„Huawei“ grumiantis su sunkumais, „Samsung“ akcijų kursas šovė aukštyn

Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinei „Huawei“ grumiantis su sunkumais, kurių vis daugėja, „Samsung Electronics“ – jos pagrindinės konkurentės išmaniųjų telefonų gamybos srityje – akcijų kursas antradienį pašoko daugiau kaip 4 procentais.

  „Samsung Electronics“ akcijų kursas antradienį pašoko daugiau kaip 4 procentais.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
  „Samsung Electronics“ akcijų kursas antradienį pašoko daugiau kaip 4 procentais.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2019, 7:53 AM

JAV interneto milžinė „Google“, kurios mobilioji operacinė sistema „Android“ įdiegta daugumoje pasaulio išmaniųjų telefonų, šią savaitę pareiškė nutraukianti ryšius su Kinijos „Huawei“, kad nepažeistų JAV prezidento Donaldo Trumpo pasirašyto įsako.

Tai gali turėti didžiulių pasekmių „Huawei“ išmaniųjų telefonų naudotojams, nes bendrovė nebeturės prieigos prie pačios „Google“ partneriams teikiamų paslaugų, o tai yra ir programėlės „Gmail“ bei „Google Maps“.

Investuotojai nusprendė, jog „Huawei“ sunkumai gali būti naudingi „Samsung“ – didžiausiai pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojai, kurią Kinijos konkurentė pastaruoju metu sparčiai vijosi. Taigi Pietų Korėjos milžinės akcijų kursas Seulo biržoje antradienį pašoko 4,3 procento.

Analitikai sako, kad JAV draudimas pakenks „Huawei“ galimybėms prekiauti savo telefonais už Kinijos ribų, o „Samsung“ sudarys galimybę dar labiau įsitvirtinti pasaulio išmaniųjų telefonų rinkos viršūnėje.

„Jeigu esate Europoje ar Kinijoje ir negalėtumėte „Huawei“ išmaniajame telefone pasinaudoti „Google“ žemėlapiais ar bet kokiomis „Android“ paslaugomis, ar pirktumėte tokį telefoną? – naujienų agentūrai „Bloomberg“ pareiškė finansinių paslaugų bendrovės „Samsung Securities“ analitikas MS Hwangas (MS Hvangas). – Ar toliu atveju nenupirktumėte „Samsung“ išmaniojo telefono?“

Tyrimų bendrovės „International Data Corporation“ duomenimis, „Samsung“ šių metų pirmąjį ketvirtį teko 23,1 proc. išmaniųjų telefonų pardavimų visame pasaulyje, o „Huawei“ dalis siekė 19 procentų.

D. Trumpas praėjusią savaitę paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį ir liepė įtraukti į „juodąjį“ sąrašą bendroves, kurios, kaip manoma, „kelia nepriimtiną riziką Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui“. Šis sprendimas, analitikų nuomone, yra aiškiai nukreiptas prieš „Huawei“.

JAV prekybos departamentas uždraudė JAV bendrovėms parduoti ar perduoti JAV technologijas „Huawei“, tačiau vėliau įvedė laikinąsias licencijas ir patikslino, jog draudimo įsigaliojimas atidedamas 90 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.