Nuo šiol Kryžių kalnas bus pasiekiamas patogiau ir saugiau

Valstybės įmonė Lietuvos automobilių kelių direkcija (toliau – Kelių direkcija) baigė įgyvendinti projektą, pagal kurį valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 4033 Privažiuojamasis kelias prie Kryžių kalno nuo kelio Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas ruože nuo 0,018 iki 1,230 km buvo vykdomi rekonstravimo, įrengiant pėsčiųjų ir dviračių taką, darbai.

Naujai įrengtas takas prasideda ties sankryža su valstybinės reikšmės magistraliniu keliu A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naujai įrengtas takas prasideda ties sankryža su valstybinės reikšmės magistraliniu keliu A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naujai įrengtas takas prasideda ties sankryža su valstybinės reikšmės magistraliniu keliu A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
Naujai įrengtas takas prasideda ties sankryža su valstybinės reikšmės magistraliniu keliu A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas.<br>Pranešėjų spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 19, 2021, 6:50 PM, atnaujinta Sep 19, 2021, 6:52 PM

Naujai įrengtas takas prasideda ties sankryža su valstybinės reikšmės magistraliniu keliu A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas ir yra tęsinys pėsčiųjų ir dviratininkų infrastruktūros, esančios minėtame kelyje bei sujungia Domantų gyvenvietę (Šiaulių raj.) su Kryžių kalnu, todėl nuo šiol šį lankytiną objektą nuo pat Šiaulių bus galima pasiekti tiek pėsčiomis, tiek dviračiu.

Tiesiant pėsčiųjų ir dviračių taką, kurio bendras ilgis apie 1,2 km, keliautojų patogumui įrengtos poilsio vietos su suoleliais. Takas pritaikytas ir negalią turintiems žmonėms: jame įrengti vedimo ir įspėjamieji paviršiai, skirti akliesiems ir silpnaregiams.

Anot Kelių direkcijos vadovo Remigijaus Lipkevičiaus, Kryžių kalną kasmet aplanko nemažai vietinių ir užsienio turistų, todėl itin svarbu užtikrinti saugias bei patogias susisiekimo sąlygas atvykstantiems lankytojams.

Akivaizdu, jog šis maršrutas svarbus senjorams bei piligrimams, todėl šalia pėsčiųjų ir dviračių tako įrengti suoleliai, ant kurių galės prisėsti ir atsikvėpti ilgą kelią įveikę keliautojai.

Tiesiant taką, buvo suremontuota ir esamo kelio danga, įrengtos eismo saugos priemonės. Atlikus valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 4033 Privažiuojamasis kelias prie Kryžių kalno nuo kelio Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas rekonstrukciją, susisiekimas tapo patogesnis ir automobiliais bei autobusais atvykstantiems lankytojams, kurie kelionę į Kryžių kalną iš automobilių aikštelės gali tęsti įrengtu taku.

Kryžių kalnas – unikali ir gausiai turistų lankoma vieta. Pagal Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro duomenis, 2019 metais objektą aplankė trečdalis milijono (324 tūkst.). lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.