvežta į ligoninę.

Birželio 18-ąją, pirmadienį, apie 12 val. 35 min. Klaipėdoje, Taikos prospekte, 19 metų merginos vairuojamas automobilis „Ford Focus“ partrenkė ir sužeidė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusias dvi pėsčiąsias. 

61 metų moteris, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleista gydytis ambulatoriškai.   

Antroji , 84 metų moteris, patyrusi sunkią galvos traumą, komos būklės buvo paguldyta į ligoninės reanimacijos skyrių, kuriame mirė.

Savaitės eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, pagrindinės priežastys:

* nepasirinko saugaus važiavimo greičio – 16 atvejų,

* susidūrė su priešinga kryptimi važiavusia transporto priemone – aštuoni atvejai, vienas žmogus žuvo,

* vairavo būdami neblaivūs – aštuoni vairuotojai,

* vairuotojai nevykdė pareigų pėstiesiems – septyni atvejai,

* nesilaikė saugaus atstumo iki kitos transporto priemonės – septyni atvejai,

* dviratininkai pažeidė taisykles – septyni atvejai,

* nepraleido pirmenybę turinčios transporto priemonės – penki atvejai,

* vairavo neturėdami tam teisės – keturi atvejai,

* susidūrė sukdami į kairę – keturi atvejai.

Per savaitę Lietuvos keliuose nustatyta 3 950 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.   

Išaiškinti 174 neblaivūs vairuotojai, 104 iš jų girtumas viršijo 1,5 promilės. Prie vairo sulaikyti 180 asmenų, kurie neturėjo teisės vairuoti. Kelių eismo taisyklių pažeidė 494 dviratininkai, iš jų 242 iš buvo neblaivūs. Taip pat nusižengė ir 359 pėstieji.   

Užfiksuoti 366 atvejai, kai vairuotojai naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis.   

Mobilieji ir stacionarūs greičio matavimo prietaisai užfiksavo 11 497 transporto priemonių nustatyto važiavimo greičio viršijimo atvejų.

Šiais metais iki birželio 21 dienos Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 79 žmonės – trimis daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.   

Tarp žuvusiųjų – 55 vyrai ir 24 moterys. Žuvo 34 pėstieji, iš jų devyni – pėsčiųjų perėjose. Taip pat gyvybių neteko 29 vairuotojai, iš jų šeši – motociklininkai, 14 keleivių ir du dviratininkai.

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 84 eismo įvykiai, kuriuose šeši žmonės žuvo, o 110 buvo sužeisti. Dėl neblaivių ir neturinčių teisės vairuoti asmenų kaltės – 32 įvykiai. Juose sužeisti 43 eismo dalyviai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad šventinį Joninių savaitgalį, birželio 22–24 dienomis, dirbs gausesnės policijos pareigūnų pajėgos.   

Šalies keliuose bus vykdomi atsitiktiniai reidai, skirti transporto priemonių vairuotojų blaivumui tikrinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.