6 Zodiako ženklai, visą gyvenimą gyvenantys tik dėl savęs

Egzistuoja nuomonė, kad mes ateiname į šį pasaulį, kad pasidalintume savo gyvenimu su kitais žmonėmis. Tačiau ne visi taip galvoja. Yra žmonių, kurie gyvenimą laiko dovana ir nesiruošia juo dalintis, aukoti tam, kuris turi savo.

 Juos vadina egoistais, egocentrikais, individualistais. 
 Juos vadina egoistais, egocentrikais, individualistais. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 5:04 PM

Juos vadina egoistais, egocentrikais, individualistais. Tačiau tai yra kiekvieno teisė, juolab, kad ne viskas priklauso nuo auklėjimo ir sąmoningumo lygio. Astrologijoje yra kategorija Zodiako ženklų, kurie labiau linkę visą savo gyvenimą nugyventi vien dėl savęs.

Jautis

Sakoma, kad Jaučiai moka gyventi. Tvirtai stovi ant kojų, yra toliaregiški ir moka atskirti tai, kas asmeniška, nuo to, kas bendra. Tiesa, visuomenė visada ką nors privalo Jaučiams. Ne, jie nekaulija ir neprašinėja, o eina ir atima tai, ko jiems trūksta asmeninei laimei. O štai dalintis Jaučiai nesiruošia su niekuo. Tegul kiekvienas užsiaugina „ragus ir kanopas“ ir prasikasa savo kelią į rojų. Jautis netrukdys, bet ir nepadės. Jis užsiėmęs savu gyvenimu.

Ar dera smerkti Jautį? Mąsto jis sveikai: egoizmas – ne tada, kai gyveni kaip tau norisi, o kai kiti privalo galvoti ir gyventi taip, kaip tau norisi. Jautis mėgaujasi savo gyvenimu nesidairydamas į kitus, be kaltės jausmo ir įsipareigojimų, bet negalima sakyti, kad tokia pozicija jį džiugina jo aplinkoje. Jaučiui galima ir reikia gyventi tik sau, o štai visiems kitiems geriau gyventi dėl Jaučio, jo komforto ir laimės.

Dvyniai

Dvyniai – dvigubas ženklas, todėl ir gyvenimus turi du. Vieną sau, o kitą... taip pat sau, bet taip pateikiant, kad atrodytų altruistiškai. Dvyniai labai mėgsta būti dėmesio centre, turėti didvyrio ir geradario statusą. Todėl juos dažnai galima sutikti tarp labdaringų organizacijų įkūrėjų, viešų savanorių ar judėjimo už taiką visame pasaulyje aktyvistų. Dvyniai labai kruopščiai saugo savo egoizmą nuo pašalinių akių, maskuodami didele širdimi, pagalba ir užuojauta.

Tačiau neverta tikėti Dvynių nesavanaudiškumu. Visų pirma, jie daro gera sau. Juos valdo noras pasiteisinti savo akyse, paslėpti nuo savo sąžinės susitelkimą tik į save. Dvyniai gėdijasi pripažinti, kad gyvena savo malonumui. Juos kankina visuomenės nuomonė – jeigu bus prisikasta prie tiesos, grius nepriekaištinga reputacija. Nors ji ir yra „kortų namelis“, tačiau jį Dvyniai statė visą gyvenimą... iš iliuzijų.

Skorpionas

Skorpionai, skirtingai nuo Dvynių, neslepia savo egoizmo ir atvirai pareiškia visam pasauliui, kad gyvena išskirtinai tik sau ir dėl savęs. Dievas sukūrė žmogų egoistą. Jis gimsta vienas, miršta vienas ir gyvenimą gyvena vienas, net jeigu jį supa minia giminaičių ir artimųjų. Galvoti, kad tu nesi vienišas, ir laukti, kad kiti žmonės padovanotų savo gyvenimus, perrištus raudonu kaspinu – tai didžiausia iliuzija ir visiška kvailybė. Todėl reikia nugyventi gyvenimą niekam nesiaukojant ir nereikalaujant aukų iš kitų.

Žinoma, Skorpionai taip pat žmonės ir kartais nutolsta nuo savo idealų. Be abejo, ne į altruizmo pusę. Jiems artimesnis egocentrizmas. Tarp Skorpionų nemažai tų, kurie, užsižaidę ženklui būdinga lyderyste, ima kėsintis į aplinkinių gyvenimo laiką ir erdvę. Skorpionas nereikalaus dalintis su juo savo gyvenimu tų, kurie žino jo kainą. Bet su malonumu atims skanų laiko, jėgų ir resursų kąsnelį iš tų, kurie nežino kaip su jais tvarkytis ir gyvena be tikslo ir prasmės.

Liūtas

Kam daugiau pašvęsti gyvenimą, jei ne sau pačiam? Ir ne tik savo! Ir ne tik pašvęsti! O dovanoti, atiduoti, patiesti patogiu kilimėliu po kojomis visų karalių karaliui. Taip mano Liūtas, kai kalbama apie jo požiūrį į gyvenimą. Pasaulis privalo suktis apie jį. Žmonės a priori privalo pripažinti jo valdžią, nepakartojamumą ir didybę. Jis toks gimė ir nesiruošia įrodinėti, kad nusipelnė besąlygiško pripažinimo ir meilės.

Aplinkinius Liūtas skirsto į tuos, kurie gyvena jo gyvenimu ir tuos, kurie yra visiški egoistai, drįstantys galvoti, kad turi teisę į savo gyvenimą. Be abejo, pastarieji – priešai, bet ir pirmieji ne draugai. Greičiau svita ir tarnai. Maloningumą jiems Liūtas vadins meile, rūpesčiu ir dėmesiu. Ir jis iš tiesų demonstruos šį „surogatą“ žmonių atžvilgiu. Jais tenka rūpintis, kaip rūpinamasi daiktais, kurie gyvenimą daro komfortišką ir malonų.

Avinas

Avinai galvoja tik apie save, bet neverta jų kaltinti beširdiškumu ir egoizmu. Tai labiau gerai nei blogai. Avinai taip užsiėmę savimi ir savo gyvenimu, kad jiems tiesiog nebelieka laiko kam nors kitam. Taigi, jeigu jie neskuba padėti, tai ir nekiaulins. Jų gyvenimas pernelyg brangus, kad švaistytų jį kam nors kitam. Padėti turi filantropai – jie tame mato savo gyvenimo prasmę. Kenkti aplinkiniams? Šiam reikalui taip pat yra mėgėjų.

Avinai neturi kada. Jie labai dinamiški ir energingi. Jiems reikia tiek daug visko spėti išbandyti gyvenime, kad jo liktų bent jau sau. Visi kiti turi po tokį pat gyvenimą. Jeigu kiekvienas pradės užsiimti vien savimi, savo interesais ir tobulėjimu, neliks laiko lįsti į svetimus daržus ir įvedinėti ten tvarką. Kai savas egzistavimas tampa tuščias, beprasmis, štai tada žmonės bando užgrobti svetimą gyvenimą, priversti ką nors užpildyti prasme.

Vandenis

Vandeniai būna nepadorūs savimylos. Jie įsigudrina susirinkti į save visus kompleksus, kaltės ir nevisavertiškumo jausmą, ir bet kokią užuominą apie juos laiko nemeilės apraiška ir pasikėsinimu. Deja, konfliktai su pasauliu vyksta ne taip ir dažnai, bet Vandeniai nieko kito nedaro, tik ginasi, gina savo teisę į pažeidžiamumą, iki kurio nusirita, jeigu nenori atsisveikinti su savo destruktyviais charakterio bruožais.

Šiame kare, kurį Vandenis greičiausiai kariauja ne su išoriniu pasauliu, o su pačiu savimi, jis pragyvena visas savo dienas. Deja, švaistydamas savo neįkainojamą laiką kovai su vėjo malūnais Vandenis praleidžia tai, kas svarbiausia – patį gyvenimą. Jis pilnas įvairių spalvų, įskaitant pilkas, tamsias ir balzganas, bet čia ir yra jo grožis. Įstrigti tokiame egzistavime – dar atleistina. Bet leisti jam praeiti pro šalį – tai tas pat, kaip mirti gyvam esant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.