Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Kulinarinį „stebuklą“ pristatę virtuvės mitų griovėjai išvyksta užkariauti Italijos

Kulinarinį „stebuklą“ pristatę virtuvės mitų griovėjai išvyksta užkariauti Italijos

2013-06-03 21:26, atnaujinta 2013-06-03 23:55

Septynias tonas sveriantis kulinarinis stebuklas. Taip buvo pristatytas naujasis virtuvės mitų griovėjų kūrinys – originalių maisto idėjų ir netikėtų receptų kupinas žurnalas „Vasara pagal virtuvės mitų griovėjus“. Po šiuo įspūdingu skaičiumi slepiasi šmaikšti koduotė: vieno žurnalo svoris – 700 gramų, o visas tiražas sveria 7 tonas. „Norėjome jus nustebinti“, – juokėsi vienas iš „griovėjų“ Alfas Ivanauskas.

1/53

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Kulinarinį „stebuklą“ pristatę virtuvės mitų griovėjai išvyksta užkariauti Italijos

1 / 53

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

A. Gadžijevas, Ieva Rimkutė ir A. Ivanauskas. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Iš kairės: A. Gadžijevas, M. Praškevičius ir A. Ivanauskas. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Stiistas Artūras Samoilenka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

A. Gadžijevas, Artūras Samoilenka, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir A. Ivanauskas. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Stilistė Agnė Jagelavičiūtė. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

Renginio akimirka. D. Umbrasas

(53 nuotraukos) D. Umbrasas

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (0)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-10-01 10:47

4 geriausi Briuselio restoranai A. Pogrebnojaus akimis

2

Briuselis – miestas, kurį dažnai girdime politinių naujienų kontekste, garsėjantis geriausiu pasaulio šokoladu ir alumi. Iš arčiau pažvelgus į šią senojo žemyno pažibą, nesunku išvysti neįtikėtinus kontrastus – nuo oficialumu dvelkiančių ES institucijų iki viduramžiškų senamiesčio fasadų. Šį miestą pamilęs Lietuvos dizaineris Aleksandras Pogrebnojus siūlo ne tik aplankyti žymias šio miesto vietas, bet ir pažinti belgiškos virtuvės bei meno ypatumus.


2014-09-30 14:35

Praalkusiems – įvairių tautų suvožtinių rojus

1|5

Manote, kad sumuštiniai pusryčiams ar priešpiečiams nuobodu? Pakeiskite savo nuomonę išbandę šiuos skirtingose pasaulio šalyse pamėgtus sumuštinius! Sumuštinių tėvyne vadinamoje Didžiojoje Britanijoje bene populiariausias užkandis - skrudintos duonos sumuštiniai. Kitaip tariant, dvi suvožtos skrudintos baltos duonos riekelės su įdaru viduje. Įdarus rinkitės pagal skonį, tačiau nepamirškite svarbiausių sudedamųjų dalių – šviežios baltos duonos ir sūrio. Aptirpusio bei gardaus.


2014-09-30 10:10

Gurmanai įmantrių valgių skoniais mėgavosi muzikiniame teatre

1|14

Kauno muzikinio teatro scenoje maisto gurmanai mėgavosi unikalia vakariene, kurioje pabūti aktoriais savo svečius sukvietė gurmaniškų renginių organizatorius, „Gurmanų gildijos“ narys Algirdas Furmanavičius. Pasak jo, nustebinti daug pasaulio mačiusius gildijos narius – sunku, tačiau repeticijų prieš „Maisto teatro“ vakarienę jis nerengė – visi patiekalai buvo gaminami pirmą kartą.


2014-09-30 09:25

Katalono virtuvėje karaliauja lietuviškos miško gėrybės

7|11

Prieš akis - Katedra ir Gedimino pilis, ant stalo - Žemaitijoje auginto elnio mėsos kepsnys. „Siūlome tai, kas yra geriausia Lietuvoje“, - neabejoja Vilniaus širdyje įsikūrusio viešbučio „Kempinski Hotel Catheral Square“ restorano „Telegrafas“ vyriausias virtuvės vadovas Javieras Lopezas. Aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis katalonas tikisi, kad elnienos kepsnys taps ypatinguoju restorano patiekalu, atspindinčiu lietuviškos virtuvės tradicijas. Iki šiol tokiu patiekalu laikyti cepelinai su vėžių uodegėlėmis šafrano padaže.


2014-09-29 14:40

Kauniečiai virtuvės meistrai baltą šokoladą skanina krapais

2|6

Obels medienos dūmuose rūkyta lašišos ar ančių krūtinėlė, salotos su keptomis vištų kepenėlėmis ir ciberžolėmis pagardintomis kriaušėmis, apkeptos šukutės ant tarkuotų bulvių blynelių su prieskoninių žolelių varške, mėlynojo sūrio ir bulvių pyragas su čiobreliais įtrinta ėriuko nugarine.


2014-09-29 09:07

Norite žalios spalvos blynų? Šiandien viskas įmanoma

2|9

Lietuvių skoniai keičiasi, ir visi nori kažko naujo – jau nebeužtenka įprastų ridikėlių salotų, norisi jas pagardinti sultenėmis ar gražgarstėmis, o pats patiekalas privalo būti vizualiai, estetiškai pateiktas. Skoniai ir lietuviška virtuvė modernėja, tradicijos atgimsta naujai. Žemaitiškas blynas šiandien nebūtinai bus geltonas, jis gali būti ir žalias – nuo jame pridėtų špinatų. Reikia tiesiog nebijoti į lietuvišką virtuvę pažiūrėti kitu kampu.


2014-09-28 19:50

10 viskio gerbėjo trofėjų

3|11

Dešimtmečius brandintas ir prabanga dvelkiantis viskis – lyg brangakmenis tikram šio gėrimo gerbėjui. Dėl jo vyksta tikros kovos, o plačiausiai piniginę atvėrę gurmanai į namus prabangius viskio butelius išsineša lyg didžiausius trofėjus. Pristatome 10 itin brangių ir retų viskio rūšių, dėl kurių tikras ekspertas galėtų ir sielą velniui parduoti, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.


2014-09-28 16:58

Nikos Puteikienės šokoladinis tortas – per pusantros valandos

63|5

Net jei nemėgstate šokolado, neskubėkite raukyti nosių. Nikos Puteikienės šokoladinis tortas pakeri net didžiausius šokolado skeptikus. „Receptas nesudėtingas, bet skirtas brandiems žmonėms“, - taip amerikiečio Davido Lebovitzo išmonę pritaikiusi lietuviškai virtuvei sakė Seimo nario Naglio Puteikio žmona Nika. Ji vyro 50-mečio proga iškepė šeimos mėgstamą saldėsį ir siūlo receptą išbandyti visas lrytas.lt skaitytojas.


2014-09-27 17:58

Anykščiuose tris kartus pagerintas uogienės virimo rekordas

3|18

Šeštadienį Anykščiuose „Obuolinių“ šventės metu agentūros „Factum“ atstovai fiksavo naują Lietuvos rekordą – Anykščių savivaldybė ir socialinis projektas „Draugų uogienė“ išvirė didžiausią uogienės katilą.


2014-09-27 17:46

Nida Degutienė prancūzišką užkandį nešasi į gamtą ir į svečius

20|4

Kol ruduo dovanoja šviežius vaisius ir daržoves, pats metas kepti skanius prancūziškus kišus! Kišas kepamas labai paprastai - pirmiausia pagaminamas plonos tešlos pagrindas ir jis iš dalies apkepamas orkaitėje, tada sudedamas įdaras ir viskas užpilama kiaušinių ir pieno (grietinėlės) plakiniu. Kišai ne tik puikiai atrodo ant stalo ir yra gardūs, jais paprasta primaitinti visą būrį svečių. Be to, iškeptą kišą galima patogiai pasiimti į svečius arba į gamtą.


Populiariausi per 24 val.