Ispanijoje miško gaisro plitimas sustabdytas, tačiau liepsnos dar nesuvaldytos

Ugniagesiams pavyko sustabdyti pirmojo didelio šiais metais miško gaisro Ispanijoje plitimą. Nuo šeštadienio liepsnos Valensijos ir Aragono regionų pasienyje šalies rytuose nebeplinta, sekmadienį pranešė valstybinė televizijos stotis RTVE, remdamasi institucijomis.

Miško gaisras Ispanijoje.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Miško gaisras Ispanijoje.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2023, 8:52 PM

Tačiau pabrėžiama, kad ketvirtadienį įsiplieskęs gaisras dar neužgesintas. Iki šiol ugnis sunaikino apie 4 000 hektarų plotą. Tai atitinka maždaug 5 500 futbolo aikščių.

Naujausiais duomenimis, iš savo namų daugiau kaip dešimtyje vietovių evakuota iš viso 1 750 žmonių. Gesinimo darbai be perstojo vyksta ir naktį.

Pastaruoju metu teigiamą vaidmenį suvaidino padidėjusi oro drėgmė, sakė Valensijos regiono vyriausybės atstovė.

Kodėl kilo gaisras, kol kas nežinoma. Institucijos spėja, kad miškas galėjo užsidegti dėl „netinkamo žemė ūkio plotų deginimo“. Tačiau Ispanijos ekologinių pokyčių ministrė Teresa Ribera atkreipė dėmesį ir į žmogaus sukeltą klimato kaitą.

„Iberijos pusiasalyje patiriame jau penktus sausros metus iš eilės“, – ministrę citavo RTVE. Dėl to esą vis dažniau ne gaisrų sezono metu kyla dideli gaisrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.