Kritinė klaida: nukentėjo šimtų milijonų „Facebook“ vartotojų privatumas

„Facebook“ pripažino: šimtus milijonų vartotojų slaptažodžių saugojo paprastuose, nešifruotuose tekstiniuose failuose.

Facebook<br>M.Patašiaus nuotr.
Facebook<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2019, 7:31 PM

Klaida buvo atskleista paties „Facebook“ tinklaraščio įraše, kuris detaliau papasakojo, kaip slaptažodžiai buvo saugojami laisvai prieinamu ir perskaitomu formatu vidinėse „Facebook“ duomenų saugojimo sistemose.

„Facebook“ inžinerinio, saugumo ir privatumo padalinio prezidentas Pedro Canahuati teigia, kad slaptažodžiai buvo laisvai pasiekiami visiems „Facebook“ darbuotojams – kas reiškia, kad prie privačių vartotojų paskyrų priėjimą turėjo tūkstančiai žmonių, rašo „The Independent“.

Tiesa, vadovas pareiškė, kad nėra jokių įrodymų, kad kas nors iš darbuotojų šia saugumo spraga pasinaudojo, o tuos vartotojus, kuriuos ši problema palietė, socialinis tinklas informuos asmeniškai.

„Skaičiuojame, kad turėsime pranešti šimtams milijonų „Facebook Lite“ vartotojų ir dešimtims milijonų kitų „Facebook vartotojų – o taip pat dešimtims tūkstančių „Instagram“ vartotojų“, – rašo P.Canahuati.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.