Naujienos / lrytas.lt
Išplėstinė paieška >>
Restoranas „Juodasis kalnas”: didelės porcijos, bet to negana

Restoranas „Juodasis kalnas”: didelės porcijos, bet to negana (66)

2012-09-05 22:25

Sunku rašyti apie maistą Kuršių nerijoje. Viena vertus, tai dažniausiai beviltiškai blogai, kaip gali būti tik izoliuotame žemės lopinėlyje. Ten susirenka neproporcingai daug žmonių, turinčių pinigų, bet aplinka tokia smagi, kad padoresni restoranai, vaizdžiai kalbant, nešiojami ant rankų ir jiems labai daug kas atleidžiama.

1/10

Desertas buvo puikus ir nepriekaištingas. A. Užkalnis

Restoranas „Juodasis kalnas”: didelės porcijos, bet to negana

1 / 10

Desertas buvo puikus ir nepriekaištingas. A. Užkalnis

Jautienos troškinys geras, bet pateikimo nepavadinsi estetišku. A. Užkalnis

Didkepsnis - mėsa nebloga, bet kam tiek daržovių ir padažo. Prikrauta už visus 77 litus. A. Užkalnis

Firminė ungurių sriuba buvo labai tiršta ir riebi. Tokia turbūt ir turėtų būti. A. Užkalnis

Žuvies porcija didžiulė, bet viską gadina garnyras. A. Užkalnis

Morkos ir agurkai pakramsnojimui - gera mintis. A. Užkalnis

Lauko terasa prašyte prašosi kokios nors žalumos. A. Užkalnis

Restorano interjeras. A. Užkalnis

Restoranas "Juodasis kalnas" Juodkrantėje. A. Užkalnis

Restorano interjeras. A. Užkalnis

(10 nuotraukos) A. Užkalnis

Visos
Nuotraukos

Po vieną
nuotrauką

Ačiū! Apie klaidą pranešta redakcijai.
Deja, išsiųsti nepavyko. Prašome pamėginti vėliau.
Gaukite lrytas.lt naujienas kiekvieną rytą
Komentarai (66)
Vardas
El. paštas
Komentaras (iki 3000 simbolių)
Skonis
2014-04-25 09:34

Smaguriams - obuolių ir graikinių riešutų sausainiai (receptas)

1

Obuolių ir graikinių riešutų skonio sausainiai - sveikas būdas pasmaguriauti. Dubenyje sumaišykite miltus, avižų dribsnius, kepimo miltelius ir cinamoną. Į masę įdėkite obuolio gabaliukus, riešutus. Kitame dubenėlyje sumaišykite medų, aliejų ir apelsino žievelę.


2014-04-24 15:33

Kodėl JAV prezidentas B.Obama suvalgė tik pusę porcijos sušių?

13|4

Nors JAV prezidentas Barackas Obama viešai su entuziazmu kalbėjo apie sušius, kurie jam šį trečiadienį buvo patiekti prestižiniame, trimis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintame restorane, jis jų suvalgė tik pusę.


2014-04-24 15:33

Skanus gruziniškas maistas patiekiamas tarsi arklidėje

93|12

Kontrastą radau ir Trakuose, ant ežero kranto. Čia anksčiau buvo miestelio restoranas ir kitokių pramogų kompleksas. Restoranas „Trakų Galvė“ viršuje, apie jį šiandien nekalbėsime, o apačioje, arčiau ežero, anksčiau irgi gal buvo valgykla, o gal kokia nors kitokia pokylių salė. Šiandien čia gruzinų restoranas „Pirosmani“, pavadintas gruzinų tapytojo vardu. Neturiu pagrindo manyti, kad tapytojas čia kada nors lankėsi: kaip netrukus pamatysime, patalpų puošyba labiau pritaikyta tiems, kurie gyvena užsimerkę.


2014-04-23 14:13

Kavos skonis priklauso ne tik nuo klimato ar kavamedžio rūšies

2|4

Kiekvienas žinome, kad vyno kokybę ir platų skonių spektrą lemia regionas, kuriame subrandinamos vynuogės. Mintimis nusikėlus į Burgundijos arba Šampanės regiono platumas prieš akis išnyra ne tik įstabus kraštovaizdis, bet ir iš šių regionų kildinami vynai.


2014-04-23 08:52

Rašytojos D.Koomson silpnybė - gardūs keksiukai (receptas)

5|2

Šiuolaikinė anglų romanistė Dorothy Koomson lietuvių skaitytojams pažįstama iš romanų, gvildenančių meilės, neištikimybės, išdavystės, atleidimo temas. Tačiau populiari rašytoja šįkart su portalo lrytas.lt skaitytojais dalijasi mėlynių, kokosų, baltojo šokolado keksiukų receptu.


2014-04-22 17:39

Ar nėščioji valgo už du? (dietologės sudarytas valgiaraštis)

2|2

Nėštumo laikotarpis neabejotinai yra ypatingas kiekvienai moteriai. Išskirtinis dėmesys turėtų būti skirimas mitybai, kuri lemia tiek nėščiųjų sveikatą, tiek vaiko vystymąsi. „Verta pasirūpinti, kad šiuos 9 mėnesius būsima mama aprūpintų savo organizmą visomis maistinėmis medžiagomis bei tinkamomis jų proporcijomis“, - pataria gydytoja dietologė Lina Viniarskaitė.


2014-04-21 19:01

„Lietuvos ponia“ B.Rumšienė pietums siūlo lengvą patiekalą

17|2

Žuvis, paukštiena, daržovės, ryžiai - šiuos produktus renkasi "Lietuvos ponia" kaunietė verslininkė Beta Rumšienė (42 m.), kai sumano pagaminti kokį nors lengvą patiekalą. Vištieną su daržovėmis ir medumi ji gamino Velykų dienos pietums, kai po sočių pusryčių nesinorėjo vėl prikimšti pilvo. Tačiau šis patiekalas puikiai tiks ir savaitgalio pietums ar vakarienei.


2014-04-21 08:26

Ar nupirktumėte kavinėje puodelį kavos nepažįstamajam?

33|2

Ar turite paliktos kavos? Šis klausimas įprastas daugelyje užsienio kavinių, kur už kavą neįstengiantys sumokėti lankytojai tikisi dosnumo iš galinčių tai padaryti. Ar „Paliktos kavos“ akcija prigytų Kaune? Net jeigu kišenėje švilpauja vėjas, ne vienoje Italijos ar Prancūzijos kavinėje galima pasimėgauti puodeliu garuojančios kavos, arbatos ar net lėkšte sriubos. Tokių kavinių ir restoranų lankytojais tampa senjorai, menininkai, studentai, kartais elgetos. Galimybė gurkšnoti paliktos kavos atsiranda tuomet, kai sumokėjęs už kelis puodelius kavos kavinės lankytojas išgeria vieną, o kiti atitenka nepažįstamiesiems.


2014-04-19 20:53

Velykinės apelsininės bandelės – zuikučiai (receptas)

4| 

Jei dar nenusprendėte, kuo papuošti Velykų stalą, išsikepkite šių pavasariu kvepiančių zuikučių formos mielinių bandelių. Pasikvieskite į pagalbą vaikus – jiems tikrai patiks lipdyti zuikučių uodegėles.


2014-04-19 11:19

Močiutės Velykų pyragu mėgaujasi jau ketvirta šeimos karta

2| 

Kuo pradžiuginti artimuosius, gimines ir draugus Velykų rytą? Vilniuje įsikūrusio notaro Dionizo ir Justinos Adomavičių šeima, kurioje krykštauja trys mažyliai, šiai pavasario šventei visuomet ruošiasi iš anksto. Justina visuomet kepa Velykinę bobą – tai šventinis pyragas, kurį iki šiol duonkepėje kepa Raseinių rajone gyvenanti Justinos 84 metų senelė, vadinama mamute. Justina prisipažino šiek tiek patobulinusi senelės receptą. Vilnietė iškart užmaišo tešlą keliems pyragams, kad galėtų padovanoti saldumynų ir savo artimiesiems, giminėms ar draugams.