4 nauji romanai, kurie praskaidrins karantino rutiną

Pabėgti nuo slogios karantino rutinos gali padėti jautri gyvenimiška istorija ar lengvas detektyvinis romanas. BALTO leidybos namai pristato keturis ką tik iš spaustuvės atkeliavusius romanus. 

BALTO leidybos namai pristato keturis ką tik iš spaustuvės atkeliavusius romanus.
BALTO leidybos namai pristato keturis ką tik iš spaustuvės atkeliavusius romanus.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 5, 2020, 9:20 AM

Amerikietės Ericos Bauermeister romaną „Kvapų saugotojas“ 2020-ųjų vasario knyga pasirinko Holivudo žvaigždės Reese Witherspoon skaitytojų klubas.

Debiutuojančios britų rašytojos Joannos Glen romanas „Kita Augustos Houp pusė“ pateko į prestižinės „Costa“ premijos 2019 metų pirmosios knygos finalininkų sąrašą. „Terapinė stiprių emocijų dozė“, – taip ši knyga apibūdinama „The Guardian“ recenzijoje.

Bestselerio „Pamestų daiktų saugotojas“ autorės britės Ruth Hogan romanas „Ypatinga Selės išmintis“ moko atrasti gyvenimo džiaugsmą net sunkiausiomis akimirkomis. 

O populiari amerikiečių autorė Denise Grover Swank smagią detektyvinę istoriją pasakoja romane „Dvidešimt aštuoni su puse noro“, kuris tapo „The New York Times“ ir „USA Today“ bestseleriu.

Erica Bauermeister „Kvapų saugotojas“

Emelinės vaikystė bėga izoliuotame pasaulyje, kurį atokioje saloje sukūrė tėvas. Dukrelę jis moko per pojūčius pažinti gamtą ir joje išgyventi. Tačiau neatskleidžia kvapų, uždarytų palei trobelės sienas įrengtuose stalčiukuose, ir juos pagaunančio aparato paslapties. Emelinė žino viena – tuos kvapus reikia branginti ir saugoti.

Tėčio ir dukters idilę pradeda griauti drauge su mergaite augantis smalsumas. Kodėl saloje jie gyvena tik dviese? Kodėl ji neturi mamos? Koks yra pasaulis už jų salos ribų? Ir kokios paslaptys nugulė uždarytuose stalčiukuose?

Kai klausimų atsiranda daugiau nei atsakymų, įtampa darosi nepakeliama ir įvyksta tragedija. Emelinė atsiduria realiame pasaulyje ir jame mokosi gyventi tarp žmonių, patiria meilę ir išdavystę, aiškinasi praeities įvykius ir ieško savo tapatybės. 

Joanna Glen „Kita Augustos Houp pusė“

Augusta Houp visada jautėsi kitokia nei jos sesuo dvynė Julija. Žodžiai jai patinka taip pat kaip kitiems vaikams saldainiai ar ledai. Ji mėgsta vartyti žodyną, mokytis žodžių ir dėlioti iš jų netikėtus derinius. 

Pasukusi gaublį, susiranda pagal skambesį labiausiai patinkančią šalį – Burundį. Mėgina įsivaizduoti, koks būtų jos gyvenimas, jei būtų gimusi ten, o ne čia. Kas iš tiesų dedasi neramumų apimtame Burundyje, žino ten gyvenantis Parfė. 

Kas gi yra kita Augustos Houp pusė? Galbūt tai – Julija? O gal atsakymas Augustos laukia kitoje pasaulio pusėje, kur ji iškeliauja po šeimą ištikusios tragedijos? 

Ruth Hogan „Ypatinga Selės išmintis“

Maša skęsta neviltyje. Kadaise energingos, nepriklausomos ir net maištingos moters gyvenimas negrįžtamai pasikeitė per tragišką įvykį prieš dvylika metų.

Negalėdama atsikratyti sielvarto, ji ieško paguodos tyliose Viktorijos laikų kapinėse ir ten plevenančių sielų draugijoje. Taip pat – miestelio plaukimo baseine, kur panirusi į vandenį pasislepia nuo triukšmo ir skausmo. 

Likimas suveda Mašą su dviem nepaprastomis moterimis: išmintingąja Kite Miuriele – buvusia katalikiškosios mergaičių mokyklos auklėtine, mago žmona ir septyniasdešimtmete riedučių diskotekos gerbėja, bei paslaptingąja Sele – atsiskyrėle keistuole, lesinančia varnas ir įspūdingu balsu dainuojančia kapinių gyventojams. 

Šios pažintys atveria Mašai kitokį, kupiną galimybių, pasaulį ir paskatina vėl pradėti iš tiesų gyventi. Iki lemtingos dienos, kai grįžta praeitis...

Denise Grover Swank „Dvidešimt aštuoni su puse noro“

Penktadienio popietę dirbdama įgrisusiame motorinių transporto priemonių departamente Rouzė Gardner išvysta save... nužudytą.

 Gyvenime ji regėjo daugybę vizijų, dažniausiai nuobodžių (pavyzdžiui, kaip kam nors užsikimšo klozetas), bet dar niekada vizijose nematė savęs. Mąstydama apie artėjančią mirtį Rouzė supranta iki šiol švaisčiusi gyvenimą veltui. 

Rankinėje susiradusi rašiklį ir parduotuvės čekį sudaro norų, kuriuos turi išpildyti iki mirties, sąrašą. Nusipirkti mobilųjį telefoną. Išgerti alaus. Pabučiuoti vyrą. Pasipuošti nėriniuota liemenėle ir kelnaitėmis...

Čekyje sutalpinusi dvidešimt aštuonis norus, Rouzė patraukia namo kupina ryžto juos išpildyti. Čia aptinka, kad, užuot pasikėsinęs į ją, kažkas nužudė jos nepakenčiamą mamą.

Tad svarbūs pasidaro du dalykai: 1) visoje Arkanzaso valstijoje nėra tiek vandenilio peroksido kraujo dėmei ant sofos išvalyti; 2) Rouzė tampa pagrindine įtariamąja. O dar lieka sąrašas norų, kuriuos išpildyti pasišauna padėti neseniai kaimynystėje apsigyvenęs Džo...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.