Pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimo gerinimas Vilniuje: šioje sankryžoje atlikti eismo pokyčiai

„Susisiekimo paslaugos“ praneša, kad buvo baigta rekonstrukcija T. Narbuto g. – Saltoniškių g. sankryžoje. Atlikti eismo pakeitimai turėtų pagerinti pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimą bei saugumą.

Buvo baigta rekonstrukcija T. Narbuto g. – Saltoniškių g. sankryžoje.<br>„Susisiekimo paslaugos“ nuotr.
Buvo baigta rekonstrukcija T. Narbuto g. – Saltoniškių g. sankryžoje.<br>„Susisiekimo paslaugos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2023, 4:51 PM

Savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje įmonė pasidalino įrašu, kuriuo informavo Vilniaus miesto gyventojus, kokie pokyčiai laukia eismo dalyvių.

„Įrengta šviesoforais reguliuojama pėsčiųjų perėja ir dviračių pervaža, demontuota papildoma žalia lentelė, leidžianti sukti į dešinę iš T. Narbuto g. į Saltoniškių g. degant raudonam šviesoforo signalui“, – informuojama įraše.

Jame priduriama, kad šviesoforinis transporto eismo reguliavimas iš Saltoniškių g. nepasikeitė, o iš dviejų eismo juostų buvo padarytos trys – taip optimizuojant transporto srauto pralaidumą.

Sankryžoje sumontuoti nauji pėsčiųjų mygtukai, kurie turėtų padėti regėjimo negalią turintiems asmenims.

„Taip pat visose sankryžose įrengti nauji modernūs silpnaregiams skirti mygtukai bei garsiniai signalai, kurie automatiškai pasigarsina ir prisitaiko prie aplinkos triukšmo, yra aktyvuojami tik nuo silpnaregiams skirto mygtuko paspaudimo, o esant raudonam šviesoforo signalui šis mygtukas ima skleisti garsą, kuris padeda silpnaregiams greičiau susiorientuoti ir surasti pėsčiųjų mygtuką“, – rašo įmonė.

Vykdant T. Narbuto gatvės nuo Laisvės pr. iki Konstitucijos pr. rekonstravimo projektą, buvo rekonstruotos T. Narbuto g. – Laisvės pr. – Pilaitės pr., T. Narbuto g. – Sėlių g., T. Narbuto g. – Saltoniškių g. sankryžos ir T. Narbuto ties Stumbrų g. pėsčiųjų perėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.