Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Kavos kultūra ir kavos bulimija

Kavos kultūra ir kavos bulimija

2012-11-08 16:08

Specialiai lrytas.lt, Roma

1/1

Telefonas jau seniai tapo mobilus, o kava tik dabar nusekė iš paskos – irgi tapo mobili.

Kavos kultūra ir kavos bulimija

1 / 1

Telefonas jau seniai tapo mobilus, o kava tik dabar nusekė iš paskos – irgi tapo mobili.

(1 nuotraukos)

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-11-26 16:43

Sausainiai su šokolado gabaliukais tirpsta burnoje

17

Ar pastebėjote, kad filmuose amerikiečiai nuolat valgo kažin kokius sausainius? Jie juos valgo taip gardžiai, kad net pavydu darosi. Tad kodėl šių šokoladinių sausainių mums neišsikepus patiems? Receptas gana paprastas, o sausainiai - dieviški. Nieko nuostabaus, kad amerikiečiai juos taip vertina.


2014-11-26 10:21

Išskirtinio vyno ieškoję lietuviai pasiklydo Ispanijos kalnuose

2|5|

Ispanijos gastronomijos perle San Sebastiane prasidėjusi lietuvių kulinarinė ekspedicija tęsiasi. „Tapas.lt“ autobusiukas pasiekė šiaurinėje Ispanijoje esantį Rias Baišas regioną. Tik nedaugelis žino, kad šioje kalnuotoje ir miškais apaugusioje Ispanijos dalyje yra gaminamas puikus vynas. Būtent į vieną šio regiono vyno daryklą „Castrobrey“ keliauja ir „Tapas.lt“ komanda.


2014-11-25 10:00

Karališkam alui – karališkas įvertinimas

4

Čekišką alų žino net ir tie, kurie negeria alaus. O ar žinote, kad vienas šios šalies alus pagrįstai gali vadintis pačiu geriausiu pasaulyje? Tai „Krušovice Imperial“. Geriausiu jį pripažino prestižinio konkurso „World Beer Awards“ vertinimo komisija, šiam alui skyrusi aukščiausius apdovanojimus šių metų geriausio pasaulyje ir geriausio Europoje čekiško pilsnerio kategorijose.


2014-11-25 09:18

Keli patarimai, kad pažintis su jaunu vynu jūsų nenuviltų

14

Šiemetinis jaunas vynas maloniai nustebino vyno žinovus. „Kadangi oro sąlygos Europoje buvo nelabai palankios, nuolat lijo, prognozės buvo nekokios. Tačiau maloniai nustebino tiek prancūziškasis, tiek itališkasis jaunas vynas", - teigė Vilniuje gyvenantis italas someljė Francesco di Marco.


2014-11-23 14:30

Duonos kepėja: piktai šeimininkei greičiau išrūgsta tešla

14|3| 

Garsi Biržų krašto duonos kepėja tik šiais laikais galėjo atskleisti paslaptį, kaip kaimo vyrai sovietmečiu nebeištvėrė ir kolūkio rugių lauką „praretino“, grūdus nukūlė, sumalė, o moterys duonos iškepė. Ir tai nebuvo nuodėmė, nes visi į kolchozus buvo varu suvaryti, visa kas – atimta, o alkis taigi kamavo be gailesčio.


2014-11-22 17:59

Ekonomistė G.Azguridienė virtuvėje: tai, kas sveika, yra skanu

6|2

Ar daug esate matę vaikų, kurie noriai valgo troškintus brokolius? Vilnietės ekonomistės Guodos Azguridienės (45 m.) šešiametė duktė nuo poros metų su pasimėgavimu kerta šias daržoves, o paaugusi mamai net sakydavo: „Duok dar man tų medžių.“ „Visi tėvai žino, ką reiškia, kai vaikai sako: „Nenoriu, nevalgysiu, nemėgstu.“ Pats ant galvos atsistotum, kad tik jie valgytų. Bet mūsų šeimoje to nėra“, – tikino G.Azguridienė.


2014-11-22 17:24

Žygis per 13 krepšininko Š.Jasikevičiaus kulinarinių stotelių

7|8

Baras BY Barselonoje, neretai vadinamas „BY 13“, – tai dviejų įžymybių – Lietuvos krepšinio žvaigždės Šarūno Jasikevičiaus (38 m.) ir garsaus Ispanijos virtuvės vadovo Carleso Tejedoro (39 m.) – pernai atidarytas modernių užkandžių (ispanų k. „tapas“) baras. Čia mišrios – Viduržemio jūros pakrantės ir Azijos – virtuvės patiekalais šį rugsėjį mėgavosi ir Lietuvos krepšinio rinktinė. Virtuvė, kurioje aliejus įgauna ikrų formą, o blynai įdaromi krevetėmis su vasabių pasta, tikrai kūrybinga. Bare BY laukia piligrimo kelias per 13 kulinarinių stotelių.


2014-11-22 11:20

Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir kokosų pienu

2

Moliūgų sriuba, kaskart kitaip ją gaminant, gali suspindėti vis kitomis spalvomis, vis kitais skoniais. Kai pasiilgsite rytietiškų aromatų, pagardinkite sriubą imbieru ir šlakeliu kokosų pieno. Prieš patiekdami sutrinkite ją elektriniu trintuvu ir išpilstę į lėkštes pabarstykite skrudintomis moliūgų sėklomis.


2014-11-21 18:10

Moderniame krepšininko Š. Jasikevičiaus bare tuščia ir šalta

54|4

Baras BY Barselonoje, neretai vadinamas „BY 13“, – tai dviejų įžymybių – Lietuvos krepšinio žvaigždės Šarūno Jasikevičiaus (38 m.) ir garsaus Ispanijos virtuvės vadovo Carleso Tejedoro (39 m.) – pernai atidarytas modernių užkandžių (ispanų k. „tapas“) baras. Čia mišrios – Viduržemio jūros pakrantės ir Azijos – virtuvės patiekalais šį rugsėjį mėgavosi ir Lietuvos krepšinio rinktinė. Virtuvė, kurioje aliejus įgauna ikrų formą, o blynai įdaromi krevetėmis su vasabių pasta, tikrai kūrybinga. Bare BY laukia piligrimo kelias per 13 kulinarinių stotelių.


2014-11-21 15:05

Gardžiausi skanėstai sugrąžins į vaikystę. Ar menate juos?

1|9

Artėjant didžiosioms metų šventėms, maisto tinklaraštininkė ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė vakar sostinėje pristatė savo antrąją receptų knygą „Nostalgiški skanumynai“. Konditerijai neabejingus, namie gaminti mėgstančius, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ gerbėjus R. Ničajienė sukvietė į vieną sostinės knygynų, kur kvepėjo mokyklos bufetą menančiais pyragaičiais „Bulvytėmis“, kukurūzų skanėstu „Kukuruku“ ir kalėdiniu „Skruzdėlynu“.


Populiariausi per 24 val.