Šiukšliavežio manevrai pykdo vilniečius – nufilmavo, kaip važiuoja

„Nuo tokio svorio reikės keisti plyteles“, – baisėjosi vilnietė, pamačiusi didelį šiukšliavežį, sukantį tiesiai per šaligatvį. Tai nėra vienintelis kelias, bet, atrodo, patogiausias.

 Vilniečių tegimu, privažiavimas suprojektuotas nepatogiai, tačiau ir per šaligatvį važiuoti negalima.<br> J.Survilos nuotr.
 Vilniečių tegimu, privažiavimas suprojektuotas nepatogiai, tačiau ir per šaligatvį važiuoti negalima.<br> J.Survilos nuotr.
 Grupėje jau kuris laikas dalijamasi vaizdo įrašais bei nuotraukomis, kuriose užfiksuota ši problema.<br>Feisbuko grupės „Šiaurės miestelis, mūsų miestelis :)“ nuotr.
 Grupėje jau kuris laikas dalijamasi vaizdo įrašais bei nuotraukomis, kuriose užfiksuota ši problema.<br>Feisbuko grupės „Šiaurės miestelis, mūsų miestelis :)“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 12, 2019, 11:53 AM

Feisbuko grupėje „Šiaurės miestelis, mūsų miestelis :)“ pastarosiomis dienomis vis publikuojamos nuotraukos bei vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuotas šiukšlių mašinos važiavimas per plyteles. Aplinkiniai gyventojai piktinasi, kad atliekų vežėjai sugalvojo greitesnį būdą – važiuoti tiesiai per vaikščiojimui skirtą dalį.

„Tiesioginis įrodymas, kad tuoj neturėsim nei normalaus šaligatvio, nei vejos. Akivaizdu, kad į ankstesnį pranešimą nebuvo sureaguota. Nuo tokio svorio reiks keisti šaligatvio plyteles“, – po įkeltu vaizdo įrašu rašė viena vilnietė.

Šiaurės miestelio gyventojas Julius Survila „Bendraukime“ redakcijai papasakojo, kad problema – kompleksinė.

„Kiemai maži, priešais įstaigą, į kurią kasdien privažiuoja daug žmonių. Į kiemą sunku įvažiuoti, o pakeliamo užtvaro įsirengti savivaldybė neleidžia. Tačiau iki šiol atliekų vežėjai privažiuodavo atbuli prie šalia tvoros esančių konteinerių. Dabar gi sugalvojo sau patrauklesni, bei greitesnį būdą.

Privažiavimas prie konteinerių nėra tinkamai suprojektuotas, tačiau čia jau savivaldybės problema, kadangi šaligatviai, bordiurai ir žalia veja priklauso ne šiaurės miestelio gyventojams“, – sakė vyras.

Pasak vilniečio, šie nepatogumai trunka jau kelis mėnesius. Tiek jis, tiek kiti šiaurės miestelio gyventojai jau teigė kreipęsi ir į atliekas išvežančią įmonę, ir į savivaldybę, tačiau kol kas niekas nepasikeitė.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovų teigimu, vežėjas yra įpareigotas artimiausiu metu sutvarkyti sugadintą dangą.

„Vežėjas yra įpareigotas sutvarkyti dangą ir užtikrinti, kad tokia situaciją ateityje daugiau nepasikartotų. Jeigu nebus užtikrinta tinkama atliekų surinkimo paslaugos kokybė, tuomet atliekų vežėjų lauks įspėjimas“, – portalui lrytas.lt sakė savivaldybės atstovai.

Į pačią atliekų vežimo įmonę portalas lrytas.lt taip pat kreipėsi komentaro, tačiau jokio atsakymo nesulaukė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.