Rekordinio susidomėjimo sulaukęs projektas „Menas be stogo“ vėl kviečia menininkus

Projektas „Menas be stogo“ gimė prieš metus, po pirmojo karantino, siekiant padėti dėl pandemijos nukentėjusiems menininkams.

„Menas be stogo 2020“. Ramūno Danisevičiaus kūrinys.<br>Organizatorių nuotr.
„Menas be stogo 2020“. Ramūno Danisevičiaus kūrinys.<br>Organizatorių nuotr.
„Menas be stogo 2020“. Eglės Ulickaitės kūrinys.<br>Organizatorių nuotr.
„Menas be stogo 2020“. Eglės Ulickaitės kūrinys.<br>Organizatorių nuotr.
„Menas be stogo 2020“. Vilmanto Marcinkevičiaus kūrinys.<br>Organizatorių nuotr.
„Menas be stogo 2020“. Vilmanto Marcinkevičiaus kūrinys.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 20, 2021, 2:01 PM, atnaujinta Jun 20, 2021, 8:23 PM

Ši Vilniaus miesto savivaldybės ir lauko reklamos kompanijos „JCDecaux Lietuva“ iniciatyva sulaukė rekordinio kūrėjų susidomėjimo bei miestiečių įsitraukimo, kurie leidosi į meno paieškas netikėtose miesto vietose. Todėl šią vasarą projektas vėl grįš į sostines gatves.

Po pirmojo „Menas be stogo“ projekto net 7 proc. kūrinių buvo įsigyta, o kai kurie menininkai sulaukė naujų užsakymų arba vertingų partnerysčių pasiūlymų.

„Geriausias kovos su pandemija patirtis turime perkelti į tolimesnį gyvenimą – būtent todėl šis meninis projektas, savotiškas Vilniaus metodo atspindys, tęsia gyvavimą ir tuomet, kai pandemija iš lėto traukiasi. Miestui reikia meno, o menininkams reikia miesto – todėl ši simbiozė puikiai prigijo“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Praėjusiais metais projektas vos per keletą dienų sulaukė daugiau nei 500 menininkų paraiškų. Šimtas kūrinių buvo atrinkti ir eksponuoti mieste esančiose lauko reklamos plokštumose, o dar keli šimtai kūrinių buvo rodyti virtualioje galerijoje www.menasbestogo.lt, kuri veikė visus metus.

Šis principą projektas išlaikys ir šiemet. „Menas be stogo“ su naujais kūriniais startuos liepos viduryje ir tris savaites mieste bus galima išvysti 100 skirtingų kūrinių, kurie kviesi apsilankyti ir virtualioje galerijoje, o pastaroji veiks visus metus.

„Mūsų komanda nuosekliai remia ir palaiko meno lauką, tačiau pradėdami ši projektą neįsivaizdavome, kad jis sulauks tokio didelio menininkų įsitraukimo. Vienas iš projekto tikslų buvo ir yra – kurti glaudesnį žmonių santykį su menu. Todėl džiugiu, kad miestiečiams ši iniciatyva patiko, nes jau pernai sėkmingai buvo įsigyta projekto dalyvių kūrinių. Tikiuosi, kad ir šiemet žmonės atras savo favoritus, kurie papuoš jų namus“, – teigia lauko reklamos kompanijos „JCDecaux Lietuva“ vadovė Žaneta Fomova.

Dalyvavimas projekte nemokamas, visus kūrinių spaudos ir eksponavimo kaštus dengia projekto organizatoriai – Vilniaus miesto savivaldybė ir lauko reklamos bendrovė „JCDecaux Lietuva“.

Projekte kviečiami dalyvauti visi profesionalūs menininkai arba jiems atstovaujančios galerijos.

Kūrinius gali teikti iki birželio 22 d. imtinai užpildę šią formą: https://forms.gle/e9YzUXaD6ABSZky86

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.