Drožimo pjūklais čempionate laimę bandė ir skulptorius iš Argentinos

Kauno rajone vyko Tarptautinis drožybos benzininiais pjūklais čempionatas. Didžioji dalis sukurtų skulptūrų pasiliks Neveronyse, kitos papuošė Akademijos, Rokų ir kitas rajono seniūnijas.

Skulptūros papuošė viešąsias erdves.<br>Organizatorių nuotr.
Skulptūros papuošė viešąsias erdves.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2018, 11:22 AM, atnaujinta May 20, 2018, 11:34 AM

Dvidešimt du menininkus iš Argentinos, Anglijos, Škotijos, Ukrainos, Lenkijos, Vokietijos, Rusijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos į vieną būrį sukvietė klubo „Steel Beavers“ („Plieno bebrai“) vadovas Andrius Vosylius.

„Čempionatas vyko šalia gimnazijos stadiono, todėl mokiniai galėjo stebėti kūrybos procesą. Manau, kad tai jiems buvo puiki pamoka“, – sakė Neveronių gimnazijos direktorė Danguolė Marmienė.

Drožėjų klubas jau paliko savo pėdsakų Karmėlavoje, šalia Balio Buračo gimnazijos kuriamame parke – čia pastatyti šeši skulptūriniai suolai, atspindintys miestelio istoriją ir savitumą.

„Smagu matyti, kai mano skulptūromis džiaugiasi vaikai, o ant suolelių prisėda senjorai“, – kalbėjo Lapėse gyvenantis skulptorius Raimondas Uždravis.

Iš Argentinos atvykęs Adrianas Boisas savo karjerą pradėjo nuo vaikiškų žaislų, po to ėmėsi didesnių darbų, skulptūrų. Menininkas daug keliauja ir turi gerbėjų visame pasaulyje.

Vienintelė čempionato dalyvė moteris Natalija Leikina atvyko iš Ukrainos. Nors medžio drožėjo darbas reikalauja daug fizinių jėgų, moteris niekuo nenusileido vyrams. Natalija sakė, kad jai drožyba – savotiška meditacija, vaistai nuo depresijos.

Danny Thomasui iš Velso (Jungtinė Karalystė) skulptūra taip pat yra pagrindinis pragyvenimo šaltinis.

Aleksandras Ivanovas iš Rusijos į Lietuvą atvyko pirmą kartą. Savo tėvynėje jis verčiasi gamindamas baldus, o drožyba yra malonus pomėgis. Aleksandrui patiko mūsų šalies gamta ir nuoširdūs žmonės.

Keturias dienas vykusiame čempionate medžio drožėjai sukūrė įvairiausių skulptūrų ir suoliukų, kuriuos puošė gandrai, pelėdos, meškos.

Pirmąją vietą užėmė R.Uždravis, antrąją – Saulius Jocius, trečiąją – Sergejus Kleapetura. Greitųjų medžio pjovimo varžybų nugalėtojas buvo Valerijus Kunigėlis, o publikos nugalėtoju tapo Gintautas Tručinskas.

„Sparčiai augančiam Kauno rajonui labai reikia parkų, skverų, kur būtų galima rengti šventes, leisti laisvalaikį su šeimomis. Skulptūros viešosioms erdvėms suteikia daugiau patrauklumo, todėl smagu, kad „Plieno bebrai“ darbuojasi mūsų krašte“, – renginiu džiaugėsi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.