Pilate purvą ant medikų, bet ar susimąstėte, kokie žmonės esat?

Brangūs piliečiai. Jums atrodo, kad medikai turi dirbti dieną ir naktį veltui, ir dar vaistukus jums nupirkti, o po operacijos sėdėti prie jūsų lovos ir už rankos laikyti. Medikas mokosi visa gyvenimą. Daug metų trunkančios studijos, konferencijos, pranešimai, knygos. Pasidomėkite, kiek valandų operuoja jus ir kokius kalnus pildo dokumentų. Ar rūpinotės savo sveikata? Surenka jūsų pragertas smegenis iš gabalėlių, o jūs rėkiat, kad davėt 10 eurų. Arba nieko nedavėt.

Dar nė vienas gydytojas nepapjovė ligonio už tai, kad šis nedavė kyšio.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Dar nė vienas gydytojas nepapjovė ligonio už tai, kad šis nedavė kyšio.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Pirmiausia gydytojui turi būti sumokėta už jo darbą ir išsilavinimą – taip, kaip visame pasaulyje.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Pirmiausia gydytojui turi būti sumokėta už jo darbą ir išsilavinimą – taip, kaip visame pasaulyje.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Močiutė

Feb 19, 2019, 5:52 PM, atnaujinta Feb 19, 2019, 6:00 PM

Kas, po galais, jūsų prašo duoti? O jei atsilyginot už grąžintą gyvenimą, tai kas jūs per žmonės, kad skundžiatės ir apie tai rašot? Dar nė vienas gydytojas nepapjovė ligonio už tai, kad šis nedavė kyšio. Pirmiausia gydytojui turi būti sumokėta už jo darbą ir išsilavinimą – taip, kaip visame pasaulyje. Nesvarbu, ar moka žmogus, ar valstybė.

Taip ilgiau tęstis negali. Eilinio santechniko neįmanoma prisikviesti – sumokame jiems, kad greičiau atvyktų. Ar čia ne kyšis? Norim, kad padavėjas šauniai aptarnautų – duodam arbatpinigių, grožio salone dovanojame dovanėles. Kodėl nedejuojam? Tai normalu – tiesiog esame dėkingi už šilumą, dėmesį, tad atsilyginam. Bet juk tais atvejais nesprendžiamas jūsų gyvybės klausimas.

Saldainių dėžė gydytojui – pasaulio pabaiga. Atsibuskit, žmonės. Štai vos ne kiekvienoje televizijos laidoje sėdi pranašai ir būrėjos, raganos, įvairūs apsišaukėliai, imantys didžiulius pinigus. Ten pat pilna ir neadekvačių piliečių, kuriuos atseit nuskriaudė medikai. Kai ant medikų pilama tiek purvo, seniai visi turėjo pabėgti iš šalies.

Brangieji, sveikata – brangiausias turtas. Jeigu jums nereikia medikų – pasitikėkit pranašais, jų pilni kaimai. Bet ačiū medikams, kurie dar turi jėgų šitą puolimą atlaikyti. Dirba už valytojos atlyginimą ir dar jums šypsosi. Nestreikuoja, nes neturi laiko – gelbėja mūsų gyvybes. Pagarba jiems.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 6 dieną.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.