Buvusiojo elgesys moteriai kelia klausimų: „Mano tėvai nesupranta, kam čia žaisti tokius žaidimus?“

Artėjant Tėvo dienai, „Bendraukime“ skaitytojai Irmai iškilo dilema, kaip elgiasi tokios šeimos, kurios gyvena skyrium – sveikina savo buvusiuosius su Kalėdomis, su gimtadieniu, Mamos ar Tėvo dienos proga, ar ne?

 Moteris svarsto, ar po skyrybų palaikyti draugiškus santykius su buvusiuoju.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
 Moteris svarsto, ar po skyrybų palaikyti draugiškus santykius su buvusiuoju.<br> 123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irma

2023-06-01 22:15

„Su buvusiuoju išsiskyrėme dar visai neseniai. Nesipykstame, bet ir nepalaikome labai šiltų santykių. Bendraujame tik tiek, kiek reikia dėl mažylio.

Jis prie vaiko auginimo prisideda, moka alimentus, pasiima ilgesniam laikui ir pan. Visada mane sveikina su šventėmis. Kalėdų proga buvo smulkmenėlę tokią padovanojęs, per Motinos dieną gėlytę atnešė...

Padėkoju ir teik. Jam nieko nepirkau. Bet artėjant Tėvo dienai, kuri šiemet sutampa ir su jo gimtadieniu, susimąsčiau. Svarstau, galbūt ir man kažkokią smulkmeną įteikti?

Jis pasimato su mažyliu dažnai, o ateidamas pasiimti vaiko kažką vis atneša. Tariasi, kad atvažiuos ir per Tėvo dieną pasiimti jo.

Mano tėvai nesupranta tokių dalykų – sako, jei jau išsiskyrę, tai kam čia žaisti tokius žaidimus? Tegu dovanoja gėles savo dabartinei draugei. O man siūlo rūpintis savimi, o ne buvusiuoju.

Sutinku su tėvais. Gėlės ir dėmesys iš buvusio sutuoktinio tikrai neįprastas dalykas. Ko jis tuo siekia? Atrodo, gal susitaikyti norėtų, prisigerinti?

Ar labai nemandagu neatsakyti tuo pačiu? Gal kvailai atrodys, jei padovanosiu kažką, bet turbūt nemandagu, jei nepadovanosiu nieko?

Apskritai, nežinau, ar verta palaikyti tokį bendravimą su buvusiuoju ir ar verta veltis į tokius bičiuliškus santykius“, – svarstė „Bendraukime“ skaitytoja.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.