Akliems pasimatymams ryžusis 30-metė tokių vyrų dar nematė: „Dieve, padėk“

Perskaičiau trisdešimtmečio verkšlenimus, kad neranda padorios moters. Esame bendraamžiai ir aš taip pat jau kurį laiką gyvenu be partnerio. Tiesą pasakius, tai, ką pamačiau „sugrįžusi rinkon“, mane veda prie vienintelės išvados – geriau vienai nei su bet kokiu. Blogi vyrai – kiek jų daug. Kaip sakoma, į pasimatymą neatėjęs vyras gali sugadinti pasimatymą, o atėjęs – visą gyvenimą.

Pasimatymuose mergina sutiko ir nesubrendusių, savęs tebeieškančių ir macho vaidinančių 30-mečių.<br> 123rf nuotr.
Pasimatymuose mergina sutiko ir nesubrendusių, savęs tebeieškančių ir macho vaidinančių 30-mečių.<br> 123rf nuotr.
Akluose pasimatymuose galima sutikti visokio plauko vyrų.<br> 123rf nuotr.
Akluose pasimatymuose galima sutikti visokio plauko vyrų.<br> 123rf nuotr.
 Jei ieškai merginos klube, nesistebėk, kad jos nerimtos.<br> 123rf nuotr.
 Jei ieškai merginos klube, nesistebėk, kad jos nerimtos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

K.

Oct 19, 2019, 6:49 PM, atnaujinta Oct 19, 2019, 9:39 PM

Ieško vyras mokslų daktarės klube prie kokteilio? Ar tikrai ten tikisi rasti? Turiu ne vieną tokią pat išsilavinusią, gerą darbą dirbančią draugę, kurios į tuos barus net neužsuka ir yra vienišos. 

Ir mamyčiukai, ir alkoholikai

Kokių vyrų teko sutikti per tą netrumpą laikotarpį? Dieve padėk, ir užkietėjusių senbernių, kurie vis dar gyvena su tėvais, ir užkietėjusių vienišių, kurie ieško moters, o paskui supranta, kad negali įsipareigoti. Emociškai palūžusių ir ieškančių paguodos, bet negalinčių susitvarkyti su savo mintimis.

Yra net tokių, kurie ateina į pasimatymus su anketomis ir vietoje gyvo pokalbio apie vertybes duoda jas užpildyti merginoms. Dar alkoholikai, kuriems be gėrimo – ne vakaras. Tai sakot, čia tik normalių moterų nėra?

Labiausiai erzina tie vyrai, kuriems apie 30 ir kurie bijo įsipareigojimų. Pabendrauja, suokia ir gieda, o paskui dingsta. Tada atsiranda po mėnesio ir pradeda net pykti, kodėl tu nebenori bendrauti. Gi tą mėnesį žavusis princas turėjo susitelkti į save, jam reikėjo asmeninės erdvės! 

Kartais tokie, užmezgę santykį, sugalvoja išvykti ir į kokį Tailandą pakeliauti. Tada purkštauja, kokios tos moterys, kad nesupranta. O kartais savęs paieškos vyksta baruose iki paryčių arba žaidžiant kompiuterinius žaidimus. Nei aš, nei mano vienišės draugės nesitiki, kad bus užkeltos ant pjedestalo ir už kavą net susimokam pačios. Lygybė tai lygybė, nėra problemos.

Sėkmingo vyro paveikslas

Tačiau ir su tais pačiais vyrais, kurie populiariose pažinčių programėlėse ieško moterų, nėra ką kalbėti. Tais, kurie rodo savo pagurklių, torsų ar apžėlusių pilvų nuotraukas. Arba puikuojasi rankose laikydami negyvas lydekas.

Visi skaito tas pačias populiariosios psichologijos knygas, bet iš tiesų mieliau sėdi ant sofos ir maigo pultelį, valandų valandas praleidžia naršydami feisbuke, nesidomi nei kultūriniu gyvenimu, nei iš tiesų nori tobulėti. Veikiau bando sukurti tobulėjančių ir sėkmingų vyrų paveikslus.

Apie vyriškumo krizę kalba viso pasaulio psichologai. Vartojami terminai: „vyrai vaikai“ ar „emocingi berniukai“. Tiesa, gal prie stiprių moterų vyrams neliko nieko daugiau, kaip tik tapti tais vaikais? Tačiau pažįstu daugybę moterų, kurios, pradėjusios santykius su vyrais, tiesiog turėjo tapti stipriomis. Nes vyrų nesąmonėms, neatsakingumo apraiškoms, švaistūnuiškumui ir tinginystei nebuvo galo.

Kaip šauksi, taip atsilieps

Dar labai dažnai jau 30 metų amžiaus ribą perkopę vyrai baruose dairosi į 20-metes. Vienas mano bičiulis vis purkštauja, kad neranda normalios moters ir kokios „kiaunės tos jauniklės“. 

Tačiau iš baro – kokia staigmena! – vis grįžta su panašia jaunute mergaite, kuri dar pati nežino, ko iš gyvenimo nori. Tad nereikia skųstis. Juk kaip šauki ir ieškai, taip ir atsiliepia.

Tas nuolatinis aplinkos spaudimas būtinai turėti antrą pusę mane kartais labai erzina. Tačiau iš tiesų, jei tikiesi lygiaverčių santykių, jų gali tekti gerokai palaukti. Reikia išmokti būti su savimi ir nesivelti į desperatiškas paieškas. Kuo labiau spaudi situaciją, tuo į komiškesnes istorijas įsipainioji.

O svarbiausia, kad negali suplanuoti, kur ir kada sutiksi savo sielai artimą žmogų. Ir jeigu vis nesutinki, tai reikia pykti ant savęs, kad ne ten ar ne taip ieškai. Bet ne pykti ant moterų ir koneveikti, kokios jos menkos.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.