„Continental“ pradėjo bandyti autonominius automobilius gatvėse

Technologijų kompanija „Continental“ pranešė plečianti savivaldžių automobilių technologijų bandymus visame pasaulyje, ruošdama jų saugų naudojimą keliuose. 

 „Continental“ pradėjo bandyti autonominius automobilius gatvėse.<br> Įmonės nuotr.
 „Continental“ pradėjo bandyti autonominius automobilius gatvėse.<br> Įmonės nuotr.
 „Continental“ pradėjo bandyti autonominius automobilius gatvėse.<br> Įmonės nuotr.
 „Continental“ pradėjo bandyti autonominius automobilius gatvėse.<br> Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 5:52 PM, atnaujinta May 24, 2018, 5:53 PM

Kompanijos inžinieriai pradėjo automobilių bandymus Vokietijos greitkeliuose Žemutinėje Saksonijoje, kur sistema yra tikrinama realaus eismo sąlygomis, o bandymų eigą prižiūri vairuotojo vietoje sėdintys specialistai.

„Kaip technologijų kompanija mes siekiame didesnio pasitikėjimo savivaldžiais automobiliais. Tai reiškia, kad ruošdami šias sistemas serijinei gamybai, jas išbandome pačiomis įvairiausiomis ir sudėtingiausiomis sąlygomis, tirdami ir įvertindami visas galimas situacijas, – sakė „Continental“ Sistemų ir technologijų skyriaus vadovas Ralphas Lauxmannas. – Savivaldžio važiavimo galimybė ne tik leis vairuotojams sutaupyti laiko, bet ir padidins eismo saugumą bei sumažins taršą. Todėl sistemos galimybes tiriame visose situacijose – greitkeliuose, miestuose ir statant automobilį.“

Žemutinėje Saksonijoje bandymai bus atliekami ne tik greitkeliuose, bet ir užmiesčio keliuose, taip pat miestuose, kur savivaldžiams automobiliams teks susidurti su kur kas didesniais iššūkiais. 

„Važiuojant įprastais keliais, mūsų sistemos turi stebėti kelių sankryžas, kitokias važiavimo trajektorijas ir, žinoma, dviratininkus bei pėsčiuosius, o tai yra labai dideli iššūkiai“, – aiškina p. R. Lauxmannas apie užduotis su kuriomis tenka susidurti savivaldžio važiavimo funkcijas turintiems automobiliams.

„Continental“ bandymuose itin svarbų vaidmenį atlieka bandymų inžinieriai. Po to, kai visos sistemos ir jų veikimo algoritmai intensyviai išbandomi naudojant iš anksto įrašytus didelius kiekius realiomis eismo sąlygomis gautų duomenų, visa įranga sumontuojama automobilyje. 

Čia ją prižiūri bandymų inžinierius, kuris stebi sistemų veikimą tiek „Continental“ bandymų poligonuose, tiek ir esant realioms eismo sąlygoms. „Mūsų bandymai apima skirtingų elementų sąveiką: aplinkos stebėjimą, sistemos funkcionavimą, jungiamumą, žmogaus ir automobilio sąveiką, jutiklius, valdymą ir veikimą atsiradus trikdžiams. 

Viskas turi vykti sklandžiai esant bet kokioms sąlygoms, nes tik taip galime užtikrinti visuomenės pasitikėjimą naujomis technologijomis“, – bandymų svarbą apibrėžė įmonės inžinierius Oliveris Fochleris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.