Išgirdusi buvusios anytos žodžius moteris apsipylė džiaugsmo ašaromis

Daug anekdotų kuriama apie uošves ir anytas, konfliktus su jomis ir baisimasi tų „svetimų mamų“ charakteriais. Aš su savo anyta nuo pat pradžių gerai sutariau. Kadangi mano šeima buvo kitame mieste ir nedažnai matėmės, jaučiausi kaip būdama vyro šeimos dalis.

 Visur girdėdavau tik kokios anytos raganos.<br> 123rf nuotr.
 Visur girdėdavau tik kokios anytos raganos.<br> 123rf nuotr.
Skyrybos su vyru – skyrybos ir su jo šeima?<br> 123rf nuotr.
Skyrybos su vyru – skyrybos ir su jo šeima?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė

2019-12-07 20:25

Deja, kaip jau gyvenime būna, atėjo didelių nesutarimų ir problemų laikas, viskas taip pakrypo, kad teko išsiskirti. Man buvo skaudu dėl daugelio dalykų, o vienas iš jų – vyro šeima. Jo tėvai, teta ir jo brolis su šeima, visi bendravome giminėje.

Nesuskaičiuojami arbatos gėrimai, skambučiai apie vaikų sveikatą, šventės kartu, viskas kartu, net atostogų esame buvę. Buvo baisu skiriantis prarasti ne tik vyrą, bet ir visą jo šeimą.

Nusprendėme, kad pirmiausia ir svarbiausia – vaikų gerovė. O kas gero gali būti vaikams, jeigu tėvai nekenčia senelių arba šventės švenčiamos atskirai?

Todėl susėdome kartu pasišnekėti su jo šeima apie skyrybas. Pasakėme, kaip viskas yra, paprašėme vaikų ramybės dėlei nekalbėti daug apie tai, nerodyti priešiškumo. Pasakiau, kad suprasiu, jeigu dalį švenčių vaikai bus su jais, paprašiau supratimo ir kai bus su manimi.

Anyta iki tol buvo rami ir per daug nerodydavo jausmų. Sutarėme gerai, bet niekada nebuvo sakiusi kažko atviro ar, juo labiau, žodžių apie meilę. Jaučiausi priimta, kaip mano ir vyro vaikų mama. Jaučiausi jaukiai ir šeimyniškai. Bet tuo momentu net nebūčiau galėjusi pasakyti, ar anyta mane tik nuolankiai priima, ar nuoširdžiai mėgsta – ji tikrai uždaras žmogus.

Kai pasikalbėję su buvusio vyro šeima kilome skirstytis, jau buvau susigraudinusi. Nėra lengva nutraukti tuos ryšius – kas patyrė, žino. Tada anyta sulaikė mane už rankos ir tvirtai sako: „Tu tik nebesi mano marti. Bet nuo tada, kai sukūrėte šeimą – esi ir būsi mano dukra.“

Aš iškart apsipyliau ašaromis. Į tą vieną pasakymą tilpo visi mūsų šeimyniški metai ir viskas, ką ten jaučiausi atradusi. Nebeliko abejonių, kad gal jai net nepatinku :). Labiausiai mane nustebino tai, kad visur anytos pristatomos kaip raganos. O čia aš buvau priimta ir mylima.

Iki šiol esam puikiausiuose santykiuose. Didžiausia mano padėka jai už padėtus auginti anūkus ir už tokį begalinį supratingumą. Meilę jaučiu jai ir dėkingumą kiekvieną kartą, kai pasimatome. Taigi, nėra viskas tik negatyvu – būna ir taip :).

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.