Šilutėje klimpsta naujų sporto rūmų statyba - rangovų konkursas sustabdytas

Šilutės rajono gyventojų viltys artimiausiu metu sulaukti naujo daugiafunkcio sporto ir sveikatingumo komplekso statybos pradžios bliūkšta - Klaipėdos apygardos teismas nutraukė savivaldybės skelbtą atvirą viešojo pirkimo konkursą, nes įžvelgta, kad jo kriterijai nėra skaidrūs.

 Taip atrodytų Šilutėje pastatytas naujas daugiafunkcis sporto kompleksas su plaukimo baseinu. <br> Projektuotojų vizualizacija.
 Taip atrodytų Šilutėje pastatytas naujas daugiafunkcis sporto kompleksas su plaukimo baseinu. <br> Projektuotojų vizualizacija.
 Šilutės daugiafunkcis sporto kompleksas.<br> Projektuotojų vizualizacija.
 Šilutės daugiafunkcis sporto kompleksas.<br> Projektuotojų vizualizacija.
 Šilutės daugiafunkcis sporto kompleksas.<br> Projektuotojų vizualizacija.
 Šilutės daugiafunkcis sporto kompleksas.<br> Projektuotojų vizualizacija.
Daugiau nuotraukų (3)

Gediminas Pilaitis

Dec 14, 2018, 10:47 AM, atnaujinta Dec 14, 2018, 11:28 AM

Konkursą sustabdė ginčai

Šilutės rajono savivaldybė rugsėjį paskelbė viešojo pirkimo konkursą, bet jis pakibo ore, kai statybų įmonė „Gensera“ pareikalavo naikinti vieną ekonominio naudingumo vertinimo kriterijų kaip neatitinkantį pirkimų objekto ir pažeidžiantį konkurencijos principus.

Rangovų konkurso organizatoriai į „Genseros“ pretenzijas atsižvelgė iš dalies – patikslino tik su gyvūnijos ir augalijos apsauga susietus reikalavimus, o kitų dalių vertinimo tvarkos nepakeitė. Nesutikę su tokiu sprendimu įmonės savininkai kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą.

Ieškovai teisme įrodinėjo, kad konkurse aplinkosaugos priemonių taikymo kriterijus apibrėžtas neaiškiai, pažeistas paslaugos tiekėjų lygiateisiškumo principas - pagal dviprasmiškus aprašus jiems esą neįmanoma tinkamai parengti komercinių siūlymų, konkurencingai rungtis dėl viešojo pirkimo sutarties sudarymo.

Migloti vertinimo kriterijai

Įvertinęs „Genseros“ ir savivaldybės atstovų argumentus Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad ginčus įplieskę nepakankamai tikslūs ir aiškus konkurso kriterijai nesudaro galimybės visų dalyvių siūlymus vertinti objektyviai, o tai daro tiesioginę neigiamą įtaką objektyviam ir skaidriam viešųjų pirkimų procesui.

Teismo sprendimu Šilutės sporto komplekso renovavimo darbų rangovo parinkimo konkursas nutrauktas – konstatuota, jog ganėtinai migloti ekonominio naudingumo vertinimai apribojo konkurenciją.

Šilutės rajono savivaldybės paskelbtame rangovų konkurse dėl užsakymo varžėsi aštuonios įmonės.

Rūmų projektas parengtas

Prieš trejus metus architektų įmonės „Tiksli forma“ pasiūlytam naujo sporto komplekso techniniam projektui parengti iš valstybės biudžeto buvo atseikėta daugiau kaip 101 tūkst. eurų, o Šilutės rajono savivaldybė pridėjo apie milijoną eurų.

Pagal projektą renovuotame pagrindiniame sporto rūmų pastate turėtų būti įrengtas 25 metrų ilgio keturių takų plaukimo baseinas, pirtys, vonios, poilsio kambariai, treniruočių salė, kuria galėtų naudotis ir sunkiaatlečiai.

Antrajame aukšte suprojektuota SPA zona su masažo ir kineziterapijos patalpomis, druskų kambarys, kitos poilsio ir sporto zonos.

Numatyta šalia pastatyti naują trijų aukštų priestatą, kuriame įsikurtų sporto salė. Joje šilutiškiai galėtų rengti ir tarptautinio lygio krepšinio varžybas.

Sportui ir sveikatinimo procedūroms pritaikytuose daugiau kaip 10 tūkst. kvadratinių metrų ploto statiniuose vienu metu galėtų lankytis iki 150 žmonių.

Įšalo savivaldybės pinigai

Renovuotas daugiafunkcis sporto kompleksas su aplinkinių teritorijų tvarkymo darbais kainuotų apie 5,8 mln. eurų. Šilutės rajono savivalvaldybė numačiusi iš savo biudžeto statyboms skirti daugiau kaip 2 mln. eurų

Procesas juda vėžlio žingsniu, todėl rajono valdžia Sporto ir kūno kultūros departamentą prašo šį objektą įtraukti į 2019–2021 metų valstybės investicijų programą.

Kol valdininkai ir rangovai bylinėjasi dėl viešojo pirkimo procedūrų, į projektą jau investuotos lėšos įšaldytos. Prieš keliolika metų apleistas senasis Šilutės sporto kompleksas Rusnės gatvėje palengva virsta griuvėsiais.

Šilutiškiams jau nusibodo laukti naujų sporto rūmų. Kada jie iškils, nežino ir savivaldybės atstovai – teisminiai ginčai su viešųjų pirkimų konkurso dalyviais gali užsitęsti.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.