NKSC vadovaus kibernetinio saugumo specialistas L. Ališauskas

Nacionaliniam kibernetinio saugumo centrui (NKSC) vadovauti pradeda kibernetinio saugumo specialistas Liudas Ališauskas.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras savo veiklą pradėjo 2018 metais.<br>D.Umbraso nuotr.
Nacionalinis kibernetinio saugumo centras savo veiklą pradėjo 2018 metais.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2022, 2:13 PM

Kaip ketvirtadienį nurodė Krašto apsaugos ministerija (KAM), NKSC vadovas ypatingą dėmesį turės skirti Lietuvos kritinės infrastruktūros atsparumo kibernetinėms grėsmėms stiprinimui, kibernetinių incidentų valdymui ir visos valstybės kibernetinės brandos ugdymui.

Kartu jis turės užtikrinti, kad NKCS struktūra, finansiniai ir žmogiškieji ištekliai būtų optimalūs NKSC užduotims vykdyti.

L. Ališauskas yra baigęs Generolo Jono Žemaičio karo akademiją, 2004–2016 metais tarnavo kariuomenėje ir skirtinguose krašto apsaugos sistemos padaliniuose, nuo 2016-ųjų dirbo verslo sektoriuje ir buvo atsakingas už kibernetinio saugumo užtikrinimą energetikos ir finansų bendrovėse.

Ankstesnis NKSC vadovas Rytis Rainys kadenciją baigė balandį, tačiau KAM nuo praėjusio rudens vis nepavykdavo rasti jį galinčio pakeisti specialisto. Konkursas šioms pareigoms užimti rengtas trečią kartą.

Iki šiol laikinai NKSC vadovavo Jonas Skardinskas.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras savo veiklą pradėjo 2018 metais.

NKSC yra pagrindinė Lietuvos kibernetinio saugumo institucija, kuri atsakinga už vieningą kibernetinių incidentų valdymą, kibernetinio saugumo reikalavimų įgyvendinimo stebėseną ir kontrolę, ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros kibernetinį saugumą ir informacinių išteklių akreditaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.