Į Lietuvą atvyksta skandinavų detektyvų žvaigždė – rašytojas Stefanas Ahnhemas

Leidykla „Baltos lankos“ 2020 metų vasarį tikrai nudžiugins skandinaviškų detektyvų gerbėjus: į XXI kasmetinę Vilniaus knygų mugę atvyks vienas iškiliausių Švedijos detektyvų kūrėjų – rašytojas Stefanas Ahnhemas.

 S.Ahnhemas ir jo knygos viršelis.<br> Rengėjų nutor.
 S.Ahnhemas ir jo knygos viršelis.<br> Rengėjų nutor.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2019, 2:52 PM

Rašytojas jau puikiai pažįstamas ir Lietuvos skaitytojams – 2018 m. leidykla „Baltos lankos“ išleido debiutinę autoriaus knygą „Beveidės aukos“. Ir ji neilgai trukus sulaukė itin didelio detektyvų mėgėjų susidomėjimo ir liaupsių. Šiame pirmajame detektyvų serijos romane S. Ahnhemas supažindina skaitytojus su pagrindiniu veikėju – nepailstančiu, kartais karštligišku, netikėtų sprendimų ieškančiu detektyvu Fabianu Risku. 

Romanas išverstas į daugiau nei 20 pasaulio kalbų ir parduotas daugiau nei milijono kopijų tiražu. Pirmąsyk „Beveidės aukos“ pasirodė 2014 m. 2015 metais knyga laimėjo prestižinį „Crimetime Specsavers Award“ apdovanojimą. 

Vos prieš kelias dienas Švedijoje S. Ahnhemas pristatė jau penktą serijos apie detektyvą Fabianą Riską knygą, o antroji šios serijos dalis „9 kapas“ (iš švedų k. vertė E. Voidogienė) Lietuvos skaitytojus pasieks visai netrukus.  „9 kapas“ – Šiaurės šalių prieblanda ir šalčiu persmelktas kinematografiškas pasakojimas apie tai, kas nutiko prieš pusę metų iki knygos „Beveidės aukos“ įvykių.

Žvarbią žiemos naktį tarsi į vandenį dingsta Švedijos teisingumo ministras. Saugumo darbuotojai griežtai uždraudžia viešinti bet kokias žinias, susijusias su įvykiu. Tik bėda, kad detektyvas Fabianas Riskas niekada nebuvo linkęs paklusti taisyklėms. Kad sužinotų tiesą, jis pasiryžęs bet kam. Net jei tai keltų pavojų gyvybei.

Tuo pat metu Kopenhagoje randamas žiauriai sudarkytas garsaus TV laidų vedėjo žmonos kūnas. Tyrėja Dunja Hougard netiki, kad tai pavydaus sutuoktinio darbas: juk čia įsivėlęs ir trečias asmuo, kurio pėdsakai veda tiesiai į Švediją, į Fabiano Risko valdas.

Dunja ir Fabianas stačia galva pasineria į tyrimą. Žingsnis po žingsnio jie įsitraukia į makabrišką žudikų žaidimą, kur nuo kraujo, pavienių kūno dalių ir amžinai siaučiančios pūgos šiurpsta oda.

„Avinėlių tylėjimo“ šiurpas, stingdanti „Se7en“ neviltis ir ore tvyrantis nerimas“, – apie romaną „9 kapas“ rašo Švedijos dienraštis „Sydsvenskan“.

S. Ahnhemo romano „9 kapas“ Lietuvos knygynuose ieškokite jau spalio mėnesio pabaigoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.