Pasaulį užkariauja nauja religija – kaip ji susijusi su nežemiškomis gyvybės formomis?

Neseniai atlikta apklausa parodė, kad amerikiečių, tikinčių protinga nežemiška gyvybe, yra tiek pat, kiek ir tikinčiu Dievu. Ir profesorė iš Šiaurės Karolinos religijos studijų profesorė ir naujai išleistos knygos „American Cosmic“ autorė Diana Pasulka nemano, kad tai tik atsitiktinumas.

Neseniai atlikta apklausa parodė, kad amerikiečių, tikinčių protinga nežemiška gyvybe, yra tiek pat, kiek ir tikinčiu Dievu.  <br>123RF nuotr. 
Neseniai atlikta apklausa parodė, kad amerikiečių, tikinčių protinga nežemiška gyvybe, yra tiek pat, kiek ir tikinčiu Dievu.  <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-02 10:05

Šioje knygoje ji iškelia gana įdomia minti, kad tikėjimo nežemiška gyvybe ir ateiviais stiprėjimas labai primena senųjų religijų vystymosi etapus. Žmonės šiuo metu žavisi nežemiška gyvybe ir tiki, kad kažkas iš toli, kažkokia kita gyvybės rūšis mus išgelbės.

Duodama interviu „Vox“, D. Pasulka pasakoja, kaip ji mato žmonių santykius su nežemiška gyvybe ir kaip iš to gimsta nauja religija. Ji teigia, kad „kažkas už žmogaus sferos ribų bendrauja su asmeniu, tas asmuo su saviškiais pasidalija savo patirtimi ir taip atsiranda naujas religinis pasakojimas.“

Bet kodėl žmonės dabar yra labiau linkę tikėti nauja „religija“, o ne tradicine?

D. Pasulka sako, kad „kosmoso tyrinėjimai čia atlieka svarbų vaidmenį“, tačiau profesorė taip pat mano, kad prie šios religijos stiprėjimo vis labiau prisideda ir įsitikinimai, „jog mūsų planeta juda link krizės“.

„Daug žmonių horizonte mato katastrofą ir yra stiprių baimių, kad nepajėgsime savęs išgelbėti“, – sakė profesorė. „Taigi, kas mus išgelbės? Na, kai kuriems tai yra pažangios būtybės, kurios ateis pas mus ir pasakys ką mes galime padaryti arba kaip galime nuo to pabėgti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.