Pasitikrinkite: viešinami uosto oro taršos stotelių duomenys

Klaipėdos jūrų uoste esančių oro taršos matavimo stotelių duomenys yra prieinami visuomenei ištisą parą. VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija numato dar labiau stiprinti taršos prevenciją.

 Oro taršos duomenys.<br>portofklaipeda.lt nuotr. 
 Oro taršos duomenys.<br>portofklaipeda.lt nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2019, 5:46 PM, atnaujinta Oct 23, 2019, 5:51 PM

„Kaip ir žadėjome, uoste esančių taršos stotelių duomenis nuo šiol gali matyti kiekvienas tiesiogiai bet kuriuo metu, nes oro kokybės stebėsena Uosto direkcijos iniciatyva uoste yra atliekama visą parą. Noriu pabrėžti, kad stotelės pirmiausia yra pastatytos tam, kad Klaipėdos uostas būtų saugus, kad operatyviai būtų galima reaguoti į galimas nelaimes. Tačiau, esant dideliam visuomenės suinteresuotumui, buvo nuspręsta stotelių duomenis padaryti prieinamus visiems“, – teigia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direkcijos, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas, Vidmantas Paukštė.

Anot jo, Uosto direkcijai, uosto bendrovėms yra labai svarbu, kad uosto veikla nekeltų gyventojų nepasitenkinimo.

Aiškiai ir patogiai kiekvienas norintis ištisą parą gali matyti, kokia yra kietųjų dalelių, lakiųjų organinių junginių, sieros oksido, ozono, azoto dioksido koncentracija. Taip pat matomas vėjo greitis ir kryptis.

Uosto direkcija yra įdiegusi 3 oro taršos matavimų stoteles, kurios yra pastatytos skirtingose uosto dalyse. Visa ši stotelių užfiksuota informacija tiesiogiai internetu taip pat yra matoma uosto naudotojams, kontrolę vykdančioms institucijoms.

Stotelėms užfiksavus momentinius rodiklių padidėjimus, uosto dispečeriai nedelsdami apie tai informuoja uosto naudotojus ir juos įspėja skubiai imtis būtinų priemonių.

Uosto direkcija galimą taršą taip pat matuoja ir įsigyta mobiliąja taršos matavimo įranga. Taip pat šiaurinėje uosto dalyje buvo įdiegta 10 lakiųjų organinių junginių nustatymo (aptikimo) detektorių.

Oro taršos rodmenis galite stebėti čia: portofklaipeda.lt/oro-tarsos-monitoringas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.