Prezidentės Dalios Grybauskaitės namo biudžetas – neįtikėtinai kuklus

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė už savo sklypą ir namą Bajoruose sumokės maždaug 128 tūkst. eurų, suskaičiavo Delfi.lt.

 Prezidentė namas bus statomas Vilniaus rajone, Bajorų kaime, kur ji yra įsigijusi 15 arų žemės sklypą.
 Prezidentė namas bus statomas Vilniaus rajone, Bajorų kaime, kur ji yra įsigijusi 15 arų žemės sklypą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 12:13 PM, atnaujinta May 24, 2018, 2:06 PM

Gegužės 22 d. atnaujintoje D. Grybauskaitės privačių interesų deklaracijoje nurodyta 53 984 eurų suma. Praėjusių metų pabaigoje prezidentė papildė savo privačių interesų deklaraciją, kurioje nurodė, kad baigė sandorį dėl žemės sklypo įsigijimo. Preliminarią sutartį dėl Vilniaus pakraštyje plėtojamo projekto „Bajorų parkas“ ji sudarė dar 2016 m. rugpjūtį. Nurodytas avansinis mokėjimas – 10,5 tūkst. eurų. 2017 m. gruodžio 28 dieną deklaracija buvo atnaujinta ir joje nurodyta, kad galutinai už sklypą sumokėta dar 65 tūkst. eurų. Deklaruoto sandorio objektas aprašytas taip: „Galutinis mokėjimas už namų valdos sklypą su miško dalimi.“ Taigi, iš viso D. Grybauskaitė už žemę sumokėjo 75,5 tūkst. eurų. Kokio dydžio tai sklypas deklaracijoje nenurodoma. Vadinasi, bendrai už sklypą ir namą ji sumokės bent 128 tūkst. Eur.

„128 tūkst. eurų – tai labai labai kuklus biudžetas namui, net jei jis skirtas tik vadinamajai dėžutei. O pilnai įrengti namo už tokią sumą kone neįmanoma. Tiek kainuoja kuklus sodo namelis Balsiuose“, – lrytas.lt pakomentavo viena aukščiausiai reitinguojamų  „Luminor būstas“ brokerių Danguolė Valantinienė.

Prezidentūra sako, kad šalies vadovės Dalios Grybauskaitės deklaruota 53,9 tūkst. eurų suma už namo Vilniuje statybas yra negalutinė. „Prezidentės viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje yra nurodytas namo statybos pirmojo etapo apmokėjimas. Statybos etapų bus daugiau“, – BNS sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė ir pridūrė, kad visos su namo statybomis susijusios išlaidos bus ir toliau deklaruojamos įstatymų numatyta tvarka.

Pagal įstatymus viešųjų ir privačių interesų deklaracijose valstybės pareigūnai turi deklaruoti sandorius, jeigu jų vertė didesnė nei 3 tūkst. eurų.

Šalies vadovė šiuo metu yra deklaravusi 53,9 tūkst. eurų statybinių medžiagų ir paslaugų pirkimą iš bendrovės „Mūro ekspertai“.

Už sklypą, kuriame bus statomas namas, prezidentė 2017 metų pabaigoje sumokėjo 65 tūkst. eurų, ketvirtadienį pranešė portalas delfi.lt.

Kaip anksčiau rašė lrytas.lt architektas Algimantas Mačiulis su studija „Metro architektūra“ parengė kelis projektinius gyvenamojo namo pasiūlymus prezidentės Dalios Grybauskaitės užsakymu.

Buvo išsirinktas vienaaukščio namo projektas. „Nei labai modernus, nei klasikinis, tai yra tarpinis variantas. Darbas prie šio užsakymo niekuo nesiskyrė nuo kitų“, – paklaustas, kokį stilių išsirinko prezidentė, sakė architetkas. Prezidentė namas bus statomas Vilniaus rajone, Bajorų kaime, kur anksčiau ji yra įsigijusi 15 arų žemės sklypą.

D. Grybauskaitė vadovauja šaliai nuo 2009-ųjų. Antroji jos kadencija baigsis 2019 metais. Šalies vadovė žada nelikti gyventi rezidencijoje Turniškėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.