Kūdikio besilaukiantis vyras itin atvirai papasakojo apie savo gyvenimą ir patirtis

Translytis vyras sustabdė gydymą testosteronu, kad galėtų pastoti ir pagimdyti savo sutuoktinio kūdikį.

 Bennetto ir Maliko kūdikis turėtų gimti apie lapkričio 5-ąją.<br> Instagram nuotr.
 Bennetto ir Maliko kūdikis turėtų gimti apie lapkričio 5-ąją.<br> Instagram nuotr.
 Bennetto ir Maliko kūdikis turėtų gimti apie lapkričio 5-ąją.<br> Instagram nuotr.
 Bennetto ir Maliko kūdikis turėtų gimti apie lapkričio 5-ąją.<br> Instagram nuotr.
 Bennettas save vadina „tėčiu jūros arkliuku“ – pagal gyvūną, kurių patinai nešioja mažylius.<br> Instagram nuotr.
 Bennettas save vadina „tėčiu jūros arkliuku“ – pagal gyvūną, kurių patinai nešioja mažylius.<br> Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-10-24 19:30

Teisininku dirbantis Bennettas Kasparas-Williamsas (36 m.) gimė moteriškos lyties, dešimtį metų gyveno kaip, paties žodžiais tariant, „vyriška lesbietė“, bet galiausiai nusprendė tapti translyčiu vyru.

Hormonų terapiją jis pradėjo 2014 m., o 2017 m. vasarą susipažino su savo būsimu vyru Maliku Kasparu-Williamsu (39 m.), kuris dirba interjero dizaineriu, rašo „The Daily Mail“.

JAV, Los Andžele gyvenanti pora nusprendė kurti šeimą, tad Bennetas, kuriam atliktos operacijos tik viršutinėje kūno dalyje, o genitalijos likusios moteriškos, sustabdė savo hormonų terapiją.

Jis pastojo, ir pora metų gale laukia gimstant kūdikio.

Bennettas save vadina „tėčiu jūros arkliuku“ – pagal gyvūną, kurių patinai nešioja mažylius.

Mama palaiko

Kaip ir dauguma žmonių, jis nekantravo pasidalinti naujiena su savo mama Lori Kaspar (63 m.), kuri taip pat yra teisininkė.

„Ji buvo šokiruota, bet labai laiminga. Didžiąją savo kaip suaugusio gyvenimo dalį praleidau kaip vyriška lesbietė, tad kai pasakiau mamai, kad būsiu homoseksualus translytis vyras, pamenu, jai iš karto buvo sunkoka suprasti, kas tai yra.

Bet kai ji pamatė mane kitą pavasarį, suprato. Aš dariausi raumeningesnis ir turėjau barzdą.

Esu laimingas, kad ji visada mane palaikė. Tris kartus jai atsikleidžiau – pirmą kartą kaip lesbietė, antrą – kaip transseksualas, trečią – kaip gėjus vyras.

Kiekvieną kartą ji manimi didžiavosi ir palaikė. Jos kartai tai nebūdinga“, – džiaugėsi Bennettas.

Sklandus nėštumas

Jo kūdikis turėtų gimti apie lapkričio 5-ąją.

Kalbėdamas apie nėštumą, Bennettas sakė: „Beje, dėl karantino ir socialinės distancijos laikymosi aš išvengiau daugybės nepatogių situacijų.

Niekas neklausinėjo, ar aš vyras, ar moteris, ar nėščias, ar ne. Visiems draugams ir šeimos nariams naujieną pranešėme vaizdo skambučiais ir tekstinėmis žinutėmis.

O pats nėštumas buvo visai normalus, be komplikacijų.

Sekėjams Instagrame viską dokumentuoju. Sulaukiu labai teigiamų reakcijų. Naudoju terminą „tėtis jūros arkliukas“ kaip būdą kitiems translyčiams žmonėms atrasti mane ir parodyti, kad jie taip pat gali turėti savo šeimą“.

Rengėsi berniukiškai

Bennettas neatskleidžia vardo, kuris jam buvo duotas nuo gimimo, bet sakosi vaikystėje nejautęs jokio spaudimo dėl lytiškumo.

„Mano tėvai niekada neskirstė veiklų į berniukiškas ir mergaitiškas. Kai buvau trejų, pareiškiau, kad noriu mokytis šokti, ir mano tėvai reagavo – o, puiku!

Po keleto mėnesių nusprendžiau, kad noriu užsiimti karatė, ir jie reagavo taip pat“, – pasakojo translytis.

Bennettas daugiausia draugavo su berniukais, ir tik prasidėjus brendimui suvokė, kad skiriasi nuo jų.

„Prisimenu, kai suėjus 11-kai mama pasakė, kad man reikia sportinės liemenėlės.

Dauguma to amžiaus mergaičių džiaugiasi, kad tampa moterimis, bet man tai tik priminė, kad aš skiriuosi nuo visų, ir buvau nusiminęs, kad reikia ją nešioti.

Nuėjęs į mokyklą liemenėlę nusiimdavau, o prieš grįždamas namo užsidėdavau. Bet nebuvo taip, kad nekęsčiau savo krūtų ar kitų kūno dalių, žiūrėjau neutraliai“, – prisiminė Bennettas.

Jis atsisakė rengtis kaip kitos mergaitės ir mielai nešiojo flanelinius marškinius bei apsmukusius džinsus.

Tapo lesbiete

Vidurinėje mokykloje susitikinėjo ir su berniukais, ir su mergaitėmis, o nuo 18-kos pradėjo susitikinėti vien tik su merginomis.

Aiškindamas savo sprendimą Bennettas, beje, nepalaikantis ryšių su savo tėvu, sakė: „Kuo vyresnis dariausi, tuo aiškiau mano lyties apraiškos rodė, su kuo turėčiau susitikinėti.

Pradėjau atrodyti labai raumeningas, kaip vyriška moteris. Turėjau neaiškų potraukį vyrams, bet to nedariau. Žmonės, su kuriais tuo metu susitikinėjau, atspindėjo, kaip aš atrodžiau. Aš buvau homoseksuali moteris, kuri traukė kitas homoseksualias moteris.“

Būdamas 20-ties Bennettas labiau įsitraukė į LGBTQ bendruomenę ir ėmė daugiau laiko leisti su žmonėmis, nesusitaikančiais su savo lytimi, ir netgi turėjo draugą, kuris 2003 m. tapo translyčiu.

„Visada galvojau, kad vienintelis būdas išreikšti save kaip vyrišką moterį yra būti homoseksualiai, – prisipažino jis. – Mano akys atsivėrė, kai pamačiau ištisą kitą lytiškumo išraiškų pasaulį.“

Ryžosi tapti translyčiu

2013 m. spalį sulaukęs 30-ties jis galiausiai ėmė aiškintis galimybes pakeisti lytį. Ir, praėjus mėnesiui nuo to, kai gavo teisininko diplomą, 2014 m. liepą jis priėmė sprendimą pradėti lyties keitimą.

„Negaliu apsakyti, kaip tuo metu jaučiausi, – sakė Bennettas. – Nebuvau nelaimingas prieš tai, bet norėjau išsiaiškinti kitas galimybes.

Liepą turėjau laikyti egzaminus ir nenorėjau pradėti lyties keitimo, kol studijuoju, nes testai būna labai sunkūs. Bet tų metų rugpjūtį pradėjau testosterono terapiją.“

Vartodamas hormonus kiekvieną dieną Bennettas tik po kelių savaičių pradėjo jausti skirtumus.

„Staiga pradėjau jaustis šilčiau – tarsi mano kūno temperatūra būtų pakilusi. Pradėjau jausti didesnį alkį ir turėjau dvigubai daugiau energijos.

Kiekvieną dieną treniravausi, ir sekėsi vis greičiau, geriau, lengviau. Tai man priminė, kaip Žmogui Vorui įkando vabalas, ir jis pradėjo įgyti Voro galias“, – sakė Bennettas.

Tų metų spalį sulaukęs 31 metų jis savo draugams prisistatė kaip translytis.

„Sąžiningai kalbant, niekas nenustebo, – aiškino jis. – Daugiau kaip dešimtmetį aš buvau labai vyriška lesbietė.“

Praėjus dviem metams nuo hormonų terapijos pradžios, 2015 m. liepą, Bennettui atliko krūtų šalinimo operaciją – už procedūrą teko sumokėti 5 tūkst. dolerių.

„Tai išties išlaisvino. Jaučiausi, tarsi būčiau turėjęs seniai tą padaryti, nors niekada nejaučiau neapykantos savo krūtims, kaip kai kurie kiti translyčiai.

Aš nejaučiau pasibjaurėjimo jokioms kūno dalims ir iki šiol nejaučiu. Bet niekada neįsivaizdavau, koks palengvėjimas suprasti, kad jų nebėra. Didelė našta nusirito man nuo pečių.

Kalbant apie mano tranziciją, daugiau chirurginių operacijų neplanuoju – apatinės dalies operacijų nedarysiu. Nesibodžiu nė viena savo kūno dalimi“, – sakė Bennettas.

Dalis gėjų – šokiruoti

Pradžioje po operacijos susitikinėjęs su moterimis, netrukus Bennettas įgijo pasitikėjimo ir pradėjo susitikinėti su vyrais.

Kalbėdamas, kaip atrodo susitikinėti su gėjumi kaip translyčiam vyrui, Bennettas sakė, kad žmonių reakcijos buvo įvairios.

„Kai kurie žmonės puikiai išmanė translytiškumą ir iki manęs buvo susitikinėję su translyčiais žmonėmis.

Maždaug pusė idėją vertino teigiamai, bet juos reikėjo šviesti.

Bet buvo mažuma, kurie elgėsi šiurkščiai ir klausė, kas per velnias yra man tarp kojų.

Netrukus pavargau aiškinti kiekvienam apie tai, ką reiškia būti translyčiu gėjumi vyru, tad į savo pažinčių profilį įtraukiau šiek tiek literatūros: „Labas, aš esu trans. Perskaityk šitai.“

Galbūt tai skambėjo priešiškai, bet tai buvo mano būdas susidoroti su situacija“, – pasakojo Bennettas.

Sutiko gyvenimo meilę

Taigi, pabučiavęs keletą varlių, 2017 vasarą per pažinčių programėlę Bennettas susipažino su Maliku, o nuo tų metų lapkričio jie tapo pora.

„Mūsų pirmasis pasimatymas buvo telefono skambutis, – juokėsi Bennettas. – Mes kalbėdavomės ištisas valandas keletą savaičių.

Kai galiausiai susitikome, jaučiausi, lyg jau pažinotume vienas kitą. Mes įsimylėjome gana stipriai ir gana greitai.“

2018 m. sutinkant pirmąsias bendras Kalėdas su visa Bennetto šeima Nebraskoje Malikas paruošė ypatingą šventinę staigmeną.

„Didžioji mano šeimos dalis tada pirmą kartą susipažino su vienu iš mano vaikinų, – pasakojo jis. – Malikas visiems labai patiko.

Mes baigėme keistis dovanomis, ir jis pasakė: „Yra dar viena, tu turi ją surasti“.

Aš ieškojau ir ieškojau, o jis pasakė, kad žiūrėčiau aukščiau. Tad atsistojau ir iš viršaus pažiūrėjau į Maliką, o jis rankoje laikė dėžutę su žiedu.

Aš buvau šokiruotas, ranka užsidengiau burną. Tada pasakiau „Taip“, – pasakojo Bennettas.

Pora susituokė 2019 m. gegužę Kalifornijoje, Palm Springse privačiame name su 40 artimiausių ir brangiausių žmonių.

Norėjo pastoti

Dar tą pačią savaitę Bennettas priėmė sprendimą nutraukti testosterono vartojimą, kad padidėtų šansai jam pastoti.

„Mes kalbėjom apie šeimą ir tikrai žinojome, kad to norim, – aiškino jis. – Bet mes nebuvome tikri, ar po lyties keitimo sugebėsiu išnešioti mūsų vaiką.

Aš nežinojau, kaip reaguosiu į buvimą be testosterono, todėl palaukiau porą savaičių ir tik tada pasakiau Malikui“.

Jo menstruacijų ciklas per kelis mėnesius normalizavosi, ir pernai per Kalėdas pora pradėjo bandyti pastoti.

„Kai mano mėnesinės tapo reguliarios, mes žinojome, kad tai tinkamas laikas“, – pridūrė Bennettas.

Planuoja dar vieną vaiką

Vos po dviejų mėnesių bandymų, vasarį pora sužinojo, kad laukiasi.

Bennettas pasakojo: „Turėjau daug nėštumo testų ir dariau juos kiekvieną dieną.

Po antro mėnesio testo juostelės ėmė darytis tamsesnės ir tamsesnės, kol Malikas nupirko gerą skaitmeninį testą. Buvome be galo laimingi.“

Bet po poros savaičių Kalifornijoje dėl koronaviruso buvo paskelbta ypatingoji padėtis, ir pora nebegalėjo pasidalinti naujiena su artimaisiais tiesiogiai ir asmeniškai.

Tačiau Bennettas naudojosi socialiniais tinklais, informuodamas žmones apie savo kelionę.

„Dėl karantino į apžiūras turėdavau eiti vienas. Slaugytojos ir gydytojai buvo puikūs. Manau, jiems buvau pirmas nėščias translytis, bet visi buvo labai atviri ir supratingi.

Mes žinome vaikelio lytį, bet jos neskelbsime iki gimimo. Visuomenė perdėtai sureikšmina kūdikio lyties sužinojimą.

Kai vaikas gims, mes vartosime įvardžius, atitinkančius jo lytį, bet aiškiai duosime suprasti, kad jis neprivalo priimti šių rėmų“, – sakė Bennettas.

Grįžti prie hormonų terapijos jis ketina, kai susilauks ir antrojo vaiko.

„Mums patinka mintis, kad vaikas turėtų brolį ar sesę, – sakė jis. – Racionaliau tai padaryti anksčiau, nei vėliau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.