„Facebook“ pristatė savo kriptovaliutą „Libra“

Socialinių tinklų milžinė „Facebook“ žengia į kriptovaliutų pasaulį ir antradienį pristatė savo skaitmeninius pinigus, kuriuos bendrovės klientai galės taupyti, siųsti ar išleisti taip pat lengvai, kaip ir siųsti žinutes.

 Kriptovaliuta „Libra“, kurią bendrovė vadina „nauja pasauline valiuta“, antradienį buvo pristatyta kaip didžiausio pasaulyje socialinio tinklo mokėjimo priemonė.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Kriptovaliuta „Libra“, kurią bendrovė vadina „nauja pasauline valiuta“, antradienį buvo pristatyta kaip didžiausio pasaulyje socialinio tinklo mokėjimo priemonė.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-18 14:00

Kriptovaliuta „Libra“, kurią bendrovė vadina „nauja pasauline valiuta“, antradienį buvo pristatyta kaip didžiausio pasaulyje socialinio tinklo mokėjimo priemonė.

„Facebook“ ir maždaug dvi dešimtys jos partnerių pristatė „Libra“ prototipą kaip atvirojo šaltinio kodą, kurį kūrėjai panaudos programose, paslaugose ar įmonėse, prieš išleidžiant skaitmeninę valiutą į apyvartą kitais metais.

„Libra“ asociacijos politikos ir komunikacijos vadovas Dante Disparte pažymėjo, kad ši iniciatyva leis daugiau nei milijardui banko sąskaitų neturinčių žmonių visame pasaulyje naudotis internetine prekyba ir finansinėmis paslaugomis.

„Esame įsitikinę, kad suteikus žmonėms prieigą naudotis pinigais ir galimybėmis už mažiausią kainą, ką internetas padarė su informacija, galima sukurti daug didesnį stabilumą nei iki šiol“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė D. Disparte.

Tarp dvidešimt aštuonių „Libra“ asociacijos narių yra „Mastercard“, „Visa“, „Stripe“, „Kiva“, „PayPal“, „Lyft“, „Uber“ ir „Women's World Banking“.

„Pinigų siuntimas draugui neturėtų būti sudėtingesnis nei „Uber“ automobilio iškvietimas kelionei namo, – pridūrė „Uber“ mokėjimų ir rizikos valdymo vadovas Peteris Hazlehurstas. – „Libra“ turi potencialą sumažinti atotrūkį tarp tradicinių finansinių tinklų ir naujųjų skaitmeninės valiutos technologijų, tuo pačiu sumažindama visų sąnaudas.“

Nors „Facebook“ bus tik viena iš daugelio asociacijos narių, tačiau bendrovė kuria atskirą skaitmeninę piniginę „Calibra“.

„Šios naujovės taps dar viena priemone įgyvendinant „Facebook“ misiją sujungti žmones, kad ir kur jie būtų; tai reiškia, kad žmonės galės mainytis vertybėmis, – pareiškė „Calpra“ viceprezidentas Tomeras Barelis. – Daugelis „Facebook“ naudotojų gyvena šalyse, kuriose susiduria su kliūtimis naudodamiesi bankų ar kreditavimo institucijų paslaugomis.“

Programinė priemonė „Calibra“ bus įtraukta „Facebook“ programėles „Messenger“ ir „WhatsApp“, kad bendrovės klientai galėtų siųsti „Libra“ pinigus taip pat lengvai, kaip siunčia tekstinius pranešimus.

Naujoji valiuta bus palaikoma realiuoju turtu ir reguliuojama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.